Tyskt mode

Army Shopen i Umeå erbjuder ett varierat, nåja varierat var kanske att ta i, sortiment. Till min stora glädje fann jag dock ett på något sätt häftigt linne där när jag och d.y. var där igår. Lite mörk och dålig bild men "Schutzpolizei" står det på den tjusiga loggan. 

/ d.ä.

Hooked on a feeling

Mindre än en vecka kvar nu. Insparken ska bli riktigt kul! Mindre kul känns det att börja införskaffa terminens bibliotek. Det är väl ett antal hyllmeter som vanligt... Har lovat mig själv att läsa alla böcker denna termin. Måste anstränga mig för att slå bort "det är ett halvår kvar till tentan så jag kan läsa detta senare"-tanken.

United bärgade 3 poängaren mot Pompey efter ännu ett mål av grovjobbaren Fletcher. Han är ironiskt nog Uniteds enda målskytt denna säsong. Spurs har nu köpt Pavluychenko vilket ökar sannolikheten för att Berbatov drar på sig Unitedtröjan! Ikväll stundar Champions League-lottningen.

Idag ska jag nog bege mig på stan och köpa en ny linda till klubban. Materialnörden d.ä. ska få äran att hjälpa mig att hooka och linda när han anländer från ön.

Hittade en ganska klockren och underhållande, om än lite överdriven, video som visar på skillnaderna mellan killar och tjejers duschvanor:/ d.y.

Ask me why

Manolo besöker jag titt som tätt, ofta underhållande läsning även om alla artiklar kanske inte är min tekopp. Vissa artiklar är i allra högsta grad läsvärda, somliga innehåller även matnyttiga saker, andra tenderar att bli lite för mycket. Tydligen är Canada Goose-jackor ett modemässigt självmord. Det är ju rätt skönt ändå, hade det varit ett stilmässigt självmord hade det varit värre. För egen del funderade jag inte mycket på vare sig mode eller stil när jag la mina surt förvärvade slantar på en självmords-jacka. Istället gick jag in (roligt i sammanhanget) på "Utebutiken" och frågade efter deras varmaste jacka. Jag förklarade att jag var från sydligare breddgrader och därmed inte van vid den oerhörda kyla jag hört ryktas om.  Av de jackor säljaren då rekommenderade föll valet på den som hade riktig päls. Pälsen ska visst tillhöra Coyote-vargar, jakten påstås vara någon form av skyddsjakt med det lugnande beskedet är jag nöjd. Huvudsaken är att den är varm. Stil, eller för den delen även mode, måste ju i mitt tycke även ha en något så när praktisk åskådning. Är det väldigt kallt eller väldigt varmt går det inte att bry sig för hårt om vad vissa andra anser vara självmord eller inte. 

Det mest intressanta var att när jag kom hem vid jul förra året gick mången kalmarit omkring i just Canada Goose-jackor. Tyvärr hade de då i övrigt en stil vilken närmast kommit att förknippas med Big Brother eller fotbollsstjärnor varav de sistnämnda  trots oerhörda summor på bankkontot föredrar att klä sig lika trasigt som många av de stackare som bor på parkbänkar utanför Systembolaget. Då jag lever i förhoppningen om att jag inte ens om åskådaren har den livligaste fantasi kan misstas för någon Big Brother-deltagare från Kalmar-trakten kändes inte så hemskt som man kan tro ändå. 

Efter detta lilla försvarstal, mest för min egen del, kan jag konstatera att jag hellre föredrar en rock av något slag allt beroende på vädret. Jag var över tvenne sund och gästade Köpenhamn i lördags, danskarna bjöd självfallet på ösregn hela dagen. Där och då var jag glad att jag lyckats få med mig min trenchcoat, sådana tenderar att stå emot regnet relativt bra. Snyggt(?) kombinerat med ett paraply stod jag emot den värsta vätan. Nåja, utom på fötterna kanske, Converse (vita dessutom, eller en gång vita) var inte det bästa valet. 

På torsdag - Umeå! På torsdagkväll, innebandy. Fredag, öl? Lördag-lördagsfotboll!

/ d.ä.

Whip It

OS är slut. Vad ska man nu göra på dagarna? Inget vidare pang-spel i och för sig men några höjdpunkter fanns det allt. Herrtennisen och Jörgen Persson var höjdpunkterna där svenskar var inblandande. Insane Bolts 200-meterslopp var det inget fel på heller. Eller var det Usain? Ungefär samma...

Vissa kanske saknar Phelps i min tillbakablick. Visst, han är en stor idrottsman men när man inte ens kan dra på smilbanden för ett nytt världsrekord då har det väl gått lite långt? Isinbaeyva däremot, slår 10 världsrekord per år och blir lika glad varje gång. Mer sådant!

Premier League är i full gång. Äcklena leder med full pott efter två omgångar. Liverpool har också 6 poäng. United spelar sin andra match ikväll mot Pompey. Jag tippar på uddamålsseger. Tevez är tillbaka till denna match vilket känns bra. Dock kan han inom kort få konkurrens. Berbatovs övergång till United kommer allt närmare. I Spurs senaste match fick han inte ens nöta bänk. Aftonbladet sade för 2 veckor sedan att övergången var klar men de måste nog se över sin källkritik en aning. Spurs kommer helt klart inte klara sig utan någon bra striker. Som bekant har deras andra fixstjärna, Robbie Keane, gått till Liverpool. Spurs har planer på att signa Zeniths Arshavin. Han har dock inte varit till salu men nu när Zenith signat en ny anfallare kanske Arshavin kan säljas och Berbatov kan därmed släppas till United. Blev det rörigt? Läs själva. Här finns en annan artikel angående en annan eventuell ersättare för Berbatov. Dock är det Aftonbladet som skriver och använder opålitliga The Sun som referens... Med andra ord kanske det inte finns ett uns av sanning i artikeln.

Matchpremiär i innebandy igårkväll. Sävar stod för motståndet. En stundtals bra match som slutade 5-5. Vi var kanske värda segern men det var träningsmatch så det är inget att gnälla över.

Jag såg The Beach igår också. Huvudperson - TitanicLeo. Den började helt okej och sedan spårade den ur, inte helt oväntat. På Berghemsskolan (åk. 1-6) gick tjejerna i min klass runt med inramade bilder på Leo. Kanske var det därför halva klassen (killarna) applåderade då han drunkade...

Idag blev jag mer eller mindre tvingad till bärplockning med Tigern. Jag var väl sisådär nöjd då det började regna 10  minuter efter vi lämnat lägenheten. Vädret och humöret blev bättre. 8 liter blåbär lyckades vi skrapa ihop. Höjdpunkten var såklart fikat./d.y.

You better die young

Enorma mängder Coca Cola har jag konsumerat under sommaren. Det hör på något vis till jobbet. Min kollega, vi kan kalla honom Inställsamme, och jag åkte iväg på ett jobb en dag. Han hade varit duktig och köpt Loka eller liknande smaksatt vatten, jag hade köpt två liter Cola. Inom loppet av några timmar, när orken tröt som mest kom så frågan (eller är det egentligen ett påstående?) som jag bara väntade på: "Äh, du, jag får smaka lite Cola av dig". Gammal är äldst brukar man väl säga. Även om så inte är fallet just denna gången. Inställsamme är ju faktiskt äldre än jag. 

Idag var i alla fall sista dagen på jobbet, för den här gången. Det kändes skönt. Det har varit lite dåligt med ledig tid under sommaren. Att gå ut och svira mitt i veckorna är inte heller något alternativ då man klockan 0700 bör kunna framföra automobil samt arbeta hemma hos folk under ordnade former. Höjdpunkten vad gäller jobb var ändå när undertecknad klockan 0500 började arbeta på östra Öland. 

På tv i afton, Jönssonligan! Extremt underskattat. Dynamit-Harry är väldigt underhållande, blir lite nostalgisk då han även var Alfred i Emil i Lönneberga. "Du och jag, Alfred. Du och jag, Emil." Morfar brukade ofta sätta igång videon med Emil-avsnitt när jag som liten sov över hemma hos mormor och morfar. (Alltså, han spelade dem inte när jag sov utan när jag var vaken och kunde se på dem) Som sagt, nostalgi. På torsdag förmiddag far jag till nordligare breddgrader igen. Ska bli roligt att återse "gamla" bekanta igen. Denna säsong kommer jag även att engagera mig hårt i innebandyn igen. Blev inte så mycket med det förra säsongen, ett mellanår så att säga. Nu, med nytt blad, ny linda och varmluftspistolen i högsta hugg är det som upplagt för fina skott i nättaket, helst ribba-in. 


Ena dagen dansband, nästa... något annat...

/ d.ä.

Det regnar och regnar

Efter att, sin vana trogen, ha kört i den snabba filen och passerat mången bil verkade det som att det nu var en för mycket. Den rostiga vita skåpbilen av äldre modell följde efter ända ut till flygplatsen där d.y. skulle med planet mot Umeå, anslutning Arlanda. Han hade dock trott han lyckats skaka av sig förföljaren, ändå dök han upp, cirkulerade ett varv och körde vidare. Förföljaren var en man i övre medelåldern, tunnhårig, överbett och ett par dubbelhakor trots att han samtidigt verkade relativt utmärglad. Han verkade inte illasinnad, han verkade inte utgjort något hot även om han så varit. Resan tillbaka över bron gick smidigare, även där en förföljare, denne gav dock upp rätt snabbt./ d.ä.

Reason to live

Så har då dagen D passerat. Mycket snack föranledde det hela men för ovanlighetens skull gjordes det även slag i saken. D.y. och undertecknad såg klippet med James Bond-mannen från 100 höjdare i vintras någon gång och har pratat om det sedan dess. Slutligen, lördagen den 16 augusti, satt vi då där med varsin 007-pizza framför oss. Den gemytliga inredningen bestående av avlagda hockeyklubbor, en märklig Chaplinfigur och mörkt målade väggar utgjorde en utomordentlig atmosfär. Egentligen kanske det är lite galet att påstå att vi satt med varsin 007-pizza framför oss. I själva verket satt jag med en 007-pizza framför mig och d.y. med en 700-pizza framför sig. Tyvärr lär vi aldrig få reda på huruvida de skämtade eller om de råkade missa lite med siffrorna. Nåväl, staden(?) heter Nybro, pizzerian Victoria (alternativt Viktoria beroende på om man ska lita på fönsterrutorna eller menyn).

Att jag dessutom, som en riktig bloggare, får möjligheten att publicera en bild på maten man ätit eller snarare maten man ämnar äta (en bild på det man ätit kanske inte riktigt blir fullt lika tilltalande) är bara det ett stort ögonblick. / d.ä.

Those Were The Days

Jobbet avklarat! LEDIG! Jag hoppas att det blir sommar igen lagom till mina sista lediga veckor. Jacka i augusti ska man väl ändå inte behöva ha på sig? Om det fortsätter på detta vis så måste man ta fram långkallingarna inom någon vecka.

Ronaldo verkar i alla fall ska stanna i mitt kära United. Är jag lycklig? Nja, har aldrig gillat divan men han är viktig för United. Dock inte oersättlig.

Ikväll är det planerat middag på Great Eastern och sedan den upphaussade biofilmen "The Dark Knight". Hoppas att den är så bra som folk säger.

Använde mobilfunktionen Track ID igår då jag lyssnade på Radio Umeå 102,3 som förövrigt är stans bästa radiokanal och lyckades hitta namnet på denna låt. Youtube hade självklart karaokeversion på den. Bara att sjunga med! Är dock less på kanalens ruttna lokalreklam. Sämst reklam har helt klart Norrlandsägg med någon rikssvensktalande dam som försöker låta norrländsk, otroligt dåligt./d.y.

I've been working to hard

All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. 
All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy.  All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy.  All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy.

All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Jack a dull boy.

Men jag behöver pengarna. Vissa tar studielån, jag försöker undvika dem i så stor utsträckning som möjligt. På så vis hoppas jag kunna bränna pengarna jag sedermera tjänar på roligare saker än återbetalningar. Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen! "Hur länge är du ledig?" frågar de. Jag frågar "du menar hur länge jag är hemma?" 


/ d.ä. 

RSS 2.0