I-landsproblem

I måndags var det tvättdag. Slängde in tvätten i tvättmaskinerna och körde igång - allt var som vanligt. Tvätten togs ut och fördes till torkskåpet. När tvättiden närmade sig sitt slut gick undertecknad ner till tvättstugan för att hämta lasset. Det visar sig att kläderna inte är torra! Jag kokade av ilska och fick lov att taktiskt sprida ut tvätten runt om i lägenheten för att den skulle bli torr. Största delen av paltorna fick ligga på vardagsrumsgolvet för att torka/dra åt sig damm. För att citera konsumenternas hjälte Sverker; "Ska det vara så?!?"

För att ta upp ett annat I-landsproblem; varför går bussarna tidigare än de ska? Ska man behöva stå 15 minuter - en kvart innan avgång för att man ska vara säker på att få åka med? De få gånger jag åker buss så kan det väl ändå fungera?!? Nä, tacka vet jag cykeln, den kan man (nästan) alltid lita på!

Apropå ingenting - beställde en parkas i måndags som leverarades ända till dörren imorse klockan 8. Visst, skönhetssömnen avbröts men det var värt det.


image4


What else? PM:et är i princip klart nu. Det blir till att lämna in det imorgon eller på lördag. På söndag bär det nämligen av till Sveriges Garmen Partenkirchen - kittelfjäll. Förhoppningsvis blir det mycket snö och bra väder så man slipper se ut som Samara

Över och ut!

/d.y.Melodifestival och andra festligheter

I lördags, var det lite festligheter med tanke på diverse födelsedagar. Då inbjudningarna verkade kommit ut lite för tidigt denna gången hade många hunnit boka in andra tillställningar i stället. Vissa vågade inte komma då de trodde de skulle vara, hur motsägelsefullt det än må låta, ensamma. 
Annars var det en ganska trevlig om än inte lika omfattande fest som tenta-festen. Höjdpunkten var strax innan avfärd då ett litet spontan-rep ägde rum. 
Resan till Corona företogs med Iron Maiden-taxi vilket även det var en trevlig tur. Man måste nog ha en ängels tålamod för att orka köra berusade studenter fram och tillbaka genom Umeå.
Besöket på Corona var som vanligt ganska intetsägande med den typiskt dåliga, för att inte säga värdelösa, musiken. 

Nåja, vi såg på melodifestivalen och man häpnas ju över att låtarnas standard sjunkit i takt med åren. Något som håller i sig däremot är de extremt fula kläderna.
Alexander Bards uppenbarelse var någon form av kärleksbarn mellan Erik XIV och en tandkrämstub. Men Bard ska väl ändå ha lite beröm, han gör sin grej och bryr sig inte om vad folk tycker om honom.

image5      +   


Skinnbyxan som sångaren i BWO var däremot ingen höjdare, dels var de i MC Hammer-modell och dels i skinn, såklart. De enda som kommer undan med skinnbyxor är naturfolk och Zebulon Macahan. Sorry, BWO-killen-med-lockiga-håret, satsa på jeans, kostymbyxor eller vad som helst annat. 
Visserligen är jag och naturen fiender men inte ens jag skulle ta på mig skinnbyxor ens för den sakens skull.

/ d.ä.

Lektion i fotboll

Ja, det var precis var det var när Manchester United läxade upp Arsenal på Old Trafford i lördags. Till min stora glädje har jag aldrig sett ett så ofokuserat och ruttet Gunnersförsvar i mitt liv. För att inte tala om Lehmans ytterst bleka prestation i Arsenalmålet. Rooney, Nani och Fletcher x2 var målskyttarna. Speciellt roligt för Fletcher då han inte brukar klassas som en präglad målskytt. Det var också ett styrkebesked från Uniteds sida då de visade att Ronaldo (som inte var med i matchen) inte är absolut nödvändig för att vinna även större matcher. Det är med stort självförtroende vi ser fram emot matchen mot Lyon på onsdag!

Förutom den matchen så åkte Pool på däng mot Barnsley! De är verkligen i en svacka nu och Rafa Benitez sitter förmodligen inte helt säkert på sin stol.

Lottningen till kvartsfinalen i FA-cupen är klar och den ser ut såhär:
 
Sheff Utd / Middlesbrough - Cardiff
Man Utd - Portsmouth
Bristol Rovers - W.B.A
Barnsley - Chelsea

United får med andra ord möta ett PL-lag för 4:e FA-cupmatchen i rad. Barnsley ställs alltså mot Chelski och jag hoppas verkligen att de skräller igen!

/d.y.

We are the mods, we are the mods, we are, we are, we are the mods!

The Who, skräddarsydda kostymer och Lambretta. Vad dillar jag om? Jo, filmen Quadrophenia. Med dessa ingredienser kan det inte slå fel. Det gör det inte heller i denna rockoperabaserade brittiska film från 1979.

image3
http://www.indieforbunnies.com/img/Quadrophenia.jpg

Handlingen utspelar sig i London och året är 1964. Jimmy heter huvudpersonen och är medlem i ett "Modgäng". Deras vardag består i stora drag av att glida runt på vespor, bråka med föräldrar, festa och vara allmänt snygga. Det går inte att se denna film utan att känna åtrå till deras fishtail parkas. Filmen skildrar förutom hur det är att vara ung i arbetarklassens London på 60-talet också bråket mellan Modsen och Bikers. Bland annat får vi följa med på ett storbråk i Brighton där vi får träffa Modsens högsta höns för första gången. Ace, som han heter spelas förövrigt av Sting som nitar Bikers på löpande band samtidigt som han ger den blonderade Bowiefrisyren ett nytt ansikte i denna briljanta film. Det bör också nämnas att slutet är mycket poetiskt och man får sig en tankenöt att knäcka. Musiken till filmen är till största del gjord av The Who, och Pete Townshend har varit med i produktionen av filmen för att få den så verklighetstrogen som möjligt.

För er som inte har sett denna film finns det ingen tid att förlora! Se den!

/ d.y.

Sovmorgon

Sovmorgon är kanske bland det bästa som finns, det jobbiga är dock när man ofrivilligt lyckas ta sig en extra sådan. Det lustiga är att man vaknar av klockan men stänger istället av den så snabbt som möjligt för att inte störa någon annan.

Idag blev det en sovmorgon surpris för mig och antagligen för min basgrupp också då jag därför uteblev från seminariet vi skulle ha haft. Det är väl det mest pinsamma egentligen, att det ofta (i synnerhet om man försover sig) är någon som väntar i onödan. Nu klarade gruppen sig säkert bättre än om jag varit där men det är ändå snopet.

?Vad är en bal på slottet??

 

Den tredje mars börjar närma sig nu, dessutom tycks hastigheten eskalera ju närmre det kommer. Någon har fått för sig att det är en bra idé att skriva ett kortare PM istället för en tentafråga på fem poäng. Jag vet inte vad jag ska tycka om det riktigt, hade kanske föredragit en fråga sen istället.

Hurusom bör jag sätta igång skrivandet snart eljest blir resultatet mediokert. Visserligen tre sidor är inte mycket men vissa indicier talar för att bedömningen kan bli ganska sträng.

 

Förresten, undertecknad köpte Arne häromdagen, det är alltså en väska, inte en man vid namn Arne.

image1

http://www.sandqvist.net/sqa.html

 

/ d.ä.


Introduktion - kort och koncist

Vad är syftet med bloggen? Vad är det tänkt att J&J ska ta upp som inte andra bloggar redan avhandlar?

- Antagligen kommer Johansson & Johansson inte vara ett steg på väg mot fred på jorden, inte heller kommer modegurus hänvisa till eller hylla oss. Kanske märks vi inte ens, men för de förirrade själar som hittar hit ämnar vi i alla fall göra ett försök till underhållning.

Bloggen kommer företrädesvis handla om om vad man kallar stil, eller kanske brist på sådan enligt andra, och antagligen en ofrivillig gnutta mode. Vidare behandlar vi det vi intresserar oss av såsom sport och kultur.

 

Johansson d.ä, härstammar från södra Sverige, numera boendes i Umeå.

Johansson d.y, sprungen ur den karga Norrländska jorden, inget märkvärdigt.

 

/ d.ä.

 


RSS 2.0