If I could turn back time

Happ, då var det oktober all of a sudden. Går inte tiden groteskt fort? Har vi verkligen gått ett år på universitetet nu? Det känns som en termin, max. För att inte tala om tiden sedan man inte nådde upp till kanten där man tog mat i matsalen på Berghemsskolan. Jag börjar få någon typ av 20-årskris. Döden är inte så långt bort. En fjärdedel av livet borta. Var har man tillbringat denna fjärdedel? I skolbänken. Inte okej.

Hösten är här. Det är omöjligt att ta miste på. Varmare klimat har man väl varit med om. Höstvädret i Umeå är dock inget större problem. Björkarna ändrar färg, tappar löv, det blir lite kallare & friskare i luften osv. Problemet är den sanslösa trötthet som infinner sig då mörkret faller på. Det är möjligt att det är därför d.ä. känt sig så ovanligt hängig som han beskrev i gårdagens inlägg. Han är kanske helt enkelt inte van vid endast ett par soltimmar om dagen. Man blir nog aldrig van hur länge man än bor här men man kanske förbereder sig på ett annat sätt. Jag känner stor skillnad just på tröttheten. Det är i det närmsta omöjligt att komma upp på morgonen. För att citera Homer Simpson då Bart just sagt "This is the worst day of my life!" - "No, this is the worst day of your life, so far". Ungefär så är det också. Det jag syftar på är den oundvikliga vintern. Fenomenet på vintern då gatlamporna är tända när man går till skolan så även när man lämnar den, är hemskt. Imponerande att man överlever. Våren är heller ingen höjdare. Grus/hundskitsbeprydda snövallar och slask. Inte okej det heller. 

Igår spelade United mot Aalborg i Champions League. En enkel seger. Berbatov fick näta sina två första mål i Unitedtröjan. Kul också att se Rafael, en av tvillingarna spela. Nästa omgång är det Celtic som står för motståndet.

På lördag möter Sverige Portugal. Förhoppningsvis är Ronaldo lika ofarlig som igår. Helt kass var han väl inte men han gick från planen mållös. Det sjuka men den mannen är att jag tror han är besviken trots vinsten. Allt kretsar kring honom vill han tro. Om United skulle förlora med 4-3, och Ronaldo nätat alla mål, lämnar han förmodligen planen med ett leende. Intrycket jag har fått är att han inte är någon vidare lagspelare. Jag tror de flesta är benägna att hålla med mig. Ja, kanske inte alla under 13 år vilkas väggar är fyllda av Ronaldoaffischer från GOAL (been there, done that) & OKEJ.

På fredag har vi det första familjerättsseminariet. Jag har märkt en hyfsat markant skillnad gällande förberedelsetid inför seminarier. Nu på T3 krävs det åtminstone dubbelt så lång tid på T2. Samtidigt har vi, och är fortfarande, rätt bortskämda så vi överlever väl.

Dinner is served! - Det är okej!

/ d.y.

Kommentarer
Postat av: A2

Jag tycker vintern i Ume är helt underbar. Men så har ju jag som Boråsare aldrig upplevt en riktig vinter förutom den -96 när det var snöstorm och man fick stanna hemma från skolan. Men det var också den enda.



Resten av vintrarna innehåller temperaturer precis kring nollstrecket även om det blir lite kallare på natten. Resultatet av detta är slask, grått och lite mera slask.



Umevåren däremot är jag benägen att hålla med om. Precis som du säger är gångvägarna täckta av grus vilket gör att det känns som om man levde på tiden innan asfalt existerade.



2008-10-01 @ 17:43:43
Postat av: d.y.

Visst, snön är det absolut inget fel på. Hellre snö än bar mark. Snön lyser faktiskt upp en del också. Det är främst mörkret som jag riktar mitt agg mot. Fruktansvärt tröttsamt.

2008-10-01 @ 19:10:05
Postat av: Demonen

tacka vet jag norr om polcirkeln, snö året om=aldrig slask!!

2008-10-01 @ 20:52:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0