Willkommen, Bienvenue, Welcome!

Vid niotiden i morse landade planet på Umeå flygplats, ur steg en sömndrucken gänglig gestalt. Jag var dock nöjd eftersom han fått två "kontinentala frukostar". Den på flighten mellan Arlanda och Umeå var mest smaklig ty då fick jag själv breda smör på en nygräddad fralla. Gårdagen var dessvärre inte fullt lika rolig då ett inköp glömdes kvar i planet från Heathrow. Nåja, kanske ska dra det hela från början.

I fredags morgon for hela familjen Johansson, sammantaget 13 personer varav med tåget mot Kastrup och därifrån med flyg vidare mot London. Resan började vid sju-tiden och slutade inte förrän framåt 23. Ofta tar det väldigt lång tid när man är ett så pass stort sällskap i synnerhet när sex av dem är barn. När vi kom till hotellet blev bekymmersrynkorna djupare än förut, dels p.g.a alkisarna utanför, dels att hotellet var under ombyggnad. Hursomhelst, på fredag kväll blev det bara inkvartering och sömn. Lördagen började med en promenad in mot city från Vauxhall i södra delen av stan, vi hamnade mer eller mindre rakt på Westminster Abbey. Väl där gick delar av sällskapet in och tittade på bl.a. kröningsstolen de använt sedan 1300-talet. Den såg inte särskilt bekväm ut, inte var den så estetiskt tilltalande heller. Därefter gick vi förbi Big Ben och tog en flodbåt via Themsen till Towern. Det var ett stort komplex minsann, kronjuveler och en hel del historia rymdes inom murarna. På tal om murar, murare måste leva gott i London då större delen av husen är tegelhus. Sedan lite mat inmundigats och åtskilliga toabesök avklarats tog vi så dubbeldäckaren mot Leicester Square för att köpa biljetter till någon musikal. Valet blev till slut Cabaret. Ingen av oss visste riktigt vad det var för någon och då jag skulle köpa biljetterna fick jag höra att den innehöll "full nudity". Detta påpekade jag till min syster men hon påstod sig sedan inte hört det. Det gjorde förhoppningsvis ingen större skada då det var fem vuxna samt min brors äldsta. Jag vågar inte lova att hennes uppväxt blir detsamma efter att sett den musikalen. 

På söndagen besökte vi Madame Tussauds, det var stundtals underhållande. Själv kan jag ha lite svårt för att gå runt och titta på gubbar och gummor flera timmar men en gång är ingen gång. Därefter var det så lite egen tid, fyra timmar för att vara exakt. Under den tiden hann jag träffa Karies och strosa omkring på Camden market samt avnjuta en öl strax i närheten därav. Jag passade på att köpa en scarf/halsduk som får Carl-Jan att bli röd av avund i en butik där. Hittade däremot ingen jacka som tilltalade mig. Sedan var det samling med familjen vid Leicester Square och därifrån gick vi något kvarter in till China Town och besvärade en av restaurangerna där med vårt besök. 

Måndagen gick praktiskt taget hela dagen till hemresan. Märkligt nog verkar den alltid gå snabbare än utresan. Visserligen spenderade vi en timme i närheten av Piccadilly och någon leksaksaffär där. Min far, svåger och jag spenderade den tiden på ett café i närheten istället. Jag passade på att smyga in i en affär och köpte en tröja. Vilken jag var mycket nöjd med. Synd bara att den blev kvar på flygplanet vid Kastrup. Ska ringa polisen i Danmark i morgon och höra om de fått tag på den. Jag har enorma svårigheter att förstå det språket men jag håller tummarna att det ska gå bra denna gången. Annars får det väl bli på engelska istället.


Kanske blev detta inlägg svåröverskådligt och svårt att läsa. Jag ber om ursäkt för detta på förhand och skyller sonika på min trötthet som varit påtaglig sedan ett par, tre timmar tillbaka.

/ d.ä.

To sing opera

Alla vem vem Paul Potts är antar jag. Den fula ankungen som blev till en svan. Hans audition till American Idol är en av mina favoriter på tuben. Tyvärr sjönk han i mina ögon när han skaffade Mats Sundin-tänder. Hursomhelst så surfade jag runt lite på tuben igår och hittade en kille som skulle kunna ha varit Paul Potts som barn. Även i denna audition verkar Amanda njuta lite mer än alla andra. Grabben får stående ovationer - sådant är alltid coolt.Brännbollsträning idag. Första träningsmatchen spelades. Det gick rätt hyfsat faktiskt. Vi fegade och lirade med två slag men det hade nog gått helt okej med ett slag också. Dimman har nu sänkt sig över Umeå men den har förhopningsvis släppt till imorgon. Idag cyklade jag till skolan iklädd på överkroppen endast kortärmad skjorta. Jag överskattade värmen en aning. Jag och Mickey Bee diskuterade faktiskt detta senare på väg till brännbollen. Vi kom fram till att här i Umeå och förmodligen i större delarna av Norrland överskattar man värmen på våren. Så fort solen börjar krypa fram tror vi att det är sommar och 20 grader varmt. Det existerar ingen övergångsperiod i våra ögon och det medföljer att vi ofta fryser under denna årstid.

Imorgon smäller det. United tar emot Barca på Old Trafford. Jag är riktigt nervös, speciellt med tanke på att United håller på att slarva bort ligan också. Både backklippan Vidic och grovjobbaren Rooney kan vara frånvarande. Det skulle i så fall vara ett stort avbräck för oss. Jag tror ändå att vi klarar en uddamålsseger.

Jag fortsätter med mina Hartman-citat. "Stephen Lee ja, han pustar och pustar, blir lite röd i ansiktet emellanåt. Påverkar hans vikt hans spel? undrar någon. Har han dålig kondition? Nääej, nääej, det har han inte. Men han gillar mat, det måste tillstås." Jag hör framför mig (?) hur han med en puls på 120+ och exalterad röst berättar detta för tittarna. Förmodligen talar han helt utan fakta och har ingen aning om spelarens matvanor. Allt för tittarna. Det krävs mycket för att göra snooker fartfyllt och dramatiskt men Kim Hartman bemästrar svårigheterna.

/ d.y.

Kött eller fiiiisk?

Solen tog en välbehövlig vila idag. Man började nästan bli bortskämd och van. Man ska aldrig bli van vid positiva saker för då uppskattar man det inte lika mycket.

Gårdagen bjöd på grillkväll hos Mickey Bee. Riktigt trevligt med mandelpotatis med smör & grillad laxfilé toppat med gamla minnen. Laxen hade svårt för att bli klar, till min hungers stora ilska, på grund av att den var djupfryst. När den väl blev klar så var jag riktigt trött och helt utan energi så med skakande händer intog jag den första tuggan och sedan blev jag pigg igen.

Chelsea vann över United i helgen vilket gör att det kan bli dramatiskt i de två återstående omgångarna av Premier League. Förstår inte varför vi inte kunde knyta ihop säcken och börja fokusera stenhårt på Champions League. En bidragande orsak lär ha varit att stora delar av Uniteds kärna satt på bänken. Det är inte helt omöjligt att förstå att t.ex Ronaldo börjar bli lite sliten.

Idag har vi tränat brännboll igen. Det börjar bli lite lag på ängarna nu vilket är mycket glädjande.

Denna låt är grym för övrigt. Dexys Midnight Runners - Come on Eileen

Ikväll var jag och Tigern hem till mina päron och åt middag. Lax och ugnsstekt potatis stod på menyn. Skönt att bli bjuden på mat med tanke på att bunken med kycklingsallad tagit slut. Mina planer var också att stryka ett par skjortor men morsan hade redan gjort det jobbet. Inte dumt. Vi har nämligen inte införskaffat något strykjärn. Ett strykjärn är dock inte det enda som saknas i bohaget. Vi måste även inhandla utemöbler nu när solen börjar bli varm och frekvent förekommande med undantag för idag. Vi hyrde Michael Clayton och den var faktiskt värd sitt goda betyg som den har på IMDB. Kanske lite förutsägbar story men helt klart sevärd.

Den kommande skolveckan verkar vara rätt lugn vilket öppnar möjligheterna för plugg... Eftersom vi inte har två veckors instuderingstid denna termin så gäller det att börja i tid. Jag har dock lovat mig själv att inte börja tentaplugga förrän i maj. Det får bli kursboksläsning istället. Jag har varit oförskämt slö i helgen dessvärre...

Hartman är känd för att prata om lite kuriosa om spelarna och kanske inte riktigt alltid håller sig till spelet. Han brukar inte dra sig för att kommentera folks utseende vilket detta citat är ett bevis på; "Lite ungdomligt, rebellaktigt stuk på nackhåren." Offer var Shaun Murphys nya frisyr. Det kan nog vara svårt att förstå hur kul detta egentligen är när man aldrig hört honom kommentera. Slå på Eurosport när det är snooker och njut av hans underbara analyser av inte bara spelet utan också av allt annat.

/ d.y.

En french

Gårdagen började med seminarium. Tydligen var det lärarens sista lektion som doktorand vilket kanske också märktes då det gick fort framåt. Efter seminariet drog jag en sväng ner på stan på jakt efter ett par chinos. Jag sökte en modell som smalnade av lite grand men jag hittade inte något av intresse. Det blev istället en vanlig modell från H&M för hela 198:-. Priset var oemotståndligt och jag funderar på att sy in dem istället. Den svarta fläcken är inte smuts - har fått damm på sensorn som verkar vara svårborttaget...

image19

När jag stod i H&M-kön för att betala var det en mamma och hennes son framför mig i kassan. Pojken hade fått en blåtira som inte alls var särskilt uppseendeväckande. Ändå säger morsan "vi kanske borde ta och sminka över den där". Varför skulle han göra det? Ska man måsta skämmas för att man har gjort illa sig eller vad? Tror inte direkt att pojken brydde sig särskilt mycket om den nya nyansen.

På bussen hem från stan läste jag i Metro. Det var någon typ av miljöspecial där bland annat kändisar gav tips om hur man skulle agera klimatsmart. En artist som jag aldrig hade hört talas om och inte kommer ihåg namnet på, sa att man skulle ta tåget istället för flyget. Han vidareutvecklade detta genom att säga att om man inräknar transportsträckor till och från flygplatsen, tar det ofta inte så mycket längre tid att åka tåg. Hmm.. låt mig se... flyg till STHLM inklusive transportsträckor... 2 timmar max. Tåg inklusive transportsträckor... 12 timmar? Jag undrar just om han bodde i Kiruna...knappast.

Idag har jag just kommit hem från jobbet. Det var rätt körigt då det är löningshelg som förmodligen ingen undgått. Skönt att dryga ut studiebidraget en aning. Det ryktas om grill ikväll, premiär i så fall.

Dagens Hartman-citat får man inte glömma. Det blir en dubbel. Denna gång zoomar kameran in på Steve Davis son som sitter och tittar när farsan lirar, varpå Hartman säger " "Den här lilla killen gnuggar öronsnibben och tänker "hur ska det gå?". Därefter fortsätter Kim med ett nytt citat "Man får väl hyra in en 14-årig kille åt Ken Doherty också som kan sitta på läktaren med ljus röst som skär igenom allt annat." En total diss alltså - rakt av.

/ d .y.

Fistful of love

Eftersom jag åker till London över helgen blir detta sista inlägget för min del på några dagar (om inget oförutsett inträffar). Nu behöver ingen vara orolig då d.y. kommer köra hårt här under den tiden. Misstänker att det kan bli en något snällare läsning på så vis. Läste någon artikel någonstans (vadå? som att jag, bara för att jag pluggar juridik, ska komma håg alla källor?) att snälla komiker anses roligare än elaka komiker. Av de komikerna de listade framstod i mitt tycke endast Magnus Betnér som riktigt elak, fast jag anser inte honom vara någon komiker så han faller på den punkten. Den gossen kunde lika väl valt sin bana av misstag. Att han sa något elakt varpå någon skrattade och han kom på "jäklar, det här kanske jag kan tjäna pengar på". Det är ändå lite synd att det bästa Mange gjort är när Henrik Dorsin (som jag för övrigt inte heller gillar vanligtvis) gör parodi på honom.  

Det är lustigt att man tycker sig se en massa folk från skolan när man är hemma. Alltså, hemma i samhället, inte hemma i huset. Huset har väldigt få look-a-likes, sånär som min far som är ganska lik Johan Ulvesson. Look-a-likes är ganska underhållande, märkligt nog ser jag dem överrallt. Exempelvis gamla generaler och andra skumma typer man plötsligt stöter på. Jag utesluter inte alternativet att det kan vara jag som är konstig som ser likheterna då förvånande få inte ser dem innan jag sagt något.

I går var jag och farsan på Fredrikskans och spanade in Sveriges just nu bästa lag, Kalmar FF. Eller Elmar FF som skämtgubben André Pops, han är mer underhållande än Mange B, kallade dem. Nanne Bergstrand hittade tre bröder Elm, David, Viktor och minstingen Rasmus. De är alla runt 190 cm långa och har oförskämt bra teknik för att vara så stora. I gårdagens match mot Helsingborg gjordes tre av de fyra målen av Elmar, Viktor x2 och David gjorde sitt första för säsongen. Lillebrorsan låg bakom tre av målen. Henke Larsson verkar inte ha flytet med sig än, trots tre riktigt bra lägen lämnade han planen mållös. Istället gjorde Nybro-sonen Christoffer Andersson mål igen.

Som sagt, London över helgen. Blir spännande. Morsan är väldigt laddad och vill se alla "sevärdheter". Antar att det blir mycket klivande i diverse parker, gamla hus och kanske ett och annat museum. Jag hoppas att det kommer finnas möjlighet för mig att göra några bra investeringar. Skosnören, någon jacka och lite annat smått och gott vore trevligt.

/ d.ä.


Walking on sunshine

Precis som befarat blev jag väckt 07:50 av någon som ringde på dörren. Jag drog snabbt på mig en t-shirt och jeans för att se vad som lurade bakom dörren. Har hört att det inte är någon vidare bra idé att öppna i bara kallingar. Det kan lätt uppstå en obekväm stämning då. Det var min skjorta som levererades. Det var för övrigt samma snubbe som lämnat min jacka för några veckor sedan. Så här ser skjortan ut i alla fall. Bilden är förstoringsbar.

image18

Ben Sherman, 368:- ink. frakt till dörren.

Alla vi som såg CL-semin igår kan vara överens om att matchen inte var särskilt underhållande. Men ingen hade väl förväntat sig det heller. Som jag nämnt tidigare så hoppades jag på Liverpool då jag tycker att Chelsea är ett äckligt hopplock av individuella stjärnor. Liverpool tog strax innan halvtid ledningen genom Dirk Kuyt. Matchen såg ut att gå mot en Scouserseger. I nittiofemte minuten fick den inhoppade norrmannen Riise för sig att rensa en hård, låg, inåtskruvad boll med huvudet vilket resulterade i en stenhård nick rakt in i eget mål. Jag har aldrig sett något liknande på en så pass hög nivå inom fotbollen. Helt otroligt. Jag tror nu att Chelsea kommer dra nytta av sin hemmaplan och ta hem segern i nästa match på Stamford Bridge. Dock blir det väldigt jämnt i och med att Liverpool inte har något att spela för i ligan och kan vila spelare i helgens Premier League-omgång samtidigt som Chelsea måste kämpa för att lyckas komma ikapp United. Men som sagt, oddsen tror jag kommer ligga till Chelseas fördel. Ikväll spelas den andra semifinalen mellan United och Barca. Jag hoppas verkligen att Anderson får spela. Jag har en liten arbetsskada från FM som visar sig genom en förkärlek till talanger.

Vädret är helt otroligt nuförtiden. Någonting har hänt. Mariehemsängarna har smält på nolltid och solen på balkongen schteeker. Idag blev det årets första spontanglass. Jag och Tigern gick och pantade burkar och köpte glass på Stjärnhallen, numera känd som Ica Nära Berghem.

Dagens Hartman-citat uppmärksammades främst genom ett tips från Carl-Jan då han också studerat mannen; "Ja, Peter Ebdon har helt klart vaknat på rätt sida. Det är bara det att Ronnie O'Sullivan har dubbelvaknat på rätt sida... " Det är klart att det blir svårt för Ebdon att vinna matchen då, eller hur?

Kom igen nu United!

/ d.y.

Fat bottomed girls (you make my rockin' world go round)

Efter ännu en flygresa med alldeles för lite plats för benen landade jag på Kalmar Flygplats i fredags. Välkomstkommitén var på plats och allt var som vanligt igen. Då jag var på plats förhållandevis tidigt fick jag nöjet att vara med och duka samt dekorera inför stundande festligheter. Sysslorna bestod, bland annat, i att tejpa fast lappar för "lappleken". Det rörde sig inte om någon form av jakt på samer utan lapparna var i själva verket papper med låttext på. Min mor tycker leken är mycket rolig. Jag tyckte inte det var lika underhållande att tejpa texter under stolar och bord. Lördagens fest förlöpte förhållandevis smärtfritt. Då vår familj är ganska musikalisk och alltid gillat musik i de flesta former innehöll kvällen självfallet sådana inslag. Dels var det allsång, vilken jag, min bror och hans 8-årige son kompade, dels gospelsång framförd av mor och brors kör. Senare på kvällen var det även ett dansband, snarare en dansduo+vän, på plats och spelade oräkneliga hits.

På söndagen spelades den prestigefyllda veterancupen i innebandy på Färjehallens blåa golv. Eftersom jag inte varit licensierad under säsongen var det fritt fram för mig att deltaga. Tillsammans med bror och svåger blev jag återigen tvåa. Jag verkar vara dömd till evig andraplats. Eftersom cupen spelas på väldigt liten plan, småmål och med skottlägen över hela plan spelar jag back och täcker mycket skott. Denna gången resulterade de 65 minuterna benböj och bollmotande i en plågsam träningsvärk samt en blåklocka vid höger öga. Viktigaste matchen var ändå semifinalen mot det lilla äcklets lag. Den vann vi med uddamålet och jag tror jag fick in någon bra tackling på äcklet.

Vädret har varit oförskämt bra här på Sveriges svar på Jamaica. Konstigt egentligen, vanligtvis brukar jag alltid ha otur vad gäller sådant också. Avslutar med lite genus, det är ju alltid lika underhållande. Eller om det kanske återigen är Aftonbladets rubrik som gör det roligt.

/ d.ä.

20/4

Manchester United lyckades inte besegra Blackburn igår av någon oförklarlig anledning. Det skiljer nu tre poäng mellan United och Chelsea men jag tror fortfarande på en röd seger. På tisdag & onsdag är det Champions League. Nervositeten har börjat gro i magen. Tre engelska lag är kvar vilket befäster min teori om att Premier League är bästa ligan i Europa och högst sannolikt också i världen. Arsenal tog sin första seger på mycket lång tid också i helgen men de är borträknade ur guldstriden.

Umeå har fått ännu ett sm-guld genom IKSU som tog hem damfinalen i innebandy. Jag kan väl inte påstå att jag gillar daminnebandy särskilt mycket men det är roligt när Umeå representeras. Herrfinalen vanns av Warberg efter en gastkramande straffläggning. Jag klarar inte av AIK av någon anledning så jag var glad. Glad blev jag också över HV71s vinst i hockeyn. Jag hejar väl inte direkt på dem men jag tycker de var värda segern efter deras mycket väl genomförda säsong.

Efter hockeyn blev det Rött där det hände en mycket märklig grej. Aussie blev anklagad för att ha snott en jacka med efterverkningen att ett pris på 600 kronor sattes på hans huvud. Det hela löste sig till slut utan otrevligheter och alla var glada och nöjda.

Annars händer inte så mycket. Solen lyser just nu med sin frånvaro men vädret har varit klockers i fem dagar så man kan inte begära allt för mycket. Blev inbjuden att lira träningsmatch med en innebandyskollegas korpenlag idag. Det var riktigt roligt och vi tog hem segern. Tydligen var det en prestigeladdad match så det var kul att hjälpa till att ro hem vinsten även om man var lite ringrostig.

Det känns skönt med "egen studietid" imorgon. Helgen är alldeles för kort. Flexibel studietid är underbart ehuru en piska skulle behövas ibland. Mitt lass med böcker som jag beställt är beräknat till imorgon så man ska väl ta i tu med det. Skjortan kommer troligtvis också. En aning irriterande var det när jag märker att hemsidan som jag beställde på, började köra en kampanj med fri frakt, två dagar efter att jag beställt skjortan. Inte världens förlust men principen är störande. Hoppas bara inte något bud ringer på dörrklockan 8 i morgon bitti som senast när jag beställde jackan (se nedan).

Höll på att glömma - dagens Hartman-citat. Kim berättar kuriosa om någon spelare: "Han har författat en schackbok. En nybörjarbok för dumskallar." Kanske inte så ödmjukt eller politiskt korrekt, men roligt är det!

/d.y.

Är våren här?

Det verkar som att våren har kommit till Umeå. Åtminstone temporärt. Idag är andra dagen som värmen sprider sig över Björkarnas stad. Kvittrar fåglarna? Jag måste fråga för våra väggar är så pass isolerade att man inte hör någonting förutom Rachel Rays skrik. En biverkning med Umeås vår brukar oftast bestå av grusiga snörester som inte doftar hallon. Men precis som alltid i denna stad så övervinner det positiva det negativa.

Igår hade vi i HOHH vår andra bränbollsträning. Extremt roligt. Träffprocenten ser mycket bra ut inför årets största event. Vi höll till på den leriga grusplanen bredvid MSK Arena då denne var upptagen av massa bollsparkare. Vi satte årets målsättning till TOP 16.

HV71 har tagit ledningen med 3-2 i matcher mot LHC i hockeyns SM-finaler till d.ä.s stora glädje. Mitt eget intresse svalnade då MoDo åkte ur slutspelet. Men jag ser ju absolut hellre att HV71 vinner än LHC. Who the fuck are LHC?
Idag spelades första discgolfrundan. Sjukt kul att dra igång säsongen igen. Dessutom i detta fina väder, man kan inte önska mer. Förvisso var det en aning blött men ett par inslitna Nike Air Force One klarar det mesta. Det som var mest irriterande var att utkastsplattorna som är gjorda i betong låg under ett istäcke vilket ledde till att man var livrädd inför varje utkast. Idag har jag & Tigern tvättat också. Allt blev torrt denna gång. Vi har hittat den rätta taktiken för att få allting torrt. Handdukar och lakan i torktumlaren, underkläder längst ned i torkskåpet och vanliga kläder på de övre pinnarna. Den övriga tiden idag har jag fördrivit genom att läsa lite fastighetsrätt och sökt lagvidrig reklam i KING. Jag lyckades hitta ett par reklamer som vi ska granska imorgon bitti innan seminariet.

Beställde en ny skjorta igårkväll. Bild kommer när skjortan kommer. Min massbeställning böcker verkar ha skickats från Adlibris nu men pengarna har inte dragits. Mycket märkligt.

Genom en empirisk undersökning kom jag fram till att solen på balkongen anländer kring två. Klockrent. Det lär bli ett antal pluggtimmar i solen innan tentan så länge den stora stjärnan vågar visa sig. Vet inte riktigt när den försvinner men än så länge är den kvar.

I dagens Hartman-citat pratar han om att spänna ut handen som vid snookerspel för att se om långfingret rycker; "Det kan vara lagom att göra innan ni går och lägger er, men borsta tänderna också." Han är klok den där Kim. Dessutom väldigt mån om sina lyssnare uppenbarligen.

/ d.y.

Soul of a woman was created below

Föreläsning idag. Två stycken närmare bestämt varav den första var med ordinarie lärare. Den gav oss inte så mycket kött på benen vad jag förstod, det hela tedde sig ganska översiktligt. Inför den andra föreläsningen gick många hem och de missade en av terminens mer intressanta föreläsningar. Jag är inte säker på huruvida det är positivt att jag anser just den föreläsningen vara en av de bättre då den egentligen inte behandlade så mycket juridik. Kanske är det här helt fel utbildning för mig, men det har ingen större betydelse. Oavsett yrke blir man nog trött på det. Hursomhelst, den andra föreläsningen inriktades på bilder och budskapet de förmedlar. Aldrig har det tidigare varit så mycket naket på en föreläsning som idag. Då behöll ändå studenterna och föreläsaren kläderna på. Bilderna innehöll nakna dvärgar, she-males och så vidare. Jag blev snart varse att jag inte alls tolkar bilder som andra (läraren) gör. En bild med tvenne tuffa rockers fick honom och vissa åhörare att känna sig som misshandelsoffer. Personligen var jag imponerad av Phil Lynnot med polare. En bild med en struts iklädd kostym ledde till besynnerligt beteende i salen. Någon brast ut i gapskratt, någon försökte skoja. Jag är kanske inte rätt person att döma någon men allvarligt, får ni inte skratta hemma eller?
En höjdpunkt var dock när en bild på en lättklädd kvinna omgärdad av diverse borr fick föreläsaren att "börja fantisera om penisar". Som sagt, jag läser inte riktigt samma budskap i bilder som andra.

Det har inte undgått mig att den som får flest reaktioner på sina inlägg är d.y. tävlingsmänniskan i mig, hur töntigt det än kan låta, lider. Jag har lite svårt att förstå mig på min egen tävlingsinstinkt. Den tar sig uttryck i de märkligaste former. Eftersom jag, nästan, alltid är ärlig kan jag därför säga att även en sådan petitess gnager mig. Man brukar säga att första steget mot förbättring är att man måste vara medveten om sina brister. Det sa en lärare till mig när jag erkände att jag inte pluggade så mycket men att jag skulle ändra på det. Nu några år senare har det tyvärr inte hänt så mycket på den fronten. Förvisso plockade jag fram "Svensk och europeisk marknadsrätt 1" och tänkte faktiskt tanken att kika i den inför föreläsningen. Istället började jag skriva det här inlägget om egentligen ingenting. Intressant också med Vårpropositionen på TV:n jag inte har.

Inspirerad av min morfar (90 år i år) har jag lagt mig till med en ny vana. Han har sedan en längre tid tagit sig ett "tomteglas", speciella små glas med tomtar på som morfar har, whisky varje kväll. Det gör även jag numera. Gjorde det när jag bodde hemma också men här i norr har jag inte orkat köpa någon whisky förrän häromveckan. Det dumma är att whisky liksom mat alltid tar slut. Det, om något, är en riktigt ond cirkel. Oavsett hur mycket mat man än köper tar den garanterat alltid slut varför man måste köpa mer. Mat kan vara en av livets mest onödiga utgifter. 

Jag läste i Campus-Jurist och skummade genom intervjun med Jens Lapidus, advokaten och författaren bakom "Snabba cash", vilket väckte tankarna på att själv skriva en bok. Det kanske vore en kul grej? Jens påstod att arbetet som jurist var en rak motsats till att vara kreativ. Jobbigt, jag är nog bättre på att vara kreativ än att läsa böcker och juridik. Därför kanske det vore en bra idé för mig att skriva en bok. Fantasi har jag ganska gott om, ska bara ta en karaktär ur något sammanhang. Har redan en kandidat faktiskt, en bokens konnässör. Skulle kunna bli en riktigt bra bok tror jag. Frågan är när jag ska "författa" den, under sommaren kanske. Men då är det tänkt att dels jobba på mitt gamla jobb, dels renovera stugan. Som vanligt rinner boken säkert ut i sanden, jag är ju trots allt medveten om min bekväma, för att inte säga lata, sida.

/ d.ä.

Tja... mellan hare och kanin... den gick inte i

Bloggeriet har, som ingen undgått, blivit extremt utbrett över Sverige och var och varannan har en blogg. Kvaliteten skiftar mellan bloggarna men det är inget man kan haka upp sig allt för mycket på. Kvaliteten på denna blogg är - för att vara ödmjuk - exceptionell som ni vet. Däremot det odiskreta fjäskande som förekommer är upprörande. Det verkar råda någon slags "måste-ha-massa-besökare-hysteri" där man kan sjunka hur lågt som helst för att få besökare på bloggen. Det är främst på de största bloggarna som detta fenomen finns där folk skriver "hej, roligt inlägg" + arton smileys, för att sedan bifoga adressen till sin egen blogg och därefter hoppfullt sitta och vänta medan besökarräknaren tickar uppåt. Med det inte sagt att alla som skriver sådana inlägg gör det av den anledningen. De mest populära bloggarna är fortfarande modebloggar med dagens outfit och inte så mycket text. Jag ser ett mönster. Desto mindre arbete man lägger ner i skrift - desto populärare blir bloggen, så länge man håller sig inom rätt ämne. Intressant det där.

Emile Heskey är guden i alla Unitedhjärtan för tillfället. Han kvitterade för Wigans räkning mot Chelsea i nittioandra minuten och hjälpte där med United att dra ifrån. Ledningen är nu stabila fem poäng före det själlösa laget Chelsea. En annan positiv nyhet är att Rio skrivit på ett nytt femårskontrakt. Den nya lönen är 120 000 pund i veckan. Därmed är han lika välbetald som världens just nu bäste lirare, Ronaldo.

JF-innebandy var det idag, precis som alla andra tisdagar. Rätt bra uppslutning vilket är roligt då man får använda innebandykondisen istället för fotbollsflåset. Denna gång gick det bättre än vad det gick senast. Grapefrukten satte stenhård markering, kanske inte alltid riktigt rumsren, på Stekaren vilket föranledde en viss irritation. Grapefrukten var vårt lags Per Ledin. Det behövs en sådan i varje lag. Efter innebandyn följde jag med d.ä. och drack upp hans mjölk efter ett kort stopp på ICA för att lämna Tigern en av henne glömd börs (plånbok för er utomnorrlänningar). Det blev that 70's och lite made & overhaulin'. Intressant moral i Made för övrigt. Man uppmanar inte personerna att vara starka i sig själva. Det är bättre att bli någon man inte är.

Jag har kommit på att jag ska införa en ny grej på bloggen - nämligen dagens Kim Hartman-citat. Ingen som någon gång tittat på Snooker kan ha undgått mannen som kommenterar. Han sitter ensam i studion och har en extrem fantasi. Klart att det blir något roligt citat här och där. Detta uttalande gör Hartman när Ding Junhui, en kinesisk spelare gör entré; "Här kommer han, den dansande pojkpandan från Shanghais utkanter." Det är helt galet hur man kan säga så, galet roligt. Helt out of the blue.

Varför kokar ris alltid över?

/d.y.

Sol och vår(are)

Efter att snön brutit fram igen förirrade sig solen fram idag. Ovanligt men väldigt skönt att känna serotoninet flöda i kroppen. I mitt fall flödar det så klart inte alls, jag är om möjligt tröttare idag än vanligt. Med tanke på att balkongen ligger i söderläge skulle jag kunna sitta där ute men jag orkar inte resa mig ur soffan. På väg från skolan kom jag fram till att jag behöver någon ny vårjacka och nya skor, eller behöver är kanske fel ord. "Vill ha" är nog mer passande. Kanske kan hitta något i London så småningom. Det är ju extremt hippt att köpa kläder utomlands. Inte nödvändigtvis plagg som är unika där, det funkar lika bra med H&M eller något sådant, det viktiga är att det är köpt utomlands. Sköter man sina kort rätt blir man fashionista på Aftonbladet. 

Jag vågar inte riktigt gå ut i det, till synes, fina vädret. Går jag ut blir det säkert mulet och snö. Hemma hade de tolv grader varmt häromdagen och plommonträdet blommar för fullt. Nu känns det inte fullt lika smart att flytta upp till Nordpolen som det gjorde i höstas. Nåja, hoppet ska väl vara det sista som överger en människa. Kanske är det början på den riktiga våren nu? Blev dock något nedslagen av en kommentar jag "råkade" höra på bussen till plugget. Två infödingar diskuterade vädret och huruvida det skulle bli vår eller inte. En av dem påstod "ja, det vänder väl bara snart". Ska det vara så? Tidigt i höstas såg jag faktiskt barmark här i stan, vore kul att se den igen. 

D.y. var på lagfest i lördags som står att läsa om nedan. Själv firade jag Lillasyster Gynnings 20e födelsedag. För att förtydliga firade jag den inte ensam utan en samling människor gjorde mig sällskap i Lillasyster Gynnings korridorskök. Det var kanske snarare samlingsrummet vi befann oss i men det har väl ingen större betydelse. De hade ett akvarium i rummet i alla fall. Jag fick höra av Polkanden att man fick hälla vad man ville i det. C-vitamin i brustablettform fick man dock inte lägga i. Besvikelsen efter att det annonserandes gick inte att ta miste på. Vid 0000-tiden klev en tapper skara mot "diskoteket", undertecknad gick dock hem istället. Som tur var hade Skåningen gjort kakor, jag åt några av dem en liter Oboy och kollade på Pulp Fiction. Mycket bra, tur att det Quentin inte fick i utseende fick han i talang för film och fot-fetisch. 

Jag fick äran att hälsa på Ackwells hund, vi verkade komma överens väldigt bra. Kanske har jag bättre hand med djur än människor? Förvisso är jag inte så överförtjust i brorsans Highland Cattle som han är men den sortens djur är inte så kul i mina ögon. Han köper dem dessutom för att han tycker att "de är ju fina". Väldigt konstigt det där må jag säga. Funderar nu på om jag skulle ha hund men det verkar dyrt att köpa. Förvisso är det snart sommar och jobb vilket förhoppningsvis ger lite pengar. Men jag vill ju köpa en Gibson Les Paul också, det kostar ungefär lika mycket som en hund. En fördel/nackdel med hund är att man måste motionera lite var dag. Investerar man i en hund måste man ju ha en som passar ens personlighet. Alltså måste min hund vara extremt cool. 

image16 
Sådana pjux borde alla ha, Jag vill ha i alla fall. Chelsea boots från Gieves & Hawkes

/ d.ä.

Bäste sumpare av Mattes assist

Just det priset blev jag tilldelad på gårdagens lagfest. Priset var en pricktavla med bollar som man skulle kasta prick med. En mycket trevlig tillställning. Stor eloge till festkommittén som anordnat priser och lekar! Dagen började med laserdome. Hade inte spelat på ett par år men kul var det - vårt lag vann! Bastu på det. Efter laserbastun blev det pizza på tre kronor och sedan förfest hos Robocop. Kvällen fortsatte på Scharinska. Klockrent ställe. Riktigt bra musik! En lagkompis band uppträdde också. Lysande prestation. Riktigt trevlig kväll! Det blir svårt att motivera mig själv att gå till Corona igen efter gårdagskvällen. Trevlig lokal är det till och med.

Idag har jag suttit i ett tre timmar långt årsmöte för UDGC. Nyttigt men lite långtråkigt. Men tanken med årsmöten är väl kanske inte att det ska vara party. Dock måste jag erkänna att med det väder som vi nu har känns discgolf en bit bort. Gott fika var det i alla fall! Hade känts värre om det hade varit 15 grader och sol utomhus men det var det inte som alla vet...

Efter årsmötet såg jag United besegra Arsenal med 2-1. Ronaldo placerade iskallt en straff i stolproten och Hargreaves satte en frispark. Matchen var riktigt bra och hade mycket hög intensitet. Resultatet medförde att Arsenal är ute ur leken och United har The Premiership i egna händer. Jag har ärligt talat aldrig sett United så här bra som de gör just nu. Då menar jag inte just specifikt den här matchen utan den här framgångsrika perioden som vi just nu är i. Jag tror på en dubbel i år!

Efter matchen gick jag och Tigern hem till mina föräldrar och käkade Chili och glass med chokladsås. Extremt onyttig helg... inte bra. Just nu sitter jag och ser A Beautiful Mind. Preppyn är påtaglig med klubblazers, buttondownskjortor och andra trevliga påhitt.

Såg förövrigt att "Engla-fallet" är löst nu. Den misstänkte har erkänt mord. Till och med polisens presstalesman hade svårt att hålla tårarna borta.

Imorgon är jag rädd för att det blir en heldag på universitetet. Sista förberedelserna inför seminariet som vi har klockan 16. Förhoppningsvis hinner vi deala med fredagens seminarium också. Mentorskapsinformationen tror jag är imorgon vid lunchtid. Det verkar onekligen intressant men vi får se vad morgondagen för med sig.

Nä, nu behöver Tigern hjälp med diskberget tror jag.

/d.y.

Ovan där randas morgonen, och därhemma samlas helgonen

Jehovas vittnen ringde på igår, för ovanlighetens skull öppnade jag dörren trots att jag inte bjudit in dem eller kände igen vilka det var. Gertrud och Hillevi presenterade de sig som. Jag har alltid svårt att komma håg namn varför jag inte är helt säker, Hillevi är jag säker på. Hillevi höll en väldigt låg profil och lutade sig avslappnat mot trappräcket medan Gertrud var mer pratglad och intensiv. Gertrud frågade, eller snarare gav ett påstående med följdfråga: "många tänker på vad som händer efteråt, brukar du tänka på vad som händer efter?" Jag svarade ärligt, jag brukar vara ärlig då jag helst inte säger saker som i längden tenderar att göra personen mer illa än att höra sanningen. Ungefär som att välja avrättningsmetod, antingen halshuggen snabbt eller stenad sakta. "Nae, det är väl inget jag gör, tänker på en massa annat istället." Gertrud verkade inte helt nöjd med svaret och ställde en ny fråga och målade upp mig som Gud, den helige Andes. "Om du skapat den här planeten, en så fin och underbar planet. Skulle du inte vilja rädda den då?" "Ja, jo, men det skulle jag väl?" svarade jag. Märkligt att just mina åsikter hade så stor betydelse för Gertrud. "Det står en del intressant i de här båda, ni kanske vill läsa dem?" Eftersom jag inte läser så mycket annat tog jag glatt emot dem och tackade djupt. La dem sedan inne på Skåningens rum. Hon behöver nog lite andlig spis.

Nästa gång ska jag se till att spela "Gyllne morgon" och andra religiösa sånger och bjuda in dem på fika. Vore kul att se hur de reagerar. Vill till att ha gott om fikabröd ifall de slår slag i saken.

Sedan en tid tillbaka undrar jag vad Charles M gör egentligen. Hasar han runt och bär på böcker för nöjes skull eller pluggar han något? Är han ledare för någon sekt? Det är kul med figurer man kan fantisera kring. Eller ja, fantisera är kanske fel ord i sammanhanget. Det är kul att kunna finna likheter mellan folk och skapa mystik kring olika personer. Vissa är dessutom lättare att hölja i mystikens värld än andra är. 

Moderaten och jag tänkte smygstarta tentaplugget igår. Det gick bra, åtminstone rent tidsmässigt. Var på skolan klockan 0900. Moderaten var lite sen och skyllde på att några papper försvunnit eller i vart fall gömt sig när de behövdes som bäst. Vi hackade oss dock in via nätet och fann frågorna samt de knapphändiga svaren där. Gjorde sedan Rödpepparn och hans tandläkarkompis sällskap och lunchade samman. Sällan har jag haft tyngre samvete drickandes cola. 

Aftonbladet slår återigen till med en "träffande" rubrik. De har dessutom hittat några raketforskare som kom fram till detta resultat. Jag vill inte på något sätt förringa deras insats men jag hade kunnat ha en egen och kanske mer konkret teori om varför det gör ont. Jag kan inte tro att det är ett extremt revolutionerande resultat. Påminner lite om "hur funkar internet?", vad har jag för nytta av att veta det? För den stora massan räcker det att veta att det funkar och hur man använder sig av det. Det lär inte vara många kvinnor som just när det ska hända tänker "oj vad ont det gör, just det, det är för att nervtrådarna är större där". Skulle vara kul att se gravören försöka lugna henne med de orden också. 

/ d.ä.


Like the sands through the hour glass

Glory Glory Man United! Vips så var vi vidare i CL-slutspelet. Roma hade inte mycket att komma med egentligen trots Fergusons relativt svaga uppställning. Samtidigt är Roma ingenting utan spottaren (det är inte mål som åsyftas) Totti. Doni inledde matchen mycket starkt vilket hindrade United från att tidigt ta ledningen. Brown, den okänslige, drog sedan på sig en straff. Ganska solklar egentligen. De Rossi skjuter som tur är över med tre meters marginal. Hade han satt den i nät kunde matchen blivit riktigt spännande. Nu blev den inte det men United vägrade backa hem. De slet på som vanligt och Tevez kunde placera in en snygg nick i sjuttionde minuten. Gary Neville, guden, fick komma in efter 13 månaders skada. Stående ovationer och kaptensbindeln direkt. Det kan inte bli vackrare! Barcelona besegrade Schalke och utgör alltså seminfinalmotståndare. Om två veckor fortsätter CL.

Förberedelserna för yran har börjat och i år ska vi införskaffa en ny outfit. Jag, Mickey Bee och Scouser inventerade stadens utbud. Den tröjan vi först tänkte ha var slut i Sverige så vi fick ta till en ny plan A. Färgbyte blir det, vilket kan uppfattas som kontroversiellt, men stället är så snyggt! Vitt + svart = harmoni.

I Days har det faktiskt hänt lite grand. Marlena har erkänt att hon är seriemördaren efter hon fått sanningsserum. Fungerar inte sanningsserum så att man får massa ångest och sådana otrevliga verkningar? Hon verkar i alla fall totalt oberörd. Sami, Marlenas dotter har nu efter 25 avsnitts förnekelse kommit till insikt att modern är "the Salem stalker". Vilket program alltså... det finns inte ord.

Vi har diskuterat lite angående "Dagens Outfit" men vi har inte riktigt kommit fram om vi ska ha det här på bloggen eller inte. Rätt var det är kanske någon filur i mystiska munderingar dyker upp.

Slösade någon timme igår på att knyta mina Docs med olika tekniker. Det blev till slut "Over and under lacing". Det finns en ganska tuff hemsida som man kan lära sig mycket av. Om man går in för det så kan man fördriva många timmar knytandes skor. Det finns till och med en bok om skosnörningstekniker. Märkligt nog är författaren inte amerikan.

Idag var jag en sväng på UB och läste lite Bernitz. Jag har funderat över det här med nya upplagor av böcker. Hur mycket nytt material krävs det för att det ska få bli en ny upplaga? Kan författaren tillägga en HD-dom och sedan trycka upp upplaga 19. Om så är fallet så lär man tjäna en hel del på kurslitteratur. Man kanske ska bli kursboksförfattare istället...

Ikväll stundar middag hos Tigerns föräldrar. Det ska bli gott då jag konsumerat mestadels chili den senaste tiden.

/d.y.

Med en vän som jag behöver du inga fiender

Seminarium stod på schemat igår, min basgrupp var väl inte helt nöjd med sin insats men jag tror att vi lärde oss något av det i alla fall. Det sägs ju att man lär sig av sina misstag. Enligt den teorin borde jag ha lärt mig en väldig massa grejer och vara näst intill expert på flera ämnen. Denna gången var det ganska lätt att vara uppmärksam på läraren. Kul med omväxling faktiskt. 

Ställde klockan på 0700 idag, har fått för mig att det är mysigt att äta frukost framför nyhetsmorgon. Tanken var god men utförandet desto sämre. Klockan hade passerat tolv och morgonen förbytts till förmiddag/eftermiddag? innan jag kröp ur sängen. Riktigt dåligt. Skyller på whiskeyn igår innan jag somnade.

Trots min avsky för programmet fastnade jag ändå framför Extreme home makeover i eftermiddag. Idag handlade programmet om döva och blinda. Därför hade de bytt ut gaphalsen Ty mot någon döv skådespelerska. Hon verkade skrika ännu mer. I synnerhet när hon fått tag på en megafon för då kunde hon skrika så högt (starkt) att hon kunde höra sig själv. Verkar ju oerhört sympatiskt. De lyckades till och med få dit någon guvenör från någon delstat de kallade "the gardening state". Han ansåg att det var många som ville hjälpa till och att det var en bra idé att hjälpa just den familjen. Det som förbluffar mig är att det säkert finns åtskilliga fler familjer som inte får någon hjälp, men å andra sidan syns inte de i TV. "Syns man inte, finns man inte" som någon sagt någonstans, någon gång. Det får även mig att fundera över min existens. Något jag vanligtvis inte uppskattar. Många tyckte filosofin i gymnasiet var kul, jag satt och led istället. Varför ska man grunna över huruvida man existerar eller inte? Om man kommer fram till att man inte gör det, vad ska man göra då? Bortkastad tid med sådant anser jag.

Efter att ha spenderat flera timmar spelandes, eller försökande snarare, gav jag upp min förhoppning om att spela in något alls idag. Man måste ju ha flera alternativ om de famlande kliv på karriärstegen jag tagit, i och med utbildningen, skulle rendera i platt fall. Hantverkare, rock-stjärna och kalsong-modell är några av de alternativ jag har kvar.

Matlagning, ett nödvändigt ont. Varför ska det behöva vara på det viset? Jag har totalt tappat lusten att laga mat. Letar istället desperat i frysen efter något man kan tina för att på så vis slippa tillaga något mer avancerat. En annan alternativ diet är annars Oboy och After Eight. Äter man bara tillräckligt mycket står man sig ganska länge på det. Jag har hört att man ska kunna få en chock av för mycket socker, det tror jag däremot är en myt. Det har i vart fall aldrig hänt mig. 

Grapefrukten, Stekarn, Skelleftesonen, LövenFan och jag diskuterade Grapefrukten och Hästpojkens vin samt senaste lördagen i allmänhet efter seminariet igår. Grapefrukten hävdade att han inte mått så bra efter åtskilliga liter vin. Vidare påstod han att han inte var sugen på alkohol (läs vinet) kommande helg. Jag vill fortfarande inte tro på det, vart är världen på väg egentligen? Stekarn berättade att han råkat på Seglarn (hädanefter Båtsman då det förefaller vara mer fyndigt) nere på stan och att den senare ska ha gett honom en kram. Båtsman ska dagen efter påstått sig inte ha något minne av det inträffade. 

Hmm, är det för tidigt för whiskey? Nä, kan det väl inte vara? Snarare för sent...

/ d.ä.

Schmäckboll - Fotboll - Äppelmos

Nu har jag till slut internet i lägenheten. Leverantör? Inget mindre än...Kommunicera... Så här ligger det till. Bostaden har nu felberäknat än en gång. Nu ska tydligen det öppna nätet börja öppna i sommar någon gång. Det fanns inget alternativ. Bara till att teckna avtal med Kommunicera. Något som jag med andra ord kunnat göra redan första februari. Informationen om den ytterligare förseningen publicerar de på internet. Hur tänker man? Nu ska vi sprida information till människor som inte har internet, någon kläcker idén "Låt oss publicera informationen på internet!". Applåder.

Gårdagen var i övrigt bra. Tidig morgon med ett bra seminarium där lärdomen togs hur man skriver ett juridiskt korrekt avtal. Sedan förbereddes den juridiska rådgivningen som vi har på måndag. D.ä. avstod senare på eftermiddagen, efter JF-bandyn, från sin giftbesudlade lägenhet och valde istället ett avsnitt that 70's, Overhaulin' och Kesomackor på Juristberget. Senare på kvällen - Carl-Jan firades på Schmäck, 23års-dagen till ära. Det var jag, d.ä., Dalkullan och Onana som uppvaktade vinkännaren tillika födelsedagsbarnet. Vad passade bättre än att ge honom favoritvinet Gato Negro? Efter vi smällt i oss en massiv Schmäckboll och annat onyttigt gav vi oss av till Olles för att se fotboll. Vi blev tilldelade ett bord och slog oss ner för att ta en öl. Helt plötsligt blir vi bortkörda därifrån bara för att vi inte ska äta varmrätt. Ingen hade sagt något om det innan till oss. Tydligen var det kö till borden. Vi såg ej till någon kö, kanske gömdes människorna på lagret, vad vet jag... Hur som helst hann man roffa åt sig några nävar popcorn innan jackan åkte på och promenaden till Onana startade. Där blev det fotboll för fulla muggar.

Fotbollen blev otroligt spännande, matchen mellan Arsenal och Liverpool avgjordes inte förrän i sista minuterna, efter en tveksamt bedömd straff som Scouserkaptenen säkert satte just under vänstra krysset. Allt detta till d.ä.s stora besvikelse och ilska. Bara ett par minuter tidigare hade den annars osynlige Walcott rushat ifrån hela pool och assisterat Adde och i det läget var alltså Arsenal i semi. Chelsea vann tyvärr sin match och därmed är ena semifinalen klar. Ännu ett nationellt möte alltså. Ikväll avgörs det vilka lag som tar de andra två semifinalplatserna. Det ser onekligen ut som att det blir, som förutspått - United och Barca som kommer få möta varandra i nästa omgång.

Gitarrplinkande är farligt. Det stör studierna, sömnen och framförallt förstör strängarna fingrarna. Men det är helt klart värt det. Med lite disciplin fungerar livet i övrigt ändå. Det är riktigt sköjj att plocka fram guran och lira lite! Hittills har bland annat Clapton, Parton och Ebba Grön skrålats. För er intresserade finns en guldgruva här med ackord och tabbar till alla låtar ni kan tänka er.

Stjärnis nästa!

/d.y.

I know this room and I've walked this floor

Söndagen var ett, som ni kanske förstått, enormt antiklimax.  Hur man kan ta en ploj-turnering på sådant allvar är kanske en gåta för många. Somliga lever ju efter filosofin att det viktiga inte är att vinna utan att deltaga och ha kul. Personligen kan jag inte dra mig till minnes en enda gång då jag haft kul samtidigt som jag förlorat. "Ha kul"-inställningen är ju som att be om att förlora. Alla, efter vad jag erfarit, förstår inte vad jag menar men de som gör det vet precis hur det känns. 

Den utlovade cheerleader-klacken uteblev. Det bör ju ha påverkat resultatet en aning. Några få tappra åskådare hade ändå hittat dit, flertalet verkade dessvärre lida efter sviterna från lördagen. Jag blev återigen påmind om min enorma betydelse här i världen när jag fick frågan "var ni ut igår?" av en individ jag sa "god natt" till inne på "diskoteket" vid ett-snåret. Det känns bra. Härligt att kunna göra ett sådant avtryck hos folk. Visserligen får man väl förstå personer som glömmer saker de gör när de är i berusade. Själv är jag full av avund för dem då jag kommer ihåg det mesta som hänt. Dessutom kommer jag håg det oavsett mitt egna tillstånd vilket snarare gör saken värre. Bitter? Jag? Nej, aldrig.

Kollade hockeyn igår med Hästpojken och Grapefrukten. Linköping vann inte helt oförtjänt mot ett trött HV. LHC såg väldigt rappa ut, de påminde bittert om t6 då de var etta, tvåa och nästan trea på varje puck. Enda gången HV egentligen skapade något var i powerplay. Men då gör de 50% av sina mål i den spelformen. I slutet var de ett stolpskott från att kvittera innan Linköping gjorde 6-4 i öppen kasse. Med min oerhörda expertis på området kan konstateras att båda målvakterna inte gav något särdeles stabilt intryck. Darrigast och absolut tröttast var Stefan Liv i HV-buren. Vid LHC:s tredje mål såg det ut som att Stefan tagit en tidig semester och slagit sig till ro vid sin vänstra stolpe istället för att följa med pucken mot den högra. Nåja, Hästpojken blev ju glad i alla fall. "Det är väl kul om det går bra för andra" för att citera en upphaussad komiker.

Innebandyn som gick parallellt istället för att,  i sedvanlig ordning, börja vid 1900 bjöd på oväntat stora differenser. Warberg är klara för final efter att Magnus Svensson gjort fyra nya mål och två assist. 9-3 blev slutresultatet efter att det runnit iväg i sista perioden. I Solnahallen smällde AIK äntligen Täby på fingrarna och vann med 5-1 efter att den omdiskuterade förstakedjan spelat 4-0. Intressant att det kan bli Warberg-AIK i finalen i Globen. Nästa säsong spelar en ölänning i vardera lag. Kim Nilsson i AIK och Simon Nilsson i Warberg, nej, de är inte släk,t alla bara råkar heta Nilsson i Färjestaden.

/ d.ä.

Skam & Snö

Vi kan nog alla vara överens om att gårdagens prestation var under all kritik. Brist på inställning var nog en av faktorerna till varför det gick som det gick. Sedan, om man vill vara en dålig förlorare, kan man vara lite kritisk mot T6 agerande med inhyrda spelare men det ska egentligen inte påverka vårt resultat. Annars kanske de inte ens fått ihop ett lag, vilket hade varit tråkigt. Jag har inte tänkt att analysera vad som gick fel. Jag har varken orken eller lusten. Jag vill bara förtränga. Antingen lämnar vi detta helt bakom oss nu, eller så får d.ä. skriva en avhandling när sorgen bearbetats. Det är bara att bryta ihop och komma igen nästa år.Tack till publikstödet i alla fall, den kampen vann vi! Mitt och den äldres avtal får vi försöka jämka med 36§ på grund av särskilda omständigheter eller något liknande.

För att bli lite glad igen så hade vi vår första bränbollsträning igår. Det är jag och massa Umeåvänner som ska spela yran precis som vanligt. Vi börjar bli riktigt rutinerade vi det här laget. Jag har fått intrycket av att utomstadsfolk inte riktigt har förstått hur stor brännbollen är i Umeå. Det är inte bara en suparfest som de flesta tycks tro. Det är faktiskt en tävling. Som den extrema tävlingsmänniskan man är så går det inte vara oseriös när man tävlar. Otroligt irriterande är det däremot,att bränbollssäsongen ska krocka med tentaplugg men man får försöka få ihop det på något sätt.

Jag har för 5e gången trott att våren skulle komma. Men vad händer?!? Jo, det snöar som aldrig förr. Snart flyttar väl fåglarna igen och våren kommer kanske kring september. Yran kanske får spelas i tre decimeter snö. Det hade varit något. Discgolfabstinensen börjar dessutom göra sig påmind och snö är inte vad som då önskas.

United tuffar på i Premier League men tog dessvärre bara en pinne i helgen. De leder nu med 3 poäng före Chelski och ytterligare 3 poäng före Arsenal. Imorgon blir det spännande i Champions League då bataljen mellan Pool och Arsenal ska avgöras. Helgens förhandsbesked gav ingen hint då det blev oavgjort igen mellan lagen. United spelar på onsdag och jag tror att det inte blir några problem att gå vidare till semifinalen. Chelsea förlorade senast mot Turkiets främsta bidrag Fenerbahce och jag hoppas verkligen att turkarna kan hålla tätt på bortaplan även fast det kan bli svårt.

Hockeyfinalerna har inletts. I första finalen gästar HV 71 Linköping och i skrivande stund leder hemmalaget med 3-1.

Jag avslutar med ett modifierat Cato-citat: "För övrigt anser jag att Bostaden bör förstöras".

/ d.y.

...

Alldeles tom inombords... antar att jag får hoppa från någon brojävel i Piteå ändå. Låter förbannat tråkigt.

Har antagningarna till de andra universiteten gått ut? Låter inte så kul det heller...

/ d.ä.

D-day

Slutligen har den kommit, dagen med stort D. Innebandyturnering mellan terminerna och mer än hedern står på spel. Så sent som igår kväll ingick undertecknad ett muntligt avtal som om det inträffar kommer innebära viss fysisk smärta/kyla. D.y. tog aldrig i hand på det avtalet men har sedan innan utlovat byte av studieort, vilket även jag ska ha gjort. Taktikgenomgången blev inte som planerat, dels var det för få spelare där dels hade vi som var där svårt att enas om en taktik. I synnerhet då personer som inte ska deltaga la sig i taktiksnacket. Mycket förvirrande.

B1 verkade glad över presenterna hon fick. D.y. lovade att vara hundvakt, jag förstod inte direkt huruvida det gällde Tyson eller någon annan hund. Glasen verkade även de vara uppskattade men klokt nog gömda i hyllan. Det är ju synd att krascha dem på en förhållandevis stor fest där det kommer en massa löst folk. "Det ser ju nästan ut som min Mastiff" utbrast B1, jag är inte säker att det framgick att det var det som var tanken. Mycket folk blev det i alla fall till slut. Hästpojken och Grapefruktens vin verkade slå ut mycket väl. Eller i alla fall fylla sitt syfte, om man får vara fyndig. Båda herrarna verkade mer rörliga än vanligt. Grapefrukten hade visst lite svårt med avståndsbedömningen och hällde ut stora delar av sitt vin på mig och golvet. Han hade ändå den goda smaken att sätta sig i det som hamnade på golvet. Mycket omtänksamt.
Jag känner att jag är inne och tassar på SkvallerSallys område nu, därför lämnar jag resten till dem. 

Genom mina tidigare inlägg kanske min avsmak för Corona framkommit. Inte ölen alltså, nog för att jag inte riktigt uppskattar den heller, utan "diskoteket". Ändå slutade kvällen där. Vissa åkte ner på stan, andra åkte till andra ställen. En del gick till "Rött". Födelsedagsbarnet ville gå till Corona, min svaghet för födelsedagsbarn (eller blondiner? eller mitt allmänt svaga sinnelag?) gjorde att även jag gick dit. Denna gången var jag där i en hel timme. B1, Ariel och Agnes blev omringade av en liten indier och hans längre kompis. Båda iklädda vita skjortor. Undrar vad som hänt om någon råkat hälla lite saft eller rödvin på dem? Kanske hade det blivit så här?

Utvärderingen av Kir är sedan förra helgen nedlagd, motivering: oftast går det bra men går det dåligt gör det, det med besked.

Aftonbladet är väldigt fyndiga när de sätter sina rubriker minsann: "Jordan tar över jorden Glamourmodellen gör allt från trosor till musmattor." Är det inte lite samma sak?

/ d.ä.

Sett från den ljusa sidan

Ett strålande vårväder, om än en aning kyligt, mötte mig när jag till slut kröp ur sängen i går morse/förmiddag. Eftersom jag glömt matlådan sedan dagen innan fick den utgöra brunch, maten i matlådan alltså. Sedan tog Båten och jag bussen ner på stan. Då vi båda har periodkort försöker vi utnyttja dem så mycket som möjligt. Tror jag ska ta bussen till Ica-affären nästa gång jag ska dit. 
Bussresan hem, eller rättare sagt till Quiz på NH för min del, var märklig. Ostrategiskt satte vi oss längst bak och i vart fall jag blev en smula besvärad av paret(?) som satt framför oss. För det första var det extremt svårt att könsbestämma den ena. Rösten lät förhållandevis feminin, inte för att det behöver ha någon större betydelse vid den åldern de båda verkade vara i. För somliga trillar saker inte på plats förrän på gymnasiet varför rösten inte hittat rätt riktigt. Fysiskt sett var det ännu svårare. Jag kom osökt att tänka på Jabba the Hutt. De högljudda diskussionerna mellan Jabba och Brottsmålet störde min annars så trevliga resa. 

Hursom helst, väl på stan spatserade vi i de sedvanliga butikerna. Dessbättre blev det inte några investeringar denna gång då undertecknad redan bränt det mesta av den månatliga summan CSN bidrar med. Känns väldigt långt till nästa "löning". Vet inte om det är bra eller dåligt att jag ska hem för att fira min mammas 60-årsdag och därefter till London med familjen. Kanske är det dumt att inte ha pengar där? Kanske är det bra för att man kan snylta lite extra? Borde ta med mig så mycket schampo och tvål som möjligt från hotellet. Man kan ju tjäna/spara en hacka på det.

Idag ska lilla B1 firas. Det blir spännande, förhoppningsvis blir det ingen löpträning i trapphuset med tanke på innebandyturneringen i morgon kväll. Det hårda spelschemat gör att det nog är dumt att ladda upp med just löpträning. Om B1 har en whiteboard-tavla kommer taktikgenomgång hållas. Förresten, det räcker ju med en whiteboardpenna och ett kylskåp. Jag tror att det går bort i alla fall. Om inte annat kan man säkert tvätta bort det med Hästpojken och Grapefruktens hembryggda vin. Huruvida det rör sig om brännvin eller vitt vin är svårt att säga. Enligt hörsägen ska det visst vara ganska bra tryck i det. Eftersom vin ska drickas 1,16 cl i minuten kan det bli riktigt bra.

Det där med födelsedagar är märkligt. När man var yngre var det bra mycket lättare att önska sig saker. Jag klagade en aning på B1:s oförmåga att komma på något hon önskade. Det dröjde dock inte länge innan båda kom på att jag minsann varit än sämre vid min födelsedag. Jag gillar inte att medvetet kasta sten i glashus, likväl står jag i en hög av glassplitter påfallande ofta. 

Detta måste glädja var och varannan Svensson ute i stugorna. Undrar hur mycket mer de säljer för att hon plötsligt väljer att ta bort dem. Aftonbladet är roliga, bäst var ändå när de annonserade att "Schenkenberg är redo att skaffa barn". Då måste ju varenda ensamstående mamma hoppat av glädje. Vill minnas att Markus kommenterade frågan "hur ser din drömkvinna ut?" genom att svara "som du". Schenken, som jag brukar kalla honom när vi umgås, är en lurig rackare. 

/ d.ä.

Världens näst bästa blogg

Efter att läst SkvallerSally i några dagar nu är det nog dags att abdikera från tronen "Världens bästa blogg". Förevarande blogg är numera "världens näst bästa blogg", ett faktum man får finna sig i antagligen. Det känns däremot ganska bra att man kommer kunna finna samma smeknamn och känna igen vissa händelser. Ibland kanske de beskrivs mer ingående och utan hämningar på SkvallerSally. I alla fall om de fortsätter samma utstakade bana. 

Eftersom att våren nästan hittat till stan åkte min risiga gamla skinnjacka, som ska ha varit min morfars en gång i tiden, fram. Det beslutet ångrade jag en aning idag där jag stod på busshållplatsen vid Liljansberget. Då blåste det kallt och var allmänt ruggigt. Innan dess hade det varit tre timmars föreläsning och lite basgruppsarbete. Spännande med nya basgrupper, kul med variation. 

Det har varit en strängt upptagen kväll med både innebandy och hockey på tv. Allt zappande mellan kanalerna har nästan åsamkat förslitningsskada i tummen. Innebandymatchen mellan Pixbo - Warberg började med ett stort övertag för Warbergs sida men Pixbo växte in i matchen mot slutet och kvitterade rättvist med ungefär en och en halv minut kvar av matchen. Tråkigt nog gjorde den äckligt effektive Magnus Svensson sitt fjärde mål och avgjorde i sudden death. Därmed blir det nog en omöjlig uppgift för göteborgarna att vända underläge 2-0 i matcher.
Täby vann tyvärr mot AIK, även där efter förlängning. Det tråkigaste laget i slutspelet utjämnade till 1-1 i den matchserien. 

Efter innebandyns slut gjordes en sista kraftansträngning och bytet av tv-kanal gick relativt smärtfritt. Väl där piskar HV 71 Timrå efter vad jag sett ännu en stabil insats. 

 

/ d.ä.


Lärarspex eller alla heter Glenn i Göteborg

Idag var första dagen i mitt nya liv, eller i alla fall första dagen i den nya perioden med ett nytt ämnesområde på schemat. Det är märkligt det där, man vet aldrig riktigt vad som väntar när det är ämnesbyte. Vad som blev den kanske största överraskningen idag hade nog ingen räknat med. Jag har hört talas om studentspex, studenter som tycker sig vara roliga, glädjer(?) andra med sina sketcher. Jag hade dock aldrig hört talas om lärarspex, nu vet jag dock hur det ter sig. Jag kan inte påstå att jag fann det lika underhållande som många andra i klassen verkade göra. Vissa verkade aldrig ha varit med om något roligare, andra hade en mer hälsosam inställning till det hela. Däremot ska läraren ha beröm för att försöka med något annorlunda samt att läraren imponerade på mig med stor skicklighet på instrument.

A2, Båten och jag tog sedan bussen ner på stan och letade med ljus och lykta efter någon bra present till helgens födelsedagskalas. B1 fyller 22, i morgon torsdag om jag inte har helt fel, och ska ta emot hyllningarna på lördag. Det blir spännande. Har redan hört att det blir ballonger, undrar om det blir saft och bullar också? Kanske till och med korv med bröd? Fiskdamm vore ju fantastiskt trevligt. Visserligen kanske det kommer fiskas ändå men inte på samma vis. 

På söndag är det så dags för innebandyturnering mellan terminerna. Guldfesten kommer enligt muntligt avtal vara hos Stekarn. Det blir nog bra. Undrar om det ingår någon summa pengar för vinsten. Enligt hörsägen kommer det dessutom vara cheerleading på högsta nivå. Räkna med avancerade formationer, korta kjolar, höga strumpor och pom-poms. Gillar man inte innebandy kan man ju gå dit för den skull.

D.y. och jag kollade på fotboll igår, Roma - Man Utd. Min inställning till italienska lag framkommer i något inlägg nedan och den har inte ändrats. I mitt tycke tog Utd en välförtjänt seger. Brokeback höll med Glenn Hysén tyckte dock att det var orättvist. 
Just nu tittar jag på Arsenal - Liverpool. Ett tråkigt spelande Pool med Torres som näst intill ensam anfallare. Underhållande fotboll, Rafa, verkligen kul att titta på. Jag vet dock en person som skulle gilla det. Glenn Hysén heter han, de kallar honom expertkommentator. Han brukar kläcka ur sig saker som "hade den gått in hade det varit mål". De verkar inte ha hårda krav för att bli kallad expert. 

Torres begriper jag mig inte på riktigt. Det påstås att han är Premier Leagues bästa anfallare just nu. Jag har svårt att acceptera det, så länge man slänger sig och spelar teater i så stor utsträckning kan jag inte annat än tycka illa om honom. Fotboll är lite för mycket frökensport ändå, handboll är bättre på det viset. Där har man inget för att ligga och grina om man får ett litet skrubbsår på knäet. Där spelar man tills något är brutet. 
Premier League är ändå bäst på att stå upp men för mycket icke-brittisk prägel ger fler filmningar. Tyvärr.

Jag kan även tipsa om en annan eminent blogg SkvallerSally där kan man få reda på vad det skvallras om i den lilla världen.

/ d.ä.

April, April

Måste börja med att förklara att publiceringsfunktionen på bloggen legat nere över helgen. Det har med andra ord inte varit möjligt att publicera nya inlägg. Och nej, detta är inte ett aprilskämt. Det är första april idag. Den dagen på året då man måste vara mer källkritisk än alla andra dagar. Helst ska man inte ens prata med någon. Det som sades på seminariet hoppas jag i alla fall var sant. En annan sak jag fick höra idag, att vi endast har 3 dagar lediga innan tentan varav dessa 3 utgör yran, hoppas jag att någon avslöjar för mig att det var ett sadistiskt aprilskämt. Här blir det dock inget aprilskämt men jag råder er att läsa denna artikel. Tyckte det var en rätt rolig idé med att slopa sportlovet.
   I fredags var jag, trots en ond hals, på utflyttningsfest hos ett par vänner. Det blev bastu, öl och sedan Corona. Corona var inte så himla tråkigt som senast. Det var faktiskt helt okej ehuru musiken var lika dålig som vanligt. Denna utflykt gjorde dessvärre så att jag ej kunde närvara på Hästpojkens tillställning. Jag låg däckad i förkylning hela helgen och idag är det lite bättre men ändå inte bra. Jag missar med andra ord genrepet till söndagens innebandyturnering. Allt annat än seger vore skandal!
   Har några gånger under den senaste tiden fastnat framför Rachael Rays show på trean. Precis som de flesta shower så bjuder hon in gäster, lagar mat och sådana trevligheter. Jag har kanske sett fem avsnitt av denna talkshow. I fyra av dessa har hon lagat någon variant av hamburgare. Idag lagade hon korv. Sa jag att showen var amerikansk... I program som dessa, verkar publiken vara otroligt lättroade.Det skriks i tvshopsliknande stil så fort Rachael stekt lite köttfärs. Extremt överdrivet. Inte nog med att publiken skriker som om de vunnit 5 miljoner dollar, Rachael försöker hela tiden överrösta publikens skrik. Otroligt irriterande. Förmodligen finns det en skylt i studion med texten "yell" som lyser konstant. Nu undrar ni varför jag tittar på det här programmet. Har inget riktigt bra svar förutom att det sänds innan Days, där förövrigt en skådespelare bytts ut och seriemördaren verkar ha varit besatt av djävulen...
   Ronaldo - vilken lirare! Snubben gjorde 4 poäng i helgen när United enkelt besegrade Villa med 4-0. Han är utan konkurrens världens just nu bästa fotbollsspelare. Ikväll spelar vi mot Roma. Ronnie & Rooney fixar biffen på egen hand tror jag. Arsenal lyckades i helgens PL-omgång med hjälp av Boltons självmål i nittionde minuten ta hem 3 poäng. Jag kanske får äta upp detta men jag anför att Premier League är avgjord och bucklan går hem till Manchester! Underbart, synd bara att vi skulle klanta bort trippeln (ja, vi vinner CL) efter en förlust mot Pompey i FA-cupen.
   Vi har fortfarande inte tillgång till internet i lägenheten. Hur kan man tro att man ska vara klara i januari/februari när det senare visar sig att man inte ens är klar i slutet av mars? Vem har beräknat så otrooooligt fel? Avdrag på hyran tycker jag skulle vara en schysst åtgärd.

/d.y.

RSS 2.0