Hanging On The Telephone

Måste dra mitt strå till stacken i bloggvärlden känner jag. D.ä.:s bloggbörda är för tung för att han ska klara av både det och hantverkaryrket. Jobbet är i full gång och jag bara längtar efter playan igen. Två stranddagar har jag lyckats med i år. Alldeles för lite. Bad har det ändå blivit i relativt hög frekvens. Nu börjar havet bli tillräckligt varmt, även för badkrukor. Jag hör dock inte till den gruppen utan har badat sedan isen smälte (lite överdrivet kanske).

Skellefteåresan hade både sina roliga och tråkiga sidor. Jag spelade ruttet men fick inviga tävlingen och dessutom se världseliten kasta. Tiden räckte tyvärr inte till för besök hos Skelleftesonen. Calskrove blev det däremot. För er oinvigda består ett Calskrove av ett skrov inbakat i pizzadeg. Det smakar ungefär som det låter - sådär. Mjuka, blöta strips klassar jag inte som top notch. Ingen klass på det...

Idag beställdes en ny mobil. Det är på tiden. Just nu sitter jag med morsans gamla 3310. Den kallades "fjortismobilen" i mina unga dagar. Hoppas den kommer innan helgen. Det är en W890i i alla fall. Tunn är den. Tror att den notoriske läsaren A2 sitter och ruvar på en?

/d.y.

Any time at all

Varmt idag minsann. Skönt att vara ledig för tredje dagen (undantaget helger) sedan hemkomsten från Umeå. Lite ovant dock. Underhållningen har funnits i Frans G Bengtssons klassiker Röde Orm. Sällan får man läsa ordet "eljest" lika ofta i böcker utan juridisk anknytning lika ofta som i just Röde Orm. Generellt kan man väl säga att språket i boken är tämligen gammeldags. Intressant i sammanhanget är dock att sidorna betas av bra mycket snabbare och med större intresse än exempelvis Den nya köprätten av Torgny Håstad.

Hittade ett citat signerat Otto von Bismarck. "Folk mår bäst av att inte veta hur korvar och lagar kommer till". Huruvida det ligger någon som helst sanning i detta eller inte låter jag vara osagt./ d.ä.

Let me know

Det är svårt att försöka göra sitt liv mer spännande än det är. Personligen undrar jag hur andra bloggar är uppbyggda. Händer det verkligen mer i en fjortonårings liv än mitt? Kanske är det så, kanske är det bara så att de tycker att allt är värt att avhandla? Jag har haft lite svårt för att som en del bloggare gör ta kort på vad jag äter varje dag, likaså ge till känna exakt vad jag har för kläder på mig dagligdags. Kanske ska jag börja med det nu? 
Idag har jag haft svarta piratbyxor från LBrador med orangefärgade sömmar och en grå/beige t-shirt vilken avlägsnades på grund av hettan i gropen. Jag har defekt färgsinne enligt skolsystern när jag gick på mellanstadiet, detta (färgsinnet) gör att jag inte är helt säker på min sak rörande tröjans färg. Alternativt kan det vara så att jag inte kommer håg riktigt. Byxorna kan man köpa hos Skydda. Orkar inte greja med länkar och sådant jobbigt, länkverktyget på blogg.se vill inte funka med mac. 
http://katalog.skydda.se/webspeed/katalog/kat_produkt.p?bid=V35&kat_bid=V35&dokid=wc323470&katnr=2&katsektnr=82 
På fötterna hade jag ett par sandaler... nåja, ett par svarta Sievi med röda detaljer.
http://www.sievi.com/index.php?sivu=kengat_se&kengat_id=39&koko=400&&turvajalkine=1&puolikenka=1&otsikko=Skyddsskor_L%E5gskor&PHPSESSID=939b35db6c8f930d5212813241a169dd

Frukost: Coca Cola
Lunch: Pizza, närmare bestämt Verdi (banan, skinka, curry)

Hörde talas om en ny diet alla Hollywood-stjärnor kör på så jag var tvungen att testa. Pizza (eller något annat flottigt) och minst två liter cola om dagen. Tror bestämt hon den där osnygga Paris Hilton börjat med det. Somliga verkar ju genuint intresserade av vad hon gör, allt på grund av en rik familj och en hemma-film. Märkligt det där. 

/ d.ä.Carry that weight

Han hade hämtat sig lite nu. Nya jobb. Nya kunder. Nya pengar. Framförallt hade han ett extraknäck. En av de lokala bossarna behövde lite hjälp med att fixa till en affär som strulat sig. Förhoppningsvis skulle det ordna sig. Det var inte fel att ha bossens gillande. Det kunde främja framtida affärer. Goda affärsrelationer var ju A och O om man ville ta sig någonstans. Han ämnade ju tjäna "pengar gräs" under sommaren. 
Hans dyra utgifter gjorde att inkomsterna var livsviktiga. 

/ d.ä.

Don't look back in anger

Ångest. Besvikelse. Kanske mest ilska. Han hatade att vara förbannad på sig själv. Ingen kunde svika honom hårdare än han själv. Nu infann den känslan sig igen. Andra gången på två/tre år. Förhållandevis sällan med andra ord. Ändå. Ändå bedrövligt när det hände. "Även solen har sina fläckar" säger någon, "även den bäste gör fel" någon annan. Måhända är det så men det gällde inte honom. Märkligt egentligen. Samma besvikelse, eller skam snarare, kände han aldrig när han inte fick AB på tentan eller MVG på något prov. Man kunde inte misslyckas med uppdraget, ändå gjorde han det. Black-out.

/ d.ä.

Cocaine Blues

Så befann det sig vid den tiden då han var hemma igen. Han hade hälsat igenkännande på gamla "vänner" och annat folk. Faktum var att det var relativt få han verkligen kunde kalla vänner, de flesta bekanta ansikten utöver familjen var "vänner". En intressant iakttagelse han gjort var att familjen inte verkade ha så stor betydelse för många andra i hans ålder. För honom var det inte så. I själva verket hade familjen alltid betytt mycket sedan flera generationer tillbaka. "Blod är tjockare än vatten" brukade en släkting lite klyschigt säga. Det låg ändå en del sanning i det. Det var inte helt osökt att göra paralleller mellan Sicilien och hemma. Två öar på vilka familjen hade stor inverkan. 

Han hade investerat i en ny "lukta-gott", Chanel Allure Édition Blanche närmare bestämt. Den luktade gott, eller doftade kanske man säger om sådant? Jarlen var ändå värst. Han köpte en Fender Telecaster Baja. Den såg fin ut.

/ d.ä.

The Garden's Tale

Han var på firman först av alla. 06.30 eller strax därefter. Svenne och lille äcklige pojken var dock inte långt efter. De sladdade in när han hade klivit ur bilen. Golvläggning i en liten hall var dagens första hinder. Efter mycket blod, svett och ett par tårar blev det ändå ett förhållandevis tillfredsställande resultat. "Är detta livet?" tänkte han. Hasa runt och spendera sina bästa år på arbete? Är det verkligen sunt? Borde man inte istället vara ledig när man är ung och få pension då? På så vis kunde man göra allt man senare inte kan göra för man är gammal och grå, sliten och trå-kig. Som det är nu är risken stor att man inte hinner göra allt för att man helt enkelt trillar av pinn. Tills verkligheten ter sig lika bra som i utopin får man dock göra som de flesta andra. Slita hårt för att kunna unna sig något. Att unna sig med måtta var en egenskap han inte ägde. Snarare hade han en egenskap med motsatt effekt. Äsch...

--------------------------------------------------------W--W--------------------------------------------
----------------------------------------------------------W----------------------------------------------

Shunnen som sjunger på danska tävlar kanske inte i Mr Universum men en jäkla pipa har han! Det har ju Michael Poulsen också, men han fuskar lite för han hade mer tur med utseendet. / d.ä.

Vem har bett dig kasta?

Då var man i stan igen efter en tids stugvistelse. Vädret har inte varit hett... Förstår inte vad som hänt. Umeå måste ha missat det här med växthuseffekt och global uppvärmning. Min teori är att det har blivit kallare med åren. Aldrig har man suttit och huttrat i juli förr.

Helgen kommer bjuda på extremt mycket discgolf. Generalrepetition inför Major-tävlingen i grannbyn Skellefteå. Dagens rundor gick dock inget vidare...

Tolv dagar kvar till Tigern kommer hem. Det ska bli roligt! Lagom till jobbet drar igång igen dock...

Annars består livet till stor del av Football Manager. Beroendeframkallande nanting.

Såhär i discgolftider tycker jag att denna kan passa. Förmodligen youtubes roligaste klipp. Missa inte den bästa kommentaren "Vem har bett dig kasta?" Jag har funderat mycket på det där. Discgolf skulle vara en fruktansvärt krävande sport om man hela tiden var tvungen att vänta på att någon skulle be en att kasta innan man fick snöra iväg discen. Speciellt jobbigt blir det om man går en runda ensam.

Med risk för att tidigare ha publicerat detta klipp;/d.y.

Måndag, måndag

Vissa dagar undrar man varför man tycker det mesta är tråkigt. En del dagar undrar man varför man tycker att tiden på jobbet är roligare än fritiden när man kommer hem. En sådan dag hade han precis haft. Kanske var det vädret? Det hade varit mulet och grått mest hela dagen. Jobbet hade inte varit så väldigt roligt heller. Ännu märkligare tedde sig den rådande situationen för honom. Ernst Kirschteiger på TV:n. Så Svensson. Så helylle. Så honom. Han hade låtit sig inspireras av Curtis Jackson i filmen med herr Jacksons liv som förlaga. 

Under helgen hade han nästan läst ut "Soldat i Waffen-SS" av pseudonymen Johann Voss. Voss hade varit frivillig soldat i just Waffen-SS. I fånglägren där tyska soldater satt efter kriget identifierades SS-män genom deras blodgruppstatuering. Voss slapp undan då han varit frånvarande just den dagen hans kompani tatuerades. En ren slump alltså. Hur som helst, boken ger en bild som inte är så vanlig i historieböckerna. Den förlorande sidans. Det sägs ju att vinnaren skriver historien och det är väl tämligen sant. Boken hade även väckt intresse för Nürnberg-rättegången. Det påstås nämligen att bland annat just SS åtalades för brott utan lag. Den allmänna rättsprincip att man ska känna till att man begår ett straffbart brott. Detta var intressant med tanke på hans studier. "Nulla poena sine lege" heter det ju så fint. "Inget straff utan lag", en princip som inte verkar tillämpats helt vid Nürnberg. Det är viktigt att inte se allt i svart eller vitt utan även se gråzonerna däremellan. Kanske förhöll det sig så med SS? Kanske var det inte bara uniformerna som var grå? Dessutom hade väl alla sidor begått hemska dåd? Bombningarna av Dresden, Sovjets rensning bland sitt folk. Saker det inte talades så högt om. Något annat det var relativt tyst om var Sveriges roll i kriget. Vart låg sympatierna? Var man så oskyldiga som man verkade? Boken hade fått A.J. att vilja veta mer. Därför hade Adlibris kommit väl tillpass. Efter idogt letande och droppande i kundvagnen hade summan för böckerna eskalerat till 1690 kronor. Väl mycket kan tyckas. Han var tvungen att se över kundvagnen en gång innan köpet genomfördes. Han hade ju dessutom planer på ännu en leverans från Tailor Store. Inte tid att bränna pengar nu. 

På TV:n, någon italiensk deckare. Cosa Nostra-influerat tippade han. Även det något som vore intressant att studera. 

/ d.ä.

Snälla och rara, helt underbara

2/5 veckors jobb avklarat. Nu är jag ledig i två veckor innan de tre sista jobbveckorna anfaller. Sitter i stugan - mobilt bredband fungerar betydligt bättre än vad jag hade förväntat mig. Tyvärr är vädret här inte som jag hoppats på men jag hoppas att det blir bättre. Min ledighet kommer förmodligen bestå av träning, discgolf och vila. Nästa vecka beger jag mig till Skellefteå för att spela en Major. Jag ska försöka hälsa på Skelleftesonen en sväng i samma veva om tiden räcker till och han är anträffbar.

Dagen har bjudit på en svängom till Hörnefors och därefter ett besök hos my little cuuzzzins. Fastnade med deras Gameboy. Hot Wheels rekommenderas!

Disneydags på tv. Det fick gå på i bakgrunden. Jag har kommit fram till att dagens barnprogram är betydligt sämre än de som fanns i mina unga dagar. Det var helt enkelt bättre förr. Tänk bara på Bumbibjörnarna, Dark Wing Duck och Skrot-Nisse. Annat är det nu med überanimerade figurer. Jag är dock glad att de skrotade Ika i Rutan, henne skulle man inte vilja möta i en mörk gränd.

De gamla disneyklippen har de dock inte skrotat! Tack för det!

/d.y.

Sad man's tongue

Snart skulle det bli ändring på jobbet. Lille Simon ska till Varberg. Jobba på någon annan kakelfirma. Spela lite innebandy i något annat lag. Får väl se hur det blir för AJ:s del framöver. Antagligen ingen annan kakelfirma. Inte direkt innebandy i något annat lag heller. Något extremt ovanligt för honom dagen till ära. Träningsvärk. Det var så länge sedan det senast begav sig varför han nästan glömt bort den känslan. Träningsvärk var bra grejer ändå. Man kunde klaga över den men den gjorde ändå inte särdeles ont. Det var bra ont. Av gårdagens 8 timmars arbetsdag spenderades 6 i stekande sol. En molnfri himmel och lätt bris gjorde att den största delen av manskapet stoltserade med bar överkropp. Vissa med större självförtroende än andra. Kanske var det en bidragande orsak till träningen för AJ. Lite styrka direkt efter jobbet. Sen käk. Sen en liten joggingtur innan xXx 2 låg på schemat. Väldigt medioker film. Fåniga citat kanske inte på grund av att deras ursprungskälla utan just för att det var extremt klyschigt. Istället för att citera någon general eller sådan krigande stolle ska Ice Cube så klart välja Tupac. Är det bara för att han är svart? Skulle inte han kunna välja någon general bara för att han är svart? Extremt klyschigt. Extremt Hollywood. Extremt amerikanskt. 
Han funderade på att lägga ännu en beställning hos Tailor Store. Just nu fick man tydligen något "på köpet" om man köpte två skjortor. 


En video Kutcher tipsade om, rockabilly möter tunga gitarrer:/ d.ä.

RSS 2.0