I am the walrus

Ännu en arbetsvecka var avklarad. Dubbelt arbete veckan igenom. Varje dag bestod av ett kakelpass, följt av ett målar-pass. Han var trött nu. Äntligen skulle det bli helg. Hade sett fram emot att få sova ordentligt. Där gick han bet. Istället började det med att lördagens morgonstund fick ett abrupt slut när han körde systern till busshållplatsen i Kalmar. Destination: Stockholm. I bilen rymdes även de två systersönerna. Han var något orolig att någon av dem skulle bli ledsen när de vinkade av sin mor. Som tur var gick det bra. Bilresan tillbaka mot ön och deras kusiner gick smärtfritt. 
De där Tailor Store kunde verkligen sina saker. På fredagen hämtade han ett paket med tre nya skjortor och en slips. Hade ju testat den "extra smala" versionen innan. Nu blev det "normal passform". Det var ändå smalt nog. Det positiva var att det var lättare att andas i de nya. Snart var det dags för EM-final. Snart ny arbetsvecka också. Jämt jobb. All work and no play makes A a dull boy. 

/ d.ä.

This Summer

Kan det bli mer sommar än "allsång på skansen" och "Morden i Midsomer"? Håkan kanske inte är min favorit men han har i alla fall  karisma. Det kommer man långt med. Det har jag lärt mig av Bert Karlsson, sången är relativt oviktig bara man har karisma. Midsomer kan inte vara ett roligt ställe att leva i. Det är uppskattningsvis 5 mord per invånare. Nästan lika många som i staterna med andra ord...

Nu har jag börjat jobba. 2 veckors slit sedan 2 veckors vila sedan 3 veckors slit. Det ska nog gå bra. Inga spillda tårar över regn med andra ord. Då behöver man inte sörja över att man inte är ute i solen och steker.

Jag har börjat seriöst med min träning igen. När man tränar måste man äta. Kycklingwok med ris och keso. Är riktigt imponerad av mig själv faktiskt. Det var inte så tråkigt som jag hade föreställt mig. Diske står dock fortfarande på diskbänken...

17 dagar i ensamhet nu. Börjar vänja mig. 28 dagar kvar.

Diskuterade lite fotboll med Luigi som har pastavagnen på Renmarkstorget. Han tyckte att Spanien och Ryssland var värda att vinna sina respektive kvartsfinaler. Jag är benägen att hålla med. Sverige är överhypade det är bara att inse. När man dessutom inte ställer upp med bästa laget, vad ska man då göra? Ge oss Guus och gärna en till portion av den där pastan med kebab och ädelostsås!

/d.y.

Keep on running

Larmet ringde på telefonen. Klockan var 0700. Dags att stiga upp. Sovmorgon dagen till ära. Det var det lilla äcklets fel som inte lyckats få hem klinker så det räckte. Han lyckades sällan med det. Men han var ändå oförarglig på något vis. Vilket som, upp dricka lite vatten och sen springa en runda. Det var vad som närmast stod på schemat. 40 minuter senare dusch och därefter frukost. Rejäl sådan. Gröt. Sen bar det av till fots mot firman för att därifrån köra till Kalmar. Golvläggning. Började bli seg i knäna nu. Efter två veckors hasande på ovana knän började det verka i dem. Måste komma håg att fixa tid hos kiropraktorn. Inte för knänas skull men för ryggens. En nackdel med lång rygg. Mer att göra ont i. 
Han läste en artikel på aftonbladet. Den handlade om tidernas sämsta cover. Den absolut sämsta, det närmaste helgerån man kan komma, var inte med. Den Nothing Else Matters-slakt som kom för något år sedan. Pinsamt.

/ d.ä.

Gimn Sovetskogo Sojuza

Den salta svetten sved i ögonen. Han var långt ifrån van vid fysisk aktivitet numera. Senast det begav sig var vid five-a-side-planen på Ålidhem. Efter det var allt som kunde liknas vid träning obefintlig. Dagen till ära blev det premiär för löpning. Första gången för året utan att jaga boll. Vanligtvis tillhörde det inte hans favoritträning. Springa utan något direkt mål. Springa utan tävling. Springa utan konkurrens. Inte roligt. Väl hemma kändes det bra ändå. Han kände sig nyttig. Första gången på länge även för den känslan. Han hade hört rykten om något de kallade "midsommarafton". Inte riktigt säker på vad det betydde. Han trodde det hade med dalarna, fallossymboler och sprit. Inte hans tekopp. Sånär som på vissa former av sprit. Förhoppningsvis skulle kvällen bjuda på fantastisk fotboll. Ackompanjerat av världens kanske pampigaste nationalsång. Den ryska hymnen. Den hette tidigare Hymn till Sovjet. Blev först utbytt mot en nationalsång utan text, sedan fick den ny text. Personligen föredrog han den gamla texten. Inte för att han kunde den. Inte för att han gillade budskapet. Mest för att den verkade passa bättre in. Kanske hade det med Röda arméns kör att göra? Pampig var den i alla fall. 

/ d.ä.

Pulling Mussels

Det verkar uppenbarligen som att min prediction om Sverige EM slagit fel. Helt klart över förväntan. Tyvärr så har Kim & Seb extrema svårigheter med att övertyga Lasse om att få spela. Tråkigt tycker jag och förmodligen majoriteten av befolkningen. Det verkar dock fungera ändå vilket inte precis får Lasse att tänka om. Landslagets dagar skiljer sig inte så mycket från mina märker jag. Jag kanske skulle passa in där. Jag lär i alla fall få spela före Kim & Seb.

Idag har jag hjälpt far min att slänga allt möjligt skräp på återvinningscentralen på Gimo. Frys, kyl och en sönderslagen
kaninbur finns nu tillgänglig på återvinningscentralen.
 
Det blir ett musiktips idag!
 

Och nej, det är inte Johan Glans som är sångare.

Idag är min Dolmio-dag!

/d.y.

Killing floor

Golv. Hur kul kan det vara egentligen? Blåsorna var borta. Händerna vana igen. Det underlättade det hela. Samtalet från Julkuken klockan 01:30 bidrog en del till den ofrivilliga sovmorgon AJ råkade ut för på fredagen. Hämnden var, om inte ljuv så i vart fall, ok. Ringde Julkuken kvart i åtta på morgonen istället. Kändes lite bättre då. Snart ny jobbvecka. Lustigt hur snabbt allt kommer tillbaka ändå. Som att det senaste året inte existerat. Saknad kände han ändå. Svårdefinierbart dock. Vad saknades? Vilka? Han blev alltid ännu latare när han kom hem. Hem, förresten. Svårt att säga vart det ligger numera. Kändes både bra och dåligt. Dåligt var däremot formen. Vältränad kändes avlägset. Det mesta kändes avlägset. Är det inte löning snart? Måste tjäna och spara pengar. Inte kul. Han var bättre på att bränna pengar. 
/ d.ä.

Release me

Tentaresultaten har publicerats!

Äntligen kan man andas ut. Inget som ligger och gror i det undermedvetna längre. Termin 2 över!

/d.y.

Spanish Rhapsody

Förkylningen vill inte ge sig. Drygt. Träningsabstinensen är kännbar. Ohälsan till trots blev det ändå kvällsdiscen. Det är ju trots allt endast en lång promenad med lite kast. Helst så få som möjligt. Dagen har också bjudit på ett hembesök där jag och mor min utbytte tjänster i form av att jag dammsög och hon strök några skjortor och ett par chinos.

Tyskland fick pisk av Kroatien. Såg inte matchen på grund av nyss nämnda discgolfskväll men jag måste säga att jag är överraskad. Trodde tyskarna var i det närmsta oslagbara. Jag börjar dock ledsna på Perlskog. Han är ingen höjdare...

Chippen & Alexandersson verkar inte ska spela mot Spanien. Stoor lär få spela men hur ska nu Lagerbäck göra för att slippa spela Sebastian Larsson? Kanske sätter han Rami på yttermittfältet. Han verkar göra allt för att grabben inte ska få lira.

Min svaghet för talanger är förmodligen känd vid det här laget. Här kommer en till snubbe i alla fall.

Lite väl nasalt kanske men hans Michael Jackson-liknande vibrato kompenserar det.

För er som är intresserade av Tigerns liv i Barcelona (exempelvis mormor) kan ni följa det här.

Blommorna ropar efter vatten nu!
 
/d.y.

It must have been the pills I took

Började vänja sig nu. Större skillnad än man kan tro mellan hårt och mjukt vatten. Under tiden i Umeå hade han nästan hunnit glömma hur strävt håret kändes i det hårda vattnet. Förvisso var håret modell kort men likväl återkom den sträva känslan. Jobbat i dagarna tre nu. Kändes lite ovant men framförallt ringrostigt. Arbetarhänderna var inga arbetarhänder längre. Resultat av tre dagars jobb: blåsor efter verktygen. De skulle försvinna snart. 
Köpt käk i tre dagar också, ohållbart med tanke på AJ:s livssituation under de närmaste månaderna. Sommarmånaderna var vigda åt jobb och gnet och snålande. En del i snålandet var den nya frisyren. En trimmer 299 kronor, ett frisörsbesök (inklusive klippning) 349 kronor. Inget svårt val direkt. Världens kanske mest prisvärda frisyr som inte ser totalt ovårdad ut. 

Burger King häromdagen, det finns inget i Umeå. Längtat, grillat är ändå bäst. Tack och pris till Kamprad som byggde en butik i trakten vilket gjorde att andra följde efter. City Gross, Bauhaus, Burger King till exempel. Tack Ingvar. 

/ d.ä. 

Regnet det bara öser ner

Vad hände med sommaren? Här sitter man förkyld som jag vet inte vad. Grått. Trist. Byggarbetarna här utanför har det värre. Ute i kylan balanserandes på blöta ställningar. Annars händer det väldigt lite i den yngres liv. Jag kanske ska börja tala om mig själv i tredje person, precis som Radovan.

Ikväll händer det. Grekland vinner tyvärr mot Sverige men jag hoppas på en bra match. Spanien - Ryssland kan också bli bra. Många tror och hoppas på att detta blir Torres mästerskap. Den som lever får se. Jag tror dock inte på Spanien som segrare i slutet. Gårdagens match mellan Italien och Holland var riktigt bra. Jag trodde på Italien men hoppades på Holland. Självklart nöjd över resultatet. Och nej, det var inte offside!

Sveriges startelva har kommit till allmänhetens kännedom. Precis som väntat kör Lagerbäck med taktiken, ju äldre desto bättre. Daniel Andersson petar Kim källström. Skandal! Självklart får också Alexandersson och Chippen plats i startelvan. Fruktansvärt tråkig uppställning. Den är dessutom inte den bästa möjliga. Har du inte hört att man måste våga för att vinna, Lasse?

I hypeboken reflekterar en av karaktärerna, tror det var stekaren JW, över trötthet. Han kommer fram till att det alltid finns en anledning att vara trött. Antingen är det höstmörkret, vårsolen, för lite sömn, för mycket sömn, tränat för mycket, tränat för lite etc. En klockren tanke. Det finns nog minst 1000 olika anledningar att vara trött, alltid något som är applicerbart.

Imorgon tar 89orna studenten. Som det ser ut nu så går de samma studentöde till mötes som vi. Ösregn...

/d.y.

Stupid cupid

Frankrike-Rumänien. Tre säkra poäng för fransoserna. Hoppades på lite underhållande spel också men ett praktfiasko satte stopp för det. Domenech om möjligt fegare än fegspelandets konung Lars Lagerbäck. Frankrike ställer upp med två ultradefensiva mitt-mitt. Makelele och Toulalan, två spelare som inte verkar ha kapacitet att spela fotboll offensivt. Att då göra som Domenech gjorde, byta en anfallare mot en annan och den andre anfallaren mot en offensiv mittfältare är väl inte så listigt. Inte om man vill vinna matchen. Inte om man vill slippa pressen mot Holland och Italien. Tveksamt om fransmännen tar sig vidare från gruppen nu. Italien blir för svåra, Holland vet man inte riktigt vart man har. Adieu le Bleu.

/ d.ä.


Do you love me

Slentrian. "Allting följer samma mönster, ser på stan ifrån mitt fönster" som kungen av nödrim, Per Gessle, sjunger. Skillnaden var att AJ inte såg på stan ifrån sitt fönster. Han såg bara grannarna i villorna i kvarteret. Han saknade något. Kanske någon. Svårt att sätta fingret på vad. Eller vem. Han hade snackat med gamla bossen på lördagen. Hade ringt och presenterat sig "Tjena, det är A". "Du kan ju inte säga A, då vet jag inte vem det är. Du är ju U ju!" AJ gillade det. Ett namn han kunde uttala. Funderade på att byta namn. Något lättare. Bossen hade jobb i alla fall. Gutt, då kunde AJ sätta på sig spenderbyxorna igen. I alla fall lite grand. Kanske ett par spendershorts, ett annat ord han inte kunde uttala. Kunde börja redan på måndagen. Inget avancerat bara hänga på Lenthy och Bengtzing. Bengtzing hette egentligen Pelle men hade fått ett annat namn då han bara orkade bära hälften av vad de andra gjorde. AJ log inombords. Att bära två var inte bara coolare, det var rent teknikmässigt lättare att bära två än ett. Precis som med tunga Ica-kassar. Proceduren detsamma. Innehållet ett annat.


Han hade plockat fram sina kläder igen. Nästan ett år senare var det dags att damma av dem. Fortfarande i gott skick. Knivarna vässade. Farsan hade varit noga med det där. Alltid vassa knivar. AJ var lite besviken, av två knivar föredrog han att ha en vass och en slö. Bättre så. Fler användningsområden, tänkte han. Fotbolls-EM dragit igång. Klockrent. Käka chips med tzatziki. Testat gurk- och morotsstavar kvällen innan. Inget vidare, varit tvungen att dränka dem med tzatziki för att över huvudtaget få ner dem.


AJ funderade på att börja träna. Det skulle göra honom gott. Vad som saknades i hans gangsta-style var biffiga muskler och maffiga tatueringar. Vissa rockers klarade att se coola ut trots knarkarmar och kompenserade med tatueringar istället. Kanske vore det stilen? Han var tveksam om det skulle funka med hans framtida yrke. Tjäna mycket deg, köpa snabb bil, gärna en Koenigsegg, flådig villa. Villa, vovve, Koenigsegg. Pool var ett måste. Tjockt nice, som de skulle sagt i någon bok han läst. Han hade lärt sig grejen, var inte rädd att smutsa ner sig. En sådan detalj som skiljde honom från flertalet av hans vänner. Valkarna i händerna. Arbetarhänder. Kanske skulle skriva en bok? Verkade inte så svårt. Skulle bara hitta något intressant att skriva om. Hitta en stil han kunde kalla sin egen. Nu var det inte så. Snott en stil. En stil han gillade. Koncis.


Han läste på Aftonbladet. Internet. Fan så töntigt med alla "Plus"-grejer. Vad fick man för de pengarna? Se vad folk röstat om kändisars kroppar på stranden. Töntigt. Senaste på Sofies mode. Paris Hilton med flera. Vad hade hon gjort för att bli känd? Spelat in en hemmafilm. Lycka PR-kupp, tänkte han. Måste varit planerat. Haha, vilken extrem paradox. Borde lägga in den bilden under paradox på wictionary. Naken gubbe, tjej i burka. Klockrent. Vem bryr sig? Sommartider. Isen ska vara i glasen. En annan lyckad snubbe måste vara Rafael. Lika stor som mannen med kalsongerna och grabben är 22 år. Stort.

/ d.ä.


Dead Alone

Då var man ensam. Vad ska man nu hitta på? Tillbringade helgen i stugan läsandes den mycket hypade Snabba Cash. Den är faktiskt bra. Jag brukar ha svårt för allt som är mainstream men jag måste nog vända kappan efter vinden i detta fall.

Vad finns det annars att sysselsätta sig med? EM såklart! Hittills är det enligt min åsikt bara Portugal - Turkiet som varit en riktigt bra match. Få mål dessvärre. Nu börjar Tyskland - Polen. Finns risk för spel mot ett mål men jag hoppas att Polen bjuder upp till dans.

Jag är inte vidare positiv till Sveriges chanser i gruppen. Jag tippar på en sistaplats. Lagerbäck den traditionelle kommer med största sannolikhet bänka Kim, Stoor och Sebastian Larsson till förmån för de rutinerade rävarna (kanske inte så sluga längre) Chippen, Alexandersson och Anders Svensson. Inte alls bra.

Badpremiären är för övrigt avslutad. Bottenviken, uppskattningsvis 13 grader. Pigg blev man i alla fall!

/d.y.

Efterklokhetsexperten

Han hade packat resväskan kvällen innan. Taxin skulle ju komma redan 0530. Han hade uttryckligen sagt så vid samtalet med taxi-firman kvällen innan. Det går inte att vara övertydlig. Det gäller att minimera risken för misstag. Chaffisen var för en gångs skull tyst, lustigt tänkte AJ, de brukar ju alltid prata om ingenting hela vägen. AJ tyckte det var skönt. Han hade ingen lust att snacka med någon han inte skulle komma håg nästa gång ändå. Chaffen verkade inte så pratglad heller. Han och AJ kanske var eniga på det planet? AJ tyckte sig nästan förnimma den känslan i alla fall. En tyst överenskommelse dem emellan. Incheckning. Bara några månader tidigare var allt nytt detta nytt för honom. Nu kände han sig bekväm i miljön. Mellanlandning, Arlanda, byte av plan. Destination: Kalmar flygplats. Han blev lite orolig när han hörde en kvinnoröst "det här är er kapten som talar". Kunde tjejer flyga? Efter en något skakig landning insåg han att de kanske kunde det.

AJ var alltid lite tvärtom. Hade man genusundervisning i skolan för att öka medvetenheten blev han omedveten. Kanske hade psykologen vid mönstringen haft rätt? Kanske hade han problem med auktoriteter trots allt. Alla "måsten" var ju sånt han hatade. Han brukade översätta dem till "borden". Det var lättare att slippa undan ett "borde" än ett "måste".

Efter bil sista biten kom han så fram till resans mål. En svampgata. Allt var som vanligt. Inget nytt. Solen sken. Katten strök sig mot benen, precis som vanligt. Han kände sig lite rastlös. Efter två terminer hade han börjat vänja sig att ha något att göra, eller undvika att göra. Hemma och inget att göra eller undvika att göra. Han var sugen på solen. Orkade inte åka till någon strand dock. Blir trädgården idag, tänkte han. Han mindes vad E sagt, hon behövde ingen solfaktor minsann. Någonstans tyckte han det var lite fegt med solfaktor. Någonstans var han rädd för hudcancer. Florence Valentins musik strömmade ur högtalarna. "Full och dum" måste vara en direkt rip-off av "Seven drunk nights" tänkte han. Samma story, skillnaden är en sämre röst och svenska istället. Han bytte låt. "Efterklokhetsexperten" av Sveriges Cultband istället. De var smålänningar. Han kände igen sig mer i dialekten. Ändå kändes den lite främmande numera.

"Ja det kunde jag ju sagt från fössta böjan, att det skulle gå åt helvete till slut. Men nu sitter du i knipa, du kan ligga där å lipa för det här det kan du aldrig reda ut. Om du bara hade frågat mig en smula då hade allting varit annorlunda nu. Det är ju det jag alltid sagt att man ska vara på sin vakt och fråga någon som vet bättre än sig själv."

/ d.ä.

Ja må hon leva

Igår var jag, den äldre och moderaten på stan en sväng. Vi tog en lunch på en av båtarna vid kajen. Jag fick vänta ett bra tag på min kyckling & baconsallad men den var värd att vänta på. God och matig som man brukar säga. Till efterrätt blev det en mjukglass på apberget. Kan det bli mer Umeåsommar än det? Det blev inga inköp. Jag var på stan i förrgår så jag kände inte suget. Kanske slänger upp någon bild på inköpen senare.


En liten uppdatering hur läget ligger såhär på torsdagsförmiddagen:

 - Den äldre åker till Öland.

- Detroit har vunnit Stanley Cup

- Tigern fyller år

- Jag har äntligen fått tid att se OZ i mängder

- Två dagar till EM

 - Två dagar till jag blir gräsänkling i 5-6 veckor då Tigern drar till Barca.

 - Kvällsdiscspremiär för min del ikväll

Dags att städa klart lägenheten nu!

/ d.y.


 

Blue Hawaii

Första dagen på sommarlovet. För första gången på många år så känner jag verkligen att det är sommarlov. När jag gick gymnasiet och högstadiet var det alltid en nedtrappning av skolarbetet så sista veckan hade man princip inga lektioner. Denna gång är det annorlunda. Stenhårtjobb ända in i det sista för att sedan bli av med allting. I like it! Jag har absolut ingenting inplanerat idag, känns helsjukt. Solen skiner så mycket bättre än så här blir det inte.

Från ett city till ett annat. Svennis ska lämna Manchester City och planer finns för att han ska ta över Mexiko. Målet är att ta landslaget till VM 2010. Jag tror han har goda chanser att lyckas.

Igår var det tentafest. Eller som Krogen Krogen utannonserade det "Tenta fest". Kanske inte den ultimata lokalen men det var mycket trevligt folk och det gick ju inte vara annat än glad. En rätt lustig grej hände. En random kallade mig helt plötsligt för Marx. Jag undrade varför han gjorde det, varpå han svarar "jag hörde att du pratade om Marx där ute och min kompis höll på att smälla av". Till saken hör att jag inte ens hade nämnt ett enda ord om Marx. När jag förklarar att jag inte hade pratat om Marx och att jag inte ens är röd så tittar han på min cardigan och säger "men din tröja är ju röd". Mycket intressant att man inte ens får ha på sig en viss färg utan att bli kategoriserad. Det skulle bli rätt jobbigt om alla skulle måsta ha rött, blått eller grönt på sig. Han hade en svart tröja, vilka röstar man på då? Med snubbens teori måste man med andra ord ha samma färg på kläderna jämt. Såvida man inte byter politisk ståndpunkt flera gånger i veckan.

Nu börjar folk dra sig hemåt till sina moderorter. Känns lite konstigt att inte träffa alla på tre månader. Ni får ha det så bra allihop!

/d.y.

SOMMARLOV

Efter 6 timmar slit i Östra Paviljongen är tentan avklarad och sommarlovet har börjat. Det känns inte helt fel! Tentafest ikväll med regeln tentasnack förbjudet.

Kan det bli mer sommar än detta?

Bettingfirmorna har börjat lägga ut odds gällande när Sir Alex ska sluta som manager för United. För min egen del gör det ingenting om han fortsätter bra många år till. Han är grym även om man ibland undrar om han börjar dement när han gör sina mystiska byten. En av världens genom tiderna bästa manager, helt klart.

Nu blir det pizza!

/d.y.

What a shame

Alltså vad är detta? Jag är glad att Svensklaget verkar knäcka Pingvinerna men läsningen på Aftonbladet är alltid lika rolig. "Men bara drygt fyra minuter senare, precis i slutet av ett powerplay, kvitterade Nicklas Lidström med ett fiffigt skott från blå." Jag frågar mig stilla, vad är ett "fiffigt" skott från blå? Det kan ju inte vara hårt? Kan det vara någon form av flipperspels-mål? Alltså att Lidas vallar pucken i mål via två-tre skridskor? Det vore ju fiffigt.

/ d.ä.

Let it bleed

"Usch, varför ställa klockan på en sådan okristlig tid?" tänkte han när han gnuggade sömnen ur ögonen. Var det verkligen värt allt besvär bara för att ha lite rena kläder? Det går ju att köpa nya. Tänk vad skönt det vore. Nya kläder varje dag. I synnerhet underkläder. "Hmmm, letade jag efter smutsiga kläder på golvet?" Nej. Han gjorde inte det. Han var alldeles för trött den där sista morgonen innan tentan. "Östra paviljongen? Vart ligger den? Hoppas taxi-snubben vet." Man kan tycka att en taxichaufför borde veta. Det är ungefär det, de har betalt för. Nyklippt igen. Skönt. Han hade börjat irritera sig på att håret blev så långt att det tog emot väggen eller vad helst annat man kunde luta huvudet mot. Det var nog det närmaste gangster han skulle komma i sitt liv. Frisyren. Avsaknaden av en frisyr egentligen. Men det var smidigt så. Inget hår att styla. Inte slösa värdefulla minuter vid en spegel med att försöka få en frisyr man inte har. 

Han tänkte på det där någon hade sagt om att man inte såg ut som den man såg i spegeln. Att allting, bara för det var spegelvänt blev oproportionerligt och fult. "Om man är förhållandevis nöjd med den man möter i spegeln, betyder det att man är ful egentligen?" tänkte han. Kanske var det så. Det kunde förklara en del. Han tänkte lite till på tentan. Egentligen inte så mycket på tentan som festen efteråt. Det kunde sluta lite hur helst. Bra. Dåligt. Antiklimax."Har jag glömt skriva ut något?" Han hade inte orkat titta genom alla de utskrifter han och en kamrat fixade innan helgen. Risken fanns att han inte skulle orka innan han satt på tentan. Innerst inne visste han att det varit en bra idé att kolla en sista gång. Kanske ringa någon av alla tveksamma kontakter för att få tag på lite extra? Eftersom man fick ha med sig vad som helst i pappersform till tentan vore det kanske bra med tidigare års frågor och svar? 

Han funderade på att ta med någon skönlitterär bok. I alla fall någon tidning av något slag. Det var en, av få, principer han hade. Aldrig först ut ur tentasalen. Med den förra tentan i färskt minne insåg han att det nog inte var någon större risk."Tänk om?" Det var nog bäst att ta med sig en tidning ändå. "Måste börja packa idag" tänkte han. Visst var det så. Han borde börja packa till kvällen. Som senast. Kanske redan tidigare. Magen kurrade. De var inte kompisar, han och hans mage. En av dem var alltid hungrig. Den andre ville inte bjuda sin antagonist på något. Han kände sig lite schizofren stundtals. Men det var bara skönt. Visst, det kanske gjorde det svårt för folk att förstå sig på honom men vad gjorde det? Han kunde ju, bevisligen, häva ur sig praktiskt taget vad som helst. Droppa elaka kommentarer utan att riktigt förstå det elaka själv. Ibland fick han en tillrättavisning. Oftast inte. Den sidan hos honom gjorde honom svår att förstå sig på för omvärlden. Brydde han sig? Ja, han brydde sig mer än folk trodde. Nej, han var ändå mer gangster nu än någonsin. 

Mer eller mindre mordhotad på fredagen. "Jobbigt" tänkte han. Det gjorde inte så mycket. Han hade ändå börjat planera sin begravning. Han hoppades någon skulle se dokumentet han sparat på skrivbordet på sin dator. Var det inte så de gjorde? Helst ville han vara med på sin egen begravning. Mest för att se vilka som skulle komma. Han undrade om någon utanför släkten skulle närvara. Visst, släkten var stor. Blod tjockare än vatten. Alla klyschor. Det är ändå vännerna man väljer, inte familjen. Han var inte missnöjd med sin släkt. Tvärtom. Dessutom hade han inte tänkt trilla av pinn ändå. Han var ju odödlig. Ville snubben kola honom så kunde han ju försöka. "Varför ställa klockan så tidigt?" tänkte han igen. Det måste varit den andra delen av honom. Den ordningsamme. Den trevlige. Den artige. Han som inte fick synas så ofta. "Jävla show-off!" tänkte han. "Du ska alltid utmärka dig" Det var inte helt taget ur luften. Den andre var extremt kåt på uppmärksamhet. Dels var det väl beroende på att han inte fick synas så mycket. Troligtvis var det mest för att det låg i hans natur. Han tryckte ner honom så ofta han kunde. "Du ska inte tro att du är något", jantelagen övades flitigt. Kanske mer än de lagar han borde ha koll på. 

Han gillade Gossip Girl. "Det är fan inte gangster" tänkte han. Det var det absolut inte. Snarare var det en serie för småtjejer. Men det var en snygg serie. Därför tyckte han om den. En lite förbjuden kärlek. Lite som mellan läraren och den duktiga eleven. Oftast är det så. Sällan de dåliga eleverna som inleder relationer med sina lärare. Märkligt. 


/ d.ä.

RSS 2.0