Highway to hell (politiskt inkorrekt)

Så var det alltså fredag igen. Märkligt vad tiden går fort när man har roligt och inte märkbart långsammare när man har tråkigt. Jag brukar själv kläcka ur mig klyschan att "tiden är det enda man fått gratis" men ibland tvivlar även jag. På något vis känns det som att den ansvarige för tids-utdelningen inte är lika generös längre. Man får kanske tiden gratis fortfarande men inte i så stora kvantiteter?

Igår var det seminarium,  jag sa fler än två ord och har därmed gjort mitt för terminen. Väldigt många verkar mycket nöjda med de seminarium vi haft hittills. Jag har oftast suttit som ett frågetecken, vilket till viss del beror på mig själv, men nu hängde jag med lite. Sammanfattningsvis, det viktigaste inom arbetsrätten: arbetsgivaren måste förhandla innan han gör som han vill. Även skämtsamt kallat "tutan" av somliga. Stor komik.

Jag och d.y. klev runt på stan efter att ha grundat med lite Kilkenny på EPP:n. Det är fortsatt dålig uppslutning på EPP:n förresten. När vänder vinden?
Nåja, väl på stan investerade jag i någon form av tröja, svart sådan. Jag orkar aldrig hålla på att prova kläder i butikerna. Jag brukar chansa istället, det är dels mer spännande och inte lika tidsödande. Vi var även hos ett par Optiker och kikade på glasögon. Det sägs ju att en skönhet klär i allt eller inget missklär en ful. Jag verkar hamnat i någon form av gråzon då jag hittade ett gäng bågar jag inte passade i.
Men det är kanske så att man vänjer sig vid glasögon. Att de på något vis växer i betraktarens öga. 

Ackwell och jag diskuterade om vi inte borde ha en cigarr/whiskey/gitarr-kväll någon dag snart. Jag har förberett genom att köpa en flaska Single Malt. Visst, Jack Daniels är väl äkta rock'n'roll men det blir inte gott för den skull. 

Har i brist på annat vid ett flertal tillfällen tittat på "Extreme Home Makeover" som visas på tv. Är det bara jag som tycker det är ett ganska märkligt program? Det handlar alltid om någon stackars marinsoldat som förlorat benen i Irak alternativt ett äldre par som adopterat en massa problembarn. Alla är extremt religiösa och fattiga. Jag och d.y. dryftade det där idag, hur ska de ha råd att bo i huset efter ombyggnaden? Ett hus innebär ju vanligtvis inte endast en engångskostnad. Tänker Ty och gänget på det? 
Den snyftande prägeln de sätter på programmet är dock det som irriterar mest. Varför ska man alltid tycka synd om? Jag kanske är elak men det finns nästan alltid någon som har det värre. Är programmet någon form av tyst förfrågan om förlåtelse från den amerikanska regeringen för att de råkade skicka så många stackare (företrädesvis Hispanics) till Irak för att få benen bortsprängda av en mina? 

Dagen till ära passade jag på att föra över ett par Mötley Crüe-skivor till datorn. Det är bra skräp minsann! 

I morgon ska Hästpojken firas, det blir spännande. 

/ d.ä.

En busschaufför är en man med glatt humör...

Igår tog Grapefrukten och jag mod till oss och begav oss mot Ersboda med hopp om att finna en ny innebandyklubba till honom samt matchställ till vårt lag. Vägen dit var en mycket spännande resa, då varken Jag eller Grapefrukten hade någon aning om det var Västra eller Östra Ersboda. Vi chansade på Östra. En bidragande orsak till det kan varit att just den bussen går utanför mig. 
Föga förvånande var det fel buss, vi fick dock se delar av Umeå vi aldrig sett förut. Som tur var vände bussen och 9an blev istället en 8. Till slut kom vi alltså rätt även att det kanske inte var det vanligaste sättet att ta sig dit på.

Väl framme började vi vårt sökande på Stadium där vi frågade efter "Team-sales-Tomas", denne var ute och "gjorde reklam" och skulle komma tillbaka en timme senare. Till att börja med kan man undra vilken form av reklam just Tomas gör och varför det inte duger lika bra med Stadiums hemsida eller kanske direktreklam? Man brukar ju säga "kan Mohammed inte komma till berget, får berget komma till Mohammed" eller något sånt men det måste väl finnas någon gräns?
Hur som helst, Grapefrukten och jag gav inte upp så lätt och tog oss så vidare mot Intersport istället. Vad som kan tyckas vara lite märkligt är att alla klubbor han kikade på var ungefär 85 cm långa (korta?), självfallet var det den inte lika väl tilltagna prislappen som lockade. Efter en stunds letande frågade vi till slut efter matchställ och blev förvisade till, om jag minns rätt, "Klubbar och föreningar". På Intersport har man alltså en egen avdelning med flera anställda som kan hjälpa till med frågor rörande material. Ganska intressant, Stadium har alltså, jämförelsevis, en kille och bara han kan visa vad de har att erbjuda, ingen annan. Jag har tjatat om ett Diadora-ställ av samma stuk som det italienska fotbollslandslaget har, nu blir det kanske ett retro-inspirerat från Puma istället. 

Igår kväll var jag inbjuden av Ackwell att kolla på fotboll hos Virgin i något slags kombinerad förfest de skulle ha inför någon annan tillställning. Virgins lilla, fast längre, syster var på besök och de skulle visst gå ut och röja. Så var det i alla fall sagt på förhand. Innan fotbollen började kikade vi på "So you think you can dance", eller jag tror att det var det i alla fall. Vad lärde man sig av det? Möjligtvis att man absolut inte behöver skämmas för sina egna "moves" samt att norska är världens kanske mest oseriösa språk. Man kan inte bli arg på norska, eller dryfta allvarliga ämnen på norska. 
Efter fotbollen och en del vin var vi på väg mot O'learys. Virgin fick dock information om att det inte var mycket folk där och efter ungefär en halvtimme i trapphuset gick vi upp igen. Lillasysters besvikelse gick inte att ta miste på. Väl i lägenheten igen kikade vi på Youtube och kollade på dåliga klipp, det är underhållning det. 
Vi gjorde nog rätt bra reklam för oss och vår utbildning tror jag.

Kollade på lokaltv i morse. Alltså, afrikansk dans med vita tjejer som varit i Afrika en kortare tid. Vad är meningen? Jag bryr mig egentligen inte om de dansar afrikansk dans på sin fritid men att media vill visa det i tv är ganska märkligt. 

/ d.ä. 

I love... lamp?!

Så var även jag på plats i björkarnas stad. Avfärd från Öland kvart i sex i morse och en trött ölänning landade på Umeå flygplats vid halv nio ungefär. Nu var jag förvisso inte ensam om att landa då, faktum är att hela planet gjorde det ungefär samtidigt. Ombord var även Bambi och Hästflickan. 
Man får tydligen frukost på köpet om man åker flyg tidigt på morgonen, det har ju jag aldrig fattat. I alla fall fick jag en delikat macka med håstrå på köpet. Tack för det SAS. Utsökt! 
Som att det inte var nog med frukost mellan Kalmar-Arlanda serverades det även på flygningen mellan Arlanda-Umeå. Kunde man inte få något lagat istället? Jag gillar inte ens frukost och så blev jag utsatt för tre frukostar mellan 05:00-09:00. Det kan vara dagens I-landsproblem, på tok för många frukostar per dag.

Föreläsning vid tio, ganska spännande även att jag verkar ha en on/off-knapp som alltid slås till off så fort läraren nämner att man inte behöver anteckna det som är på overheaden. Det felet ligger väl snarare hos mig än stackaren som måste föreläsa. 

Tisdag, klockan 15:00 och innebandy står på schemat. Så även idag efter att ett enhälligt beslut överträffats av ett nytt enhälligt beslut. Jag tog det stora ansvaret och hämtade nyckelkortet hos Frank. Nio tappra t2or ställde upp. Tyvärr hamnade d.y. båda för dagen i dålig form och jag på samma lag. Jag får skylla på den förkylning jag drog på mig på ön. Föga hjälpte mina nya snygga klubbor då. Som det artade sig idag var Seglarn den ende i vårt lag som orkade springa till slut. Både d.y. Grapefrukten och jag verkade ha tunga fötter.

Jag kollade på Made på MTV i kväll. Jag har sett några avsnitt tidigare och påfallande ofta är det fula som vill bli skönhetsdrottningar, feta som vill bli balettdansöser eller falsksjungande stackare som vill bli operasångare. Kanske är jag fel person att säga det men mer ytligt program än Made är nog svårt att hitta. Dagens avsnitt handlade om en tjej som ville bli just skönhetsdrottning i Arizona. Hon hade tidigare varit gothare, vilket i sig är en smula besynnerligt val av inriktning, och hon hade haft svårt att få kompisar. Hon blev tydligen retad för sin stil, det tragikomiska i det är att mobbarna var iklädda cowboy-hattar, märklig mustasch, jeansskjorta och osedvanligt höga jeans. Hur som helst, när hon väl bytt stil blev hon negligerad av sina tidigare kompisar i skolbandet. "Hon är inte den X som jag kände längre." Bara jag som tycker det är lite roligt på något vis? 
Med reservation för att jag kanske inte lyckats beskriva det hela så bra på grund av mitt korta tålamod och koncentrationssvårigheter. 

Till helgen stundar födelsedagsfirande av Hästpojken hos Ariel. Spännande må jag säga. Funderar på om jag ska fortsätta min utvärdering av punk-drickan Kir. Kanske något annat? Öl blir så många flaskor, kanske kan Carl-Jan tipsa om något annat buteljerat? 

/ d.ä.Fjollträsk & gnäll

Back in black. Hemma igen i solens Umeå. Våren känns rätt långt bort men det gjorde den även i den Kungliga Hufwudstaden också. Det var en mycket trevligt resa, men dyr, såklart...

Inköpslistan blev som förutspått längre än planerat. Docs hittades efter en stunds letande på en tvärgata till Drottninggatan. Tydligen i samma butik som morsan köpte skor på i sin ungdom. 11 nya par strumpor varav 3 par var en beställning från d.ä. lyckades uppenbarligen också få plats i IFK Umeå-bagen. Tyvärr ville varken The Who eller Ramones bidra med en tröja verkade det som, istället blev det en Madnesströja med Lonsdalelogoinspirerad desgin. Madnesstishan köptes på Thisway på ST Eriksplan. Innan jag och Tigern åkte ner till STHLM försäkrade vi oss om att butiken var öppen genom att maila och fråga. Vi fick svaret att butiken skulle vara öppen på långfredagen. Var den det? Nej. Jag blev lite pissed först men dagen efter, då vi gjorde ett nytt försök och butiken var öppen, såg vi en uppenbarelse som gjorde att ilskan fövandlades till beundran. Under deras öppettider stod följande: "Ibland kommer vi lite tidigt, ibland lite sent. Ibland inte alls." Ganska klockren inställning ändå på något sätt. Höjden av "ta dagen som den kommer". För att bli lite arg igen. Jag hade oturen att råka zappa förbi Let's dance och får se EMD uppträda. Ni vet, med Snygg-Erik och två till popsnören. Det måste ha varit singback för rösten var totalt förvrängd och läpparna rörde sig inte i takt med ljudet. ILLA!

När jag liks gnäller kan jag lika gärna fortsätta med att gnälla över kärringen som trängde sig före i kön på Lagerhaus. Som den svensk man är så säger man inte heller till. Istället svär man lite för sig själv när damen ifråga lämnat butiken. Kön var inte heller lång. Om man inkluderar henne så bestod av hela tre personer. Såg hon oss inte? Riktigt så gammal var hon inte. Trodde hon att vi var ljusstakar? Frågorna är många, svaren är få. Inget ont om Stockholmare men av någon anledning blir jag inte förvånad att det händer just i det stressade Stockholm och just på en av de finare stadsdelarna, Östermalm.

TV-stjärnan har jag halvföljt under säsongen. Vann gjorde hon som jag allra minst hejade på i finalen. "Hon med håret" skulle ha vunnit istället. Men men, man kan väl inte begära allt när United drar ifrån med 3 poäng till i slutstriden i Premier League! Vinst mot ärkerivalerna Liverpool med 3-0 samtidigt som Arsenal fick se sig besegrade av Drogba.

Jag kom just hem från den fjärde kvartsfinalen mellan Dalen och Pixbo. Dalen var tvungna att vinna. Det hela såg ljust ut ända till sista perioden. Inför den perioden var ställningen 4-1. Sedan, på klassiskt Dalenmanér tappas ledningen. 5-5 efter ordinarie tid. Resultatet stod sig förlängningen ut och sedan följde straffar. Dramatik som slutade i tragik. På suddenstraffar vann Pixbo med sin andra "matchboll". Jag blir så otroligt less på att Dalen inte har psyket/fysiken att knyta ihop säcken. Precis som det var i denna match, har säsongen sett ut generellt. Tragiskt...

Helt out of the blue - märkte att företaget som tillverkar Örtsalt heter Bioforce...

/d.y.

Å de då va! (mycket som är konstigt/lustigt/märkligt)

Jag var och kollade på den första av tre testmatcher som Färjestaden arrangerar med förhoppning att hitta några nya spelare inför nästa säsong. Av de sju som var där var det tre som jag skulle gissa att FIBK:en är särskilt intresserade av. Dessa tre är Oscar Lönn back från Vimmerby och Johan Bengtsson samt Filip Kjellsson från Växjö. Kommer håg duster med Kjellsson från tiden då han spelade för Carlshamn och jag fortfarande platsade som fjunig junior i FIBK. Vill minnas att vi förlorade två matcher den säsongen, båda mot Carlshamn.

Jag nämnde häromdagen att det var fint väder här. Dagen efter var det risigt och ruskigt. Inte alls så bra som jag hade hoppats. Nåja, idag (söndag) var det fint nog att vara ute och kliva en runda i det lilla samhället vid bron. Fadern och jag spatserade i solskenet och konstaterade bland annat att ett hus vi gick förbi satt sig så pass att stora sprickor uppstått i den murade fasaden. Inte tjusigt!

Innan flytten norrut var jag övertygad om att jag inte pratade med någon särskild dialekt. Efter en och en halv termin är jag inte lika säker längre. Därför är det skönt att komma hem och inte behöva ge sig på något konstlat uttal av mitt namn. Här hemma är det ingen som frågar efter "Andesch" inte för att det är så många som frågar efter mig i alla fall men när det väl händer frågar de efter "Andess". Vidare använder vi "fössta", "stössta" och "spotten". Det där "sch"-ljudet är jobbigt att använda. Jag kände mig fånig när jag skulle säga den rikssvenska versionen av mitt namn, detta har inte ändrat sig. Istället känner jag mig lika dum oavsett vilket uttal jag använder. Kanske skulle använda det smeknamn jag fick på jobbet? "Uffe" klingar rätt snyggt!

På tal om jobb, jag beslutade mig för att förära mina kollegor med mitt sällskap vid firmafesten. Viss glädje tyckte jag mig se vid min ankomst. Märkligt nog var ingen röd matta utrullad. Den kanske kommer när man läst halva studietiden?
Det var i alla fall trevligt att råka grabbarna igen. Som vanligt var det den grabbiga stämning som man kan finna i ett omklädningsrum. Stundtals saknar jag deras upptåg, ibland är det skönt att inte behöva oroa sig för eventuella Viagra-piller i ölen. Om jag förstod saken rätt var det två piller som delades ut på festen idag. Jag är ganska övertygad om att jag inte fick något av dem.

Snart bär det av mot norr igen, jag tror jag saknar det faktiskt. Konstigt...

/ d.ä.

Jag ser ljuset!

Snöstorm över sydöstra Sverige sa de, att lita på en väderpresentatör är lika dumt som att satsa pengar på den jag tror vinner i en melodifestival. Idag har solen visat sig från bästa sidan i stort sett hela dagen. Gräsmattorna är gröna, fåglarna kvittrar och påskkärringarna härjar för fullt. Lite skillnad mot Umeå minsann. Har grunnat på om jag bort lapa sol. Istället har jag passat mig noga och spenderat mestadels av tiden inomhus. Konstigt egentligen.

Var i Kalmar och letade efter ny mobiltelefon idag, hade det inte varit för strul med bindningstider så hade jag nu varit stolt ägare till en ny telefon. Antar att jag får dras med min choklad-telefon ett tag till, hoppas den inte börjar stänga av sig oftare bara.

Är det bara jag som tycker att detta var besynnerligt?

Jag är inte helt säker på att de här tipsen gör saker och ting bättre.

Ska försöka få med mig lite mer musik upp till Umeå än det jag haft under hösten. Tänkte vräka på med Beatles, Jaques Brel, Beethoven och Mötley Crüe för att nämna några. Jag gillar Jaques Brel även om jag inte förstår mycket av det han sjunger. I anknytning till musik, läste att sångaren i R.E.M kommit ut ur garderoben. Jag trodde han varit ute ur garderoben länge.

Kim Nilsson till AIK, allt verkar klart bara den lilla detaljen att någon övergångssumma inte överenskommits. Kanske lite ovanlig ordning att gå, efter X antal timmar med Football Manager har jag erfarit att för att teckna kontrakt med en spelare som redan står under kontrakt måste man betala hans gamla klubb innan. Det borde komma något Floorball Manager snart så jag kan lära mig hur övergångar ska gå till där. Simon Nilsson skulle visst hälsa på i Warberg idag. Ska nog sms:a och terrorisera honom på jobbet i sommar i ett försök att få honom att stanna kvar och ta upp Färjestaden igen.

Imorgon ska jag gå och kolla på FIBK:s första (utalas "fössta") testmatch inför nästa säsong. De som skulle testas verkar mer spännande än de i testmatcherna inför säsongen som gått. Hoppas innerligt de kan göra om bragden att avancera till Superligan igen. Lag som Balrog och Järfälla med 200 åskådare på plats är en skam för sporten.

I helgen ska jag åka till stugan också, ska lägga upp planer för renovering av densamma. Spika, skruva, kakla, måla, svära och kanske lite trädgårdsarbete blir det nog till sommaren. En del av mig saknar faktiskt hantverkandet. Stekarn påstår att enda gången jag reagerar på seminariena är när något bygg-relaterat kommer på tal. Jag hoppas att jag efter två års juridikstudier är lika intresserad av juridik som jag är av att granska fogar.

På östfronten inget nytt

Landade på Kalmar Airport igår vid 18.40, precis som planerat. Märkligt att allt är sig likt från gång till gång här hemma. Mor och far tar emot inne på terminalen och allt är precis som vanligt. Kanske skulle låta mina gamla arbetskamrater få avnjuta mitt sällskap på firmafest på söndag?

Läste ledarsidan i King på planet söderut. Herr Nilsson skrev att intresse för mode, kanske snarare intresse för kläder, inte alltid behöver vara genetiskt. Jag är benägen att hålla med. Jag anser mig själv inte vara någon fashionist/sartorialist men jag hyser i alla fall ett intresse för vad jag klär mig i. Jag fryser hellre lite i någon snygg jacka än håller värmen väl i en ful. Min far däremot, han har en förmåga att kunna kombinera en Titleist-mössa med garnboll på toppen, en gammal mockajacka, mjukisbyxor och loafers. Onekligen verkar min bror fått det mesta av faderns stilkänsla. Han lyckas också ganska bra med märkliga kombinationer. Gärna med grund i mina gamla kläder som jag hade för tio år sedan.

En annan grej jag tänkte på där jag satt och trängde ihop mina långa ben på flygplanet, varför får inte längre personer mer plats? Alltså, för extremt korta människor måste det ju te sig som första klass att sitta i ett vanligt säte. För folk över 185 är känslan mer av att sitta fast i ett skruvstäd. Att sedan veckla ut benen kan ju leda till blodtrycksfall och avsvimmande. Från Arlanda till Kalmar satt en liten, liten man iklädd kostym bredvid mig och tog ganska mycket plats. Obefogat mycket plats i förhållande till kroppsmassa. Men han kände sig nog viktig, kanske en släng av mindervärdeskomplex. Kanske penisavund, svårt att sia om. En annan tanke, borde man inte kunna få konkurrera om läskedrycksförsäljningen på flygplanen? Som det är idag är det kraftiga överpriser på det mesta som säljs.

Hur kan amerikaner raljera över hennes rumpa? Landet som har extremt många talk-showprogram som mer eller mindre går ut på att feta ska fastna i stolarna när de försöker börja slåss.
här trodde jag nästan att tentafesten skulle sluta. Skönt ändå att det inte blev riktigt så många gäster. Väldigt raffiga kläder värdinnan fått tag på dessutom. Undrar hur hon tänkte där.

För att citera Gert Fylking vid det årliga annonserandet av nobelprisvinnaren i litteratur, Äntligen! Gossens far kommenterar saken "Det är lite komiskt allihopa. Det här med modet skiftar ju från månad till månad. Det här är en grej som går nu, att man har byxorna en bit nere. Det viktiga är att man är proper, ren och snygg" Dels är det väl absolut inte en grej som går nu? Dels är det en motsägelse att påstå att man i samma stund som man har byxorna nedanför halva akterdelen är "proper, ren och snygg". Undrar om han sa det för att skämta?

Alltså, visst är hon söt och så men jag kommer osökt att tänka på morötter och Lille Skutt.

D.y. fick, inte helt oväntat rätt, i vilka lag som skulle åka ut ur hockeyslutspelet igår. Skellefteå fick smisk av HV, Djurgården hade inget att hämta i Linköping och Modo fick bita i sura äpplet igen. Något förvånande är det väl ändå att Modo verkade totalt ointresserade i år.

Warberg vände ett 0-4 underläge efter första perioden mot Balrog till seger med 10-5. 10-1 på 40 minuter är godkänt.

Notera att jag använt länk-funktionen extremt många gånger i detta inlägg. Inte för att det nödvändigtvis är några smarta eller roliga länkar, mest för att jag kan nu. Funktionen funkar inte på min snygga Bok.

/ d.ä.


Vann rätt låt? Njaa, kanske inte

Den ack så klassiska frågan som alla svarar olika på. Nej, svarar jag då mina favoriter var Linda Bengtzing och Nordman. Perelli tog alltså hem Melodifestivalsegern för andra gången, till största del beroende på att juryn överöste henne med poäng. Jag tror i och för sig att låten kan gå bra i Europa då hon redan har ett namn där på grund av sin seger för ungefär ett decennium sen. Ljussättningen i introt är dock värt en applåd. Monokromt is the shit.

Idag har vi haft diskrimineringsseminarium och tagit lärdomen att det är företrädesvis män i skidlandslaget. Nu väntar en vecka av fullkomlig ledighet.

IKEA-trippen gick fint. Vi kom hem med Nittio, Tjusig, Klöver & lite andra saker med mystiska namn. Lägenheten, som fortfarande har lite flyttkartonger liggande i diverse hörn börjar mer och mer se ut som en lägenhet och inte som ett kallt, sterilt sjukhusrum.

Imorgon bär det alltså av till Stockholm. Inköpslistan är inte så fasligt lång faktiskt; Docs, Espandrillos, ett par bandtröjor, några roliga pins och förmodligen lite impulsköp, nya jeans kanske? Jag hoppas på vår i alla fall.

Och nu till spotten (öländskt uttal):

Det spelades som d.ä. redan framfört innebandy igår. Han referade dock endast den matchen vi närvarade på. De andra drabbningarna gick som följer. Täby vann med 7-6 mot Storvreta efter straffar. Det ryktas om storspel från Täbys målvakt Daniel Ramsin. AIK tog sin andra uddamålsseger mot Falun,5-4. Favorittippade Warberg gästar Balrog ikväll där Warberg bör ta hem segern utan större problem.

I Premier League har Manchester United återigen tagit ledningen. Detta efter att United vunnit och Arsenal spelat oavgjort i helgens drabbningar. Uniteds mål gjorde som vanligt av Ronaldo. Säga vad man vill om honom men han är helt klart en av världens bästa spelare för tillfället. United och Arsenal ligger i topp med samma poäng men United har en match mindre spelad.

Hockeykvartsfinalerna tuffar på som vanligt. Inget lag har ännu åkt ut. För närvarande ligger Modo och Djurgården under med 3-1 i matcher mot Timrå respektive Linköping. Skellefteå ligger också under med 3-1 mot seriesegrarna HV71. Färjestad - Frölunda är den jämnaste kvartsfinalen där det står 2-2 i matcher. Ikväll spelas den femte kvartsfinalsomgången. Skellefteå och Djugården åker ut.

/d.y.

ps. Heder till Stekaren som har denna sida som startsida! Lär av honom! ds.

Visa mig hur man går hem, jag känner att jag måste gå i säng

Vill varna känsliga läsare för icke-politiskt korrekt innehåll 
(tycker själv det är roligare än politiskt korrekt dessutom mer personligt)

Föreläsning idag, från 08.15 till 15.00. Extremt lång dag med andra ord, i synnerhet som vi haft flera veckor utan någonting alls och sen mer eller mindre chockas ihjäl med sex hårda timmar. Jag har koncentrationsfömåga som en femåring ungefär, således har jag slutat lyssna efter cirka fem minuter. Då får man hitta andra sätt att slå ihjäl tiden på. Jag satte mig strategiskt bredvid Moderaten, då jag vet att hon är kittlig. Det dröjde ändå kanske en halvtimme innan jag var tvungen att kittla lite. Funderade på att göra det när hon drack cola men det kanske hade varit för elakt med tanke på de som satt framför.  D.y. gick hem och åt medan jag gjorde Grapefrukten och Stekaren sällskap, sällskap är kanske fel ord. De mer eller mindre stod ut med mig och försökte hålla god min. Lite för artiga för sitt eget bästa kanske. Under föreläsningen, vilken leddes av ett nytt fast ändå bekant ansikte. Egentligen var det väl mer än ett ansikte men talspråket är väl ändå så? Mannen påminde i alla fall mig om en relativt känd man, vi kan kalla honom Bokkonnässören. Det skulle kunna varit far och son, märk väl att jag inte vet huruvida de är det, bara att så kunde varit fallet. 
Jag kikade även på den eminenta http://katastrofalaomslag.blogspot.com, enormt underhållande, höll på att implodera av skratt. Det hade verkligen inte varit trevligt för någon. 
Stekaren la märke till en rolig sak idag, lite svårt att släppa att jag själv inte uppmärksammade det. Föreläsaren sa "det var en nyhet" väntade sen ett tag och la sedan till "när det kom". Vi funderade på om inte det mesta är en nyhet när det kommer. Jag kan inte komma på något som inte är det. Men jag är ganska trångsynt, kan vara därför.

Senare på dagen var Grapefrukten, d.y. och jag på stan och klev lite grand. Hängde på Max och diskuterade innebandyturneringar och hejarklackar. Har kanske något på gång där.
Vi gick sen till Stadium för att utreda vad ett matchställ skulle betinga i pris. I vad som kan vara Sveriges sämsta sportbutik fann vi till slut en gosse som vi hejdade och frågade. "ehh, då är det bättre att ni frågar på Stadium på Ersboda, fråga efter Tomas, på Teamsales". Min spontana reaktion är, vad fasen är det för service? Borde man inte som butiksbeträde ta reda på pris och dylikt åt kunden? Ska jag behöva åka från stan till Ersboda istället? Väldigt märkligt.

Vi gick och kollade på Dalen - Pixbo på Gammlia sen. Jag förundrades över Pixbos uppvärmning som såg ut som en blandning av konstsim och step-up. Extremt ovanligt, inte för att innebandy kanske är världens mest manliga sport men någonstans går väl gränsen? Det kan ha varit uppvärmningen eller så glömde de bort hur man spelar innebandy på vägen till Umeå. I alla fall var Dalen bra mycket piggare än de sega Rävarna från Götet. Efter att ha fått tre mål mer eller mindre gratis i första orkade Pixbo aldrig ikapp. Beröm till Andreas Carlbom i Dalen och Andreas Berntsson i Pixbo. Nej, jag gillar inte folk som heter Andreas bättre än andra människor. 

Kollade Filip och Fredriks nya 100 höjdare - Världens skönaste land. Jag gillar grabbarna skarpt, de beter sig på ett sätt man vanligtvis inte beter sig mot nya människor. Filip inledde deras visit hos en äldre man som endast klädde sig i gummi eller skinn (för han gillade "en schysst bula") med att säga "du är välutrustad". Så säger man verkligen inte till någon äldre, i synnerhet inte om man inte känner personen sedan innan. 
De låter mannen med världens kanske trognaste frisyr, Roland Cedermark, vara med i jingeln. Det är i sig otroligt kul. 
De besökte även pensionärer i Florida som bland annat nyttjade en "ladies condom". Blotta (kul va, Carl-Jan) tanken på 77-åringar som gör andra fysiska aktiviteter än att spela boule eller bingo får mig att må dåligt. F&F verkade dock på något skruvat vis vara begeistrade av tanken. Nu ska jag packa lite kanske sen sova och drömma mardrömmar. I morgon bär det av mot Ön igen, ska bli skönt faktiskt.

/ d.ä.Saturday night's alright (for fighting) edt

Igår var det drabbning mellan Medicinarna (MIFFO) och Juristerna (JF) på den stora idrottsanläggningen. Fotboll, spökboll, fotboll och stafett stod på schemat. Lite konstigt att ha fotboll två gånger kan jag tycka men läkarna visste väl att det var där de hade poäng att hämta varpå jag misstänker någon form av komplott.
Märkligt var det även att det i spökbollen skulle spelas 4 matcher, varav JF-lagen vann 3. Men då det gick snabbare än organisatörerna väntat sig spelade ytterligare två vilka läkarna vann. Medicinarna ska i alla fall ha beröm för att de fuskade så konsekvent på spökbollen. Man tror ju att jurister borde utgöra de bästa domarna men under spökbollen var de i minoritet konstant. Nej, jag är inte bitter, inte alls. Hade de haft innebandy på schemat är jag övertygad att juristerna vunnit överlägset. 

Sen stundade bastubad hos Grapefrukten och Hästpojken. Trevligt, men ohälsosamt för min del då ungefär halva min kroppsvikt försvann där i bastun. Nu är det ännu mindre av min redan tunna lekamen kvar. Det var till och med svårt att få byxorna att inte hasa ner efter det. Nej, det var ingen som desperat försökte slita av dem, snarare tvärtom. 
Efter att ha sett Grapefrukten strutta runt i kalsonger ett tag gick vi sedan till Virgin och förvånades över att Christer Sjögren inte vann melodifestivalen. Hur kunde det gå så fel? Måste vara för att alla som vill rösta på Christer inte kunde göra det. Min telefon sa "du kan inte ringa till numret med det här abonnemanget", varför skulle jag inte kunna det? Jag betalar ju för det precis som vanliga samtal.

Vi gick sedan till Gröna villan, vilket i sig måste vara ett extremt missvisande namn. Villa, då tänker i alla fall jag på ett hus modell större. Villan var mer lik en stuga eller något sådant, litet hus kan jag också acceptera.
På villan var det eftersläpp till Medicin-Jurist-sittningen, förhållandevis kul ändå. B2 klagade att hon inte orkade dansa mer och fortsatte sedan att dansa mer intensivt än jag någonsin rört min stela kropp. B1 vann det inofficiella priset för högst klackar. Jag skulle försöka få på mig en av hennes skor efter att vi båda först konstaterat att det nästan skiljde sig tio storlekar oss emellan men B1 tyckte ändå att jag borde testa. Försöket var tappert och jag lyckades nog få i stortån ungefär. 
Terran körde hårt på dansgolvet och ville höra mer hip-hop. Jag är glad att Rödpepparn inte hörsammade det önskemålet särdeles ofta. Jag anade en viss frustration hos Rödpepparn senare runt 0300-snåret, har full förståelse för det då han tog ett stort ansvar för städning av lilla huset. 

Jag gjorde lite reklam för bloggen till B2 häromdagen, "världens bästa blogg" kallade jag den då. "Varför handlar den inte om mig?" sa hon. Det kan man ju faktiskt fundera på, kanske startar jag en ny blogg och följer B2 vart hon än går. En sorts paparazzi-bloggare, har dock för mig att det gjorts förut.

Är det bara jag som, när man står vid ett övergångsställe och det är rätt mycket trafik, får lust att ta ett kliv ut mest för att se hur det känns? Kommer inte håg vilken reklam det är de gör konstiga saker som man vanligtvis inte gör men jag känner igen mig väldigt mycket i det dock. Ska nog testa det om det så är det sista jag gör. Saker man inte får göra tenderar ofta till att vara roligare än det man måste göra. Jag gillar inte "måsten". Känns som att jag gjort ett bra val av studier.
Eller kanske någon form av fight club? Skulle nog bli mycket prygel för mig är jag rädd.

(edt) Glömde ju nämna att vi fick besök av cykel-Ingemar när vi skådade melodifestivalen. Han blev dock övertygad om att det bara var tjejer på festen så han gick igen. Att inte misstänka Grapefrukten och Hästpojkens frisyrer för herr-frisyrer är lite roligt i sig. 

/ d.ä. 

Så säg mig, var är solen, vänner?

Våren närmar sig med stormsteg medan solen lyser med sin frånvaro.Jag börjar bli riktigt less på detta gråväder. Det kan väl åtminstone bli torrt så man kan dra på sig farsans gamla jodhpurs. Lädersula är ingen höjdare i väta. På onsdag bär det av till fjollträsk. Det ryktas att det ska vara vår på riktigt där nere. Vi får se vad den resan bär med sig hem.

Våra Bästa År - vilken grej. Det är så dåligt så att det blir bra. Karaktärerna tänker högt, bara det, är klockrent. I flera månader (IRL) har man försökt få tag på en seriemördare som härjar i Salem men man har ännu inte lyckats. Det går otroligt långsamt framåt. Därför är DOUL (Days of Our Lives) en mycket förlåtande serie att följa då det inte gör något om man missar en vecka...

Imorgon 08:00 bär det av till ajkiia. Skohylla, lampor och massa andra saker måste inskaffas. Det känns som att Umeå är den stad i världen som har det längsta avståndet till närmaste IKEA. Knappt 30 mil är det till Sundsvall medan det är ca 40 till Haparanda, alltså, Skelleftesonen, man åker självklart till Sundsvall.

Som d.ä. anfört nedan så spelades tre de första kvartsfinalerna i elitserien i innebandy igår (ja, jag vet att det heter Svenska Superligan men jag vägrar att använda den benämningen, jfr Ica Supermarket Mariehem & Gammliahallen).Redan den 11 hade Warberg slagit Balrog med 6-5.
Gårdagens resultat var följande:
Pixbo - Dalen 7-2 inga kommentarer...
AIK - Falun 4-3 AIK vann tredje perioden med 3-0
Storvreta - Täby 3-2
Inga direkta överraskningar med andra ord.

Kvartsfinaler spelas också i elitseriehockeyn.
Gårdagens resultat:
Färjestad - Frölunda 4-2 (1-1 i matcher)
Modo - Timrå 2-5 (0-2 i matcher) KOM IGEN NU MODO! Ni har ju en titel att försvara!
Linköping - Djurgården 4-1 (2-0 i matcher)
HV 71 - SAIK (1-1 i matcher) SAIK verkar inte ge upp utan kamp, men chansen är liten att de skulle gå segrande ur striden.
Nästa omgång spelas imorgon.

Champions league-lottningen är nu klar.United ställs än en gång mot Roma, kommer ni ihåg 7-1? Det gör jag, muhahaha. Barcelona fick det förmodligen lättaste motståndet, Schalke 04. Den mest underhållande bataljen att vila sina ögon på blir Arsenal-Liverpool där allt kan hända. Segraren därifrån möter antingen Chelsea eller Fenerbahce. Kvartsfinalerna spelas den 1-2 & 8-9 april. De lag som jag tror går vinnare ur kvartsfinalerna är United, Barcelona, Arsenal och Chelski. Den absolut mest svårtippade matchen är Gunners - Pool men jag tror, trots Liverpools fina form, att Arsenal drar det längsta strået. Mina tips i semifinalerna är att United slår Barca, och Arsenal slår Chelsea. Finalen, som spelas i Moskva 21 maj, tas såklart hem av United. Smått partisk tippning men dock ej osannolik.

/ d.y.

Yxmördare, äventyr och namedropping

Häromdagen ringde det på dörren och alla i hushållet frös för ett ögonblick, ingen brukar ju komma till oss, allra helst inte om de inte är tvungna. Ett då oannonserat besök leder till oerhörd misstänksamhet. Skåningen vågade sig fram för att kika i titthålet. På andra sidan såg hon en vanlig kille med en vanlig yxa i högsta hugg. Dörren öppnades så klart inte, rädslan att han skulle känna på den, då, olåsta dörren och mörda alla innanför den växte och den minut han tålmodigt väntade på svar kändes ganska lång. Sedan dess är dörren numera låst för jämnan. En fråga ställer jag mig dock. Varför plinga på hos folk med köttar-yxa i handen om man inte har intentionen att mörda folk? Det borde väl vara vanligt hyfs att om man ska låna något av grannarna så lämnar man yxan hemma?

Var på stan och fikade med Tajdi idag igen. Misstänker att hon börjar ledsna snart. Kan inte vara lätt att dels vara tvungen att umgås med mig under skolarbete och dels även när det inte innefattar skolgrejer. En ängels tålamod kanske? 

Jag gnällde lite över att slasket gjorde det svårt att nyttja Converse Allstars. Idag tog jag dock mod till mig och snörde på mig mina vita. Hoppades att de skulle klara sig eftersom jag åkte buss ner på stan och hem. Som det ser ut just nu verkar de ha överlevt.

Kollar just nu på Overhaulin' på Discovery. Jag önskar att den där Chip Foose kunde fixa någon gammal bil till mig också. Vore riktigt trevligt. Har tidigare suktat efter en Eleanor och designen har alla entusiaster herr Foose att tacka. 
image15

I kväll drar SM-slutspelet i innebandy igång på allvar. Warberg-Balrog smygstartade tidigare i veckan, Balrog fick stryk med bara ett mål. Väldigt konstigt då det bara finns en kille som är riktigt bra i Balrog, resten verkar vara av någon form av utfyllnad. Grapefrukten, jag och d.y. var och kollade när de gästade Dalen, vi var inte särskilt imponerade. Tror faktiskt att ett JF-lag hade kunnat spela lika mot dem, i alla fall med spelet de visade upp då.

Vill någon tjäna lite pengar kan man ju spela på mina extremt säkra tips inför kvartsfinalerna.

Warberg-Balrog 3-0 i matcher, vinner de senare en match ska de nästan ha ett bragdguld. Warberg är bättre på alla positioner helt enkelt.

Storvreta-Täby 3-0 i matcher. Täby har inte sett särskilt heta ut, visserligen kan de spela riktigt br... effektivt men jag tror att Kohonen leder Vreta till tre raka. Jag hoppas i alla fall det.

AIK-Falun 3-1. AIK har rutin i mängder, Falun kan spela bra men om Helgesson inte kan gå för fullt har de nog inte mycket att hämta. Får man stryk mot avhängda Färjestaden med 7-2 hemma får man det nog tufft mot AIK. Jag tror ändå de kan vinna en match men det är väl mer för att AIK kanske inte går på helfart hela tiden.

Pixbo-Dalen 3-2. Med sin nya ledarstab och svensk innebandys största vinnarskalle bland dem tror jag Pixbo går segrande ur den här striden. Dalen skulle behöva lite förnyelse bakom bänken de också samt en målvakt som håller. Även om Ågren i Pixbo-målet är skadad anser jag Jurkiewicz vara en bättre målvakt än Hörnqvist just nu. Tror ändå Dalen kan knipa två matcher då Pixbos backar slits enormt mycket eftersom de nästan bara har två stycken som är, förvisso otäckt, bra. Bli inte förvånad om Henrik Qvist avgör den matchserien.

Nästa vecka bär det av hem mot söder, hoppas det är lite mer vår där.

/ d.ä.
 


Varför är det så att rubriken får inte bestå av enbart blanktecken?

Inledningsvis kan jag säga att rubriken endast är en retorisk fråga och kommer ej avhandlas nedan.

Jag tecknade igår två stycken prenumerationer. King och Café. King har jag prenumererat på till och från under lång tid men nu ska även Café få sin chans. King tycker jag egentligen har blivit sämre med tiden, mer reklam än vad ögat hinner se och de sarkastiska svaren på insändarsidan börjar bli lite uttjatade. Samtidigt har King ofta intressanta intervjuer och artiklar och det positiva överväger det negativa, än så länge. För er studenter finns det prenumerationer till fördelaktiga priser här. Gällande Kingprenumerationen hittade jag ett än mer fördelaktigt erbjudande här. Akta er dock för den tillsvidareprenumeration som följer efter att de billiga tidningarna kommit - den är farlig, trust me.

Andra mötet mellan Inter och Pool avgjorde igår och Liverpool blir det lag som går vidare till nästa omgång i Champions League slutspelet. Som den röda djävul jag är så ligger självklart inte Pool särskilt högt upp på min favoritlista men de ligger högre än alla italienska lag. Anledningarna har d.ä. berört i tidigare inlägg. "Men Zlatan spelar ju i Inter" tänker någon, "och?", svarar jag. En imponerande stark insats av Gerrard & co. som är i mycket god form atm. Fredagens lottning ska bli spännande. United - Schalke skulle vara drömmen!

Från det ena till det andra. Jag har ryktesvägen hört att de som läser tekniskt basår endast behöver tillbaka halva studielånet! Vilket skämt! Visst, det kanske behövs fler ingenjörer men de som slitit på natur istället för att chilla på gymnasiet ska minsann inte få något för det verkar politikerna anse. När man dessutom inte söker in på diverse utbildningar på basårsbetyget så finns det egentligen absolut ingen anledning att gå en tyngre linje på gymnasiet. Det finns mycket att ändra på i det svenska utbildningssystemet...

Idag har jag tvättat igen. Denna gång torkade kläderna till min stora glädje. Förutom det så har jag, chockerande nog, lyckats behålla min dygnsrytm.

Bioforce II imorgon sedan tredagarshelg!

/ d.y.

Apropå gårdagens föreläsning

I går var det föreläsning på schemat. Spännande i teorin men verkligheten var raka motsatsen. Två timmar av våra bästa år kastades bort på något som står på några få sidor i boken. Inte för att man nödvändigtvis gjort något vettigare med den tiden men man hade i alla fall sluppit lägga busspengar på det.

Det är slaskväder här i stan nu, grymt tråkigt. Då vill det till att tänka mer praktiskt än estetiskt, utom för d.y. som bemästrar alla former av väder med stor hjälp av sin cykel. Undertecknad får dock kliva omkring i mer praktiska plagg, inga Converse än alltså. 

Seminarium idag under vilket Trollhättans Carl-Jan som vanligt dominerade. Han påminner lite om Fantomen den gode Carl-Jan, "när Fantomen talar lyssnar man". Det behöver inte nödvändigtvis vara så att man tycker att det som sägs alltid är det bästa däremot sägs det på ett sådant vis att man likväl alltid verkar ha fel. En oerhörd pondus med andra ord.

Världens kanske märkligaste/fulaste/snyggaste djur Geoduck. Om kvinnan var resultatet av att Gud knyckte ett revben från mannen kan man ju fråga sig vart han fann inspirationen till geoducken. image14
Har via omvägar hört att någon annan blogg tar upp detta, således är det väl författaren bakom den som äras bör.

/ d.ä. 


Puff, Puff, Puder

Jahapp, då var man hemma. Tur att ni har d.ä. som håller ställningarna här på bloggen medan jag susar ner för pisterna. En vecka går alldeles för fort. Vädret var halvdant ur bli-brun-synpunkt men för åkningens skull så var vädret klockrent! Andra positiva saker med resan var coverbandet Supermen som var otroligt duktiga men hade en lite för kort repertoar. Karaktärerna i bandet var väldigt intressanta och såg ut att komma från helt olika delar av samhället. För att göra en liten analys a la Herr dryck och satsrada så mycket som möjligt; På sång fanns Michael Moores tvillingbror, gitarristen kunde lika gärna spelat i Mustasch, keyboardisten går troligen omkring på MIT-huset om dagarna, basisten var troligen pappa till de andra i bandet och på trummor satt en helt vanlig svensson. En perfekt blandning som lät mycket bra. Det som speciellt bör framhävas var gitarristens skägg som med största säkerhet kommer utnämnas till världens 8:onde underverk. Tänk om man hade samma skäggväxt som honom (och d.ä.). Det var med ångest som bilen sakteliga rullade hemåt mot det alltför gråa och töiga Umeå. Väl hemma så blev det god middag med Tigern och Köpinggänget, för att sedan se Wallander lösa ännu ett fall.

Idag ringde klockan strax efter åtta och jag var förvånansvärt pigg, trots 5 timmars utfallssteg om dagen under en veckas tid. För en gångs skull så kanske min kropp har hittat en normal dygnsrytm men den lär jag hinna förstöra under de närmsta dagarna. Basgruppsarbete och föreläsning om turordningsregler på schemat. Nu är det avklarat och tiden fördrivs genom att sitta i bibblan och spy galla över att bostaden ännu inte möjliggjort internet i lägenheten.

För att avrunda med lite negativ fakta i norrländsk anda så har United spelat bort FA-cupsegern efter förlust mot Pompey. Heder till Barnsley som slog ut Chelski! Löven åkte dessutom ut igår från playoffen efter en chockartad förlust mot Borås. Det är bara att bryta ihop och komma igen som Röbäckssonen sa.

image12

/ d.y.

En långlördag

Med min nya dygnsrytm vaknade jag käckt vid 0700-0800 stegade genom vardagsrummet och ut i köket. Smög tyst som en trädgårdstomte då Sunken och hans far slaggade på varsin soffa. Sunken verkade inte vara i toppform, förvisso har jag kanske inte sett honom i toppform varför det måste vara att se som Sunkform. En standard i sig.

Runt 10-tiden promenerade jag så raskt till frisören och bad om en kort frisyr. Nu är det nog förhållandevis kort, även om jag börjar fundera på att göra det kortare inom en snar framtid. Faktum är att en hårtrimmer är billigare eller i alla fall i samma prisklass som ett besök hos frisör. Utslaget på ett år kan man ju spara väldigt mycket pengar på det viset. 

Då jag missade det där med att köpa biljett till "årets sittning" blev det en stilla afton med melodifestival på schemat. Sibel och Nordman gick vidare. Nordman var väl ok sånär som på kläderna de hade fått på sig. Här ska Håkan dock ha lite dispens eftersom han inte "har någon egen vilja". Huruvida den andre grabben har någon egen vilja eller inte framkom ej varpå han bör göra sig skyldig till något jämförbart med konkludent handlande. I vilket fall framstår BWO-snygga-killen-med-lockiga-håret-snubben som en modeguru med sina MC Hammer-byxor i skinn. 

Läste någonstans om någons stiltips: "blanda vintage och nytt". Känns det inte väldigt bekant? Alla blandar tydligen vintage och nytt, inget direkt revolutionerande i det. Att komma med det som stiltips är kanske inte det bästa, skulle jag föreslå något tips skulle det vara i stil med "bär aldrig MC Hammer-byxor, allra helst inte om de är gjorda i skinn". 

Kollar på Matt Damon i the Bourne Identity nu. Alltså, han blev utsedd till världens snyggaste förra året vill jag minnas. Jag undrar stilla, hur gick det till? Tycker mer att han påminner om Robert Arrenius.
 image11 
Säga vad man vill om Roberts handbollskunnande (jag tycker han är bra) men han är faktiskt inte "Världens snyggaste man".

Funderar på att gå i, i alla fall bredvid, d.y:s fotspår och investera i ett par Desert Boots, för min del blir det nog ett par från Clarks i så fall. Måste ju finnas en gräns för hur mycket man får apa efter någon.

/ d.ä. 

Fredagsunderhållning och surpris

Efter en tidig morgon och en mättande giWer-drink, för att vara ledig dag, läste jag lite ur Anställningsförhållandet. Faktiskt ganska intressant, om än komplicerad läsning. Gick till den lokala frisören för att klippa mig också men hör och häpna, de hade inte tid för mig! Tydligen hade alla tanter i trakten bestämt sig för att fixa till en ny permanent varpå de enligt devisen först in sist ut så klart fick gå före mig. Istället blir det nu frisörsbesök för min del i morgon Kort ska det bli, alltså inte besöket utan håret. 

Var på EPP idag, Båten aka DJ Jugend spelade låtar varför jag trots min rädsla för ekonomer var tvungen att stödja honom. Inte för att jag tror det gjorde till eller från för Båten men likväl. Sjukt dålig uppslutning från Jurparken dock, kan ha med annalkande sittning att göra. Ändå ganska svagt. 
Min vana trogen gick jag till UB för att leta jurister (hört att man kan hitta böcker där också, någon som vet hur?) och fann Löken och Vilkund. Den senare kunde efter viss övertalan tänka sig att sänka några öl som uppladdning inför Löven-matchen på TV. Löken ville dessvärre läsa mer arbetsrätt. På EPP:n slöt även Ackwell och Virgin upp, sammantaget var det faktiskt mycket trevligt! Gjorde reklam för Kilkenny vilken de båda herrarna smakade och verkade uppskatta lika mycket som undertecknad. Efter EPP:en företogs en rask promenad hemåt, kyligt värre. Nästan lika rå kyla som hemma, där det för övrigt är varning för gräsbrand nu. 

Strax efter hemkomst hörde Grapefrukten av sig, han Stekarn och några till hade börjat ladda inför kvällens bravader. (Alltså var jag väl tidigt ute med EPP och sådant.) Precis som vanligt får jag nys om sådana festligheter antingen precis innan det börjar, mitt i eller dagen efter. Idag stannade jag och Båten hemma och gjorde Sunkens far sällskap istället. Pizza på Maria och sedan lite slappande i soffan samt mängder med historier som Bozze hade på lager. Ganska trevligt faktiskt. 

Spännande blev det dessutom när ytterdörren plötsligt öppnades och två... tja... människor? klev in och den ena försvann in i Båtens rum. Lätt överraskad, men med mitt Bateman-lugn, gick jag stilla och mötte dem i hallen och påstod "Nu har ni nog gått fel!". De verkade tämligen förvånade själva, såg sig kring och konstaterade "ja, det har vi nog". De bad om ursäkt och jag svarade "ingen fara", vad är det för svar? Lite fara hade det kunnat vara. Hade det varit i en viss delstat i ett gäng förenta stater hade jag kunnat öppna eld utan att behöva fråga knappt. Visserligen hade det då rört sig mestadels om fara för dem, inte lika mycket för mig. 

Misstänker att d.y. kommer hem i helgen, antagligen får ni lite större variation i texten när han börjar skriva igen. Hoppas ni har överseende tills dess.

/ d.ä. 

Idrottslig rättvisa och lite till...

Igår spelades den avgörande åttondelsfinalen mellan Arsenal (rolig fotboll med unga talanger) och Milan (tråkig fotboll med gamla gubbar "serie-a-fotboll"). Äntligen uppstod idrottslig rättvisa, ord man inte ser i samma mening så ofta. Det dröjde dock till den 84e minuten innan skottet från Fabregas letade sig in bakom en lång och sävlig Kalcac. Såg kanske inte helt otagbart ut men vad gör väl det? Inte mycket så länge det är rätt lag som får målet. Några minuter senare spelade kvicksilvret Walcott fram Adebayor som fick göra sitt första Champions League-mål. Den senare såg väldigt nöjd ut med detta (eller om det var hans nya frisyr?) och studsade runt av glädje. 

Just nu kollar jag på kvällens match mellan Real Madrid - Roma. Alltså, vad är det med italienska lag? Finns det någon regel som säger att man måste spela tråkigt för att få spela i Serie A? Att de dessutom verkar ha en skådisakademi värd namnet gör det inte roligare att titta på. Inte nog med att de faller om någon blåser på dem, de blir dessutom arga om motståndarna inte spelar ut bollen. När bollen väl är utspelad så reser sig spelaren, haltar två steg och sedan är allt som vanligt igen. Det påminner en del om Robert Gustafsson i Parlamentet där han går från nyfödd till död på en minut. Skillnaden är att de italienska spelarna går från död till levande. De ska dock ha lite beröm för att de oftast har snyggast matchställ. Borde vara en förebild för många lag.
   Tacka vet jag Premier League. Där måste någon få benet avsparkat innan det blir gult kort och då får man hoppas att man inte får det för filmning. 

Kanske måste köpa nya handskar, trots att det då kändes som en bra idé att krama snöbollar med dem verkar det inte fullt lika förståndigt idag. Skrynkliga, hårda och med dålig passform. 
Var och fikade på Café Station idag. Mycket trevligt, delikatesser som skagenröre-baguette och kladdkaka inmundigades. Bra sällskap också, tack för det Tajdäss! 
Trollhättans svar på Carl-Jan Granqvist berättade att han investerat i inte mindre än två par nya jeans. Jag gläds så klart med honom, kanske lite avundsjuk också. 
Nästa köp: "Anställningsförhållandet ? inledningen till den individuella arbetsrätten" och "Arbetsrätten. En översikt". Jättekul investering faktiskt! Såg att någon av böckerna var på ungefär 200 sidor, kanske till och med så att man kan läsa den då. 

/ d.ä.


Känt folk på stan

I dag var det inlämningsdag för PM. Någon tyckte det passade att klämma in dubbla föreläsningar samma dag varpå ett flertal studenter stannade hemma och skrev in i det sista. Tiden var satt till 16.00, undertecknad gjorde gemensam trupp med A2 och Sju-sovarn  och lämnade glatt PM:en i lärarens hand. Han höjde ögonbrynen och sa "ja det är ju väldigt stöldbegärligt material". 

Jag gjorde sedan A2 sällskap ner på stan en liten sväng. Slutade med en investering i form av en fulsnygg tröja från "Junk de Luxe" (vem kom på det namnet?) för en hundring. På stan mötte vi även en del celebriteter varav den första skrämde mig rejält. På väg från akademibokhandeln mot rulltrappan på MVG dök plötsligt, från ingenstans, Marilyn Manson upp. Klart som fan man blir rädd då! Den karlen ser ju inte frisk ut någonstans. Väl ute på Kungsgatan skymtade vi Karl-Oskar från Utvandrarna som var ute och klev i rock och sedvanlig slokhatt. Mycket spektakulärt!

Just det, föreläsningarna ja. Tror bestämt jag kunnat göra dem lika bra (dåligt?) som Söderkisen idag. Hur svårt kan det vara att läsa det man skrivit i sin flashiga PowerPoint-presentation? Att dessutom avsluta en föreläsning med "det hann vi inte med så det får ni läsa i boken" är inte helt perfekt. Allra helst inte om man ska tro den retorikföreläsning vi hade i höstas. Men har man redan gått klart sin utbildning gäller tydligen inte samma regler alltid. "Jag är int bitter..." 

/ d.ä.

Glidtackling och kast med liten mobiltelefon

Igår var det som sagt inflyttningsfest hos Blondin 1 och Blondin 2. En trevlig sammankomst som dessvärre ledde till dåligt samvete. Till att börja med glömde jag de presenter som investerats i och slutligen satte undertecknad in en tvåfotstackling i sidan på en av värdinnorna. Fått indicier på att det åsamkade sömnsvårigheter. 
En undertryckt destruktiv sida har tydligen börjat visa sig hos mig. Häromdagen var jag tvungen att avreagera mig på en tavla under produktion vilket ledde till flertalet hål i densamma. Numera är det ett punk-konstverk.

På tal om punk, har hört att Kir är punk-dricka. Ungefär som att dricka saft faktiskt och än så länge inte lika tunga dagar som påföljd. Märk väl att produkten ännu är under prövning. 

Vem har sagt att rättsfall från 1910 inte kan vara kul att läsa? 
"HofR:n lämnade utan afseende hvad Lindblad därstädes invändt därom" fallet rörde sig om huruvida avtal gällande köp av 50 tunnor sill á 90 kg för 1300 kr. En ansenlig summa således. 

Att the Culp är i startgroparna är ett rykte som florerat under en tid nu. Antagligen blir det en kombinerad spelning/repetition på en adress nära mig om en vecka eller så.

Stekar-Micke var och stekte lite på festen igår. Tyvärr kan man nog bara säga att han brynte då han var "tvungen" att gå hem och skriva färdigt sitt PM. Både Stekarn och BSB har i alla fall lovat att spara ut till lejonman, det känns tryggt. Träffade Hästpojken med en snöboll i nacken på väg från festen också. En bra kväll med andra ord, tackling, mobilkast, vandalism och snöboll. 

Tatuering kanske vore något för en sådan cool snubbe som jag? I så fall något inspirerat av Horiyoshi III. Passa även på att spana in kalsongerna mannen på den första bilden bär, han ser förhållandevis glad ut trots att de ser ut som de väl knappast kan vara bekväma.
  image9image10

Vad gäller Fawlty Towers har inte Tigern rutit ifrån än i alla fall. Det är bra. 

/ d.ä. 

Stilla funderingar

Efter att ha kikat runt på diverse bloggar slås jag av att somliga tar kort på dagliga outfits, vissa gör det väldigt bra som herr Singular. Andra, utan att nämna några namn, undrar man varför de inte kan besöka herrarnas innan de tar kortet. Kanske vore en kul grej att ha "dagens outfit" även på denna bloggen? Det blir nog inget "modellande" av undertecknad då jag har en förmåga att alltid vara sent ute när jag ska i väg någonstans. Något av det tråkigaste som finns är ju att vänta på något eller någon. Som en buss exempelvis (jfr d.y.s inlägg nedan) eller vad som helst egentligen. Min filosofi är istället att vara ute i sista minuten för att på så vis undvika väntetid.
   Skulle det ändå falla sig så att "dagens outfit" gjorde sitt inträde här så skulle jag i alla fall bespara eventuella läsare chocken av att se min bleka nuna genom att klippa bilderna eller liknande. D.y. var gårdagen till ära iklädd sin nya investering, då även Båten är stolt ägare av en parkas kändes gårdagens flanerande på stan som en scen ur "Quadrophenia". 
   Turen på stan ledde till att jag köpte ett par linnen och några par strumpor, inte för att jag inte har kläder utan mest för att jag inte har rena kläder. Spike i filmen "Notting Hill" vet vad jag snackar om. Det är faktiskt en ond cirkel.

Såg på en repris av "Rent Hus" i dag på TV:n, efter att ha jämfört med mitt residens nuvarande skick kan jag konstatera att jag ändå inte är i närheten av den gossen som ogenerat bjöd in tanterna att städa. Mest imponerad var jag över att han hade ett utsug (reservation för fel term) till en Volvo Amazon. Han ägde dock ingen Amazon men ville ändå behålla prylen med motiveringen "de är svåra att få tag på nu för tiden". 

Korridorsfest hos Grapefrukten igår, det var... tja trångt kanske? Avslutade ändå kvällen med ett avsnitt av Fawlty Towers. Får se hur länge den traditionen håller i sig, beror väl lite på om Tigern ryter ifrån eller inte. 

PM-inlämning på måndag kl 1600, det börjar bli spännande nu faktiskt. Många som skrivit sina PM för länge sedan verkar inte nöjda och andra har knappt kommit halvvägs men det ordnar sig nog. Jag brukar hänvisa till ödet vad gäller sådana saker som prov och dylikt, antingen kan man eller inte det är omöjligt att plugga in.
   Nu blir det att kika i Cervins utomordentliga bok från 1960 för att finna lite intressanta infallsvinklar till diskussion. I afton är det sedan inflyttningsfest då Blondin 1 och 2 har tillställning. B2 har flyttat in i B1:s korridor vilket så klart ska firas. 

/ d.ä.

RSS 2.0