Hold The Line

När jag anlände till skolan idag vid kvart i tolv möttes jag av en 125 personers lång kö. Jag hade i god tro trott att man gott kunde släntra in sisådär en kvart innan för att få tag i biljetter till årets julfest. Min timing visade sig lyckligtvis vara klockren då det fanns 130 platser. En av de sista gick alltså till mig. Vissa hade enligt uppgift stått i kö sedan halv tio och var ändå inte först. Jag fick flashbacks från kön till Maidenkonserten på Ullevi  för några år sedan om än väntan var en aning längre då. Man fick välja en låt man ville höra också. Jag valde för säkerhets skull "När vi gräver gud i USA" i det fall att Skelleftesonen mot förmodan valt någon annan. 

Jag har börjat knåpa på en liten önskelista. Hittills har jag kommit fram till att jag behöver en morgonrock, dunsockar och en DVD-box med The Office. En av världens förmodligen roligaste serier. Dunsockarna behöver jag för att bostaden av någon anledning inte värmer upp lägenheterna till mer än 10 grader. 

Efter gårdagens innebandyträning spenderade jag resterande delen av kvällen tittandes på fotboll på Origo med d.ä. och Berghemmarna. Det var väl inget vidare tryck direkt men det var trevligt ändå. Deras Nachostallrik var däremot väldigt konstig rent proportionerligt. Halv tallriken bestod av ost, en fjärdedel chips och en fjärdedel salami. Förmodligen var tallriken till självkostnadspris på grund av den massiva ostmängden och dagens höga ostpriser. Mätt blev man i alla fall. Ost kommer jag troligtvis inte kunna äta på de närmsta veckorna. United spelade oavgjort och är därmed klara för slutspel.

/ d.y.

Om Jag Hade Pengar - Gästbloggare Peson

Finanskrisen har sannerligen övermannat mitt kära Svea rike. Rapporter om varsel och konkurshot dominerar nyhetssändningarna och förstasidorna, men jag kan inte påstå att jag berörts tänkvärt av detta. Fram tills nu.

Trots att inkomsten är intakt så har jag med förfäran beskådat hur mina sparpengar, investerade i diverse värdepapper, sakta men säkert minskar. Men inte ens detta har oroat mig. Däremot har det medfört att jag har försökt dra ner på mina utgifter, bara för sakens skull.


Det första som stryker med är konsumeringen av kläder. Jag konsumerar (maskulin form av shoppar vilket är feminin) inte ofta så där sker inga drastiska förändringar av min ekonomi.


Nästa utgiftsområde som står på tur blir festandet. Men där är redan utgifterna minimala i och med mitt nya hälsosamma och vita liv.


För att lyckas minska på utgifterna alls måste jag alltså dra ner på den sista möjliga posten, MATEN. Alla som känner mig vet att det bär mig emot. Flådiga luncher är ett minne blott och blodpuddingens tid är nu. Det värsta är att det inte går att äta blodpudding iklädd nypressad Oscar Jacobson-skjorta och tigerbyxor samt de där snabba skorna från NK, och samtidigt behålla sin trovärdighet. Det känns fel. Så på obestämd tid är det t-tröja, baggie jeans och sneakers som gäller. Om detta skulle vara en förändring till det bättre eller sämre är upp till andra att avgöra. Helt klart är ändå att med lågkonjunktur följer en annan klädstil.


Dagens lapp:

”Kommersiell reklam undanbedes”- Uppsatt på onämnd brevlåda


/ pesonIngenting För Mig

Das Schuldmoment im Römischen Privatrecht. Låter det underhållande?
En text från 1867. Som att det inte är knöligt nog att förstå nutida text med juridiskt innehåll ska ett stycke från 1800-talets senare hälft betas igenom, dessutom är den författad på tyska. Visserligen finns det en översättning men ska det göras ordentligt ska väl även läsa den tyska förlagan läsas. Frågan är huruvida orken räcker till det eller inte. Funderar på att kolla ett (eller flera) avsnitt av Dirty Sexy Money istället för att läsa nu. Kan ju läsa senare. "Senare" är väldigt bra, funkar nästan bäst. 
Hursomhelst är jag inte så särdeles oroad över det kommande seminariet, det känns nästan som T1 igen. En text ska läsas, funderas lite över den och sedan diskuteras i klassrummet. Däremot kanske uppgift 2 innehåller något som jag alls inte tagit med i beräkningen. Då saker och ting ter sig lätt brukar det påfallande ofta vara som så att man i själva verket inte alls förstått exakt hur svårt det egentligen är. I vart fall är det ofta så för mig.

Aktiviteten på bloggen har inte varit direkt sprudlande den senaste tiden. Olika anledningar ligger bakom det hela. Ännu en gnutta PM-författande har ställt till det en aning. Att undertecknad praktiskt taget inte gjort någonting på sistone kan ha haft viss inverkan. 

Igår var frekventerade jag Demonen, även Stekarn anslöt efter en stund. Hästpojken var nere en stund och kollade lite på fotbollen. Alla voro vi eniga, en extremt avslagen match. Inget större underhållningsvärde kort sagt. Noteras bör att jag hade en 2-0-ledning över Demonen när vi spelade NHL 09, HV71 var numret för stort för Linköping. Demonen stängde dock av den matchen efter två perioder och skyllde på att fotbollen började.

Ikväll är det träning, nya skor från en gammal skosponsor, nämligen min rare far. Funderar ni på att investera i skor att springa i rekommenderar jag Asics, i synnerhet före Puma.

Snart måste det letas efter ny inneboende till 19F, Skåningen flyttar ut i januari vilket gör att ett rum står ledigt. En ockupant av rummet måste finnas snarast då Båten och jag knappast förmår stå för lägenheten allena. Om någon skulle vara sugen på att flytta in eller helt enkelt inte har några bättre alternativ är denne/denna välkommen att kontakta mig. Efter denna smygreklam/kontaktannons avslutar jag detta inlägg. 

/ d.ä.

Fascination

Helgen gick fort som vanligt. I fredags kom alltså FM 09 vilket ledde till ett lan med Brokeback där även hans nyinköpta Nintento Wii provades. Jag (Vijay Singh) fick tyvärr se mig besegrad på sista hålet i Tiger Woods golf. Tung förlust men jag repade mig snabbt. 

Lördagskvällen tillbringades hos päronen. Middag, dansbandskampen och Svensson, Svensson. Larz-Kristerz, det enda egentliga dansbandet som finns kvar i tävlingen var på väg att åka ur efter en usel version av "Lyssna till ditt hjärta". De klarade sig vidare ändå på grund av deras otaliga fans. Inte för att jag är något vidare dansbandsfan men "ska det vara så ska det vara". Popsnören med efterfestknutna slipsar har inget där att göra. Kvällen avslutades med ett nödsamtal då Tigern fick för sig att svimma men det var ingen fara visade det sig.

I söndags var det match mot Obbola i deras lilla hall. Mycket märklig match. Periodsiffror (5-1) (1-5) (1-10). Seger med andra ord! Det ryktas om att matchprotokollet var överfullt i slutet av matchen på grund av alla mål och utvisningar. Liveuppdateringen slutade fungera när vi började komma ikapp, mycket märkligt...

Hårt jobb med seminarium denna vecka. Konkursutdelning låter kanske inte som någon höjdare men det var inte så tokigt ändå. Seminariet kanske var lite väl kort dock då alla frågor inte riktigt besvarades fullständigt. 

Jag har en låt som fastnat ordentligt i huvudet. Känns igen från Coca-Cola-reklamen. Ganska bra drag i den faktiskt.


/ d.y.

"De e nice"

FM 09 har anlänt! Jag är som ett barn på julafton. Efter att ha varit på skolan och gjort konkursutdelning hela dagen så blev lyckan enorm då paketet med FM låg i brevlådan vid hemkomsten. NICE!

/ d.y.

FF Till Tusen

Valvaka 

PM

Så gick tankebanorna för fyra dagar sedan. Valvaka hos Ackwell, Slash somnade mest hela tiden. Ackwell skickade alla på dörren när han tröttnade lite framåt fyra-tiden. För första gången på några år vann rätt sida det amerikanska valet. Gladast verkar alla övriga invånare på jorden vara. 

PM:et har det filats på under veckan. Till min stora glädje har jag under den tiden funnit mer och mer material till just mitt ämnesval. Glädje kanske är lite felaktigt förresten, samtidigt blir det faktiskt mer intressant ju längre man kommer. Vågar inte tänka på hur torr man kommer vara efter tiotals år inom samma ämne.

Kalmar FF vann idag. SM-guldet går alltså till en ganska liten stad i sydöstra hörnet av Sverige och sällan har det väl varit mer välförtjänt. Stämpeln "tråkiga Kalmar" måste vara som borttvättad nu med tanke på att man gjort flest mål av samtliga lag och försöker spela en konstruktiv fotboll. Tack och lov att Göteborg inte vann i år igen. 

Vill passa på att tipsa om Sveriges kanske näst bästa blogg. http://www.barometern.se/blogg/henrik_rydstrom/ 
Mycket underhållande läsning.

/ d.ä.Good Vibrations

Då var uppsatsveckan igång. Jag lyckades ta mig till stadsbibblan igår förmiddags och lånade lite böcker. Sedan drog jag vidare till den så kallade Jurparken för att sätta mig in i det material jag har hittat. Det gick ganska bra faktiskt. När jag kände mig klar kilade jag och d.ä. vidare till Lärarhuset för att inta föda. Kycklingpasta för mig och laxpasta för d.ä. Mycket mat, helt enligt tallriksmodellen. 

Demot till FM09 har släppts. Otroligt dålig timing med tanke på nyss nämnda uppsatsvecka. Den nya 3d-motorn är riktigt imponerande! 14 november kommer det färdiga spelet ut. Förbokat och klart!

I helgen spelades det match mot IBK Ersboda. Vi tog hem 3 poäng genom en 5-2seger. D.ä. gjorde sitt debutmål och fick dessutom en glad överraskning efter matchen då Sudden avslöjade att han fått med det på film. Själv lyckades jag stuka mitt finger...

I kväll/natt gäller det. McCain eller Obama. Ingen tvekan vem min röst ligger på. Jag kommer nog välja Filip & Fredriks valvaka. Tror den kan vara rätt rolig men ändå seriös. Vad de olika kandidaterna står för i olika frågor kan man läsa här. Obama har betydligt mer sunda värderingar i mina ögon, inte minst i de moraliska frågorna. Förutom valvaka så blir det förmodligen lite jobb med uppsatsen, en sväng till sporthallen, innebandyträning och Champions League. Kan tyvärr inte vara med i spelet på varken JF eller UIK:s träning idag på grund av mitt fortfarande svullna finger.

Obama for president!

/ d.y.

It Takes Two To Tango

Mörkret var påtagligt nu. Ynkliga mängder snö gjorde tafatta försök att lysa upp gatorna. Omständigheterna gjorde att handlingskraften sinade. De flesta vännerna hade försvunnit. Han kände sig nästan ensam kvar. Ensam i en stad. Trots det slapp han inte köerna på ICA. Besynnerligt. Vilka var alla de andra? Vad gjorde de på ICA? Inget ont som förde något gott med sig här inte. Större delen av dagen satt han vid datorn. Vad hade han då gjort? Granskande sitt egna arbete, eller brist på arbete, såg han att timmarna bara flutit förbi. 

Han hade tagit en promenad, runt baksidan av huset så han kunde jämföra hur lägenheten såg ut jämfört med de andra. Den såg väldigt tom ut, sånär som på det värmande ljuset. I övrigt kala väggar, mediokra gardiner och blommorna som inte syntes ut. Vilken tråkig syn, tänkte han, vilken urbota tråkig syn för fönstertittarna. En bokhylla hade varit fint, likaså rejäla gardiner. Stora svepningar, lite Ludvig XIV, lite Versailles. Kanske några ståtliga växter. Allt det där "lilla extra" medförde dock extrakostnader och omsorg. Extrakostnaderna var det som utgjorde starkast argument för att inte slå slag i saken. 

Promenader verkade trevligt, skulle bara ha någon mp3-spelare med passande låtar att gå och grubbla till. Det vore nästan filmiskt. 

/ d.ä.

RSS 2.0