Snow

Snön faller vit på taken! Känns riktigt bra! Det enda som saknas nu är en riktigt varm jacka. Tråkigt att det ska kosta massa pengar bara. Borde man inte få någon typ av jackbidrag från staten när man bor här i svala norrland? Någon typ av glesbygdsbidrag. 

Idag har jag varit en sväng på UB och lånat några böcker, bland annat "Kommentarer till Ärvdabalken", låter spännande inte sant? Efter det snyltade jag skjuts av far min till Sporthuset där nya innebandypjux införskaffades. De matchar kanske inte vårat matchställ optimalt men det gör detsamma. 

Ikväll har jag druckit årets första julmust. Tyvärr var musten inte av märket Apotekarnes vilket hämmade njutningen en aning. Gott var det ändå! Som tilltugg till julmusten blev det kebabpizza från restaurang Maria.  

Kvällens underhållning stod Peter Jihde och hans gäng i Idol för. Kevin är totalt överlägsen så man kan nästan lika gärna sluta se för han kommer ändå vinna. Schlagertema var det idag, han körde "Lyssna till ditt hjärta" på nästan klockren svenska trots hans endast nio månader långa vistelse i landet. 

På tal om schlager - Ingen är dock i närheten av Tommys pipa. Försök att inte rysa.


Varför har Sverige inte några bidrag av denna klass nuförtiden? Det var bättre förr.

Imorgon ska kussen firas, nio bast. Det ska visst bjudas på tacos, inte illa! 

På söndag är det innebandymatch mot IBK Ersboda. Det kan bli en tuff drabbning men med de nya pjuxen kan det väl inte gå fel? Peppar peppar ta i trä osv.

/ d.y.

First We Take Manhattan

"They sentenced me to twenty years of boredom..." sjunger Leonard Cohen. Jag instämmer stundom i den tanken, dock undrar jag ibland om inte de där tjugo åren i verkligheten är något längre. Just nu känns det så.

Det inledande stycket skrev jag för två dagar sedan, då var det söndag och två seminarium på gång. Likaså fasade jag över risken att det skulle bli några tidiga morgnar de närmaste dagarna. Idag är en annan dag och nu känner jag mig bättre till mods. "Upp och ner, ner och upp, grisen gal i granens topp"

Tidigt var det i måndags, klockan 0800 skulle vi ses vid UB. Jag försov mig dock, istället dröjde det enda till klockan 0830 innan jag var på plats. Väl där märktes en viss irritation. Måhända var det jag som var orsaken till den, kanske var det något annat. Klockan 10 var det så dags för det sista seminariet inom familjerätten, mycket skönt att ha det bortgjort. Denna terminen känns med sin märkliga struktur som att inget tar slut, skönt då när man ser ljuset efter ett tags mörker. 

Idag var det seminarium igen, fastighetsrätt. Den frågan jag fick kunde jag inte alls, enligt någon lät det ändå som att jag visste vad jag pratade om. Det är ju en bra egenskap minst sagt, att få folk att tro att man kan mer än man kan och att övertyga folk om att det man säger verkligen är rätt. Efter dagens seminarium hade vi någon form av avslutning med basgruppen. Fika nere på stan var målet. Först begav vi oss till News, deras utbud var klent så vi gick mot Schmäck vilka hade ett lika klent utbud. Istället fick vi fortsätta vårt sökande och hamnade slutligen på Wayne's. Sammanfattning: Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge men kanske måste gå en bit. 

I kväll var det innebandyträning. Mycket folk, det är en fördel. Eller det var väl lagom mycket folk antar jag. Undertecknad ska nu skolas till forward istället och jag får väl erkänna mig vara relativt nöjd med aftonens träning. Ännu har jag svårt att hitta rätt position i defensiven, i synnerhet i egen zon men det ska nog ordna sig. "Övning ger färdighet" brukar man väl säga, hoppas så är fallet även nu. 

I morgon är jag nästan ledig. Det är i alla fall inget schemalagt för min del. Däremot kanske jag borde börja med uppsatsen/pm:et. Sakrätt, det kan ju bli spännande. 

/ d.ä.

Turn Back

Match igår. Slutresultatet blev 10-2 till vår fördel mot det klassiska div III-laget Sävar. Det stod 3-2 inför sista perioden efter en mållös andraperiod. 8 minuter in i sista perioden började vår målskörd och inom de närmsta 10 minuterna smällde vi in 7 kassar. Skönt med lite effektivitet! 

Fredagens EPP (efterpluggspub) blev lite misslyckad. På Quiz-dagar verkar det som att man måste vara där en halvtimme innan det drar igång. Strax efter 15 släntrade bland annat jag, Stekarn, d.ä. och Demonen in. Efter några minuters övervägande och spejande efter lediga platser lämnade vi byggnaden. Som tur var har E-Puben ingen entréavgift på EPP. Extra tråkigt kändes det att missa med tanke på att veckan som varit troligtvis var terminens jobbigaste. Många timmars basgruppsarbete, föreläsningar och seminarium. Alltid trevligt att fira efter sådana veckor.

Igårkväll blev det "Dansbandskampen", "Svensson, Svensson" och film hos d.ä.. Filmvalet landade på Gudfadern. Mer klassisk än så blir det inte. Det var längesedan jag såg den och den var bättre än vad jag kom ihåg. Världens näst bästa film? Hmm, svårt att säga. Tilltugget bestod av mörk choklad och en skvätt cognac. Jag föredrar det första om jag måste välja. Är inget större fan av starka grejor har jag insett. Tigern var samtidigt på bio med en kompis och såg Patrik 1.5. Den kanske är sevärd med tanke på min bekantskapskrets hype om filmen. När jag kom hem från d.ä. blev det lite Judge Judy på TV4+. En otrevligare domare får man söka efter. Ofta fruktansvärt oförskämd dessutom. Idolauditions är fullkomligt harmlösa för självkänslan i jämförelse. Exempelvis trackade hon ner på en snubbes utseende och kallade honom för oduglig upprepade gånger. För lite fokus på den så kallade "knäckfrågan".

United tappade två poäng mot Everton igår. Ingen höjdare direkt. Jag kunde själv inte se matchen då den krockade med ovan nämnda innebandymatch. Idag sitter jag med största sannolikhet bänkad då Chelski tar emot Liverpool. Oavgjort vore det optimala.

Ingen har väl glömt att ställa tillbaka klockan? Kom ihåg tumregeln - på våren ställer man fram utemöblerna och så även klockan. På hösten ställer man tillbaka utemöblerna och man ställer tillbaka klockan. Enkelt. 

/ d.y.

Visit To Vienna

Nåja, kanske inte riktigt men vissa likheter finns det. Mycket vatten och en del finare väder än här i norr. Tidigt i måndags lämnade jag lägenheten hoppade in i taxin som väntade. Prydligt packat fördelat på tvenne väskor lågo kostym, ett par skjortor, tröja, två par skor, dator. Sakrätt och Allmän Fastighetsrätt hade också hittat ner i packningen. Dessa hade dock likväl kunnat bli kvar i bokhyllan, visserligen blev det lite läst på flyget och på Arlanda. Mest blev det dock sovande. 
Väl hemma mötte en förvånansvärt stor välkomstkommitté bestående av mor och far, syster o hennes två söner. Bättre välkomnande får man leta efter. Efter en bra förmiddag var det dags att svida om inför 90-årsfirandet. Ungefär 50 gäster dök upp, morfar verkade nöjd, gästerna också. Själv kan jag väl konstatera att det inte riktigt var en tillställning jag kommer minnas som en av de roligaste. Men det är väl inte alltid därför man är på födelsedagsfirande, huvudsaken var ju att morfar var glad. En dam var uppe och drog historier titt som tätt, ett tag mer tätt än titt. Kanske inte historier man skrattar åt nu för tiden men man gjorde nog det för några decennier sedan. Sättet hon berättade på var lite underhållande dock. Just när man trodde det var över så kom hon på en till. "Nähä, nu kommer jag väl inte håg någon mer... jo det så att..." I brist på underhållning hängav jag mig åt ätande istället. Det blev mycket potatisgratäng och fläskfilé följt av hallontårta till efterrätt. Väldigt gott.

Igår gick jag och mor genom alla presenter tillsammans med morfar, satte blomsterna i vatten och stuvade in buteljerna i skåpet. Det blev några exemplar av morfars favorit Royal Canadian [råjall kann-adian]. Inte riktigt min te-kopp det heller, min bror däremot har svårt att dricka "fin-whisky" han föredrar så kallad "ful-whisky". Märkligt det där. Vi är inte särdeles lika min bror och jag. På eftermiddagen åto vi kroppkakor, dessa voro alldeles förtjusande och undertecknad inmundigade inte mindre än 9 stycken under dagen. 6 till middag 3 till kvällsmat. På kvällen begav jag mig till Björnhovda och mina brorssöner. Deras mor skulle på föräldramöte, fadern på körövningar. Min brorsdotter skulle iväg på dans varför det blevo fyra gentlemän kvar. De tre gossarna skötte sig med bravur och ville till min förtjusning titta på "Äntligen hemma". När så programmet startade anbringades ett andäktigt lugn. Full fokusering på Martin Timells hammarslag.

Idag kom jag hem till Umeå igen. Lustigt med ordet "hem", för var dag blir det svårare att precisera vart det ligger.

Jag och d.y. diskuterade huruvida vi skulle ha gästbloggare med något inlägg per vecka, kanske varannan vecka. Vad tror ni om det? Funderar dessutom på att investera i en pipa, det är i mitt tycke en alldeles förträfflig accessoar. Kanske ett startpaket kunde räcka? http://www.brobergs.com/pippaket.htm Det får bli en sådan "länk" idag, jag orkar inte hålla på med html och sådant trams. 

/ d.ä.

Blowin' In The Wind

Idag är det ingen höjdare att bo i Umeå. Ett riktigt pissväder ligger över den annars underbara staden. Lokalpatriot? Nej då... Till råga på allt var jag tvungen att cykla hem från sporthallen i detta ösregn. Men när jag väl blivit lite blöt var det nästan lite skönt för särskilt kallt är det faktiskt inte. En anledning till min nästan positiva inställning till cykelfärden hem, kan vara att jag hade 20 sekundmeter i ryggen.

I helgen blev det på lördagen innebandymatch som d.ä. redan refererat, Surt sa räven. Min egen insats är jag rätt nöjd med trots förlusten men det gör egentligen detsamma. Hellre spelar jag pissdåligt, blir utplockad och vi tar hem 3 poäng. Efter matchen fick jag dock tagga upp igen för jag och Tiger skulle ut och äta på Rött eftersom vi firade vår 5-årsdag. Husets hamburgare blev det för mig. Tigern körde på kyckling och ris. Proppmätta gick vi och hyrde film, det blev en i raden av svenska kriminalare. Irene Huss - Guldkalven. Handlade om stekare som låg risigt till.

Igår for jag och familjen till farmor&farfar och käkade middag. Jag har nog aldrig lämnat det huset utan att vara på gränsen till illamående av all mat och annat gott. Detta slog inte fel denna gång heller. Jag fick i form av matlådor med mig palt, pankkaka och köttsoppa med mig hem dessutom, inte tokigt.

Efter dagens skadeståndsrättsföreläsning hade vi tvättid. Det tråkiga med vår tvättstuga är att det inte finns några arga lappar. Jag har bara sett en arg lapp i vårt hus, den var dock inte särskilt rolig. "Den som spytt i hissen och på våning 3 kan gärna torka upp efter sig". TIlläggas bör att jag är oskyldig. Häromdagen hittade jag dock en ganska rolig lapp på dörren till trapphuset. I alla fall för en språkpolis som jag. Det var NCC som informerade. "Varmvattnet kommer vara avstängt lördagen den 18/10 på grund av servisarbete". Har NCC börjat arbeta med porslin? Cred ska de i alla fall ha för att de inte sär skrev.

/ d.y.

When I Get Home

Igår var jag väldigt långt bort, åtminstone kändes det långt både på vägen dit och hem. Mest på vägen hem faktiskt. Carl-Jan hade inviterat till film. "Airplane" hette den på engelska, på svenska blir det alltså "Titta vi flyger". Fullkomligt logiskt. Lite proviantering på Ica innan Carl-Jans alla gitarrer inspekterades. Han visade dessutom sin studio och briljerade med avancerade inspelningar. Vägen hem från Ålid kantades av festglada människor. Vissa lite festgladare än andra. Vissa mer skräniga än andra. Vissa mer vingliga än andra. Sammantaget förefaller utekvällarna inte vara lika roliga från andra sidan dimman som inne i dimman. Ungefär 40 minuters promenad enkel väg. Längtar till jag fått tag på en cykel. Med min sedvanliga tur sammanfaller det väl med den första snön. 

Idag har jag inte gjort något alls. Dammsugit lite, diskat lite, vardagssysslor helt enkelt. Kollade några Brideshead-avsnitt och inte så mycket mer. Inget studerande i alla fall. Lite Stor i Japan och Kill Point nu ikväll. Det verkar gå bra för Tentacle-J och Seb-Tech nu. De har rätt bra låtar på lager i alla fall.

I morgon stiger jag upp i ottan och börjar resan hem mot Öland. Morfar fyller 90 år och ska firas med pompa och ståt. Festligt. Hoppas dessutom på kroppkakemiddag på tisdag. Sen bär det norrut igen på onsdag. En liten tripp. Nästa får bli längre.

/ d.ä.

The Winner Takes It All

Match idag. Därför blev det ingen utgång igår, istället blev det en lugn afton med Idol och London Ink. D.y. kom över på besök och fann snabbt sin plats i soffan. Skåningen gjorde pannkakor vilka inmundigades tillsammans med glass, jordgubbssylt, kiwi och grädde, allt till stort behag och sedermera välmående. Gynning hade korridorsfest igår, därom har jag intet att förtälja då jag som sagt inte deltog och inte heller hört något. Värt är dock att nämnas att gossen med akvarierna flyttat det som tidigare stod i köket in till sitt eget rum. Bra att komma håg till nästa gång, av den händelse något måste arkiveras i ett akvarium. Hörde dessutom att Skelleftesonen ordnade något förfest-liknande, FIFA och öl nämndes. En i de flesta fall oslagbar kombination. Men som sagt, match idag det vill säga ingen fest igår.

Väckarklockan ringde 0830, samling vid Gammlia 0940. Eftersom jag har förhållandevis långt till Gammlia, i synnerhet då jag inte har någon duglig cykel, planerade jag att åka buss i alla fall halvvägs. Till min bestörtning gick inte den sedvanliga bussen 18 över. Raskt ändrades planerna till att försöka stressa med bussen 16 över istället. När jag kommer utanför dörren ser jag bussen vid busshållplatsen. Jag springer dit och när jag nästan kommit upp i jämnhöjd med dörren kör den iväg. Svordomarna haglade. Istället fick jag ta min cykel utan sadel. Att cykla ståendes, eller halvt sittandes på pakethållaren är ur bekvämlighetssynpunkt ingen trevlig tur. Som krydda på moset bjöd morgonen på blixthalka. Spännande färd nerför Mariehemsbacken vill jag lova. Nämnde jag att min cykel bara har en halvt fungerande handbroms?

Vem lägger en seniormatch med matchstart klockan 1100 på en lördag? När matchen dessutom spelas i en hall där inga andra lag trängs om tiderna blir det ännu märkligare. Nåväl, samtliga i laget verkade på gott humör, den tidiga förmiddagen till trots, antagligen på grund av att vi äntligen fått ett snyggt matchställ. För undertecknad kändes det rätt bekant och tryggt med svarta ställ med vita detaljer. Blir ju precis som på "den gamla goda tiden". Nytt nummer för min del dock, 18. Ingen anledning, inte ens ett särskilt snyggt nummer. 

Matchen började bra för vår del, 3-1 till oss efter första perioden. Som center i tredjefemman stod jag dock mer eller mindre som åskådare när Täfteå gjorde sitt reduceringsmål. Skott utifrån och retur, ganska fult. I andra perioden gör vi 2 ganska snabba mål men tappar därefter precis allt vad spel heter. Istället släpper vi in ett ganska taffligt motståndarlag i matchen igen. 5-1 blir 5-5 innan Robocop skruvar in ett slagskott i powerplay. 6-5 till oss efter två perioder. 
Tredje perioden blev mer någon form av ställningskrig. Det kändes ändå ganska stabilt, trots att vi inte direkt hotar framåt men någon kvittering låg inte riktigt i luften. Inte innan 18.34 in i perioden, då small det. Ett extremt fult mål, knappast värt att kallas mål då det mer var någon form av inlägg som gick via en av våra backar framför mål. Därefter var det lite hawaii och diverse chanser åt båda håll. Med 10 sekunder kvar av matchen får Täfteå ett inslag i eget hörn. 3 sekunder senare ligger bollen i nät. Det kändes lite som att hade den killen köpt en lott hade han nog vunnit flera miljoner på den. Inte bara för att han gör flera mål idag utan mest sättet han gör det på. 
Inför tredje perioden fick jag efter instruktioner redan innan matchstart sitta på bänken. För att vara ärlig var det ändå över min förväntan. Trodde jag på sin höjd skulle få spela halva matchen. Istället blev det två perioder och ett inhopp (som forward). Besviken över förlust, besviken över att jag brände ett jätteläge mitt i slottet, inte roligt alls.

/ d.ä.Rise

Ännu en gång fick jag sitta vid sidan när resten av UIK spelade match. Jag hoppas min övergång registrerats igår, måndag, varför jag i alla fall är spelklar nästa match. Huruvida jag sedan får spela är inte min sak att avgöra utan Coach. Denna gång var jag dock nästan delaktig i matchen då jag och tvenne andra utgjorde sekretariat. Personligen var ganska nöjd med min insats, effektiv speltid till trots lyckades jag komma håg klockan nästan hela tiden. Det fåtal gånger jag missade tiden var det ändå ingen som märkte.

Efter att kommit hem och börjat laga mat, potatisgratäng och fläskfilé, mötte  jag upp d.y. för lite proviantering innan AIK-Wiler Ersigen eftersändes på tv4sport. Tvenne ölänningar möttes i matchen, Kim i AIK och Olle som nu är lagkapten i Wiler. Slutligen blev det ändå AIK som stod som segrare efter en ganska stabil match där de hade ledningen i stort sett hela matchen. När så matchen var slut såg vi Hål i väggen och Stor i Japan. Jens och Sebastian är riktigt underhållande, på ett vardagligt vis, i det sistnämnda programmet. 

Efter att läst mycket om Brideshead Revisited utan att veta vad det varit såg vi första avsnittet av den, på sina håll, kultförklarade serien. Många är de bloggare som hyllat serien, i vart fall rent stilmässigt, jag är inte säker på att de verkligen sett den. I alla fall, första avsnittet var rätt bra, många märkliga karaktärer och homoerotiska tendenser. 

Igår (måndags) var jag med Malmö Aviation, Onana, Propp och Propps kille på bio. Arn - riket vid vägens slut. Nu i efterhand vet jag inte riktigt varför vi såg den. Den var inte direkt bra. Nätterqvist läser sina repliker som han läste dem ur ett papper för första gången. Måhända är det inte hans fel utan snarare Jaaaaan Guilloouuu som inte är känd som någon större romantiker. Lite högtravande och pretentiöst men ändå ganska bra för att vara svensk film. 

Idag, kanske redan lite igår, är jag sjuk. I stort sett sängliggande hela dagen. Inte roligt. Missat seminarium, JF-innebandy och innebandyträning. Inte bra. Kanske ska se ännu ett Brideshead-avsnitt istället...

För övrigt har B1 och B2 nu nya namn, den förstnämnda ska hädanefter gå under namnet "Allan" den senare under namnet "Glenn". Kanske får även A2 ett nytt namn så småningom. Siffror blir så väldigt opersonligt på något vis.
Nedan en låt ur filmen Into The Wild, vilken jag för övrigt inte sett, nämligen Rise av Eddie Vedder. Mycket bra. 


Footloose

Igår spelades korpenmatch. Det var närmare bestämt åttondelsfinal i A-slutspelet. Strombergs vägg heter laget och vi tog hem segern bland annat genom en chip av Starchild. I nästa match kommer vi med största sannolikhet ställas inför en riktigt tuff match. Übermensch är kanske mest kända som brännbollslag men deras fotbollslag går inte av för hackor heller. De har vunnit några gånger och är favorittippade i år. 

Det som väntade mig efter att jag kommit hem från matchen var ett massivt berg av odiskade tallrikar glas, bestick osv. Det vara bara att sätta igång. Hushållsarbete av denna grad är omöjlig att genomlida utan musik. Helst ska det vara bra drag i musiken också så man inte somnar mitt i allt lödder. Men samtidigt ska det ju inte finnas något lödder. Det fick jag lära mig i högstadiet. Det går tydligen åt så mycket diskmedel om man inte tillsätter diskmedlet i samband med att man tappar upp vattnet. Man ska istället vänta tills vattnet är upptappat. Här är ett låtförslag som fungerar utmärkt när man ska diska, fungerar även på uteställen. Trist att ingen DJ förstått det bara.


Igår spelade Sverige kvalmatch mot Portugal. För det första, borde det inte ingå en landskampsgaranti i TV-avgiften? TV 8, vem har den? Tur att det finns streams. Första halvlek avnjöts med brittiska kommentatorer. I andra halvlek var jag tvungen att byta stream och kommentatorerna var på den nya kanalen av kinesisk börd. De verkade ha väldigt trevligt i studion. De pratade konstant och garvade då och då. Speciellt när någon gjorde något misstag. Spelet då? Jag är mycket imponerad. Självklart vill ungtupparna visa upp sig när de äntligen får chansen. Riktigt bra spel från Sveriges sida och jag hoppas Lagerbäck förstår att man med framgång kan sänka medelåldern i laget ca 10 år.

Idag har det varit innebandy också. Vi ställdes mot eagleshieldsbay, eller på svenska, Ö-vik. Ingen vacker match men vi lyckades ta hem 3 poäng med en uddamålsseger. Förutom det fick jag med mig en stukad fot hem. Ovärt.

Inget schemalagt på veckans två första dagar. Yummie!

/ d.y.

This Is My Life

Efter idogt uppmuntrande satte slutligen Demonen sin teori rörande buffelhjorden och alkohol i pränt. Med Demonens tillstånd gör jag den nu publik:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

En buffelhjord rör sig inte fortare än den långsammaste buffeln.
När hjorden jagas är det de långsammaste och svagaste djuren som först faller offer för jägaren.
Denna naturliga urgallring är i längden bra för hjorden, eftersom hjorden som helhet blir snabbare och friskare genom den kontinuerliga reduktionen av de svagaste medlemmarna.

Ungefär på samma sätt kan det tänkas att den mänskliga hjärnan inte jobbar snabbare än sina långsammaste hjärnceller.
Som alla vet, tar alkoholkonsumtion kål på hjärnceller. Men naturligtvis är det, precis som med buffelhjorden, de långsammaste och svagaste hjärncellerna som går åt först
Genom att regelbundet konsumera öl kan man alltså rensa bort de svaga och långsamma hjärncellerna och därigenom göra hjärnan till en snabbare och effektivare maskin.
Och alla vet ju att man blir smartare efter ett par öl...eller hur!?

/ Demonen

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Själv blev jag djupt imponerad över hans övertygande argument och insåg att det antagligen är ett överflöd av slöa celler som får ta alldeles för mycket utrymme i mitt tänkande. Slutsats: det krävs mer öl.

/ d.ä.

När Jag Var En Ung Caballero

Kollade på Döda Poeters Sällskap igår, senast jag såg den måste varit på någon svenskalektion i högstadiet. Alltså var det inte helt konstigt att filmen kändes precis som att jag aldrig sett den förut. Jag blev faktiskt lite entusiasmerad efter att ha sett den, att börja plugga på ett mer strukturerat sätt tedde sig plötsligt som roligt och intressant. Kanske var det ändå poesin och pipröken som gjorde att det verkade så trivsamt. Dock är slutet av filmen inte lika trivsamt. Att filmen är en liten kurs i preppy-mode är även det en aning intressant. Det där med skoluniform verkar vara lite småtråkigt men kanske vore det ett bra knep att få ordning på "dagens ungdomar". 

Idag var det föreläsning, för en gångs skull innebar det en viss sovmorgon. Det har varit väldigt dåligt med den varan den senaste tiden. Tyvärr för min del innehöll föreläsningen en del matematik vilket föranledde stort besvär. Under gymnasiet då jag studerade vid Stagneliusskolans samhällsprogram med internationell inriktning var endast matte A och B obligatoriska. Efter avslutad B-kurs frågade min mattelärare "ska du läsa matte C?". Lite förvånad men ändå hedrad att han kanske trodde jag hade den kapaciteten svarade jag lite svävande "näe, det hade jag väl inte tänkt...". "Nä, bra" blev hans korta kommentar. Som ni kanske förstår är det då med stor bävan jag tar mig an räkneuppgifter av olika slag

Efter föreläsningen basgruppade vi lite inför handledningen. När jag, som av outgrundlig anledning har till uppgift att mejla ut våra dokument, skickade frågorna vi skulle ha till handledningen råkade det dock bli lite fel. Dokumentet hamnade inte där det skulle, det verkade inte hamna någonstans faktiskt. I själva verket hade jag råkat bifoga fel dokument och med tanke på att tiden blev för knapp kom vi till handledningen mer eller mindre utan frågor. I alla fall inte i pappersform.

När handledningen var över slöt jag upp med d.y. och A2 på bussen ner till stan. Samtliga hade vi diverse ärenden och "rean" på MQ skulle analyseras. "Rean" var inte mycket till rea dock. Ändå passade jag på att köpa lite underkläder och på så vis skjuta upp tvättningen i alla fall några dagar till. Lite skoblock köptes på Classe i sjön och den sedvanliga rundan avslutades med något som kanske ändå kan vara dagens höjdpunkt. Höjdpunkt är kanske att ta i förresten. Kanske mer dagens överraskning. Det hela utspelade sig när vi var på KICKS, A2 är i begrepp att lägga en ansenlig summa på någon ny doft varför vi stod en bra stund och sniffade tills vi fick ont i huvudet. Hur orkar folk sniffa bensin och sånt elände? Att sniffa parfym är i längden rätt tungt det också. Nåja, när vi stod där kom det plötsligt fram en tjej, hon såg inte gammal ut, måhända var hon i 16-årsåldern. "Ursäkta" frågade hon och knackade d.y. på axeln varpå han vände sig om, "är du mods eller skinhead?". Att döma av ansiktsuttrycket blev d.y. ganska förvånad och verkade ha svårt att komma på något bra svar. Slutligen svarade han "njaa, jag är väl inspirerad av skinhead..." Han hann inte säga så mycket mer innan hon, något oartigt, avbröt med följdfrågan: "Vad är du då?" Därefter sa hon något om att hon själv var mods och slutligen något som väl skulle föreställa en komplimang. Det är roligt det där med att döma folk precis efter hur de klär sig. Jag påstår inte att jag är helt utan synd vad gäller den egenskapen, snarare tvärtom. Ändå strävar jag efter att tänka annorlunda. Roligt också att man "måste" ha någon form av tillhörighet. Vad hände med "tänka själv"? Måste man läsa vid universitetet för att lära sig det? Är det för svårt på gymnasiet?

/ d.ä.

My Apocalypse

Söndagen var nog den mest deprimerande dagen i mitt liv. Tänkte fara och träna men inte ens det lyckades jag med på grund av det regniga vädret. Dagen tillbringades i soffan med Worms. Nu skiner dock solen! Hoppas det torkar upp ordentligt så jag kan inviga nyskorna. Lyckades i alla fall ta mig ned till Sporthallen idag. Något som jag ständigt förundras över är den tragiska musik som jämt och ständigt spelas där. Det är Rix 104,2 som rullar och på den stationen kör de varannan låt Jason Mraz och Curley Sue. Repeat på dem och vi är i hamn tänker de. Man blir inte särskilt peppad, snarare trött. Förvisso blir man arg vilket leder till ökad adrenalinutsöndring men det överväger ändå inte alla nackdelar. 

Bodelningar, andelsberäkningar och lottläggningar utgör kvällens bestyr. Känns lite tungt men inte jättehemskt ändå. Familjerätt är enligt min åsikt terminens hittills mest intressant ämne. Man kan på något sätt relatera till det vilket man kanske inte riktigt kan göra med till exempel miljörätten på samma sätt.

Arsenal fortsätter att tappa poäng. Denna gång mot Sunderland. United vann på bortaplan mot Blackburn. Ingen lätt match egentligen. Blackburn är ett av lagen som kan vinna och förlora mot vilket lag som helst, i synnerhet på hemmaplan. Rooney verkar ha återigen fått igång målskyttet. Han har nätat i tre raka matcher nu. United brukar vara lite sega ur startblocken men nu är vi på G!

För tillfället strömmar musik från Metallicas senaste album ur högtalarna. Ett rätt så tungt album faktiskt men utan att dra ner på den musikaliska och melodiösa talangen. Några balladaktiga spår har de bjudit på också. Kul med en Unforgiven III för övrigt. Låtarna är fruktansvärt långa, inga radiohitar direkt. Ingen understiger 5 minuter och de flesta är kring 7-8 minuter. En klar kvalitetshöjning sedan St. Anger!

Fiskpinnar är grymt underskattat. Det fick bli det till lunch. Det är billigt, någorlunda nyttigt och grymt gott. Potatis som kolhydratsboost. Första gången vi kokade potatis sen vi flyttade in i februari. Lite för sällan. Tar så lång tid tyvärr men när man inte har bråttom är det inte så tokigt!

/d.y.Blue Suede Shoes

Rubriken är måhända en aning malplacerad, likväl kvarstår faktum att d.y. och jag gjorde gemensam sak, nämligen att beställa oss ett par skor var från de prisvärda Herringshoes. Loake heter fabrikören, modellen heter Dorchester. En Oxfordsko i brunt skinn och med lädersula. Svårt att fokusera på seminarium när man vet att skorna anlänt till d.y. Antingen var det därför eller helt enkelt för att jag inte direkt läst någonting om familjerätt som seminariet igår gick mer eller mindre åt den så kallade "pipsvängen". Någon som vet vart den ligger förresten? 

När jag gjort ett nytt inköp blir jag som ett barn på julafton, förutsatt att barnet ifråga fått vad det önskat sig, Helst av allt vill jag ha investeringen nära, titta på den, granska den och titta igen. Jag känner igen mig mycket i min fyraårige systerson. Han har precis börjat spela innebandy "i lag" med de "stora killarna", det vill säga femåringarna. Han var mycket bestämd i valet av klubba, han hade noga pekat ut vilken han ville ha på Team Sportia i Färjestaden. Han hade till och med spelat med den store Kim Nilsson och hade då begagnat sig av just en sådan klubba han sedermera önskat sig. Det är svårt att sätta ord på hans glädjeuttryck när julafton kom och han öppnat paketet. Där var den, den röda klubban av ett märke hans materiallirande morbror helst undviker. Den är väl använd allt sedan den dagen. Måhända är han än mer intresserad av innebandy än sin morbror. Förhoppningsvis kan han bli bättre än sin morbror. Då min bror har fyra barn, varav tre är pojkar har planerna för deras utveckling redan börjat smidas. En tanke är att kusinerna, som med då utgör en femma endast ska spela bollen till varandra. På så vis blir de andra i laget överflödiga och succén borde vara ett faktum.
Min bror har dessutom fixat ett innebandyrum till barnen att träna i, antar att jag i alla fall kan visa hur man skjuter. 
Här ser man en extremt entusiastisk gosse med pannband och "Zlatan-tröja", vilket i själva verket är ett linne.

D.y. och jag våldgästade Skelleftesonen igår. Slash dök upp och efter proviantering av tilltugg kollade vi Iron Man. En något förutsägbar handling men likväl sevärd. Att filmen ackompanjerades av ett bra soundtrack gjorde det inte sämre. Idag var det nästan upp med tuppen igen, match mellan GUIF och UIK, min övergång är inte klar än varför jag inte deltog. Jag var däremot på plats och beskådade spektaklet i Demonens sällskap. En hyfsat stabil UIK-seger må jag säga. Nästan lika stabil som undertecknads seger i det klassiska plattformsspelet Worms igår. D.y. och Skelleftesonen hade, i mitt tycke, inte tillstymmelsen till en chans egentligen. Idag är det korridorsfest hos BSB, värt att se fram emot.

/ d.ä.

If I could turn back time

Happ, då var det oktober all of a sudden. Går inte tiden groteskt fort? Har vi verkligen gått ett år på universitetet nu? Det känns som en termin, max. För att inte tala om tiden sedan man inte nådde upp till kanten där man tog mat i matsalen på Berghemsskolan. Jag börjar få någon typ av 20-årskris. Döden är inte så långt bort. En fjärdedel av livet borta. Var har man tillbringat denna fjärdedel? I skolbänken. Inte okej.

Hösten är här. Det är omöjligt att ta miste på. Varmare klimat har man väl varit med om. Höstvädret i Umeå är dock inget större problem. Björkarna ändrar färg, tappar löv, det blir lite kallare & friskare i luften osv. Problemet är den sanslösa trötthet som infinner sig då mörkret faller på. Det är möjligt att det är därför d.ä. känt sig så ovanligt hängig som han beskrev i gårdagens inlägg. Han är kanske helt enkelt inte van vid endast ett par soltimmar om dagen. Man blir nog aldrig van hur länge man än bor här men man kanske förbereder sig på ett annat sätt. Jag känner stor skillnad just på tröttheten. Det är i det närmsta omöjligt att komma upp på morgonen. För att citera Homer Simpson då Bart just sagt "This is the worst day of my life!" - "No, this is the worst day of your life, so far". Ungefär så är det också. Det jag syftar på är den oundvikliga vintern. Fenomenet på vintern då gatlamporna är tända när man går till skolan så även när man lämnar den, är hemskt. Imponerande att man överlever. Våren är heller ingen höjdare. Grus/hundskitsbeprydda snövallar och slask. Inte okej det heller. 

Igår spelade United mot Aalborg i Champions League. En enkel seger. Berbatov fick näta sina två första mål i Unitedtröjan. Kul också att se Rafael, en av tvillingarna spela. Nästa omgång är det Celtic som står för motståndet.

På lördag möter Sverige Portugal. Förhoppningsvis är Ronaldo lika ofarlig som igår. Helt kass var han väl inte men han gick från planen mållös. Det sjuka men den mannen är att jag tror han är besviken trots vinsten. Allt kretsar kring honom vill han tro. Om United skulle förlora med 4-3, och Ronaldo nätat alla mål, lämnar han förmodligen planen med ett leende. Intrycket jag har fått är att han inte är någon vidare lagspelare. Jag tror de flesta är benägna att hålla med mig. Ja, kanske inte alla under 13 år vilkas väggar är fyllda av Ronaldoaffischer från GOAL (been there, done that) & OKEJ.

På fredag har vi det första familjerättsseminariet. Jag har märkt en hyfsat markant skillnad gällande förberedelsetid inför seminarier. Nu på T3 krävs det åtminstone dubbelt så lång tid på T2. Samtidigt har vi, och är fortfarande, rätt bortskämda så vi överlever väl.

Dinner is served! - Det är okej!

/ d.y.

RSS 2.0