I'm So Tired

Är det verkligen tänkt att det ska vara på det här viset? Ska man behöva gå upp varje morgon, fast man inte alls vill egentligen? Ska man behöva göra en massa saker man inte vill? Jag vill inte gå upp varje morgon, jag skulle vilja få välja att inte gå upp. Somna om när man vill. En del är allergiska mot mjölk, en del mot pollen. Jag är lite allergisk mot "måsten". Ju äldre man blir desto fler "måsten" verkar man utsättas för. Jag borde varit mer noggrann vid valet av mina föräldrar. Kunde ju valt en något mer välbärgad familj. Istället för innebandy, hästpolo. Istället för köttbullar och potatis kaviar och champagne. Alltså, egentligen bryr jag mig inte mycket om pengar, tyvärr är det dock så att ekonomiskt oberoende gör det lättare att  slippa alla "måsten". Då kan man ju betala någon duktig person att göra dem istället. 
Under arbetet i skolan märker man att somliga verkligen tycker det är roligt med "måsten", så framstår det i alla fall för mig. Man "måste" vara bäst förberedd på seminariena, man "måste" vinna und so weiter... Personligen tycker jag inte man borde "måste" någonting alls. Syftet med seminariena kan knappast vara att man ska vara fullfjädrad jurist. Inte heller ska man kunna precis allting om ämnet. Däremot ska man vid tillfället för tentan kunna betydligt mer. En lärare sa så sent som förra veckan att det är bättre att inte vara helt förberedd än för väl förberedd. Jag är benägen att hålla med. Om det sen beror på min lata natur låter jag vara osagt. Hon motiverade det i alla fall med att om man förberett allt och att exempelvis vittnet svarar helt annorlunda så har man en massa arbete ogjort. Låter inte roligt.

Igår "måste" jag ringa till vår internetleverantör efter att jag klantat mig vid beställningen. Jag kan också skylla på att jag ser dåligt och ofta missar en siffra här och var. Exempelvis läser jag priset "299:-" som "200". Nåja, jag ringde och stod i mena telefonkön kändes oändlig. Telefonkö kan ju vara det absolut dummaste som finns. Man känner sig ganska dum där man sitter med luren vid örat och väntar. Det är inte ens säkert man väntar på rätt avdelning. Sannolikheten att man vid alternativen tryckt fel är inte liten direkt. Hemma hade de på vårdcentralen något system där man ringde, lämnade sitt nummer och sen ringde de upp istället. De gav till och med en ungefärlig tid när de kunde tänkas ringa. Det var smidigt, sparade tid för många och var kort och gott mer effektivt.

Demonen och jag var på Team Sportia igår. Demonen hade spenderbyxorna på sig och investerade i ny klubba och ett par skor. Han hade dessutom köpt sig en ny jacka, ett parkas-liknande plagg. Den var något kortare än en vanlig parkas och av märket Fjällräven. Endast det bästa är gott nog åt Demonen. 

Idag har vi... eller snarare de andra i min basgrupp haft handledning inför seminariet i familjerätt. Alltså, jag var ju fysiskt närvarande men psykiskt vet jag inte riktigt vart jag tillbringat dagen. Min normala kroniska trötthet har idag givit tröttheten ett ansikte. Kan inte erinra mig om när jag senast var så trött. Ofta går det ju över efter ett tag men inte idag. Klockan ringde först vid 0745, därefter 0755, sedan 0820 och slutligen 0835, 13 minuter innan bussen gick. Halvsovandes på bussen funderade jag på att åka vidare men klev ändå av vid samhällsvetarhuset. Mötte min basgrupp vid UB och hamnade därefter i dvala. Nu ska jag ladda för JF-innebandyn. Mycket prestige. Hårda bud.

/ d.ä.


Have you ever seen the rain?

Fullspäckad helg som vanligt. I fredags styrde Ackwell & Virgin upp då mannen i huset fyllde 25 bast. Det blev en trevlig tillställning med tårta, limbo och allsång. D.ä. fick den briljanta idén att han skulle micra ett geléhallon. Han får märkliga idéer då och då som de flesta läsare vet. Det slutade med att han fick ställa sig vid diskhon... Grannen hade däremot inte lika roligt verkade det som. Måste samtidigt passa på att hylla Stekarens matchning av insida på skjortan och tröja + bälte. Svårslaget.

Lördagen började med en stabil Unitedseger mot Bolton. Rooney blev petad men fick senare komma in och avgöra. Ronaldo gjorde Uniteds första mål på straff. Repriserna visade dock att det var långt ifrån straff. Kommentatorn jag lyssnade på sade att det var det sämsta beslutet  i fotbollshistorien. Lite överdrivet kanske. Arsenal förlorade på hemmaplan mot Hull, mycket glädjande! Lördagenkvällen slutade med lagfest och sedan utgång på klassiska Corona. 

Igår gick jag, d.ä. och Kutcher på innebandy. Nykomlingarna Umeå City vs. AIK. Det såg länge ut som att City skulle kunna knipa två poäng men med fem minuter kvar kvitterade AIK till 6-6 och matchen gick till sudden death. 12 sekunder in i övertiden gjorde AIK mål och City fick med andra ord endast ett poäng. Orättvist i mina ögon.

Denna femdagarshelg har gått fruktansvärt fort. Det känns som att jag inte hunnit göra något vettigt egentligen. Jag har sovit mycket men jag vet inte om det räknas som vettigt. Jag är fortfarande lika trött. Har kikat en del på familjerätten men samvetet säger att jag borde gjort mer. Vad dagen bjuder på får vi se men det lutar åt lite familjerätt och träning. 


/d.y.

Pain In My Heart

Igår var det alltså premiärmatchen för säsongen 08/09. Spif-UIK på IKSU. Det som började så bra tog ganska snabbt en dyster vändning. 3-1 till UIK efter första. D.y. hade haft äran att avsluta efter en av de bästa passningar jag sett på en innebandyplan. Så kom den andra perioden och dur förbyttes till moll. Perioden rycktes sönder av domarnas, i mitt kanske något partiska tyck, flitiga flöjtande. Antingen är det helt andra regler här i norr eller så har domarna i veckans matcher fått nya visselpipor vilka de idogt försöker vissla in. Kanske har de helt enkelt fått instruktioner att vara hårdare, är det så anser jag att man på förbundsnivå tar ett steg tillbaka. Återigen kan man få gliringar för att "man inte får röra varandra" i innebandyn, vilket jag tycker är synd. Igår såg man hur en del spelare hade märkbart svårt att stå upp i närkamper, inte trevligt att se italienska fotbollsprimadonnor i innebandyhallarna. 

Idag fyller Ackwell 25. En stor dag således. Jag är rädd att herrn inte marknadsfört sig tillräckligt dock. Numera "måste" man skapa ett event på Facebook för att folk ska fatta och få nys om festligheterna. Nu orkar jag inte skriva mer, måste äta min brunchinner. Blir så när man har sovmorgon till 12 och "mornar" sig till 14-15-tiden...

/ d.ä.

Whipping Post

Igår spelades träningsmatch i innebandy mot Sandåkerns divsion IV-lag. Rättvis vinst med 6-2. Jag är själv missnöjd med min egen insats men jag ska ta revansch imorgon då serien drar igång. D.ä. drog igår för första gången på sig den svarta UIK-tröjan. Ett stort ögonblick i innebandyhistorien. Imorgon stundar alltså match mot SPIF, ett lag som vi aldrig vunnit mot trots bland annat en 5-1-ledning ifjol. Allt som oftast blir det oavgjort mot det relativt fysiska laget SPIF men imorgon blir det tre poäng!

United spelade igår ligacupmatch mot M'boro. Ronaldo inledde årets målskörd med en nick i första halvlek. Slutresultatet blev 3-1. Den unge, lovande mittfältaren Possebon åkte på en rejäl tackling vilket resulterade i en misstänkt skada och ett rött kort.

Igår anlände också ett gigantiskt paket till posten på Ålidhem. Den ryggsäck jag hade tagit med mig för att frakta paketet i var för liten. Jag funderade ett tag över vad i allsin da'r som tar så stor plats. Hursomhelst lyckades jag, med hjälp av en kompis pakethållare, frakta hem paketet. När jag senare på kvällen öppnar paketet finner jag att 80% av volymen tas upp av papper. Med andra ord kunde de använt en betydligt mindre kartong och min ryggsäck hade kommit till användning. På Bokus tänkte de säkert "äh, posten debiterar ändå per kilo så det går lika bra med en jättekartong". Så svårt kan det väl ändå inte vara att hitta en passande kartong på ett företag som inte gör annat än att skicka paket?

Idag hade vi ett låååångt seminarium med Askan. Det var riktigt givande faktiskt. Dock blev jag i det närmsta upprörd när hon tyckte att det var okej att hitta på egna förutsättningar i case inom en "rimlig ram". Vad sägs om att sluta ett avtal om att det inte är okej?

Nu väntar 5 dagar av giltig skolfrånvaro. Detta på grund av att vi helt enkelt inte har några lektioner. YES!

/ d.y.

Pressure Drop

Basgruppsmöte klockan 0815, jobbig tid, jobbigt tidigt, tidigt jobb. 60 minuter senare gick startskottet för tre timmars föreläsning. Familjerätt. Hade säkert varit intressant om det inte varit för att undertecknad råkade vara extremt trött. Mot slutet av föreläsningen avbröt dock John Blund, om än bara för en kort stund. Därför somnade jag sött.
Därefter tvingade jag d.y. att rörande maten tänka om, när jag en stund senare fram till bankomaten kom, insåg jag vilket misstag jag gjort "Uttaget för stort". Planerna på Fantastisk Grill blev istället en rask promenad mot hum-huset till. D.y. ville ha salladen, den de säljer där, själv kände jag att jag inte palla den, tyvärr. För min del blev det sålunda ingen föda vilket föranledde stor möda. Likaså stort besvär, kanske mest för alla andra som var där. Jag nöjde mig med att titta på när A2, Starchild, Demonen och d.y. åt med stor aptit,  inget lätt gebit. Ett tuggummi fick duga för mig. 
När så alla var färdiga, mätta och nöjda satte vi av mot UB för att våra basgrupper fröjda. Måhända tycker nu ni, att sådana som vi helst borde låta bli. Men se där har ni fel, vi är underhållande, åtminstone för egen del. 

Efter att jag funnit och vi tillsammans över våra problem vunnit gick jag slutligen hem. Skönt 

Passar på att posta en bild på skorna jag köpte. Bilden är när skorna precis anlänt. Lite risig bild men min iver gjorde att det var svårt att få bra fokus.
 / d.ä.

54-46 Was My Number

Efter fredagens antiklimax blev lördagen en form av själslig rekreation. Vissa verkade dock haft en rätt bra kväll där på Rex. A2 var till synes en av dem, i alla fall baserat på hans något slitna anlete vid fem-tiden i går eftermiddag. D.y däremot, verkade oförskämt pigg. Fast jag ska väl inte klaga egentligen, priserna på Rex kan få den bäste att nyktra till. Praktiskt på så vis att eventuell bakfylla mildras oerhört. För samma pris man får en god öl på Rex får man ett Crunchy-mål på Max. Snålt kanske ni tycker men kom ihåg att det bara är en bro mellan mig och Småland. Gårdagskvällen bjöd istället på filmkväll hos mannen med Umeås kanske största datoranläggning, en anläggning som får NASA att koka av avund, närmare bestämt A2. Föda för dagen, pizza från pizzeria Maria. En Hawaii special är inte dumt, om jag förstått saken rätt betyder "special" i det här fallet "banan och curry". Salong A2 bjöd på Pirates of the Caribbean - the Curse of the black pearl, Inside Man och sist men absolut inte minst This is England. Den senare har mer eller mindre blivit en favorit. Extremt många bra låtar, flertalet gjorda av Toots and the Maytals. I filmen får man även se vad ett så kallat "skinhead" egentligen är. En form av utbildning på så vis. Idag, alltså söndag. En jobbig dag, både d.y. och jag verkar eniga om att ångesten inför ännu en måndag känns rätt tung att bära. Nåväl, jag känner mig ganska bortskämd idag ändå. Lämnade min väska i Onanas mammas lägenhet i fredags (vi var där på förfesten, inget annat) och jag har grunnat på när och hur jag skulle hämta den. Klagade lite för Moderaten och Onana via MSN när de hade basgruppsarbete och några timmar senare ringer Onana "om sju minuter på din parkering". Tio minuter sladdade Onana och Dalkullan in på parkeringen och levererade väskan enligt överenskommelse. Har under kvällen beskådat Dogge Doggelitos insatser i "Hål i väggen". Han verkar vara en väldigt skön snubbe faktiskt. Därefter följde "Stor i japan" där Jens och Sebastian klädde ut sig till något Jens liknade vid "Sävsjö-revyn" väldigt roligt. Jens skulle även besöka en Saké-festival där allting var gratis varpå han utbrister: "everything's free? you can't say that to a smålänning". Skåningen verkar dock inte förstå Jens och Sebastians storhet, synd faktiskt för de är ändå roliga. Passade dessutom på att putsa mina Martens, samt byta snörning. Det är noga med sådant. 

/ d.ä.

Everybody's Got Something To Hide Except For Me And My Monkey

Jag och Starchild la en gemensam beställning på Herring Shoes häromveckan. Sex dagar senare, det vill säga i torsdags, kollade jag det beräknade leveransdatumet. Till min stora bestörtning var det då ändrat till fredagen. Självfallet föranledde beskedet stor frustration och besvikelse. Döm om min förvåning när det bara en kort stund därefter ringde på dörren. Där stod en, för tiden på dygnet, oförskämt pigg karl med ett stort paket i nävarna. (Paket i det här fallet syftar inte på personens fysiska egenskaper utan på kartongen innehållandes två par skor) Efter att ha signerat dels en följdsedel dels en keps öppnade jag ivrigt emballaget. Fint förpackat och till synes utan smällar lågo däri tvenne par skor, i varsin skokartong. Öppnade genast min kartong och bara en sådan sak som skopåse till var sko är en lyx man vanligtvis inte möter vid inköp på Wedins eller liknande sko-kanoner. Dessvärre gjorde denna lilla julafton att jag missade bussen och på så vis blev försenad till basgruppsmötet, men eftersom jag har datorn så var jag så klart ursäktad. Efter lite basgruppande begav jag mig i hast hemåt för att putsa och snöra pjuxen. Det stundade ju trots allt finsittning.

Så,på fredagen kom den då, finsittningen. En sorts avslutning på nollningen och eftertraktad av många. En chans att klä sig i kostym och inte känna sig överklädd. Men även mycket detaljer att tänka på. Många är inte intresserade av detaljer såsom skärning, passform, slipsknut, skjortkrage, matchning och skor. På somliga syns detta ointresse väldigt väl, en del märks att en ansträngning trots allt gjort och andra har omsorgsfullt ombesörjt alltsammans med bravur. Det hela började med förförfest hos Demonen, bastubadande och Xbox. Därefter via buss till Onana och lite annat sällskap men ändå med i stort sett samma tema. Efter en timme där begav sällskapet sig mot Rex och festligheterna där. Många bekanta ansikten och mycket välklätt folk. Jag befarade att jag efter förra sittningen skulle få en dålig bordsplacering men turligt nog hamnade jag vid sittningens bästa bord. Självfallet bidrog mitt medverkande till det men utan sådana starka kort som Frank, B1, Pontiak, WVW, lille skutt och d.y. är det svårt att lyckas. Eller snarare, i deras sällskap är det svårt att misslyckas. Höjdpunkten var måhända när vi körde "Barnasinnet" och inte blev överröstade förrän de övriga sju borden unisont klämde i. Det stod i alla fall klart att vårt bord ägde tillställningen. 
Så långt stod allt väl till. När borden plockades undan och "musiken" började tog det roliga slut. Sällan har jag varit mer frustrerad över en persons oförmåga att spela musik som folk tycker om. Istället spelades någon lustig form av "sitta-hemma-vid-datorn-spela-spel-och-digga-rave-musik". Inte ok! Kan ju hoppas att han hade en dålig dag, men tyvärr verkade det nog vara en person utan så många bra dagar snarare än dåliga. 
Rödpepparn och hans barber-shop-grupp stod däremot för kvällens absolut bästa, förvisso inte jättesvårt med tanke på DJ:ns bristande kvaliteter, prestation musikmässigt. Väldigt tajta stämmor och låtar vi börjar lära oss men likväl uppskattar till fullo. Även underhållande med tjejernas svar på gossarnas sånger.

/ d.ä.

Rattlesnake Shake

United spelade lika igår. Illa. Jag kan omöjligt förstå varför SAF ställer upp med ett B-lag. Villareal är i mina ögon ett bra lag men jag måste ha missat något. Mer konfunderad blir man när man hör på trailern till matchen "Vi visar matchen mellan Manchester United och otippade Villareal". Vadå otippade? Om det hade varit semifinal kanske det hade legat något i hans ord men det är gruppspel vi pratar om! 

Tidig uppstigning imorgon för att skriva debattartikel mot ändringen i lag om godtrosförvärv av lösöre. Känns väl sådär men det ska nog gå bra. Insparkssittning på kvällen. Aldrig fel med tillfällen då man får ta på kostymen!

Igår var jag d.ä. och Snoken på stan för att inhandla en ny kostym åt den senast nämnda. Trots det faktum att han avverkat stans alla affärer gick han ändå besviket tomhänt därifrån. Storleken på favoriten fanns tyvärr inte inne men tummarna hålls för att de hinner få in den till morgondagens tillställning. Efter några timmar längs gågatan traskade vi vidare till Scharinska där Onana anslöt för att äta pizzabuffé. Degen var kanske lite salt men det är onödigt att klaga. Jag och d.ä. fortsatte vidare till Skelleftesonen för att spela FIFA och se CL. Starchild anslöt och vi fick tillsammans se oss förlora mot de två turbarnen i tre raka matcher. 

 Ännu en underbar tub:


Märk väl hur snubbens polare försöker dra bort honom från kameran då han misstänker att det föreligger risk för en morgondag av skam. Han utropar ett nej men det är för sent. Efter ett tag konstaterar polaren, med handen för ansiktet att räddningsförsöket misslyckats...

/ d.y.

Animals

United förlorar alltså mot Pool. Vad ska jag ta mig till? I och för sig är jag inte orolig men stoltheten har fått sig en törn. Jag litar fortfarande på min tippning. Snygg assist av nyförvärvet Berbatov men tyvärr räckte inte det. Två försvarstabbar ledde till mål i baken och förlusten var ett faktum.

1. United
2. Chelski
3. Pool
4. Arsenal
5. Villa

Som tur var missade jag i alla fall förlusten eftersom jag var i Haninge och kastade tallrikar. Demonen kallar mig för freak och det är kanske just vad jag är. Hursomhelst är jag sliten efter alldeles för lite sömn och några mils kånkande på en bag. Här hemma verkar det som att d.ä. haft bra tempo på bloggen. Något som jag hoppas att vi ska hålla uppe. På fredag stundar alltså insparkssittning där bland annat vinnaren av det åtråvärda priset Silverhinken ska koras. En fråga kvarstår dock - har Stekaren hunnit skaffa en ny kostym? Tuffa jeans har han i alla fall!

Något som kom en aning oväntat på min tripp var det djurliv som vi fick ta del av. Campingen låg mitt ute i ingenstans. Hur tänker man när man köper en 150 stugor stor camping en halvmil från vägen. Kan ju omöjligt vara mer än 15% av stugorna som används samtidigt. De måste fått den billigt...

Älg - Check
Rådjur - Check
Hare - Check
Grävling - Check
Mink -Check
Räv på Mariehem - Check
Zebra - kanske, det var mörkt

14 november släpps FM 2009, hoppas vi har lite i skolan då!

/ d.y.

You've Got To Hide Your Love Away

Vi är ganska lika, Gud och jag. Åtminstone brukar jag också vila på söndagarna. Ofta vilar jag de andra dagarna mellan söndagarna också men på söndagen tänker jag på det också. Det är nog det av budorden jag anammat mest. "Tänk på vilodagen så att du helgar den". Somliga verkar duktiga och pluggar hårt, somliga verkar ha en mer religiös hållning. Just på söndagar är det riktigt bra att vara religiös. Att man under resten av veckan inte har en fullt likadan syn på religionen är väl en annan femma. Idag var det träningsmatch med UIK, redan igår insåg jag att min medverkan skulle gå om intet. En förkyld spelare är oftast ingen lysande spelare och med tanke på förra träningen skulle jag knappt varit en spelare. Därför var det nog bäst som skedde, att jag bedriver någon form av självrehabilitering. Idag var pizza en del av receptet, närmare bestämt Calzone Magnum från Restaurang Ängen. 

Under kvällen har jag kikat lite efter passande rättsfall till vårt seminarium nu i veckan. Har väl gått sådär bra kan man säga. Vad som däremot gått bättre är "Hål i väggen" och "Stor i Japan" riktigt bra båda två. Såg lite av Filip och Fredriks "Vem kan slå Filip och Fredrik" tidigare också. Även det bra. Felix Herngrens tävlingsinstinkt var underhållande att se, kanske ännu mer underhållande var nog ändå Linda Rosing som inte direkt framstod som någon raketforskare. Inte för att hon sa roliga saker eller utförde uppgifterna exemplariskt utan snarare för att hon verkade sakna mycket som andra ser som viktigt här i livet.  

Som tur är har jag fått lite medömkan idag, det är bra med lite medömkan. Tack för det!

 

Jag ser det lite som en av mina uppgifter här i livet att förmedla musik från en svunnen tid. Musik för bra för att glömmas.

/ d.ä.

Saturday Night At The Movies

Bakis. Fast ändå inte bakis. Symptomen är likartade. Huvudvärk, heshet och trötthet. Den stora skillnaden ligger nog i att näsan är ömsom igenkorkad, ömsom mer lik Niagarafallen. Just kanske för den sakens skull får jag under dagen två-tre förfrågningar om det var några festligheter på gång. För den oinvigde, är det kanske två-tre fler än jag vanligtvis brukar få, istället brukar jag få tjata på alla andra. Ett något oseriöst(?) erbjudande om "chickensoup" inkom också. Får spara det till någon annan gång kanske. Tjatade lite med B2 om sittningen kommande fredag. Tydligen ska vakterna ha fått speciella instruktioner att kasta ut undertecknad om denne skulle börja slå sönder inredning eller parkett. Det kan ju förvisso vara rimligt i sig, det tråkiga är dock att jag och Demonen verkar fått lite minskat (ökat?) anseende och ses som destruktiva. Kanske anses inte Demonen som så, kanske är det enbart jag men jag tror att även han kan fått en släng av sleven. Tydligen är det extremt oartigt att skrika när någon ska hålla tal. Det kan jag hålla med om, däremot är jag inte lika säker på att det verkligen var jag som skrek. 

Kollat på film i afton, The Forbidden Kingdom. Inte sevärd. Nu istället Office Space, klart sevärd!
/ d.ä.

Lust For Life

Första quizet för terminen ägde rum fredagen den 12 september. Med tanke på hur stort vårt lag till slut blev var det föga förvånande att vi kammade hem segern. Båtsman annonserade att laget "Långt ner i magasinet 2" vunnit och stort jubel bröt ut på E-puben. Nåja, kanske jublade inte så många, bara vårt lag. Men då vi var rätt många blev jublet från oss likväl ganska högljutt. Extremt mycket prestige att vinna över de äldre terminerna. Laget var dessutom väldigt namnkunnigt: Carl-Jan, A2D2, Demonen, Hästpojken, Madonna, Miss Mix-a-lot, Ackwell, Virgin, Starchild, Gynning, Stekarn BSB och undertecknad. Även Löken var med på ett hörn men jag vet inte huruvida hon tog del av priset eller inte. Dessutom satt några nollor med och vågade inte göra stort väsen av sig, gjorde de det blev de inte direkt hörsammade ändå.  Priset, förutom den ibland underskattade äran, var ett gäng glas vilka fördelades omsorgsfullt inom laget. (Säg gärna till om jag missade någon medlem)

Lille Skutt och Falkenberg gjorde en blixtvisit men försvann rätt snabbt igen, antagligen skrämda av det övermäktiga motståndet. Ragge anlände i sällskap med de båda men blev i alla fall kvar ett tag extra, nu ackompanjerad av den Flitiga. Tror det var Falkenberg som påstod sig läst vad jag "skrivit". Antar att det kan vara förra blogginlägget det syftades på. Minns inte om det var ett ogillande eller gillande utan mer ett konstaterande. Kanske något mer åt ogillande-hållet. 

Dagens ros går till Madonna för att hon vågade ha basker på sig. Hatten av!/ d.ä. 

Don't Pass Me By


Så har det mesta av nollningen passerat. D.y. beskrev Glamrock-sittningen relativt utförligt, lämnade förvisso lite snaskigt skvaller utan hänseende. Kanske är det bäst så för oss i och med att de flesta läsarna vet ganska exakt vilka vi är. Att det tisslas och tasslas i korridorerna, om vilka som gjort vad, går däremot inte att förneka. I tisdags bjöd nollorna på middag. Då vår middag inte blev så exklusiv och bra som vi hoppats kanske jag hade förhoppningarna något högt satta. Den inte helt överraskande rätten tacos stod på matsedeln. Trots att jag fick min taco serverad hade jag ändå ingen större matlust och därför åt den som bör äta mest endast en halv. Ragge hade någon lustig idé om att man ska ha banan som obligatoriskt taco-tillbehör. Stefan Liv och Killing bjöd på en frågesport, vilken må jag säga hade luriga frågor.Kanske kan ölen de bjöd på ha påverkat en aning men ändå svåra frågor. Efter middagen blev det utgång och sedvanliga Corona. Väl där fick jag, hör och häpna, en komplimang. Som vanligt från en person av manligt kön. Kommer inte håg om jag ens sa tack, bara att jag fick bråttom därifrån och gömde mig bakom några andra vilka jag tror är mina vänner. 

Nåväl, det var dagen efter (en förvånansvärt tung dag, trodde jag lämnat det bakom mig) som det stora debaclet kom. Ett sms förstörde i stort sett hela dagen. Ryan meddelade att gruppen inte skulle dyka upp till lekarna vid dammen. Skandal! Genast började jag omsorgsfullt granska min insats som fadder. Var hade jag misslyckats? Hade jag inte varit ett gott föredöme? Min slutsats ändå blir nog följande: "mina" nollor är torra. Det framkom att fyra stycken skulle kunna varit med men av dessa var det likväl bara två tappra som slöt upp. Kallur och den Flitiga gjorde däremot väldigt bra ifrån sig. Den Flitiga gjorde skäl för sitt namn och gossarna i det hopskramlade laget fick inte stor ära i att helröret tog slut så snabbt. Ryan, Falkenberg, Stefan Liv, Killing och Har dök inte upp. Den sistnämnde kan få viss dispens då han precis anlänt. De övriga, ja... vad ska man säga? Ynkedom! 

Efter lekarna blev det E-puben och Sverige-Ungern. Med tre stolpskott i backlinjen får man vara glad att ungrarna inte stressade till sig fler möjligheter än vad de fick. Kung Kim Källström målade igen och gossen med snyggast frisyr på banan, Samuel Holmén satte tvåan. Snygga mål och med medgångskommentatorerna Viasat har blev Sverige plötsligt fantastiskt bra. Källström var lite mer träffande när han, likt andra, ansåg att Ungern tröttnade i andra halvlek och att det då blev lite lättare att spela boll, även för ett lag med Petter Hansson som spelfördelare. Idag kanske man bör läsa lite i böckerna, funderade på att åka ner på stan och läsa på något fik men det känns jobbigt. Dyrt framförallt, måste ju köpa skor till sittningen. 


/ d.ä.

Feel The Noize

Igår gick årets första sittning av stapeln. Temat för aftonen var Glamrock. Många olika utstyrslar må jag säga. Själv körde jag på den lite mer feminina Glamrocksstilen med rosa, glittrande hår, ett jätteäckligt lila/genomskinligt linne från Slumpen och smink. D.ä. valde den lite tyngre KISS-stilen tillsammans med Demonen, IdOla och Starchild. På eftersläppet rasade det in folk och stämingen var god. Den fortsatte vara god hela kvällen trots ett ganska långt strömavbrott. Situationer som jag inte är särskilt van vid uppstod. Till exempel blev jag ombedd att visa mina privata delar när jag var en sväng inne på toaletten. Killen som frågade ville försäkra sig om att jag verkligen var av manligt kön.
Vanligtvis skulle jag förmodligen inte ta en sådan fråga som en komplimang men denna gång gjorde jag ett undantag.
  
När det var dags för hemgång sjönk stämningen däremot. Anledningen var Coronas usla kösystem till garderoben. Först står man med sin lapp ett bra tag för att vänta på att bli servad. När man väl är framme blir man instruerad att den lapp man har inte duger till den kön man stått i. Jackan var tydligen för långt bort från den kön, uppskattningsvis 5 meter längre bort än den kö jag borde stått i. Inga anvisningar gällande vilka lappar som gällde för vilken kö fanns heller. När jag väl fått tag på min jacka och börjat gå mot utgången så kommer en klassisk stereotyp som finns på de allra flesta uteställen. När jag passerar honom kör han den ack så klassiska kroppstacklingen. Vad är det om egentligen? Jag har verkligen svårt att förstå syftet. Tänker han "åh, där är en snubbe i rosa peruk, nu ska jag visa honom vem som är störst och starkast"? Skvallret från sittningen lämnar jag därhän, mest för att undvika feltolkningar, missförstånd och repressalier men visst ryktas det om både det ena och det andra... På tisdag ska nollorna laga mat åt oss faddrar. Kom ihåg - vi är kräsna!/ d.y.

She's So Hot - Boom

Så är då nollning och plugg(?) igång. Juristprogrammet i Umeå verkar ha fått en bra årgång återigen. Måndagen bjöd på lekar på Mariehemsängarna. Mycket festligt, gratis korv som JF stod för, märkliga lekar, vissa märkligare än andra. Onanas juck-lek verkade som hämtad från vardagsproblem på ett ålderdomshem eller liknande. Tvenne tennisbollar i ett par strumpbyxor som allt samman skulle symbolisera en annan form av bollar. Efter lekarna och skönsång av nollorna öppnades dörrarna till mitt residens. Till en början var d.y. och något besvikna över uppslutningen men så småningom dök det upp en diger skara faddrar och nollor. Det hela blev sedermera en riktigt trevlig tillställning. Något som inte var fullt lika trevligt var att jag skulle varit på studiebesök morgonen efter. Vem tycker att 10.00 är en bra tid att ha studiebesök på när det är nollningsveckor? Strax efter 14.00 måste passa bättre? Nåja, glädjen när sms:et som bekräftade att det var inställt nådde mig går inte att beskriva. Dagen var räddad. Eller nästan i alla fall. Det återstod lite grovstädning och även faddermiddag. Min vana trogen erbjöd jag återigen mitt residens, nu utan att riktigt tänka efter.

Vi hade planerat att bjuda på pizza sedan en ganska lång tid tillbaka. Alltså, inte gammal pizza men att planerna började smidas för länge sedan. Lite mer avancerat än mången annan traditionell fadder-middag-rätt, mest för att sätta press på nollorna.  En laddning bål reddes till, nollornas spetsades något mer än faddrarnas. Måhända fick även Gynning en något spetsad drink. Pizzorna verkade uppskattade av de flesta utom Falkenberg och undertecknad. Jag kan på intet sätt tala för Falkenberg men jag misstänker att det var Ackwells mediokra blandning av degen som gjorde att resultatet inte föll på läppen. Onana skröt om sina bravader i "Jag har aldrig". Ryan välte datorn. Stefan Liv pratade hockey. 
Så småningom drog hela gänget till Corona och jag vet inte om det var för att det var länge sedan eller om det bara var lite roligare än det varit förut. Kontentan är att det var förvånansvärt underhållande i alla fall. Efter Corona var somliga sugna på efterfest. Det ryktades om en sådan hos B1. För att vara på den säkra sidan ringde jag och frågade.
"Hej! Är det efterfest hos dig?"
"Är d.y. där?"
"Eh, nja, han är en bit bakom."
"Men prata med d.y"
"Vadå? Får jag inte komma annars eller?"
"Nja, men prata med d.y."

Efter det något lätt absurda telefonsamtal hittade jag d.y och därigenom min inträdesbiljett till den så kallade efterfesten. Jag kunde inte hålla tand för tunga och frågade om telefonsamtalet. Varför så selektivt? "Men jag tycker ju om d.y." E Contrario alltså "jag tycker inte om d.ä."

/ d.ä.

TACK!

BERBATOV KLAR FÖR UNITED!

/ d.y. i extas!

RSS 2.0