Rule Britannia

Battle of Britain sågs på E-Puben. Jag kände genast att jag kommit rätt då Glory Glory Man United spelades i högtalarna. En inte helt partisk bar alltså. Inte mig emot. 1-0. Jag måste nog säga att United var värda att trycka in ännu en kasse men resultatet är helt okej. Många lirare hade en bra dag. Inte minst O'Shea! 

Imorgon drar jag och Tigern på Valborgsweekend (?) till Stockholm. Vi har väl inga speciella planer direkt förutom att hälsa på lite Tigersläktingar och glida runt på stan. Det ska bli skönt att komma bort ett tag. Funderar på badpremiär. Får se hur det blir med den saken. Yr.no har förutspått 18 grader på lördag. Låter som en lysande premiärdag!

Måste packa klart nu!

/ d.y.The Judge

Idag var det lite hastigt, lite lustigt, huvudförhandling i vår civilprocess. Lika hastig och lustig kände jag mig där jag satt och skulle agera ordförande. Visserligen gillade jag det ändå. I alla fall gillade jag det lite. Skulle rentav kunna tänka mig en framtid som domare, även om mina betyg hittills säger annorlunda. Synd att jag är så dålig på att plugga (eller förstå?). Nåja. 
Jag var ändå hyfsat nöjd, jag tror inte jag gjorde så många fel som jag skulle kunnat göra och vittneseden sitter rätt bra nu.  Likaså eden för de sakkunniga. De borde ha en ed för skakunniga också. 

Nu är det visst Valborg. Det var någon som sa något om det. Själv har jag inte så mycket koll på sådana helger. Helgdagar kommer oftast som en liten chock för mig. Julhelgen har jag hyfsad kläm på dock. 

Hockey ikväll. Fotboll ikväll. Det är mycket nu. Geléhallon också. 

/ d.ä.

Roll Away the Stone

Torftigt. Torftigt är bara förnamnet. Torftigt är nästan en försköning av verkligheten. Verkligheten är havregrynsgröt utan mjölk. Jag hittade dock en form av aprikosmarmelad som stått och väntat på ett bättre öde. Ödet blev nu kombination med havregrynsgröt. Det var ändå över förväntan. Sockerchock? Hittepå!

Husfest i lördags alltså. Det var kanske inte "the time of my life" men ändå. En kul grej att kunna säga att vi var där. Avfärden från festen blev dock lite hastigt och inte så lustigt. Mer oväntat. Taxi hem, lämna lite grejer. Stekare bland annat. Därefter spatserade jag till d.y. där vi förväntade oss nhl-hockey. Tji fick vi. Istället fick det bli lite Fawlty Towers. Det viktigaste var dock den så kallade natta-maten. Korv med bröd och massor av ketchup. Summa summarum, jag gillar inte korridorsfester. Vet sällan var jag ska ta vägen. Tar jag vägen tar jag garanterat fel väg. Den bästa vägen i lördags var fönstervägen ut från Gladstone Ganders rum. Undertecknad landade, tro det eller ej, oerhört graciöst. Så gjorde även d.y. Juckes hopp blev dock inte lika stilfullt. Landningen fick 1 av 9 poäng. 

Jag har läst lite gamla blogginlägg. Intressant faktiskt. Märkligt samtidigt. Har ändå skrivit ganska länge nu. Utan att egentligen ta upp något av vikt. 

Nu ska jag försöka knåpa ihop helt onödiga kallelser. Schemalagd huvudförhandling som ändå "kräver" kallelser. Som att ingen skulle dyka upp utan dem.

Basket ikväll. Det blir, förhoppningsvis, kul.

/ d.ä.

Basket Case

Idag var en bra dag. Den började ganska dåligt med lite lätt försovning men avslutades på ett mycket bra sätt. KRIS-föreläsning i plugget på morgonen. 0815, väldigt intressant kanske inte relevant på alla plan men bra att få en annan bild av rättsväsendet än den man under utbildningens ryggklappande annars får. Dagens andra föreläsning avhandlade huvudförhandling i civilprocess. Även det intressant. Tyvärr har jag inte mer än en 5-årings koncentationsförmåga vilket gör att föreläsningar som jag kan ha stor nytta av ändå tenderar att gå mig förbi som att jag var någon annanstans. Eller i vart fall inte mentalt närvarande. 
Efter de två föreläsningarna begav sig ett gäng glada gossar ner mot stan och den för dagen nya Whyred-utförsäljningen. Undertecknad investerade i en vårjacka. Annars var Spårarn den som botaniserade mest, han tog i alla fall lång tid på sig och utförde noggranna undersökningar av många plagg. Därefter vidare mot Acnes utförsäljning. Kul att lilla Umeås utbud plötsligt ökat med sisådär hundra procent. 

När vi flanerat på stan och haft spenderbyxorna på bar det upp mot universitetet igen. Seminarium rörande DNA. Jag och Maskrosen verkade faktiskt ha liknande åsikter vad gällde "topsning". Topsa på! Jag misstänker att vår lärare ville poängtera hur godtycklig lagregeln är, för egen del blev lagregeln inte särdeles godtycklig då jag ville topsa alla. Kanske missuppfattade jag något. Kanske har jag fel. Men innan jag blir övertygad om det står jag fast. 

Väl hemma igen råkade Stekarn och jag på A2 där han satt och glassade i solen iklädd två par glasögon. Ett par solglasögon och ett par "vanliga". Ett beslut om grillning togs ganska snart och därpå följde förberedelse. Onana hade myror i byxorna och föreslog först fotboll som avvisades på grund av brist på deltagare. Lagom till kvällen byttes fotboll mot basket. Riktigt roligt faktiskt. Om än att risk för konturchock gör mix-spel annorlunda mot omixad bollsport. Kvällen rundades av med lite Guitar Hero och NHL hos A2. Bra! Tack!

/ d.ä.

Rap Das Armas


Låten ovan hörde undertecknad i en film, Tropa de elite, i måndags. Igår när Stekarn anlände gick han och nynnade på samma låt. Märkligt sammanträffande. Han hade dock hört den på annat håll, klubb pratades det om. 

Idag är det Jönssonligan på tv. Det bådar för skratt eller i vart fall nostalgi. När jag var yngre var Jönssonligan riktigt underhållande vill jag minnas. Tyvärr fick någon idén att det vore kul med en ung Jönssonliga. Det är det inte. Det är bara den vuxna ligan som är rolig. Barn har inget sinne för komik, eller kvalitet. 

Vår, vinter om vartannat. Nu börjar ölänningen bli trött på det lynniga vädret. Hemmavid är det vår på riktigt. Här verkar våren knappt existera, när den väl gör det i små små tjok vandrar norrlänningarna (inflyttade och infödda) ut på gatorna och klär sig genast i shorts och t-shirt. Helst sitta hela dagarna, åtminstone soltimmarna, på kafé. Vilket förvisso är trevligt. En detalj jag la märke till när vi häromdagen satt på Waynes och njöt av vårsolen. Alla stolar vändes mot solen. Det hela blev en åka tåg/buss-liknande upplevelse. Lite som en busstur i motljus. Visserligen kan beteendet vara förklarligt men likväl är det för mig lite konstigt. Återigen kan det bero på olika motiv med kafévistelsen. Antingen vara där för umgängets skull eller vara där för brännans skull. Jag nämner inga namn.

På matsedeln idag, bruna bönor med fläsk. Det är najs. Lika najs som att köra en 994 antagligen.

/ d.ä.

Hard work

Då d.ä. i sitt senaste inlägg förmodligen helt medvetet felciterat mig så känner jag att jag måste försvara mig med ett PK-inlägg. Jag menar att om det är något kön som pratar mer än nödvändigt på gymmet så är det procentuellt sett det kvinnliga könet. Detta baserar jag alltså endast på mina egna empiriska undersökningar och har inte något vetenskapligt belägg för. De flesta kvinnor tränar då de är på gymmet. Självklart finns det även män som pratar mer än de tränar. Egentligen har jag inget problem med att folk pratar. De förstör ju bara för dem själva men när de tar upp exempelvis en bänk i 20 minuter kan man börja bli smått irriterad. Mina undersökningar har också visat att pratfenomentet inte är lika förekommande på Sporthallen som på IKSU. Mycket är olikt. D.ä.s förtalliknande inlägg kommer självklart att resultera i repressalier. Extra mycket träningsvärk kanske?
/ d.y.

Tear It Up

Påsk har varit sägs det. För min del var väl påsken kanske ingen större höjdpunkt, i alla fall om man bortser från påskmusten. Fem flaskor á 1,4 liter inhandlades i torsdags, eller om det var fredags. Nu är sista flaskan öppnad och den tar antagligen slut inom kort tid. 

Jag överhörde en konversation när d.y. Spårarn, Onana och jag satt och njöt av solens värmande strålar på Waynes terrass. En tjej diskuterade killars gymvanor (ej gynvanor) med en kille, möjligen kan det varit en så kallad pojkvän möjligen en vän eller kanske en tillfällig förbindelse. Hur som helst, hon hävdade att killar snackar mer än de tränar när de är på gymmet. Killen hävdade försiktigt motsatsen men blev snart överkörd, detta talar för att det kan rört sig om en pojkvän eller en gosse med sådana ambitioner. Nåja, jag har inga direkt långa vanor av gymmande men jag återkommer antagligen till ämnet efter några veckors empiriska undersökningar. Min utgångspunkt är att tjejen på kafét har fel. För att citera d.y. "det är väl tjejer som gör så?". Genus för tusan!

Det är svårt att blogga när man inte har så mycket att skriva om. När inget händer är fantasin strypt. Egentligen borde det vara tvärtom. När inget händer borde man fantisera mera. 

Kollat på Miami Ink nu. De är rätt duktiga grabbarna där. Chris Garver i synnerhet. Visserligen verkar studion i LA Ink vara mer inbjudande. Mer så kallad kvinnlig fägring. 

/ d.ä.

Break

Nu har vi instuderingsvecka framför oss. Många har farit hemåt till sommarväder. Förhoppningsvis ska jag lyckas få in lite kunskap i skallen under "lovet". Igår gjorde jag och Brokeback premiärkasten på discgolfbanan. Det var fruktansvärt blött och kallt så nästa runda får nog vänta tills dess att det tinat upp en aning. 

Uniteds debutant Macheda har verkligen tagit för sig. Avgjort två PL-matcher i rad. Kul! Hoppas han kliver in och avgör CL nu också. Det kommer bli oerhört nervöst i returen mot Porto...

Våren är här igen. Förhoppningsvis för att stanna. Satte mig ute på balkongen och läste "tydligen" lite Ekelöf. Han använder ordet "tydligen" på ett sätt som jag aldrig sett förut. Frågan är om det är det man ska fokusera på. Känns kanske inte som det mest relevanta att lägga sin koncentration på. Störande är det i alla fall.

Wax on, wax off!

/ d.y.

Segern är vår

Det blev en lång dag i skolan igår med blott ett par timmars uppehåll. 09:00 hade min basgrupp möte med vår "klient" i det fiktiva civilmål som vi håller på med just nu. Därefter knåpade vi ihop en stämningsansökan. Jag och Van Gogh tog oss vidare till Kat i ett par timmar och åt bullar och slumpade fram Wikipediaartiklar. Legal English på det 18:00. Efter det var det dags för mat. Det blev Coronas asiatiska buffé. Inte så tokig faktiskt. Goda vårrullar! Det bjöds även på underhållning. Konsert med en tjej som heter Anna Hamilton. Ganska bra måste jag säga ehuru musikstilen kanske inte är min tekopp. Lite plugg på det och hemma klockan 23. Stabilt. 

Som många redan vet vann vi kvalet! Vi spelar därmed i division II nästa säsong! Det var spännande ett tag i returmötet då Luleå ledde med två mål vilket medförde att den totala ställningen var oavgjord. Vi lyckades dock knyta ihop säcken. Höjden av lycka!

Våren är inte långt borta nu. Termometern verkar ligga ganska stabilt över nollan. Det vore skönt att få bort lite snö så discssäsongen kan börja. Jag bävar inför pollenattacken. Inte roligt alls men jag kan ta en för laget för laget bara det blir vår!

/ d.y.RSS 2.0