När Festen Tagit Slut

Jag vet inte varför det är så, om det har blivit så med åren eller om det alltid varit så. Kvarstår gör det faktum att jag är värdelös på att socialisera med nya människor. Det där som många är duktiga på, att börja prata med någon de egentligen inte känner, den förmågan saknar jag totalt. Kanske bottnar det i att jag på längre sikt ser det som att personen i fråga ändå inte är någon jag kommer stifta närmare bekantskap med. Jag kommer antagligen aldrig prata med människan och framförallt inte ens känna igen honom/henne nästa gång vi råkas. Jag kommer knappast säga "hej!". Till saken hör att jag inte är intresserad av att veta "allt" om personen. Kort sagt, jag bryr mig föga. Jag kan inte ens om jag vill det, verka intresserad. Min far däremot, han kan prata med vem som helst, om han inte stör sig på något hos personen. Gör han det kan han vara kall trots att de umgås/träffas via andra omständigheter som att det råkar vara min mors väninnas make eller dylikt. Han kan alltså efter att han skapat sig en bild av personen slå, antingen av eller på trevligheten. Hos mig är den konstant i viloläge. Är det inte en person jag kan tänkas ha en längre samhörighet med så blir det intet konverserat. Därmed basta. Jag tror mig känna många, eller i vart fall vara bekant med många. Antagligen är jag bekant med många, känner få, men färre känner mig. Jag vill inte verka djup, ty det är jag rakt inte. Ytligare människa är svår att finna. Ändock har väl även jag ett uns av djup, om än ett grunt sådant. 

Lördag idag alltså. Vad kan vara i färde en lördag? En lördag innan match? En lördag innan match på bänken? Som tur är har jag bra sällskap på bänken under morgondagen. Coach-K skulle nämligen också få sitta. Antagligen blir lördagen lugn med matchdag i annalkande. Man måste vara fysiskt och mentalt förberedd för att sitta bänk och dessutom, till stort förtret, vara redo att hoppa in något enstaka byte här och där. Back är ju som alla känner till en extremt lätt position att hoppa in på. Det finns en anledning till att backar normalt sett har mest speltid i ett lag. Nåja, vad är en bal på slottet?


/ d.ä.

Jag Är Bara Lycklig När Jag Dricker

Mattläggning på Universum igår. 20 man som kanske inte jobbade livet ur sig men likväl höll vi på från 21 till strax innan 24. Lite jobbigt ändå må jag säga. Var hos Brokeback och kollade de två sista perioderna av derbyt mellan Umeå City och Dalen. Tyvärr vann Dalen denna gången också. Det måste vara lite tråkigt med Dalen ändå, det är inte ett överflöd av egna produkter i laget direkt. En väldig omställning för mig som hemmavid är van att laget består av mellan 50-80% egna produkter. Tycker dessutom Dalen spelar ganska tråkig innebandy, City spelade en riktigt underhållande innebandy i första perioden. Därefter verkade det som att de inte riktigt orkade hålla upp tempot, de orkade inte riktigt stressa Dalens lite skakiga backar lika intensivt som i första. Jag häpnar varje gång Hörna blir uttagen i landslaget, de matcher jag sett (och de börjar bli väl många för att bli ursäktad var gång) har den sista utposten i Dalen varit den svaga länken. Bara här i stan finns det minst två som jag rankar högre, Ställ i City IBK och Mattias Johansson i City IBF. 

Idag vaknade jag av en dörr som stängdes. Jag är inte säker på vad de kallas men en dörr som man drar igen, ofta på skåpbilar eller större familjebussar. Terror-Tess hade dock väckt mig lite en stund tidigare med ett sms frågandes om jag ville ha supplementet till någon del av kurslitteraturen. Nåväl, jag misstänkte att det var det paket jag väntat på sedan en tid tillbaka som nu var på väg att levereras. Jag studsade sömndrucken ur sängen och iklädde mig det som låg närmast. En kort tid senare ringde det på dörren. Mycket riktigt var det den leverans jag på förhand trodde att det rörde sig om. Ett par Amberleys, prydligt paketerade med skoblock och allt. Dessa skoblock ställde dock till med visst förtret då de visade sig vara besynnerligt knepiga att få ut ur skorna. Efter lite vickande kom de dock till sans och jag tror inte de ska användas till Amberleys:en i framtiden. Kanske till oxfordsen istället. Nu kan jag nästan vara cowboy, eller i vart fall lite Beatles... 

/ d.ä.

Gardens Tale

I lördags hade vi match. Sävar stod för motståndet. Uppvärmingsmusiken stod Volbeat för. Redan då kändes det att det skulle bli en bra dag med 3 poäng hem i bagaget. Matchen slutade 9-1 till oss. Detta trots en riktigt bra match av deras målvakt. Jag kan tänka mig hans frustration över deras bristfälliga försvar. Vi ligger just nu 3a. 2 poäng från kvalplats. Det kommer att bli spännande i år.

Efter matchen styrdes lagfest upp. Vi började med att se handbollen. Inget vidare underhållningsvärde mot Frankrike dessvärre. Märkligt att Sverige spelade bättre sedan 4 av de ordinarie spelarna bytts ut. Inte blev man gladare efter matchen mot Ungern heller. Tråkigt att de ska klappa ihop sådär. Söndagen var helt okej. Söndagar brukar vanligtvis vara fyllda med ångest inför den kommande skolveckan men denna känsla infann sig inte igår.

I kväll stundar innebandyderby mellan Umeå City och IBK Dalen. City har på något sätt blivit folkets lag. Själv föredrar jag också City framför Dalen. De spelar rolig, offensiv innebandy

Efter dagens morgonlektion var jag för första gången på 5 veckor på sporthallen. TIll min lycka spelades Rockklassiker! Inte illa!

/ d.y.

Pure Morning

Då var straffrätten inledd. Jag måste instämma med d.ä., Ackwell och A2 i deras tro på att det blir en intressant termin. Trots att föreläsningen var tre timmar lång kändes det inte särskilt ansträngande att fokusera och hänga med. Det var mestadels intressanta saker som togs upp. Åhörarkopior är aldrig fel det heller. Fokuskonkurrensen blir då inte lika påtaglig.
   
Igår köpte jag nya jeans efter många om och men. 50% rea är svårt att motstå ibland. Flott har ett rätt brett utbud på jeansfronten måste jag säga. Det blev ett par Edwin Nashville Red Selvage. Jag är nöjd med mitt kap. 
   
Ikväll har jag varit på Löven vs. Leksand. Slutresultatet blev 1-3. Löven var bra i första perioden men sedan var det inget vidare. Ett 4 minuter långt powerplay utan ett skott på mål säger en hel del.

Gladare nyheter - Handsbollslandslaget verkar på G! Att de skulle vinna mot Spanien trodde jag faktiskt inte. Imorgon blir det tufft igen. Kroatien. Handboll är en sport som gör sig riktigt bra på tv. I alla fall om det är någorlunda jämnt. Att se en match där det skiljer 15 mål redan efter en halvlek är kanske inte sådär jätteunderhållande såvida man inte bjuds på "japanare" och andra globetrotterliknande spektakel.
  
 8:15 är morgondagens starttid. Det är tredje gången denna vecka som jag måste släpa mig upp i gryningen. Om jag någon gång får inflytande över lagstiftningen ska jag se till att undervisning får inte ske före klockan 09. Och då är jag generös mot morgonpigga. Det blir premiär för en ny undervisningsform imorgon om jag förstått saken rätt. Grupparbete under uppsikt av lärare verkar det handla om. Ganska klokt faktiskt, lite som på gymnasiet. 

Kursböcker? När?

/ d.y.Crocodile Shoes

Idag fick jag stilla mitt samvete. Det kan tyckas besynnerligt att ens få samvetskval över en sådan enkel sak som att av misstag ta två kaffelock. Vissa skulle kunna göra det upprepade gånger utan att ens fundera. Vissa kan, har jag märkt, till och med genomföra en förhållandevis mild form av bedrägeri för att tillgodogöra sig gratis bussresor. Ett beteende jag finner en aning upprörande. Att jag igår helt av misstag och utan vetskap om att dessa kaffelock faktiskt betingade en krona i pris per lock faktiskt stal två stycken gjorde mitt samvete tyngt av skuld. Idag kunde jag så reglera den skulden. Biträdet i Tornet blev faktiskt uppriktigt sagt glad och verkade tyst berömma min ärlighet varpå jag med ens kände mig lättare till mods.  

Häromdagen la jag en beställning hos Herring Shoes. Som av en händelse, eller min bristande matematiska förmåga, råkade jag föra över för lite pengar varför beställningen inte fullgjorts ännu. Till min stora besvikelse så klart. Spännande att se om det blir av idag. Ett snöigt Umeå behöver lite mer lädersula. 

Satt och läste, eller tänkte läsa men diskuterade mer med Ackwell och A2 efter föreläsningen idag. Alla voro vi eniga om att förevarande termin verkar lovande. Vår föreläsare idag pratade lite om genus men gjorde det mycket mer nyanserat än vad en av våra föreläsare från T1 gjorde. I den senares framställning kunde egna åsikter lysa igenom väldigt tydligt, nästan obehagligt tydligt. Det blir spännande att se om Ackwells farhågor besannas, kommer den kvinnliga delen av klassen att anamma något sorts mansförakt? 

/ d.ä. 

Come Together

Basgrupperna är nu publicerade på Cambro!

/ d.y.

It's All About The Money

Dear Sir,

Thanks for your interest to my product! 

There are two prices for ICON:

MTO: 1200 USD
MTM: 1450 USD

In case of MTO you can specify your size, and I will make your shoes, if you wish to make it exactly to your measurements, I can send you a guide how to measure your foot, and this price contains a trial shoe (not suitable to wear just to try), what you will get by post.

Feel free to ask if you have more questions!


Bests,

Marcell Mrsan
Koronya Handmade Shoes and Boots
www.koronya.com

Antar att det får vänta lite. Blir nog någon (eller några?) beställning(ar) från Herring Shoes innan det blir verklighet med MTM:s från Koronya. Marcell har lagt upp flera videos på YouTube där man får se hur processen går till. Mycket intressant att se hantverk utföras på ett så skickligt sätt. I videon här nedan har han klippt hop flera videos till en för den utan tålamod. Märk väl att jag tidigare avhandlat min brist på tålamod, tydligen verkar mitt tålamod bara ohälsosamt kort när det är saker som inte intresserar mig. Innan tentan laddade jag däremot upp med alla Marcells videos. Då fanns inga gränser för mitt tålamod.


/ d.ä.

River Deep Mountain High

Jag måste säga att det känns konstigt att inte ha något hängande över sig. En helg helt utan förpliktelser så när som på en innebandymatch. Den hade jag helst sluppit såhär i efterhand. Förlust... United gick däremot upp i serieledning idag så helt nere är jag inte. Dessutom har handbolls-vm dragit igång så man ska inte klaga. Det enda man kan klaga på gällande handbolls-vm är att Ekwall jämt ska vara där i båset och störa spelarna. 

På måndag börjar straffrättsundervisningen. Jag har höga förväntningar. Hoppas de infrias. 

Sitter och ser på körslaget. Helt okej program faktiskt. Är väl inget fan av Snygg-Erik men han åker föroppningsvis ut. Wells will rock you.

/ d.y.

Infinity

Hur gick det här till? Efter tentan igår kom jag hem, lagade mat, åt mat, somnade ett tag och sen iväg mot BSBs korridor och förfest inför tentafesten. Så långt allt väl. Allt var väl även en bit in på tentafesten sen började det barka utför och slutligen pang! Dags för mig att bege mig hemåt. Vinglande hela vägen hem på min cykel, ett under att jag inte cyklade kull en enda gång. Vissa svängar som jag vanligtvis brukar vara extremt försiktig i gick igår kväll som en dans. Inga problem alls.

Väl hemma och i synnerhet idag har problemen däremot varit väl påtagliga. Inte lika roligt som de där timmarna igår innan 23-tiden. Passar på att be om ursäkt just ifall jag gjorde något dumt eller sa något sårande. 

Glädjande nog för d.y. spelades hans favoritlåt ett flertal gånger av DJ DJ./ d.ä.

Det är över nu

Här är jag. Tillbaka från de döda. Plugget har upptagit större delen av mitt liv de senaste två veckorna men nu är det ÄNTLIGEN ÖVER! Tentan är klar! Borta! Väck!

Den lycka som sprids i kroppen nu har inte funnits på mycket länge. Ikväll blir det tentafest. Tentasnack förbjudet. Tyvärr brukar något juridiskt spörsmål ändå framkomma under kvällens gång. Undertecknad är inte alltid helt oskyldig. Jag ska tygla mig denna gång. Kod grön ett bra tag framöver nu. Inför nästa termin som för övrigt börjar på måndag har jag lovat mig själv att bli mer organiserad och inte göra allt i sista sekund. Det löfte har jag gett mig själv mången gång förr utan att det gett någon verkan. Detta gång är det allvar. Jag hoppas det i alla fall.

Tagga tentafest nu!

/ d.y.

Soul Shakedown Party (Gästbloggare Peson)

Det är mycket nu. Tentan stressar och pressar mina kära vänner. Själv har jag den farliga känslan att det löser sig. Jag skulle vilja påstå att jag är onödigt lugn, som motsats till flertalet individer i klassen som med en fanatisk manövrering endast har ett stort AB i sikte. Jag tror inte att man blir lyckligare över ett AB men å andra sida har ett betyg av ädlaste valör en viss inverkan på framtida lycka, allt i Darwins anda. Med AB eller ej så vill alla umgås med personer som är lyckliga. Lycka har nämligen den förträffliga egenskapen att den smittar av sig, men tyvärr gäller det även det motsatta. Därför undviker vi gärna olycksaliga personer och en segregering mellan lyckliga och olyckliga uppstår. Genom detta skapas små kluster av lyckliga individer där olyckliga ej äger tillträde, inte uttalat men ändå med en strikt tillämpning. Nu värnar jag mycket över det kamaraderi jag har bundit så jag ska inte gå längre i detta resonemang men jag vill bara framföra att sällan är jag så lycklig som jag är efter en tenta. Lycklig kanske är lite starkt men sällan är jag så glad som efter en tenta. Då träffar jag mer än gärna alla i klassen på en vild tentafest där jag blir smittad av andras glädje över att nu är det förbi. Kanske kan även den olycklige på detta sätt bli lycklig? 

Jag måste erkänna att jag halkat efter lite i bibelstudierna. För att vara helt sanningsenlig bör det nog sägas att det inte blivit några alls. Jag är visserligen konfirmerad men det var mest en anledning till att få åka på läger med kompisar. En möjlighet att obefogat få lite dyrbara presenter är även det en faktor som inte ska förglömmas. Trots (eller på grund av) min bibelokunnighet måste jag fråga mig varför de tre vise männen kallas ”De vise männen”. Av vad jag har förstått så såg de något stjärnfall på himlen som de raskt beslutade sig för att följa efter. Vilken normalbegåvad människa börjar följa efter en stjärna?  Möjligtvis ett beteende av en enfaldig men det vittnar åtminstone inte om någon större visdom! Och vem får för sig att slumpmässigt ge bort guld, rökelse och myrra till en nyfödd unge? 
Så hur blir man en vis man? Var detta ett självtaget epitet? Tillsynes verkar de varit tre charmanta grabbar som planlöst drev runt i öknen från husfest till husfest. Då kan man förvisso ha stor användning av myrra som var den tidens ”oil of olay” för de välbärgade, följaktligen kunde denna produkt även användas som glidmedel. Rätt soft att ha massa cash, röka och glidmedel när man är på resande fot. Man skulle kunna säga att de var lite av dåtidens George Michael. Mannen som blivit gripen tvetalet gånger på offentliga toaletter. Ena gången för att ha blottat sig framför en polis och andra gången för knarkinnehav. Om det är denna typ av män som enligt bibeln är ”De vise männen” så har kristendomen starka trovärdighetsproblem, samtidigt skulle detta innebära jag plötsligt skulle känna viss sympati för denna religion. Som ni förstår lämnar mina bibelkunskaper mycket att önska och man kan undra varför. 

Imorgon är det tenta och framförallt TENTAFEST! Då ska vi lyckliga samlas och låna lite av filosofin från kristendomen, vara lite som ”De vise männen”! Festa som George Michael! Rock’n’roll! NUUU ÅKER VI! 

Dagens lapp: 
Pippis mamma är i himmelen! Var DIN mamma är vet jag inte! Men hon jobbar inte här! Plocka undan efter DEJ!” 

/Peson

(Get Off Your) High Horse Lady

Få saker gör mig så irriterad som fula grejer på en innebandyplan. Allra helst sådana jag själv utsätts för. Det är sällan jag blir uppriktigt förbannad men just där och då tappar även jag, ibland, den där spärren jag annars brukar ha. Idag var det träning igen, jag spelade back igen. Det var kul. Förvisso spelade jag i en riktigt bra femma vilket så klart underlättade saken oerhört. Nåja, det som ni, av de inledande raderna, kanske förstår lever kvar efter träningen är de två fula (möjligen må jag vara aningen partisk i min bedömning) tacklingar jag fick i ryggen. Alltså, det är inget konstigt att åka på någon sådan då och då. Även den bäste kan hamna lite snett i en närkamp. Det irriterande är när man ser att en viss individ gör samma fula grejer upprepade gånger. De två tacklingarna jag fick var alltså av samma individ, denne brukar även göra liknande grejer ganska ofta. Det hela verkar vara resultatet av någon sorts frustration beroende på andra tillkortakommanden. Jag förstår dock inte varför andra ska behöva lida för dem. 

Idag har Moderaten och jag skrivit ut en massa papper inför tentan. Det gick, efter vissa problem med skrivare nummer 7, ganska bra. Förhoppningsvis är allt utskrivet nu. Antagligen lär jag hitta något i morgon som kan vara bra att ha med. Då står mitt hopp till A2 och dennes laserskrivare. A2, han har grejer han. 

Nu har jag lagt ner pluggandet inför tentan på torsdag. Det blir nog inte bättre än så här. Det får bära eller brista helt enkelt. I morgon eftermiddag/kväll blir det pizzabuffé på Scharinska. Denna gången ska jag inte köpa den dyraste ölen. Det får duga med någon mer, precis.

Nu orkar jag inte skriva mer... eller så har jag inget mer "vettigt" att skriva. / d.ä.

Telephone Blues

D.y. hade lagt beslag på "Hanging on the Telephone" en titel som kanske passat bättre till detta inlägg. Däremot bör inte denna titel vara på något vis missvisande då jag inte blev direkt glad av att sitta i telefonkö i 40 minuter. Vem har kommit på att det är en bra idé? Bättre att ha det som Vårdcentralen (i alla fall hemma, har ingen erfarenhet av någon annan som tur är) och tydligen SAS. Då får man ringa och kanske beskriva sitt ärende och därefter ringer de upp när de väl har tid. Det är service minsann. Service är inte att låta någon sitta i telefon i 40 minuter, få höra "ditt samtal är fortfarande placerat i kö, vi gör allt för att besvara ditt samtal så snabbt som möjligt". Inte nog med att det tar lång tid, alltmedan tiden går blir jag mer och mer övertygad om att de inte alls gör sitt yttersta för att besvara mitt samtal "så snabbt som möjligt". Snarare blir jag övertygad om att de fikar eller tävlar om vem som kan vänta längst utan att besvara ett samtal. Väntar ut varandra... så måste det vara. 

Idag har jag lärt mig lite tror jag. Förstått lite i alla fall. En liten, liten pollett trillade ner. Kanske inte hela vägen men åtminstone en bit på väg ner mot dess slutgiltiga destination. 

Mitt konversationsprogram på datorn funkar inte, det vill inte logga in mig. Egentligen är det nog ganska bra, jag behöver verkligen inte mycket distraktion för att få upp ögonen för något annat än det jag borde göra. Flera gånger har jag påstått att min koncentrationsförmåga är på en treårings nivå. De som spenderat lite tid med mig vet nog att det inte är någon överdrift. Ibland verkar det snarare vara en underdrift då jag kommer på mig själv sitta jollrandes och drömma mig bort till något land, långt, långt borta. 

D.y. kör dubbla pass. Det kanske snarare är så att han kör ett pass med en ganska lång uppvärmning. Under uppvärmningen består stor del av att förklara saker för, ja vad ska man säga, mindre pålästa? Mindre begåvade låter inte alls lika bra och jag vill ogärna tro att så är fallet. Återstår att se hur långt d.y:s tålamod räcker. Kanske räcker det ett par dagar till.

JF-innebandy i morgon. Det råder stora tvivel rörande mitt deltagande. Man skulle kunna säga att chansen är obefintlig. Fokus just nu är på studier (och bloggande) samt någon innebandyträning (inte JF) då och då för att rensa huvudet. Förhoppningsvis rensas endast onödigt vetande bort. Tyvärr, om jag känner mig själv rätt, ligger allt onödigt vetande kvar och tar plats. Onödigt var ordet. 

/ d.ä.

Vi Var Bara Pojkar

Jag har inte många minnen av att jag någonsin pluggat mycket. Ett fåtal saker vet jag att jag pluggat. Under lågstadiet var det multiplikationstabellen som skulle präntas in, väl till provet vill jag minnas att jag endast hade multiplikation i huvudet. Provet, å andra sidan, hade inte mer än ungefär 1/5 multiplikationsuppgifter. Behöver jag skriva hur mitt resultat såg ut? Det andra jag kommer håg att jag pluggat var engelskaglosor. Det minns jag lika väl att jag slutade göra i sjuan då vår lärare ändå var tråkig. Sedan dess kommer jag inte håg att jag studerat mycket alls. Varje gång våra lärare säger "glida på ett bananskal" känner jag mig extremt träffad. Lite dåligt samvete har jag väl över det också stundtals. Undrar om det är mitt ö-temperament som gör sig påmint, "varför göra idag, det du kan göra i morgon?" Förhoppningsvis kan jag ändra på mig till nästa termin. Men hur många gånger har jag inte tänkt så? Hur många gånger har det blivit så?

Idag har jag varit i Örnsköldsvik. Innebandymatch. Samling vid Gammlia 13.25 hemma igen ungefär 20.15. Kändes lite ovärt. Dels för att vi förlorade matchen med uddamålet. Dels för att jag bara spelade en period. Idag dessutom på en ny, eller snarare nygammal position. Back. Vår femma spelade 1-1. Förstafemman spelade 0-3, och andrafemman spelade 5-4. Ett mål gjordes även i power play. Ö-vik IBF vann följdaktligen med 8-7. Tungt är bara förnamnet.

Ingen mjölk hemma, det vill säga ingen Oboy. Det får bli öl istället. Kanske en sängfösare innan sänggående också. 


/ d.ä.

I Want To Love You Tender

Det är något utöver det vanliga vad gäller musik och kultur från våra grannar i öst. För några år sedan såg jag den så kallade "finska discoskolan" som verkar ha visats på finsk tv:s motsvarighet till SVT:s UR -program. Det var en upplevelse utöver det vanliga må jag säga. Flertalet steg i skolan är svåra att genomföra med den grace och elegans instruktören visar prov på. Tro mig, jag har försökt. Likväl verkar jag vara flera år ifrån den fantastiska nivån. Hans klädsel är en blandning av smakfull cricket-spelare och en inte lika smakfull karaktär ur Saturday Night Fever. Det är lite "det-är-inte-hur-gammal-man-är-utan-hur-gammal-man-känner-sig" över honom.

Idag har jag, moderaten och d.y. tentapluggat igen. Eller jag kan inte påstå att jag pluggat så mycket, de övriga deltagarna var som vanligt mycket mer engagerade. Jag har svårt att förstå hur jag funkar. När jag kommer till skolan är jag trött och har i regel inte ätit något då jag haft bråttom på morgonen (ofta pga min trötthet), jag är dessutom, numera, ofta sen. När jag sedan sitter där har jag svårt att koncentrera mig. Efter en stund blir jag hungrig, då kan jag inte koncentrera mig, sen äter jag efter det kan jag inte koncentrera mig. Sammantaget, jag kan inte koncentrera mig. 

Till min stora glädje har jag, istället för att plugga när jag kom hem, hittat ännu ett guldkorn ur våra grannar i östs aldrig sinande skattkista. Även denna gång får man se prov på oväntade danssteg, personligen ser jag den manlige solistens steg runt 2:18 in i klippet som allra högst avundsvärda. Hyvää!

/ d.ä.

Unchain My Heart

När jag kom innanför dörren igår låg ett brev och väntade. Ett inkassokrav närmare bestämt, detta trots att jag betalat den fordringen kravet åsyftade. Högst beklämmande tyckte jag och eftermiddagen var därefter mer eller mindre förstörd. Vånda, jag ansåg mig, självfallet, inte ha gjort något fel. Visserligen, jag betalade en dag för sent och det var helg. Men å andra sidan var det som sagt helger och grejer, vem skickar med gott samvete ut inkassokrav då? Idag ringde jag till dem, då var allting i sin ordning. Det var de som gjort fel. Kanske skulle jag försöka med en skadeståndstalan enligt 18§ Inkassolagen? Visserligen bara en dags plåga men ändå uppenbart lidande. Tyvärr verkar det vara så att Inkassolagen ska tillämpas endast i komplicerade fall till vilka min situation kanske inte härrör. 

"Som framgår av det nyss återgivna uttalandet under förarbetena kan emellertid någon helt fast avgränsning av området för skadeståndsskyldigheten enligt inkassolagen inte göras. En försiktig utvidgning av skadeståndsansvaret utöver det centrala tillämpningsområdet kan i vissa fall te sig motiverad."  - NJA 1985 s143

Kanske kan det nu te sig motiverat? Ett inkassoföretag kan ju inte skicka ut inkassokrav när fordran redan är reglerad. Det är i mitt tycke nästan som att spela lotto. Gemene man får ändå anses vara orolig över att hamna i trubbel med inkassokrav och betalningsanmärkningar och sådant tråkigt som kan komma därav. 

Så, något annat. Idag har vi tentapluggat, räknat en massa. Jag är inte riktigt vass på det där. Så fort det kommer siffror på tal (haha) så blir min koncentrationsförmåga än mer likt ett barns än i vanliga fall. Därför var det kanske inte så bra att jag höll i pennan och fick kladda på whiteboard-tavlan. Fast resultatet var ganska fint. Starchild, the Demon, Spaceman och the Cat. Alla fick de vara med. Återstår att se om någon respekterar det "låt stå" jag la till. 

Till min stora glädje har jag dessutom fått ersättning för min resväska som blev försenad 10 timmar vid resan Umeå-Kalmar. Idag verkar vara en annorlunda dag nämligen en bra dag. Men det kan ju (och brukar) ändra sig ganska snabbt. 

/ d.ä.

The Gambler

Ordvitsar, roligt, klämkäckt men är det förunnat göteborgare? Om jag drar dåliga ordvitsar, vilket jag också säkerligen gör, blir jag bara en dålig "ordvitsare". Om jag däremot drog lika dåliga ordvitsar men var från Göteborg, skulle allting då vara ursäktat? Enligt minst en göteborgare är så fallet. Man blir per definition en bra "ordvitsare" om man är från Göteborg, det har inte med ordvitsens kvalitet att göra. 

Jag är tillbaka i Umeå igen. Planet landade 0930 ungefär, på skolan 10.00, fortfarande kvar på skolan men min hjärna har gått in i ett stabilt viloläge sedan en timme tillbaka. Istället sitter jag mest och ser dum ut. 
Vill man äta prisvärt är dagens tips Fantastisk Grill! Gubben där har dessutom den goda smaken att bara lyssna på 80-talsmusik.
Snart har jag inga pengar kvar alls på det Unibet-konto jag startade, lite smått i onödan, alla givna matcher jag satsar pengar på blir till storförluster. Skräp!/ d.ä.

Åre


Hemma från Åre. Resan blev lite av ett studiebesök kändes det som. Jag fick uppleva en helt annan kultur. Mina fördomar om en ort fylld med stekare blev infriade med råge. Det var champagne, Canada Goose, smink, Burberry, uppvikta kragar. Det var stek helt enkelt. Roligt hade vi i alla fall även om vi kanske inte riktigt passade in alla gånger. Hur var det med kändisarna då? Jo, Jesper Blomqvist och Adam från Adam & Eva gled runt där i byn. Den senare nämnda kände jag knappt igen. Förmodligen en halvmeter längre och betydligt skäggigare än då han spelade i barnserien. Föret i backen var mindre bra. Fruktansvärt isigt och långa köer. Mycket beroende på att skutan inte var öppen. Inför nyår hade vi inte planerat så mycket. Vi hade inte något förköp till "Bygget" vilket verkar vara det ställe "där det händer". Vi hamnade till slut på Country Club vilket egentligen verkar vara någon klubb för medelåldersmänniskor men majoriteten var, i alla fall denna kväll, i vår ålder. Åre känns inte riktigt som fjällen. För mig är fjällen en stuga, massor med snö och sällskapsspel. Detta var något helt annat. Inget ont med det menat men fjällens "myskänsla" ligger ganska långt borta men i ärlighetens namn är det inte därför man far till Åre. Lyckades dra på mig en rejäl förkylning men den börjar gå över nu. 

Vilan är över. Tentaplugget har satt igång. Hemtentan är snart klar. Bara någon lite halvklurig frågeställning kvar att reda ut. 

Nu är vi på gul!

/ d.y.

An Der Schönen Blauen Donau

Usch... jag rakade bort mitt skägg igår, tänkte jag skulle vara "fin" inför det nya året. Gynnings uppmuntrande gjorde inte saken bättre.I ett svagt tillstånd verkade det hela som en bra idé.  Nu i efterhand vet jag att jag inte tänker slätraka mig hädanefter. Inte för att det kanske är supersnyggt med stubb eller skägg men snarare för att jag är en styggelse utan. Ni som tvivlar på min skönhet med stubb eller skägg skulle se hur fruktansvärt det är utan. Jag verkar inte ha några drag som gör saken bättre över huvud taget, såvida jag inte har någon form av ram till mitt bleka ansikte. Det är ju rentav dumt att i alla fall inte försöka försköna sitt anlete, eller åtminstone inte göra det värre. Ansiktsbehåringsångest. 

Igår skulle det nya året firas in. Jag har som sagt lite svårt för alla de där tillställningarna men bjöd likväl in mig själv till en liten tillställning arrangerad och planerad av Båten, Julkuken och Perlaus (med reservation för bristande stavning). Jarlen lyckades smita iväg från sin sjuka syster och anslöt även han till sällskapet. Då jag med så kort framförhållande gjorde en reservation för mig själv, passade jag på att äta litet innan jag for. Likväl blev jag bjuden en smakbit vilken jag för syns och trevnads skull inte tackade nej till. Innan maten hade vi diskuterat många världsliga ting såsom leopard och T34, andra världskriget och brittisk humor. Vi for efter dinerande vidare från Julkukens residens till Båtens kusin. I ett ungt sällskap kände jag mig plötsligt gammal. Jag kunde plötsligt föreställa mig hur det borde kännas att vara förälder på stan. När så klockan närmade sig tolvslaget avlägsnade sig alla för att skåda fyrverkerier och skåla i champagne. I virrvarret som uppstod blevo endast Jarlen, jag och Båtens kusin kvar. Efter en stunds vilset letande efter övriga sällskapet skålade vi till slut endast i varandras sällskap. Inget undertecknad blev särdeles besviken över, som sagt mina förväntningar på nyår och dylika företeelser är inte så höga varför även det minsta duger gott. 

Idag har jag i sällskap med min mor och far traditionsenligt beskådat nyårskonserten från Wien. Jag kan tänka mig att bevista nyårskonserten vid något tillfälle i framtiden. Det är en ganska bra start på det nya året, att ha ont i huvudet på grund av lite för mycket god champagne i slutet av förra och alldeles i början av det nya året. 

Snart ska hemtentan läggas ut på kurswebben, värdelöst må jag säga. T3 kan vara bland det tråkigaste vi gjort hittills. Vissa saker har varit intressanta, det mesta har varit motsatsen. Hoppas våren blir bättre. Hoppas jag gör bättre ifrån mig. Hoppas.

Jag har kollat några avsnitt av Vänner idag, ett innehöll en massa tillbakablickar och jag undrar stilla om Rachel enligt manus var tvungen att vara utan bh. 


/ d.ä.

RSS 2.0