Note To Self II

Glöm inte bort tiden när du ligger i solen det kan leda till att rörelser under följande dagar blir nästintill outhärdliga.

Idag sprang jag till Malkars. Nästan hela vägen. Värmen (ca 30 grader) var jobbig, likaså solen på en solsvedd kropp. Usch. Måste tröstäta lite pizza.

/ d.ä.

Note To Self

Fimpa inte cigaretter i handen, det gör mer ont än du tror.

/ d.ä.

Shake Your Moneymaker

I söndags tillbringade jag dagen i sällskap av mina föräldrar. Vi tog oss ner mot Blekinge och Skinnamåla. Min fars morföräldrars hemtrakter. På vägen passade vi även på att stanna vid Dackes grotta. Den var inte direkt anpassad för någon över 185 cm och vig som ett kylskåp varför jag endast stannade i "hallen".

Läste mitt förra inlägg och kunde till min besvikelse se en ganska taffligt formulerad text. Ordet "nu" förekommer till exempel två gånger i ett stycke om två rader. 

Snart är det torsdag vilket innebär att det inte är så lång tid till fredag. Då blir det äntligen lite sömn. 

Det finns några underhållande karaktärer på gymmet här hemma. Eller underhållande var kanske en överdrift, intressanta eller irriterande kanske passar bättre. En herre i övre medelåldern som kör ett väldigt intensivt tempo och tar med sig ett eget hjul för att stärka bålen. Hans kompis nöter bänkpress varje gång, de senaste gångerna inspirerad av Hulk Hogan. Alltså någon form av märklig pirat-klädsel. 

Jonas Cramby skrev i sin senaste krönika om ett gäng olika karaktärer på gymmet. Promeneraren till exempel. Sådana finns det några stycken på Malkars. Jag förstår inte meningen med det, inte när det är solsken ute. Inte annars heller för den delen.

Över och ut.
/ d.ä.

Hung Over Easy

Föregående inlägg hävdade mångt i mycket att undertecknad endast är en medelmåtta. Detta med undantag från festligheter. Då finns det ibland ingen måtta. När det inte finns någon måtta blir effekten av obehag svårligen oöverträffad. Lidande i dagarna två gör att det antagligen dröjer länge till nästa gång. 

Midsommar firades i år i Byxelkrok. Byxelkrok ligger på norra Öland, nästan uppe vid Långe Erik. Mysig liten hamn, lite idylliskt. Firandet bestod i tipsrunda, fotboll (U21-em) och självfallet mat, snaps och öl. Av någon outgrundlig anledning verkade det blivit en eller två för mycket av det senare slaget. Det slaget bäddade för vågrätt läge långt in på lördagen. Pest och kolera om vartannat. Efter någorlunda återhämtning (ungefär 16 timmar) var det bilkörning hemåt igen. Även om promillen var ur kroppen kändes det som något jag ogärna gör om. 

Å andra sidan har jag sagt det några gånger om de alkoholhaltiga dryckerna också. Likväl står man där igen. Faller dit igen snarare kanske. 

Nu stundar ännu en arbetsvecka. Arbete, träning mat och sömn. Mycket mer än så blir det inte. Kanske fotboll och så på kvällen. Nu Rocky på TV:n innan bingen kallar.

/ d.ä.

Average Joe

Att vara medelmåttig är att aldrig vara varken bra dålig. Somliga ser det som en bra egenskap att vara medelmåttig. Somliga ser det som en negativ sådan. Man kan jämföra det lite med en mångkampare i friidrott. De brukar sällan kunna slå någon som är specialist inom en viss gren. Däremot kan de smälla specialisten (S1) på fingrarna inom andra grenar, såvida det inte dyker upp även en specialist även där (S2). Medelmåttan, även mångkamparen, triumferar i det läget över S1 men är slagen av S2. Jag är en mångkampare i det mesta utom friidrott. Jag har en förmåga att aldrig vara riktigt bra på någonting har jag märkt. 

1. I mina yngre år (alltså inte endast de åren då mamma berömmer) fick jag ofta beröm för mina teckningar och lärare pratade vitt och brett om mina "konstverk". Av tecknande och målandet blev det absolut ingenting. 
2. Jag känner få personer som lagt så mycket tid på en idrott utan att någonsin vara en betydande del av laget. (Läs ordinarie. Bortsett från när jag var 15-16 och sedan när jag spelade första året på seniornivå). Av mitt intresse för sporten verkar det bli praktiskt taget ingenting. 
3. Skolan har jag egentligen aldrig lagt mycket tid på. Jag har detta till trots alltid lyckats få riktigt bra betyg i de ämnen jag intresserat mig av. (Samhälle, historia, internationella relationer, musik och idrott) Dessvärre verkar även den förmågan blivit till ingenting. Ja, om man bortser från att förmågan istället blivit en oförmåga. 
4. Mitt jobb, där jag tidigare kände mig rätt duktig, funkar inte lika bra som förut. Man skulle kunna säga att det blivit till ingenting. 

/ d.ä.

Hets

Tentaresultaten är publicerade!

/ d.y.

Purple Rain

Sommarlov. Eller lov och lov. Jag har tänkt plugga på distan i sommar så lite slantar rullar in i alla fall. Inte helt klart än  ilka kurser det blir men de flesta roliga kurser verkar det vara för sent att anmäla sig till. Är man ute i god tid någon gång kanske man kunde fått plugga något intressant.

Jag har blivit tennisfrälst. Hakade på Lyfors och Bacon som brukar spela på regular basis. Fruktansvärt roligt. Det blev raka vägen till Inter Sport för inhandling av tennisracket och bollar. Sweet!

Kom just hem från en regnig dag i Skellefteå. En deltävling i Norrlandstouren i discgolf skulle spelas. Med tanke på omständigheterna gick det väl hyfsat. Puttningen var dock tragiskt dålig stundtals men det kommer lagom till Stockholm Discgolf Open hoppas jag.

På onsdag bär det mot varmare breddgrader. Familjeresa till Grekland. Karpathos närmare bestämt. En vecka där blir riktigt fint faktiskt!

/ d.y.

Sometimes I Don't Know If I'll Make It


Egentligen har jag inte mycket att meddela. Inte ens något jag vill skriva av mig. Jag tycker inte så mycket längre helt enkelt. Köpte ett gym-kort igår. För tre månader får jag betala mer än jag betalade för ett år på Gammlia. Det är inte så prisvärt. Fast de har förvisso solarie, massagestol och sånt där trams också. Det slipper man ju pröjsa för på Gammlia. 

Äcklet ringde igår. Han ville jag skulle börja jobba direkt. Han får hålla sig lite, jag börjar på måndag. Jobbigt. 

Lyssna på låten. Den är bra. 

/ d.ä.

the Wrestler

Slutligen var det tentadags. 6 timmars frenetiskt skrivande. Skrivkramp. Energidryck som gick rakt genom kroppen. Choklad och vindruvor som blev över. Egentligen skulle jag kunna ha mycket mindre proviant med mig på tentan. Många har pratat om ångest och liknande känslor inför tentan. Jag vågar påstå att jag inte haft några sådana tendenser. Däremot får jag en ångestliknande känsla efter tentan. Känns värre nu när jag vet ungefär vad jag svarat, vad jag kanske borde svarat och så vidare. 

Tentafest igår kväll. Inte riktigt min grej med fest längre. Börjar bli för gammal för att tycka det är roligt. I alla fall fest av det slaget. Bra styrt av Rödpepparn ändå. Initiativrik herre.

Är det dåligt att äta pizza tre dagar i rad?/ d.ä.

Judgement Day

Snart är dagen d här. Tentan som avgör terminen. Tentan man gått och väntat på sedan januari. Tentan som avhandlar de roligaste ämnen vi läst. Nu ska jag och Stekarn kika lite närmare på påföljdsläran. Spännande, eller inte.

Notera den dåliga och något taffliga ordvitsen i rubriken. Jfr

Behöver ni något att sysselsätta er med kan ni skapa en karaktär här. Man kan inte direkt påverka något. Bara tur och uthållighet som belönar sig.

/ d.ä.

RSS 2.0