Duelling Banjos

Någon som noterat Aftonbladets sportreporter Erik Nivas likhet med banjograbben i Deliverence?  

Kort och gott.

/ d.ä.

Waffle King

Imorgon ska det avgöras. 07:45 avgår bussen som ska ta oss till Luleå där vi förhoppningsvis ska spela hem platsen till Div. II. 50 kronor för fans, någon intresserad? Kurerar min onda hals stenhårt. Jag vägrar stå över! Bussresan hem kan således bli den bästa någonsin, alternativt den sämsta någonsin beroende på utgången i matchen. Vi leder med två mål inför morgondagens returmatch. Fokus!

Idag var jag ordförande i en "häktningsförhandling". En viss besvikelse infann sig då det visade sig att vi inte skulle hålla förhandlingen i rättegångssalen (Ub 333). Det gick i alla fall bra. M.S. blev häktad på goda grunder. Efter häktningsspelet följde "Våffelsvull" på Corona med en bunch av gamla tanter och gubbar från klassen. Kön var väl lite väl tilltagen men det var okej ändå. För 39:- har man kanske inte rätt att förvänta sig alltför mycket. I priset ingick mjölk! Viktigt! 

Sitter och ser på Så ska det låta. Måste säga att jag är imponerad av David Lindgren. Trots att han inte finns på Wikipedia (jfr. Kicki Danielsson - 14 språk) dominerar han dagens avsnitt! Talanger, talanger!

/ d.y.

Bitter Tears

Läste en intressant artikel på e24 idag. Den behandlade "Sveriges dyraste utbildningar". Humanoria-utbildningarna hamnade väldigt lågt på listan. En förklaring kan vara att man på de dyrare utbildningarna har fler lärare per elev jämfört med humanoria. En annan förklaring kan vara ett i större utsträckning eget ansvar, det så kallade problembaserade lärandet. Kalla mig avundsjuk eller missunnsam eller de båda i kombination när jag tycker det är lite konstigt att Operasångare behöver en så dyr utbildning. Eller än mer anmärkningsvärt är de andra, media, teater, konst, dans och musik. Det är verkligen utbildningar som garanterar jobb, eller? Man kan förvisso tänka sig att det krävs lite mer pengar för att rensa upp klotter på tunnelbanevagnar eller kostnader för psykvård. 

Artikeln i fråga finner man här: http://www.e24.se/lifestyle/kultur/artikel_1195867.e24

Träning idag, gick sämre än sämst. Bra formkurva för min del. 

Good Morning Judge

"Domarmöte" idag med d.ä. och Spårarn. Även en del andra klasskamrater anslöt i diskussionerna efter ett tag. Jag kan väl inte påstå att vi var särskilt effektiva. Känns dock ganska bra inför den häktningsförhandling jag ska hålla i. Peppar, peppar. Straff- & processrätten är helt överlägset de mest intressanta rättsområden vi hittills berört. 

Sitter för närvarande och ser på Falun vs. Warberg i SSL-slutspelet. Jag tror jag hejar på Falun. Min presumtion är att heja på underdogs. Självklart finns undantag. United exempelvis! De får dock ta och skärpa sig nu. 
   Ett annat lag som måste skärpa sig är de som ska föreställa Umeås bästa innebandylag. Dalen är tyvärr inte med längre efter en mindre lyckade insatser mot Storvreta... Som d.ä. nämnt vann vi däremot vår kvalmatch mot Luleå. Returen väntar på lördag. Hoppas vi kan knyta ihop säcken! Det vore fruktansvärt roligt att få gå upp en division och möta lag som vi sällan mött förr.

Föreläsning 10 imorgon. Lagom tid!

/ d.y.

Halfway to Fivepoints

Umeå IK - IBK Luleå: (9-7, x-x) 1-0 i matcher. Spännande tillställning minst sagt. Undertecknad fick efter halva matchen, hastigt och olustigt,  hoppa in som forward. Det gick inte direkt bra. Snarare är "inte direkt bra" närmast en komplimang. Det gick skitdåligt för min del, jag hade ändå tur som kunde peta in en boll. Som tur var spelade andra desto bättre, d.y. till exempel. Han mäktade med två kassar och ett assist. Bloggen bidrog således med tre mål och ett assist. Kul.

Nu börjar laddningen inför nästa helgs match. Den sista matchen för säsongen, den avgörande matchen. Kul!

Häktningsspel stundar, domarmöte i morgon bitti. Dags att lära sig processa. Även det spännande.

/ d.ä.

Don't Stop Me Now

I morgon, söndag, är det kvaldags. Första matchen av två mot IBK Luleå. På hemmaplan alltså Vildmannahallen vid Regementet. Spännande är bara förnamnet. Klockan 1400 börjar matchen. Lite jobbig tid kanske, i synnerhet om man lurar sig (eller mig) att tro man gör viktigare saker då. Vad jag menar är: Far och kolla. (en liten historia om en flicka och hennes pappa) 

Robinson-premiären var bättre än jag minns tidigare Robinson-avsnitt. Det var inte mycket solsken. Det var inga fina stränder. Det var regn och trist. Det sägs att skadeglädjen är den enda sanna glädjen. På så sätt borgar nog nya Robinson för stor underhållning, från tv-tittarnas sida. Jag rekommenderar dock att välja vad som helst annat före Robinson. 

Nu ska jag kolla på film. Hejdå.

/ d.ä.

Hemma hos mig igen

Det är inte lätt alltid. Oftast är det rentav svårt. En måndagsmorgon är det om möjligt än svårare än vanligt. Väckarklockan (mobil+väckarklocka) ringer och jag har svårt att avgöra vad det är för oljud. Jag har lika svårt att förstå varför det låter så mycket mitt i natten. Sedan kommer jag på att jag har tvättid och att larmet och skramlet var menat som ett sätt att komma håg det. Som att det inte vore nog med att min väckarklocka för oväsen håller mina grannar på att renovera sin lägenhet. Alltid är det de nya grannarna som för mest oljud. Som A2 för några helger sedan. Man kanske kan fråga runt lite efter numret till väktarna och klaga på slipandet. I synnerhet slipandet mellan 07.15-9.30.
Extrema oljud just vid den tiden kan avgöra huruvida dagen blir katastrof eller inte. Min tvätt går inte bra, kanske borde jag fråga Spårarn om tips. 

Via Spåttifaj lyssnar jag just nu på Flamingokvintetten. Väldigt bra. Väldigt underskattat. De har ändå bjudit oss på klassiker som "Hon är 16 år idag", "Den gamla kastanjeallén" och Arvingarna. Undrar hur de kom på namnet Flamingokvintetten. Undrar om det var "mest en kul grej". Sångaren rullar väldigt mycket på bokstaven "r", det är bra för mig. Kanske lär jag mig uttala den bokstaven en dag. Fast jag intalar mig att det är lite charmigt med småländska, å andra sidan pratar jag väl mer kalmaritiska. En avart av småländska.

/ d.ä.

Quong

Mycket har hänt sedan senast. I söndags kom jag hem efter en vecka i Kittelfjäll. De första två dagarna var åkningen bra, sedan började det bli uppkört då ingen ny snö föll. Solen lyste med sin frånvaro men det var ändå skönt att vara borta från skolan ett tag. Lyckades ändå få med mig en väska med förarbeten och doktrin till fjällen för att skriva PM. Jag trodde att det skulle bli svårt att skriva i fjällen men det gick rätt bra faktiskt. 

Nu är PM:an inlämnad. Termer som teori och ansats ekar fortfarande i huvudet. Den korrekta betydelsen av termerna är dock fortfarande oklar. Opponeringen känns rätt onödig måste jag säga då vi inte får någon feedback från lärare.

Tigern kommit hem från Sri Lanka. 30 grader värme vore ju inte helt fel just nu känns det som. Köket inklusive matbordet är nu överbelastat med allt från tyger till papaya. En ny dammsugare är också inhandlad så nu är dammet snart borta.

Jag måste ha sömn. Inte hälsosamt att börja klockan 08:15. Eller det kanske snarare är ohälsosamt att lägga sig mitt i natten men det vill jag inte inse. Känner mig som en vandrande zombie. Igårkväll slock jag dock rekord i tidigläggning. 22:30 somnade jag. Jag hann inte ens se klart Unitedmatchen (seger 2-0). Lika trött för det. Men man får inte glömma att man har det bra om man inte har det så som Quong.

Det får gärna bli vår för min del nu. Jag har gjort fjällen. Idag kändes det riktigt kallt. Kanske beror det på den förkylning jag dragit på mig. På tisdag ska det enligt yr.no bli 5 grader varmt och halvsoligt. Det är inte illa. Hoppas snön försvinner snart så man kan plocka fram sina Loake's!

/ d.y. 

Han Är Min Sång och Min Glädje

PM:ande idag! Yes! Ska väl inte säga att jag fått grepp om alla detaljer men nu efter att ha skrivit ett par "kladdar" tidigare som sedermera förkastats har jag börjat få ordning på saker och ting. Kanske för att jag istället för att tvätta i morse konstaterade att tvättmedlet var slut, alltså ingen tvätt och istället sova en stund extra. Jag tycker man lätt drabbas av ångestliknande känslor när man sover mycket under stressade tider. Ändå lär det väl knappast göra saken bättre om man sover mindre. Ofta är ett så kallat "brejk" bättre. Jag hade ett sådant från igår eftermiddags till idag klockan 12 ungefär. Kändes bra. Samtidigt blev jag ett par skor rikare och en slant fattigare. När tusan höjde de priset på Converse? Inte bra. Skorna är dock bra, kände att eftersom de andra jag haft har jag nyttjat sedan gymnasietiden så är det välinvesterade pengar. 600 spänn för skor man kan använda i (orkar inte räkna) många år. De är vita i alla fall, vitare än snö. Vitare än all annan vit skulle jag gissa. 

Lyckades få ett Spotify-konto via Pastorn (t.k.s. Ackwell) idag. Sedan dess har jag, passande nog, lyssnat på massa frireligiösa sånger samt psalmer. Halleluja! Kanske skulle bli pastor? Predika den sanna läran, min lära. 

Igår var det lugnt för min del, PM:an att tänka på idag. Med mitt ölsinne eller brist därav visste jag att arbete på vilodagen annars skulle vara en omöjlighet. Den extrainsatta träningen inför kvalet var inte särdeles välbesökt, vilket kanske inte är konstigt med så kort varsel. Ändå lite dåligt må jag säga. Vi tio tappra som var där ska hedras, gärna med tårta eller semla. Det var kul ändå, lite tävlingar och annat roligt. Brokeback spelade center dessutom! Mycket stort!

/ d.ä.

Blue Blue Moon


Idag tog jag, för ovanlighetens skull, bussen till skolan. Ämnade nämligen fara ner till Stadsbiblioteket för att hitta en bok till min promemoria. Hittade dessutom en bok av lite mer skönlitterär karaktär som jag ändå kommer kunna använda som en källa. Istället för att verkligen skriva något passade jag på att läsa ut den sistnämnda boken. Pastor Phelps verkar vara en riktigt otäck, i det närmaste sjuk, människa. Hans församling, Westboro Baptist Church också. En församling på ungefär 100 personer, av dem är 70% släkt med Phelps. Verkligen otäcka rackare. 
Något som gör dem ännu otäckare är att de trots någon form av allvarlig psykisk störning, är riktigt vassa jurister. 

Själva bussresan var för övrigt en ganska äventyrlig färd. Till att börja med fick Stekarn och jag hoppa på i farten, några hållplatser senare klämde busschaufförskan en kvinna mellan dörrarna. Något som fick den klämda att utbrista "aaaaaj". Kanske inte var helt obefogat, ändå lät det lite märkligt. Inte helt äkta, lite som en italiensk fotbollsspelare.

Träning i kväll, det var sådär faktiskt. Inte helt jätteroligt. Jag fick dessutom lira center vilket jag inte var helt nöjd med. Därför tröstar jag mig nu med öländsk öl. Långe Jan närmare bestämt, tyckte den passade mig när jag första gången köpte en. När mina parenteser var på besök passade jag på att be dem ta med några Långe Jans upp. Nästa gång blir det till att beställa på Systembolaget. 

/ d.ä.

Im a Big Man

Eftersom jag borde börjat med min PM var jag på innebandy igår. Passade på att släpa med Jalapeno-mannen och Brokeback. Väl på plats visade sig att på samma bänkrad satt ännu fler UIK:are, gott sällskap alltså. Matchen då? Dalen tog emot gästande Warberg och det var kul att se Simpa få spela, jag har ju trots allt lärt honom allt han kan (om plattsättning). Inledningen var dock lite jobbig med något slarv som gav Dalen ledningen. Trots en del otur såg jag min lärling göra två poäng och en hockey-assist. Bra gjort av pojken. Som vanligt vid Dalen-matcher var det upprörda känslor så fort domarna blåste. Märkligt nog verkar de alltid vara ofördelaktigt inställda till Dalens spelare, i vart fall om man utgår från vad som sägs på läktarna. Måste erkänna att Hörnqvist i Dalen-målet gjorde en av sina bättre matcher, jag har sett honom avgöra matcher förut men aldrig på så sätt att hans lag knipit poäng därav. Dalen får nog ändå vara nöjda med att komma undan med en poäng. Visst, den sista utvisningen var diskutabel men deras powerplay-mål där de sköt via Simpas öga och in i mål utjämnar den turen/oturen. 

Idag, upp med tuppen käka frukost och sedan påbörjat nystandet i PM:an. Upphör inte att bli irriterad över de olika instansernas resonemang i det fall jag utgår från. Provokation, tjena. Kanske dags för lunch snart? Kanske Stekarn är sugen också? Bäst att gå och höra efter. Sedan är det JF-innebandy på landstingshallen, mycket prestige. Jalapeno-mannen ska dessutom få sin klubba. Kanske leder det till många mål för hans del.

/ d.ä.

Born To Be Alive


Även en blind höna finner ett korn, skulle man kunna säga om gårdagens match då undertecknad fick spela och dessutom göra två mål. Vad gäller målen är det ytterst tveksamt om någon sett hårdare avslut i Vildmannahallen. Vildmännen hade inte särskilt mycket att sätta emot trots att vi, som ni kanske förstår av ovan,  inte spelade med ordinarie laguppställning. En av Vildmännen blev lite vildare än de andra och tyckte det verkade vara en bra idé att crosschecka en av våra killar trots att bollen aldrig var nära. 

I onsdags morgon knackade mina föräldrar på dörren och igår, fredag, åkte de hem igen. Trots att det inte var någon längre tid lyckades jag och, om jag förstod saken rätt, även resten av bosättarna i lägenheten bli bortskämda väldigt fort. Mat på bordet direkt efter hemkomst från skola. Mat i överflöd! Kanske är det inte överflöd, det kanske rentav är normalt. Kanske är det mina personliga matvanor som är ovanliga för att inte säga direkt felaktiga. After eight+ O'boy kanske inte är en adekvat frukost? Utöver maten, som trots allt inte var det viktigaste, var dagarna tre mycket trevliga dagar trots att jag har svårt att hitta på bra saker att göra. Mina föräldrar hävdar dock att det räcker med att umgås och att det var därför de kom hit. De är nog ganska ensamma om det, att umgås med mig utan något högre syfte.

Idag borde jag verkligen börja med min PM. Märk väl "borde" inte "måste". Det är ju ändå vintersports-tv nästan hela dagen. Just nu bandy, innan dess 5-milen i VM och innan det Vasa-loppet. Vasa-loppet, i kombination med en promenad längs Nydala-sjön med mina föräldrar där jag insåg hur fina skidspår det finns alldeles inpå knuten har gjort att jag nu funderar på att införskaffa redskap för att kunna utöva längdskidåkning och känna historiens vingslag. Kanske till och med kan bli så att ett fullbordat Vasa-lopp inte skulle vara någon omöjlighet? Visserligen är det länge sedan jag åkte skidor, vintrarna de senaste åren har inte direkt varit gynnsamma för det ändamålet i södra Sverige. Min ovana talar mot ett inköp. Men samtidigt är det väldigt svårt att åka skidor utan skidor och med skidor kanske turerna blir fler. Det talar för inköp. 

Jag funderar även på nya brillor. Har ändå haft samma par sedan tredje året på gymnasiet. Långt före min tid som vanligt. Några tips? 

/ d.ä.

RSS 2.0