Beat On The Brat

Solklar kod gul. Tentaplugget är i full gång vliket har viss inverkan på bloggandet. Dock känns det inte särskilt stressigt än så länge. Detta utesluter inte 24/7-plugget. Den dagliga träningspausen är viktig. Utan den blir jag nog galen. Igår blev det förutom träningspaus också brännbollspaus. Paus och paus, 3,5 timmars slagande... Yran närmar sig. Herman Och Hans Hund kommer förmodligen förlita sig på rutinen i år. På söndag sammanstrålar laget näst intill komplett för första gången. Ska bli intressant. 

Förutom brännbollen finns klipp av detta slag till för att hålla glädjen uppe vid tentatider. http://www.youtube.com/watch?v=7gHvATmUsSg

Har förövrigt kommit på att jag ska börja skriva doktrin. Kaxigt? Inte alls. Mer om det någon annan gång.

/ d.y.Badlands (II)

Varför göra något själv när en professor redan gjort det? Det sparade någon timme eller två idag. Ändå har jag inte lyckats läsa hela än.

Sämre med sol och värme idag. Inte bra. Inte kul. Inte!

/ d.ä.

Badlands

Idag har varit en väldigt bra dag. Vaknade förvisso lite sent men i lagom tid till att solen låtit sina strålar värma balkongen. I sällskap med Stekaren inmundigades frukost i solskenet. Därefter lite läsning ur Straffansvar, lite smådetaljer rörande subjektiva rekvisit ögnades igenom. Jag kan knappast påstå att det var särdeles effektiv läsning. Efter en stund plingade A2 på dörren och verkade ganska tam och i det närmaste i ett apatiskt tillstånd. Solglasögonen satt på under den största delen av tiden. Någon timme senare gav sig A2 hemåt igen med ursäkten att han skulle städa lite. När det så återigen plingade på dörren förväntade jag A2:s återkomst men istället var det Hästpojken som kom på besök. Likafullt ett trevligt sådant. 

Därefter började middagsplanerna smidas. Några timmar senare stod grillad kyckling, potatissallad och tsatsiki på menyn. Fyra glada gossar kalasade på maten på A2s uteplats. En av Umeås varmare dagar avslutades sedan med NHL-match, till vilken d.y. anslöt, mellan Detroit-Chicago. Detroit vann med 5-2 och det hela såg relativt stabilt ut. Många svensk-poäng som vanligt. 

I morgon blir det nog till att skriva ihop lite egna förklaringar av diverse termer som kan vara bra att ha. Kanske en tydligare distinktion mellan medverkan och utvidgat (med-)gärningsmannaskap. 

/ d.ä. 

Keep on jogging

Dags att sätta igång Operation Tentaplugg. Idag hade vi det sista seminariet där man förväntas prestera. Vi har ett frågeseminerium kvar nästa vecka. Det känns skönt att få disponera sin tid till fullo. Det känns inte lika ångestfyllt att börja som tidigare. Det beror nog till stor del att vi har ganska mycket tid att förbereda oss på samt att ämnena vi berör är intressanta.

Löpträningarna har börjat ordentligt nu. Det börjar redan kännas som att man kommit in i det. Kanske framförallt psyket som förbättrats. Löpträning handlar till allra största del om psykisk träning skulle jag vilja påstå. Efter max ett par kilometer vill man stanna men trots detta knatar man på en halvmil till. 

Lagom till löpträningens start anländer invaderas Umeå av pollen. Björkarnas stad. Visst måste jag erkänna att jag är lite korkad som bor här. Tur att det finns mediciner.

Måste tipsa om ett välgjort politiskt test som finns att göra här. http://www.politicalcompass.org/

/ d.y.

Innocent Man

Idag hade min seminariegrupp huvudförhandling i straffprocessen. Min basgrupp agerade försvarare och hade haft vissa svårigheter att förbereda oss då vi inte blivit delgivna någon stämning. Nu gjorde väl inte det så värst mycket då det räcker för oss att få in lite rimligt tvivel i tankebanorna hos domargruppen. Förhoppningsvis sådde vi det fröet som Ekelöf skriver om. Ett frö av tvivel. Återstår att se om domstolen håller med.

Jag tyckte domstolsgruppen skötte sig bra idag. De blev lite tveksamma när vi hävdade res judicata, slutligen biföll de vårt yrkande. Åklagargruppen var kanske inte helt nöjd med det. Det hade inte jag heller varit om jag varit åklagare.


Nu äta. Sedan träna.

/ d.ä.

Training To Be King

Det går bra nu. Ett förhållandevis hårt träningsschema har utvecklats under den senaste tiden. Egentligen oberoende av varandra men lustigt nog passar det ihop ganska bra. Jobbigt är det i alla fall. Jobbigt men givande. 

Måndag - gym 
tisdag - löpning
onsdag - gym
torsdag - löpning
fredag - gym
lördag - ledigt? eller gym
söndag - löpning

Idag var det alltså löpning. Brokeback visade sig ha kenyanska gener och d.y. envisades med att hänga på i den förres tempo. Längst bak hamnade alltså jag. Nu gör det mig ingenting. Kondition är ganska överskattat ändå. I synnerhet i den sporten vi utövar. Ännu mer om man spelar på tre femmor. Då är konditionen kanske inte den viktigaste av egenskaper. Men ändå är det nyttigt att kuska runt i slingan några varv. Väldigt ångestladdat inför. Känns bra efteråt. 

Borde försöka få igång ett liknande schema med plugget. Jag har hört att det ska vara tenta snart. Då är det kanske dags att börja plugga. Eller så är det för sent. Värt att fundera på. 

/ d.ä.

Crippled Crow

Det är så typiskt mig. Andra skadar sig under själva spelet. Jag skadar mig i pausen när jag ska kliva av spelplanen. Smidigt. Passande nog vid tiden för försäsongens löpträning som Onana så vänligt poängterade. Visserligen tror jag att jag ska kunna delta trots ett litet svullet knä. Med ett knäskydd så borde det funka. Sjukt onödigt ändå. Sjukt typiskt. 

Fotboll på Ålidhem igår, så där roligt faktiskt. Roligare att spela med "kändisar" än med så kallade "randoms". Randoms som även tyckte det roligaste var att skjuta hårt från halva plan eller mer. Lagom roligt.

Hittade den här via facebook, kul läsning. Ganska träffande.

/ d.ä.Stockholm

Valborgshelgen tillbringades i Den Kungliga Hufwudstaden. Vi bodde hos Tigerns fräna farmor. En riktig kruttant! Stockholm bjöd på fint väder. Man kunde gå i t-shirt/piké i princip hela tiden. När det är varmt blir jag alltid sugen på att bada. Sicken tur att jag tog med mig badbrallor då! Den 3e maj togs årets första dopp. Vattnet var inte lika varmt som luften...

Stockholm bjöd också på fin shopping. Sedan länge har jag planerat att spana in de second hand-butiker som ligger på Söder. På Herr Judits möttes jag av ett par Chelsea Boots av R.M Williams. Jag hade inget val. 800:- fattigare men ett par välsydda kvalitetsboots rikare. Tigerns avrådan hjälpte föga. 

Att jag är cynisk är väl inget som jag ska hymla med. Jag tror ju trots allt inte på atomer. Inte förrän jag sett en med egna ögon alltså. Internet på mobilen har således inte varit något för mig. Nymodigheter. I denna fråga har jag ändrat uppfattning. Så fruktansvärt bra det var att ha i Stockholm. Kartor och tidtabeller kollades upp i ett nafs. Heder till SL också för deras grymma reseplanerare.

När vi var där köpte vi SL-kort för en vecka. Det lönade sig så. Det medförde att jag hade två dagars åktid kvar på mitt kort när jag åkte hem. På Bromma flygplats tänkte jag då vara vänlig och ge bort mitt busskort till någon som skulle ut därifrån. Jag frågade en herre men han hade knappt tid att svara. Skit i det då tänkte jag också stoppade ner mitt kort i plånboken igen. Här försöker man vara snäll och vad får man. Ingenting. Jag försökte inte igen utan gick igenom säkerhetskontrollen istället. Stress, stress. Stockholms signum. Resan fick mig inte att ändra min uppfattning. Tagga ner.

/ d.y.

French Dog Blues

Igår var det innebandyturnering. Juristerna emellan. Det senare med en smula modifikation. Spelhelgen var inte helt optimalt planerad då Stekarn och d.y. båda (oberoende av varandra) skulle till Stockholm över helgen. Brokeback fick ta d.y:s roll istället och JN ställde upp i målet när Rödpepparn var tveksam. Fem spelare dök inte upp till spel av diverse anledningar. Det innebar att vi till första matchen mot t2 endast hade 6 utespelare. Nu gjorde det inte så mycket då t2 aldrig var nära vårt mål. 8-0 blev slutresultatet i vår favör. Nästa match mot t8 var tuffare, inte bara resultatmässigt men även spelmässigt. T8, vilka även de måste ha lånat in x antal spelare då jag inte kände igen mer än ett ansikte, spelade ganska fult med mycket raggar-innebandy. Våra stjärnlirare med BSB i spetsen gillar inte tunga och fysiska lag. 3-2 till oss till slut.
Därefter spelade vi final mot t6. Speltiden uppgick nu till 2x15 istället för 20 min rakt av som tidigare. På förhand kändes det tungt att spela så länge men trots kort om folk kunde vi vinna med 8-1. På slutet ramlade några enkla bollar in, mycket på grund av en huvudlös tackling som renderade i 5 min powerplay för oss. 

Fikade med Dalkullan, Onana, Hyllan (även känd som den Kyska) och Spårarn i lördags. Märkte att jag kunde irritera Dalkullan rätt snabbt. Intressant. Lite kommentarer om genus och sen märktes viss irritation. 

Hockey på tv nu. Sverige-Frankrike. Sverige har redan släppt in ett mål efter en och en halv period. Inte bra. Visserligen har de gjort fyra framåt men ändå. Frankrike liksom. Ostar och vin...

/ d.ä.

RSS 2.0