Svordomsvisan

I helgen hade vi bortamatch mot Östersund. Ca 80 mil avverkades för en uddamålsförlust. Så ska det inte vara. Fruktansvärt trist och surt. Vi gjorde en bra match men de hade en riktigt vass förstafemma. 9-8 blev slutresultatet.

Helgens andra stora händelse - North West derby. Manchester United gästade Anfield och Liverpool. Kanske Premier Leagues värsta hatmatch. Det blev inte särskilt spännande. Trots att Gerrard inte var på planen så lyckades Liverpool knipa 3 poäng. Inte okej.

En märklig händelse hände mig igår. Socialtjänsten har ett par lägenheter i mitt trapphus och igår mötte jag en av dessa boende i hallen nedanför trappan. Kvinnan kom ut från handledarteamets lägenhet som ligger på bottenvåningen och jag kom utifrån. Jag börjar gå uppåt då jag hör "varför låter du mig inte gå ut innan du går in jävla kukjävel?" Jag blängde lite och fortsatte min tripp till lägenheten. Inte plogat ändra fram.

Sovdags!

/ d.y.

Paper Plane

Det befann sig vid den tiden då alla på gymnasieskolans tredje år skulle författa ett projektarbete. Vissa trodde sig vara musikaliskt begåvade och valde att göra ett mediokert musikarbete, andra valde mer samhällsorienterade ämnen. Detta inlägg handlar om två av dem som valde att befatta sig med det senare. (Givetvis fanns det andra ämnen att välja på).

Eilert och Karies skulle gemensamt (och såvitt jag vet, även i samråd) skriva en uppsats under ämnet "internationella relationer" närmare bestämt konflikten i Palestina. En av orsakerna var att de genom valet av ämne kunde få vår favoritlärare under de tre åren till handledare. Vi kan kalla honom Joppe.

Joppe hade som specialitet att ge den största delen av klassen väldigt höga betyg. Höga betyg brukar påfallande ofta göra en lärare mer populär. Att han dessutom var kunnig om det mesta gjorde det hela ännu bättre.
Under projektarbetets gång hade Eilert och Karies lyckats knåpa ihop ett utkast vilket de via mejl skickade till Joppe.

Karies: Har du läst igenom vårt utkast?

Joppe: Ehm... hmm...

Karies: Jag mejlade det till dig.

Joppe: Ja! Det var mycket bra! Mycket bra!

Karies: Behöver vi ändra något?

Joppe: Lite småjusteringar här och var bara.

När Karies sedan kollar sin mejl har hon fått ett "Mail Delivery Notification" som säger att meddelandet inte kommit fram till Joppe. Nu gjorde inte det så mycket, de fick ändå MVG i betyg.

/ d.ä.

Genius

Greken: Vad heter du i efternamn?

Den lilla äckliga pojken: Det säger jag inte.

Greken: Jo men kom igen, vad heter du i efternamn?

Den lilla äckliga pojken: Nä, det tänker jag inte säga!

Greken: Kom igen nu!

Den lilla äckliga pojken: Näe!

Greken: Jag ska kolla vad dina föräldrar heter.

Den lilla äckliga pojken: Ha! Lycka till, det är ingen i min släkt som heter Wahlberg längre... åh nej.

/ d.ä.

Too Much Monkey BuisnessDet är inte lätt att vara apa.

/ d.ä.

Marianne


Skåden en fantastisk video. Antagligen tyckte man det var häftigt att låta grabbarna gå samtidigt som de spelade. Synd att ingen tänkte på basisten.

/ d.ä.

Keep Yourself Alive

6 år på söndag. Ca 9 veckor kvar. Börjar bli lappsjuk. Mörkret och en våg av kronisk trötthet har anlänt vilket medför att jag har anammat den tidsenliga Zombie-looken. Tråkigt att man ska behöva se ut som ett lik större delen av året.
På tal om lik så har rättsmedicinskursen börjat (inte helt ok övergång kanske) för att sedan ta ett litet uppehåll till mitten av november. Avtrubbningen med diverse mindre angenäma bilder har inletts. Hursomhelst är det mycket intressant!
Det blev inget VM. Inte okej. Blir väl till att heja på England då.
Jag behöver lite snö nu tror jag. Lite ljus i tillvaron.
Har sett Queen-dvd:n från Wembley nu. Säg till när någon sångare i Freddies kaliber ställer upp i idol. Kommer tyvärr aldrig hända. Född i fel decennium, risigt.
/ d.y.

Who Wants To Live Forever

Man kan tydligen bli trött av att göra ingenting. Min soffa är min borg. Rättsmedicin (rämed) känns inte så väl övervägt just nu. Känns som ett förhastat beslut.

Då har jag ändå inte varit på någon föreläsning än.

/ d.ä.

Rehab

Det börjar bli långtråkigt nu. Aldrig förr har jag saknat att springa så mycket som jag gör nu. Tre träningar i veckan som jag bara kan titta på. Att titta på en träning är inte särdeles roande faktiskt. Att inte kunna vara med i matcherna är inte heller särskilt kul. Att inte ens kunna sitta på bänken är till och med det tråkigt. Att från läktaren se laget tappa 5-1 (sedermera 6-6) är fruktansvärt.
Tråkigare är att jag måste köra rehab i form av cykling och stretching ofantligt tråkigt.
/ d.ä.

Barcelona

I söndags landade jag på "Umeå City Airport" (fantastiskt löjligt namn för övrigt) i 5-gradig värme. Den dagen hade jag gått 20 grader back. Barcelona var en rikigt fin stad. Det var kul att träffa Tigern och att få se denna stad som jag hört otroligt mycket gott om. Zlatan var hur stor som helst där borta. Kanske lite överhypad till och med. Bilder finns på fejjan. Shoppingen var bra, maten var god och billig och vädret var mestadels fint! På minussidan fanns inte  mycket förutom hor- och droggatorna och tillåtelsen att röka på barer. Tiger fick agera turistguide, turist också för den delen. Nu har jag förmodligen sett allt man "måste se" i Barca. En dag på stranden blev det. Blev golvad av första vågen men varmt i vattnet var det. Veckan gick tyvärr alldeles för fort. 8 timmar efter ankomsten till Umeå skulle hemtentan delas ut. 32 timmar senare skulle den lämnas in. Kanske inte var så jättetaggad efter att ha glassat i Barca en vecka men jag tror det gick fint.


UIK har tagit sin första poäng i DIV II. Tyvärr kändes matchen som en förlust. Med 1 sekund kvar av matchen ledde vi. Spöland får frislag och kvitterar...
Igår beställde jag en så kallad "Musik-DVD". Live at Wembley 1986 med Queen. Jag misstänker och hoppas att det är inspelningen från konserten. Musik-DVD vet jag inte om det är så bra namn egentligen. Kan lika gärna vara en DVD med endast musik.
/ d.y.

RSS 2.0