Badlands

Idag har varit en väldigt bra dag. Vaknade förvisso lite sent men i lagom tid till att solen låtit sina strålar värma balkongen. I sällskap med Stekaren inmundigades frukost i solskenet. Därefter lite läsning ur Straffansvar, lite smådetaljer rörande subjektiva rekvisit ögnades igenom. Jag kan knappast påstå att det var särdeles effektiv läsning. Efter en stund plingade A2 på dörren och verkade ganska tam och i det närmaste i ett apatiskt tillstånd. Solglasögonen satt på under den största delen av tiden. Någon timme senare gav sig A2 hemåt igen med ursäkten att han skulle städa lite. När det så återigen plingade på dörren förväntade jag A2:s återkomst men istället var det Hästpojken som kom på besök. Likafullt ett trevligt sådant. 

Därefter började middagsplanerna smidas. Några timmar senare stod grillad kyckling, potatissallad och tsatsiki på menyn. Fyra glada gossar kalasade på maten på A2s uteplats. En av Umeås varmare dagar avslutades sedan med NHL-match, till vilken d.y. anslöt, mellan Detroit-Chicago. Detroit vann med 5-2 och det hela såg relativt stabilt ut. Många svensk-poäng som vanligt. 

I morgon blir det nog till att skriva ihop lite egna förklaringar av diverse termer som kan vara bra att ha. Kanske en tydligare distinktion mellan medverkan och utvidgat (med-)gärningsmannaskap. 

/ d.ä. 

Kommentarer
Postat av: d.y.

Besserwisserådran gör sig påmind. Utvidgat medgärningsmannaskap är väl en form av medverkan? Du menar distinktionen mellan medhjälp och utvidgat medgärningsmannaskap?

2009-05-19 @ 20:42:29
Postat av: d.ä.

Jajjemän! Som vanligt kommer det jag tänker inte ut som det ser ut i huvudet. Undrar om det kan ha något samband med tentaresultaten för min del?

2009-05-19 @ 21:03:26
URL: http://johanssonandjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0