Paper Plane

Det befann sig vid den tiden då alla på gymnasieskolans tredje år skulle författa ett projektarbete. Vissa trodde sig vara musikaliskt begåvade och valde att göra ett mediokert musikarbete, andra valde mer samhällsorienterade ämnen. Detta inlägg handlar om två av dem som valde att befatta sig med det senare. (Givetvis fanns det andra ämnen att välja på).

Eilert och Karies skulle gemensamt (och såvitt jag vet, även i samråd) skriva en uppsats under ämnet "internationella relationer" närmare bestämt konflikten i Palestina. En av orsakerna var att de genom valet av ämne kunde få vår favoritlärare under de tre åren till handledare. Vi kan kalla honom Joppe.

Joppe hade som specialitet att ge den största delen av klassen väldigt höga betyg. Höga betyg brukar påfallande ofta göra en lärare mer populär. Att han dessutom var kunnig om det mesta gjorde det hela ännu bättre.
Under projektarbetets gång hade Eilert och Karies lyckats knåpa ihop ett utkast vilket de via mejl skickade till Joppe.

Karies: Har du läst igenom vårt utkast?

Joppe: Ehm... hmm...

Karies: Jag mejlade det till dig.

Joppe: Ja! Det var mycket bra! Mycket bra!

Karies: Behöver vi ändra något?

Joppe: Lite småjusteringar här och var bara.

När Karies sedan kollar sin mejl har hon fått ett "Mail Delivery Notification" som säger att meddelandet inte kommit fram till Joppe. Nu gjorde inte det så mycket, de fick ändå MVG i betyg.

/ d.ä.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0