Det är över nu

Jahapp, då var yran över. Denna enorma glädjefest som förgyller staden. För vår egen del gick det som vi trodde efter vi sett lottningen. Vi åkte ut i seedningsmatchen mot Fantomen BC som senare gick till semifinal efter att ha slagit ut favorittippade BK Rel. Vi förlorade med 6 poäng. Matchen spelades på grus vilket ingen gillar. Brännboll skall spelas på gräs. Period. Vi kunde spelat en aning bättre men man kan inte alltid vara på topp.  I fredagens gruppspel spelade vi rätt okej och gick vidare som vi antog att vi skulle göra. Kaxigt men sant. Högst upp på prispallen efter helgens bataljer stod till slut Raska Taskar. Ett otroligt duktig utelag med många duktiga kastare.

I gårkväll blev det grillning med laget hos Mickey Bee. En trevlig tillställning! Grillat är godast som reklamen säger. Frågan uppkom huruvida vi skulle dra på fysikgränd eller inte. Vi kom fram till att det var överskattat och chillade i Mickeys pensionärskuvös istället. Ett helt år kvar nu till nästa yra. Jag känner redan abstinensen.

Mindre än 48 timmar kvar nu...

/d.y.

Sex fot under

När jag lyssnar på den känns det som att jag är i begrepp att dö när som helst, då gråter jag lite för mig själv. Lite ifall ingen annan gör det, lite för att jag gillar mig själv ganska mycket. Har liksom alltid kommit bra överens med mig själv. De som inte gjort det har missförstått mig. 


(Mauro Scocco framförd av Totta Näslund)

En dag ska jag ligga sex fot under marken
höra regnet som droppar och fåglarna i parken
inga skulder att reglera, ingen sorg att bära på
bara en sten med mitt namn och folk som kommer och går

kanske kommer du att sörja, kanske lägga ner en ros
kanske till och med sakna mig trots allt jag gjort

kanske kommer du att tänka, han var ingen dålig man
han hade mål och ambition men drev ur sikte och försvann

En dag ska jag ligga sex fot under marken
höra regnet som droppar och fåglarna i parken

/ d.ä.

Tail dragger

Så har jag idag bevittnat delar av min första yra. Kanske måste man antingen vara norrlänning eller hysa större intresse för sporten än jag gör hittills för att uppskatta det till fullo. Något man däremot kunnat uppskatta till fullo, förutsatt att man inte haft tenta på måndag, hade varit att bevista diverse festligheter i dagarna två. Idag var jag och kollade i alla fall, hade tänkt se d.y:s matcher men efter att fått hjälp av A2 att skriva ut en del saker vilka kan vara till nytta för tentan hade vi redan missat en match. Såg därefter Moderatens lag få rejält med pisk mot något skränigt gäng utan hyfs. Efter det såg vi (A2, Stekarn, Grapefrukten, Hästpojken, Hästpojkens kompis Mössan, Kutcher och jag) hur JF fick oförskämt mycket stryk av diverse mediokra lag. Får skylla Hurringens drinkar för det debaclet. Kul ändå för jag lyckades dela med mig, väldigt broderligt, av både potatissallad och kycklingklubba.

Efter att sett JF:s nederlag skingrades alla och gick hemåt. En stund senare bar det av mot Grapefrukten där han ackompanjerad av Stekarn, Hästpojken, Mössan och så småningom BSB huserade. Efter en tafflig fotbollsmatch på Xbox bar det vidare mot B1. Det är alltid tillställningar av diverse slag hos B1. Det hela var trevligt tills tentan kom på tal. Då blev det plötsligt lite spänt mellan Hästpojken och B2 där den senare till och med ställde ultimatum. Så småningom försvann Hästpojken och Mössan, huruvida det hade något att göra med sammandrabbningen med B2 att göra eller inte låter jag vara osagt. Efter lite märklig form av underhållning, för Ariel vill säga, drog jag mig hemåt. De övriga i sällskapet drog ut på gården och vidare i natten (egentligen inte rätt att kalla det natt, det blir aldrig mörkt här längre vilket gör att jag inte vet när jag ska sova. Detta i sin tur leder till sömnrubbningar och huvudvärk och allsköns övriga obekvämligheter). Om jag förstod saken rätt var B1 inte lika rund om fötterna som vanligt, fast o andra sidan märker jag inte när hon är det heller varför jag kanske inte borde uttala mig. I vilket fall, nu har jag skrivit det och orkar inte sudda ut det. Nu måste jag ha O'boy, annars kanske jag dör lite grand. 

XOXO/ d.ä.

Hair of the Dog

Tentan närmar sig med stormsteg. De sista förberedelserna har börjat. Idag och igår skrev jag ut som en galning. Fruktansvärt irriterande med alla dessa lagändringar som man troligen inte ens kommer ha någon nytta av. Förutom det har dagen bjudit på några timmar brännboll. Vi fick idag våra matchställ. Extremt snygga - Vita med svart tryck, monokromt for the win!

Hur kan man skriva en hel artikel om detta? Jag måste erkänna att jag blir imponerad. Här sitter jag och klurar på vad jag ska skriva på ett litet blogginlägg medan aftonbladets journalister matar upp artiklar om ovidkommande saker.

Imorgon börjar yran - årets höjdpunkt! 11:00 spelar Herman och Hans Hund på bana 3 & 4, längst bort på ängarna åt Ersbodahållet. Genrepet mot Lilla Gruppen såg mycket bra ut. Det ska bli sjukt kul!

Vårt namn, Herman och Hans Hund härstammar från en ramsa som en SO-lärare drog för oss en gång i tiden. Den går så här

Herman och hans hund,
gick i skogens lund,
vad hette hund,
namnet har jag sagt,
gissa det nu strax!

Till att börja med gillar jag rimmet sagt - strax. Det har uppstått meningsskiljaktigheter i vårt lag om vad hunden egentligen heter. Jag tror att hunden heter Hans, några tror på Vad och en tredje version är Gick i skogens lund. Senaste förslaget är att hunden skulle heta Herman Och (med ett tyskt uttal på och). Det rätta svaret lär vi aldrig få veta...

/ d.y.

Die, die my darling

Det här var ganska intressant faktiskt. Får mig osökt att tänka på Benny B, volleybollturnering och ornitologi. Efter seminarium igår skulle d.y. och jag plugga lite var det tänkt. För min del vet jag inte vad som hände, efter lunch tog energin slut och hängigare än vanligt låg jag i en av Lindellhallens fåtöljer. Köpte till och med en glass och tänkte att den skulle pigga upp lite. Så blev det dock inte. Däremot väcktes återigen frågan som gäckat mig i många år, varför spiller man alltid choklad på sig så det blir stora fula fläckar?

Åkte hem, sov någon timme, åkte buss med A2 ner på stan, införskaffade cigarr, åkte hem, däckade. Drygt, har absolut inte tid att bli sjuk eller något sådant trams innan tentan. Ska jag bli sjuk får det minsann vänta till veckan efter tentan. Så, efter bloggens kanske tråkigaste och mest onödiga inlägg vänder jag på mig och somnar om.

/ d.ä.

Fafafafafafafafafafafafafafafafa Fantomen

2 dagar kvar till yran. Det ska bli riktigt roligt! 5 dagar kvar till tenta. Det känns mindre kul. Framförallt känns det ovisst. Det kan gå hur som helst beroende på frågorna. Känslan när man lämnat in den längtar jag dock efter. Sommarlov i 3 månader. Såvida man inte kuggar det vill säga men det ska man väl förhoppningsvis undvika.

Idag klev jag upp förhållandevis tidigt, kvart över nio. Satte mig då i soffan och läste lite immaterialrätt, arbetsrätt och kikade på anteckningar och tentafrågor. Strax efter tolv slöt jag upp med den äldre i Lindell för att sedan snabbt bege oss ut i sommarhettan. Vi avrundade vår pluggstund med en glass innan jag begav mig hemåt för en discrunda i solen. Fick se årets första "vita strumpor i sandal" idag om man räknar bort bibliotekarier där det ingår i klädkoden.

Ikväll blir det korpenfotboll med Jouaquíns lag. Jag funderar på om jag ska dra iväg och se Ersboda - UFC innan men mitt förnuft säger att jag bör plugga istället.

Klart grabben ska få spela! Utan honom kommer vi inte långt kan jag säga.

Lottningen inför brännbollsyran är klar fick jag just veta. Om det är som jag tror att det här har vi sanslös otur med lottningen... Vi kommer i så fall, om vi vinner gruppen, få möta Fantomen i seedningsmatch...

/ d.y.

Shot down in flames

Vaknade av en explosion idag, någon sprängde upp ytterdörren. Som tur är har jag genomgått en extremt hemlig agentträning varför jag likt en katt kastade mig ur sängen ryckte fram min Glock 17. Innan röken lagt sig i vardagsrummet hade jag barrikaderat mig bakom en av sofforna. Strax rusade flertalet maskerade män genom lägenheten, bättre fly än illa fäkta (fast skjuta då) tänkte jag och smög ut. I trappuppgången hade ytterligare ett par maskerade gangsters avvaktat, med dessa bröt en smärre eldstrid ut vilken jag så klart gick hel ur. Mina kondoleanser till dem eller deras efterlevande snarare.

Hoppade på tunnelbanan till Lindellhallen och träffade Moderaten, vi skulle ju plugga ihop. Det är det jag gör när jag inte är superhemlig agent. Tyvärr blir studierna lidande av mina superspännande agentjobb. Knappt hann vi slå upp böckerna innan två svarta stadsjeepar (hann inte se riktigt men de påminde mycket om Dodge Durango), med de sedvanligt tonade rutorna, sprängde fram mot Lindellhallen. Ett bekant ljud närmade sig dessutom. Över Universum steg en svart helikopter med en Dillon M134D, ni kanske inte känner till det men när en sådan öppnar eld mot en försöker man se till att inte vara i vägen. Förvisso vill man väl aldrig vara i vägen för någon form av vapen men likväl, just en M134D är något utöver det vanliga. Således tog jag moderaten i handen och rusade via landgången mot samhällsvetarhuset. Strax öppnade helikoptern eld och pepprade sönder den sidan av Lindellhallen fullständigt. Jeeparna krossade dörrarna under oss och golvet skakade rejält. Lustigt nog bar Moderaten likt de kvinnor man ser i actionfilmer högklackat. Ännu konstigare är att hon dessutom betedde sig lika klumpigt som de gör. Självklart gick en klack av i tumultet, således var jag tvungen att ta henne i famnen och springa nerför trapporna mot källaren.

Snabbt förbi JF-rummet men socionomerna hade hällt ut en hel del olja utanför sin dörr. Tydligen var de i maskopi med de maskerade typerna. Som tur är hade jag mina Martens vilka är oljeresistenta, med raska steg sprintade jag vidare. Fortfarande med Moderaten i famnen, märkligt att film är precis som verkligheten. Trots att en klack gått av och skorna rent allmänt måste vara otympliga att springa i tar de aldrig av sig dem. Nåja, vidare mot lärarhuset och lönngången till dammen. Där väntade RibCat, vanligtvis tar de fyra besättningsmän men jag är ju agent så då hade de ändå varit lite överflödiga. Moderaten fick kasta loss förtöjningen och en halv tank senare var vi på andra sidan dammen. Lämpligt nog hade jag parkerat min Koenigsegg CCXR bara några meter därifrån. Gentleman som jag är öppnade jag så klart dörren åt Moderaten, vi skulle ju faktiskt tentaplugga, innan jag satte mig bakom ratten, vred om nyckeln och körde iväg mot arbetsrätt och associationsrätt.

En vanlig sömnig dag i en juriststudents liv med andra ord... 

/ d.ä.

I would walk 500 miles

På lunchen idag hade jag oturen nog att råka titta på ett sådant här ring-in-program. Ni vet, "Idag har Arne namnsdag, min pappa heter faktiskt Arne. Han kommer på middag ikväll och ska bjudas på pytt i panna. Mmm, pytt i panna. Jag använder alltid min mammas recept, det är så gott. En annan sak som är gott är godis. Gillar ni också godis, ring in på bla bla bla och var med och tävla om jackpoten på 20000 kronor". Hur som helst, dagens programledare började prata om slipsar. Tydligen ansåg hon att vita slipsar var hett. För mig är vit slips begravning av närstående ev. maffia. Hon förespråkade också att man skulle ha alla slipsar färdigknutna så man bara kunde dra dem över halsen. Hon reflekterade aldrig över att slirren förstörs. Däremot ska hon ha cred för att hon dissade firmafestpojkarna som tar av sig skjortan och steker med slipsen på huvudet.

High Chaparall gick på tv idag. Tyson var inte en rolig människa om någon nu hade fått för sig det. Totalt avdankad. På något märkligt vis lyckas ändå radarparet få till en bra show.

Coolt att Sofis mode-Linda påar för Martens. Jag och den äldre diskuterade dessa skor idag. De ser klumpiga ut men skönare & slappare skor får man leta längre efter. Det vill säga efter man gått in dem. Vita kanske inte är något jag skulle dra på mig direkt men å andra sidan kanske tillhör jag inte målgruppen för denna artikel...

/ d.y.

Vila vid denna källa

Alltså, rent spontant känns det som att Lars Lagerbäck antingen är en stor skämtare eller att han ser saker på ett annat vis än normala människor. Kanske är han en blandning av båda påståendena. Jag såg matchen och kan sträcka mig till att Sverige spelade bra i 15-20 minuter av andra halvlek. Men att säga att "Henke var lysande" är kanske inte helt sant? Henke gjorde inte på något vis en dålig match (halvlek) men lysande var han inte. Kanske dags att slipa glasögonen Lasse?

Ställde klockan på 0700 idag, vaknade, stängde av larmet och somnade om vaknade igen kring 0900. Inledde dagen med att städa lägenheten. Sedan bar det av mot skolan där d.y. mötte upp med ambitionen att studera flitigt. Vi kikade på lite lagändringar och kom egentligen inte fram till så mycket annat än att det var jobbigt och att lagar borde träda i kraft i januari varje år. Kanske kan de anlita oss för en offentlig utredning?

Efter varsin glass bar det av hemåt, väl hemma lite kaffe i solen på balkongen. Passade på att läsa en liten artikel om Laval-målet (även kallat Vaxholmsmålet). Intressant läsning med insändare som inte hade mycket koll på hur något fungerar vad gäller Europadomstolen och juridik överhuvudtaget. Kanske inte kan påstå att jag vet allt eller ens en bråkdel men under snart två terminers studier har jag i alla fall utvecklat en viss förståelse för processen. Kanske borde fler veta lite mer om vad de pratar om innan de skriver bittra insändare.

/ d.ä.

Under the boardwalk

Då både Zlatan och nyligen även Rosenberg är mer eller mindre skadade känns det inte vidare lyckat att Henke Larsson går ut blödande från en uppvisningsmatch i Skottland. Det kanske är idé att sätta svenska spelare i karantän snart? De har en benägenhet att gå sönder mest hela tiden. Kan det ha att göra med lagkaptenen? Freddie har ju haft problem med skador i stort sett alltid. Tycker synd om grabben faktiskt. Han är lite för snabb men samtidigt lite för långsam. Snabb nog att få undan bollen men långsam nog att bli träffad över benen istället. En som, förståeligt nog, vill spela väldigt mycket är Andreas Isaksson. Kanske inte konstigt efter att ha suttit och värmt bänk större delen av säsongen, släppt in 8 mål i en match och haft det allmänt tungt.

Idag har vi inmundigat grillat minsann. På A2s förslag grillades fläskfilé och lite annat. Till köttet, som så klart är viktigast för en ståtlig karl, serverades ugnsbakade rotfrukter och tzatziki. Jag var väldans nöjd med den senare, lite osäker på formen vad gäller just tzatziki blev resultatet över förväntan bra. Det är ju nästan ett år sedan jag tillredde något sådant senast.

Igår var det kalas hos Rödpepparn. "Lilla pojken" fyllde ju 25 i måndags och det skulle självklart firas. Jag missade presenten men har utlovat en sådan vid nästa sammanträde med Stamos contra malo. Grapefrukten och Stekarn anlände, som sig bör, lite senare än de övriga festdeltagarna. Det hade smärre betydelse ty stämningen sköt så klart i höjden när de båda entrade Gräddnos och Rödpepparns lägenhet. Grapefrukten passade även på att, tillsammans med Skelleftesonen, får duktigt med stryk i en omgång Singstar. Till alla trumhinnors förfäran repeterades sången varpå de, om någon, som missat sången fick chansen att höra den igen. Så småningom for ett gäng ner på stan, de skulle på Rex som tydligen satt ner åldersgränsen till 20 kvällen till ära. Skelleftesonen och undertecknad valde istället att efter en vinglig cykelfärd gästa Chaplin för lite mat. Efter en liten stund ringde dock Grapefrukten och beklagade sig över att han och Stekarn inte blivit insläppta. Sällskapet hade, väl medvetna om de två gentlemännens ålder, valt bort Rex för ett annat ställe som har 23 som lägsta ålder. Snopet för mina kära vänner må jag säga.

/ d.ä.

I need a hero

Föga förvånande blev det ännu en kalkon-placering för Sverige och Charlotte Perrelli i årets Eurovison Song Contest, även känt som Schlagerfestivalen. Efter det lilla jag hört av låtarna som deltog kan konstateras att placeringen inte hade något att göra med att Hero var dålig, snarare att smaken i Europa är sämre. Piraterna kom tydligen före och den låten var riktigt dålig, tydligen verkar många ha svårt att skilja på show och låt. En tanke jag inte riktigt förstår, för min egen del räcker det absolut inte med en show. Vill man titta på show får de väl söka sig till en cirkus eller, med tanke på dagens scenshower inom musikbranschen, hellre en strippklubb. De där "Pussy cat dolls" är väl ett typexempel, det är ju mer show än musik i deras nummer. Visst, de är säkert duktiga men... Hur som, ryssen Bilan vann i alla fall Eurovision. Han klädde sig helt i vitt. Helt vit klädsel känns väldigt mycket Backstreet Boys '98. Är det möjligen så att vissa länder i Europa ändå ligger ett litet steg efter Sverige rent utvecklingsmässigt? Nu ska sägas att jag absolut inte har något emot Ryssland eller övriga öststater. Ibland tvärtom, Ryssland har ju till exempel en av världens bästa nationalsånger. När NASA la flera miljoner på att utveckla en penna som klarade av tyngdlöst tillstånd i rymden använde ryssarna en blyertspenna. En ryss skapade tetris, vem har inte spelat tetris? Ett av ytterst få pussel där man strävar efter att aldrig bli klar.
Charlottes reaktion på debaclet känns igen, alldeles för väl. ”Kommer att sova gott i natt” jo jag tackar jag.

Svenskarna i Detroit låg bakom ännu en seger, nu i finalen mot Pittsburgh. Hela 4-0 vann de med. Just fyra mål kanske inte är så mycket egentligen men att nolla ett av NHL:s bästa offensiva lag är bra gjort. De är sköna Detroit, alltid med långt i slutspelet och med NHL:s snyggaste matchställ. Att de har inte mindre än sju svenskar i laget är stort, riktigt stort. Att Lidström är kapten och Zetterberg assisterande kapten är också en bragd i sig.

Chelsea sparkar Avram Grant efter två andraplaceringar. På sätt och vis är det rätt, att få ett silver är att förlora ett guld. Jag tror dock det är svårt med ett "lag" som Chelski, många stora stjärnor som ser sig själva som större än laget. Det ryktas ju om att Drogba till exempel köper upp stora kvantiteter av sin tröja för att få statistiken att se ut som att han är populär. I själva verket är det Terry och Lampard som säljer bäst, kanske inte helt oväntat ändå? I vilket fall önskar jag Chelsea ingen lycka och absolut ingen välgång.

"Blev du ledsen?" Undrar om de ställt den frågan till Zlatan eller vilken annan manlig fotbollspelare som helst? Varför skulle hon bli mer ledsen än andra?

Delas det ut guldklockor för lång och trogen tjänst? Gubben har kämpat mot regeringen i 40 år, det känns ändå aktuellt att fortsätta? Fast jag vet inget om konflikten som sådan eller särdeles mycket om Colombia över huvud taget ska väl sägas. "Under de senaste 15 åren har gerillan blivit mindre politiskt betingad och våldet har kommit att handla om kontroll över kokainproduktionen." Märkligt.

/ d.ä.

Hero

Ica Maxi. Vilken grej, det går inte att vara någorlunda snabb på den där syltan. Två timmar tog det. Nu är frysen och kylen full med mat, inte dumt. Tigern fick för övrigt lära upp kassaflickan hur man sätter in pengar på ICA-kortet. Mycket intressant men kul. Folket i kö bakom oss blev less och bytte till en annan kö.

Till middag blev det den kulinariska rätten ICA-Pizza. Mozzarellavarianten är inte dum, eller hur Carl-Jan? Rekommenderas varmt.

Ikväll har det mest blivit serietittning. OZ såklart. Serien avnjutes med Julmust Light, chip & dip, och godis. Dåligt med fullkorn med andra ord.

Imorgon ska jag väl försöka plugga lite och spela fotboll. 14:00. Be there!

Kunde inte undgå informationen om att Perelli gick vidare till final i Schlager-EM. Ganska fräsig låt ändå.

/d.y.

Hey, good lookin'

Det är lite svårt att förklara min affektion för serien "Gossip girl". Till saken hör att det är någon märklig form av nyförälskelse, ett resultat av ett Gossip-maraton i söndags. Huruvida jag verkligen gillar serien för dess innehåll eller om det mer handlar om någon form av acklimatisering beroende på att avståndet mellan soffan, i vilken jag barrikaderade mig hela söndagen, och fjärrkontrollen på bordet låter jag vara osagt. En sak är säker dock, de har en stylist som vågar ta ut svängarna rätt bra, gör det dessutom med bravur må jag säga. Nu känns det en aning "main-stream" att ställa sig i hyllningskören till just den stilen men ibland måste även jag vika mig.

Dagens tentapluggande kändes, inte bra kanske men likväl, ok. Fick frågan av Madonna, Maskrosen, Löken och Ms Mix-a-lot om det blir någon tentafest i mitt residens även denna gång. Förra gången förhöll det sig ju på det viset och resultatet var lyckat och verkade uppskattat av de flesta. Tyvärr har mina inneboende tenta först några dagar senare än vi varför de inte verkade helt positivt inställda till tentafest redan på måndagen. Lite dålig inställning kan tyckas, "det är väl kul om det går bra för andra"?

/ d.ä.

Tonight I'm gonna rock you tonight

Jag vill rekommendera Spinal Tap för alla er som missat detta mästerverk till film. Som ni kanske kan gissa tittar jag på den just nu. Länkar in ett klipp där gitarristen Nigel visar sin samling av gitarrer samt deras nya förstärkare.


/ d.ä.

Walkin' the dog

Jag hämtade ut mitt PM idag med lärarens kommentarer. Kommentarerna pekade på vissa brister, vilka jag hade förväntat mig skulle vara fler. I synnerhet som jag hade vissa problem att överhuvudtaget sätta igång skrivandet. Förvånansvärt nog var språket det jag verkade hantera bäst. Kanske hade det att göra med att läraren har skånskt ursprung varför han säkert har lättare att förstå vad jag säger eller skriver än de flesta norrlänningar. 

Eftersom jag satt och gick min basgrupp på nerverna blev det inget deltagande i fotbollen idag. Nu gör det inte mig så värst mycket då vi ämnar spela ännu en prestigefylld drabbning på lördag. Denna gång med nya benskydd, det blir bra. Hoppas alla andra är införstådda med min något opolerade spelstil. Med bristfällig teknik är den enda fint jag kan hantera den så kallade "Henke Rydström-finten". Den går ut på att man vid en mot en-situationer helt sonika passar bollen rakt på motståndaren, som blir överraskad, man tacklar/bryter därefter bollen igen och om allt går som det ska är man sedan fri. Det hela är en väldigt effektiv fint då ingen motståndare förväntar sig att få bollen utan att behöva anstränga sig. Under förvåningen blir han närmast paralyserad varför det är lätt ta sig förbi i nästa skede. 

Undrar om det är något kvar av whiskyn? 

/ d.ä.

THE DOUBLE!

JAAAAAAAAA!!!

LYCKA PÅ HÖGSTA NIVÅ!

/d.y.

Moscow, here we come!

Ikväll händer det. United kan ta hem dubbeln. Jag är nervös men jag tror på en 2-1 seger till de röda. Simon Bank skriver att om United vill det, kan det bli en mycket underhållande match. Jag håller med. Hoppas verkligen att United vågar spela ut. Då är det vackert.

Som tur är så behöver man inte vänta så länge innan bra fotboll spelas igen efter denna final. EM stundar i juni!

Kom igen gubbar! Nu tar vi dem!

/d.y.
You aint seen nothing yet

Tentaplugg. Jag grunnar på vari min kroniska trötthet har sitt ursprung. Efter dagens tentaplugg har jag kommit på en av troligtvis flertalet möjliga orsaker, flera timmars tentaplugg. Häromdagen märkte jag hur tröttheten, inte smög sig på utan snarare slog ner som en blixt från en klar himmel när siffror och matematik kom på tal.  
Är jag duktig idag hoppas jag läsa lite när jag väl kommit hem också. Min oerhörda självkännedom säger mig dock att det inte bli riktigt så. 

Grapefrukten bad om sällskap ner på stan och undertecknad var inte sen att följa med. Vad jag på förhand hört gäller ärendet något som har med syn att göra. Kanske gjorde min expertis på området att just jag förärades en förfrågan. Väl på stan ämnar jag investera i ett par benskydd, allt för att min benknäckarteknik ska få full effekt på fotbollsplanen. 

/ d.ä. 

Killing time

Dålig aktivitet på bloggen. Det går inte att säga emot. Orsakerna för egen del är många. Min dag består av plugg, brännboll och OZ. Vilken serie alltså! Jag skulle gärna ha mer tid så jag kunde se ännu mer av den, men tyvärr är tid en bristvara för tillfället.

Idag har jag haft seminarium och sedan blev det tentaplugg. Lindellhallen har dock otroligt dålig ventilation så man ska helst ha syrgasmask för att överleva. Själv använde jag den alternativa metoden - godis. Ikväll har det däremot inte blivit mycket gjort på pluggfronten. Brännboll för hela slanten. Det närmar sig nu!

Chelseas nästa tränare är en stor fråga inom den engelska fotbollen just nu. Michael Laudrup verkar vara den hetaste kandidaten för tillfället. Hoppas bara inte Svennis får jobbet. Då kan jag inte gilla honom längre. Det är tillräckligt att han coachat ena ärkerivalen City. Ska han ta sig an Chelsea också har jag inget val.

09:00 börjar morgondagens studier. Har tänkt läsa lite om konsumentkrediter nu innan läggdags, mest för att stilla samvetet. Tjo!

/d.y.

The letter

När jag kom hem idag efter en heldag på skolan (0900-1700) låg ett brev och väntade på mig. Visserligen kan man tänka på åtskilligt annat man hellre såg liggandes hemma väntandes men man får vara glad åt det lilla. Brevet var utomlands ifrån och efter närmare granskning kunde jag innan öppnandet lista ut att det var från Danmark, närmare bestämt polisen i Danmark. Den som har minnet på skaft och frekvent tagit del av vad som avhandlas på världens bästa blogg vet att jag glömde en nyköpt tröja på flygplanet från London till Köpenhamn. Efter att jag mejlat en beskrivning och fått en bekräftelse på att mitt mejl kommit fram har jag sedan gått och väntat i tre veckor. Tills idag.
Danskarna är ett märkligt släkte, inte nog med att de pratar konstigt, jag börjar fundera på deras övriga förmågor efter att läst brevet de sänt mig.

"Hittegodskontoret har modtaget effekter under nedenstående kategori
TASKER/RYGSÆKKE/NET/POSER
som antages at tilhøre Dem. Det fundne kan afhentes på ovennævnte adresse."

Varför tror de att jag skulle åka och hämta den? Jag glömde den på ett flygplan som råkar landa i Danmark, betyder det att jag är dansk? Men de var snälla nog att erbjuda sig att mot den låga summan av 169 Danska Kronor skicka påsen till mig. Tack ska ni ha danska polisen för den uppoffringen. Jag får väl helt enkelt ge upp och betala de stackarna strax över 200 svenska riksdaler för att de ska lägga påsen i ett kuvert för 50 kronor och skriva min adress på (150 kronor).

Har aldrig riktigt gillat danskar, de är som sagt märkliga. Proppmätta på gröt är de också, den verkar stå dem långt upp i halsen rentav.

/ d.ä.

Almost cut my hair

Så var håret kortare igen. Fast det är inte det som gör dagen till fulländad. Det är fyndet med Ronaldinhos namnteckning på. Ett par creme-färgade Nike Brasiliero FG för, i mitt tycke, högst prisvärda 299 kronor. Jag har tidigare dissat Stadium ganska hårt men denna gången lyckades även jag hitta något där. Skönt. Personalen var dessutom inte så jobbig som de varit de gånger jag tidigare varit där. 

Grapefruktkvällen blev inställd till förmån för en poker/hockey-kväll hos Karlakarln och Carl-Jan. Då jag aldrig lärt mig lira någon form av kortspel dröjer jag med min ankomst. Förmodligen till övriga deltagares stora glädje. Ska jag vara ärlig är det väl något jag gärna hade kunnat deltaga i. Men rädslan att förlora är i detta fallet större än viljan att vinna. 

Inledde dagen klockan 0800 med basgruppande, till och med dubbelt basgruppande. Min vana trogen höll jag på att driva mina basgruppsmedlemmar till vansinne mot slutet innan vi skildes vid halv tolv. Efter det blev det tentaplugg istället. Kände mig trött men framförallt totalt "lost". Vill inte veta av några Laval-frågor vid tentan.

/ d.ä.

Long Song

Lång dag idag trots sovmorgon. Tio i tio ringde väckaren. Tvättid klockan tio. En stackars hund i lägenheten intill hade hela morgonen skällt så att hela trapphuset höll på att rasa samman tror jag. Det gick knappt att sova på morgonkvisten. Frågan är vad man skulle göra? Var det någon som var död där inne? Senare for jag en sväng och klippte mig hos mor min. Därefter direkt till skolan för några timmars ineffektivt arbete med arbetsrätt med Carl-Jan, d.ä. och moderaten. Strax efter 16 begav jag, d.ä. och A2 oss ner på stan. Det blev inget inköp för min egen del men den äldre lyckades hitta ett par fotbollspjux och en hårklippare. A2 fick tag på nya ploppar till hörlurarna. Lyckad shoppingtur för dessa pojkar med andra ord.

Manchester City kanske behåller Svennis ändå. De lyckades nämligen ta sig till UEFA-cupen genom en sjätteplats i Fair-Play-ligan. Jag tror faktiskt att han får behålla jobbet. Shinawatra krävde ju europacupspel och han fick det.

Ikväll stundar hockey hos Grapefrukten igen om planeringen håller. Det kommer att bli ruskigt svårt att ta hem segern och Sverige gör det bra om vi lyckas.

Sitter just och funderar på varför det bolmar upp massa rök till min balkong. Antingen så grillar någon på våningen under eller så röker någon ett paket cigaretter på samma gång. Hur som helst tycker jag inte om det.

/ d.y.

Sittin' on top of the world

Schweiz åkte föga förvånande ut mot Ryssland med tennissiffrorna, vad som däremot kanske får läsaren/åskådaren att höja en aning är att Schweiz gjorde 2 av de 6 målen. Kandidaten för tidernas hårdaste självmål kanske kan vara det Furrer gjorde. Gerber i målet ser lite överraskad ut.

Kollar på Sanningen bakom nu. En av de roligaste deltagarna någonsin i ett frågesportsprogram sitter i stolen och erkänner den ena pinsamheten efter den andra. Han hade till exempel haft sex med en man, kanske inget konstigt i det. Det konstiga är att han är heterosexuell och gick hem med vad han trodde var en kvinna. Väl hemma uppdagades sanningen men då tyckte han att han inte kunde kasta ut personen varför han "körde" på. Skön snubbe på något vis ändå.

/ d.ä.

Snow

Inte är det varmt nu i alla fall. Det är nästan så man måste ta ut yllerocken ur garderoben igen. Och det verkar inte bli särskilt mycket varmare framöver. I skrivande stund snöar det. Meterologerna kan inte ha det lätt nu när vädret ändras konstant.

4 timmar fordringsrätt idag. Det gick ovanligt lätt att hålla sig alert tycker jag. Kanske var Delicatobollen i pausen. Önskar bara att den hade varit större. För varje dag känner jag mig mer och mer sugen på att baka chokladbollar men bakning är så tråkigt. Ätandet har jag dock inget emot.

Ikväll är det brännbollsträning på schemat. Det lär inte vara så många lag ute på grund av kylan men ett par matcher ska man väl lyckas hitta. Efter det tänkte jag fara hem och snylta på lite klippning. Har börjat vakna upp med morgonfrilla. Där går nämligen min gräns för när det är klippningsdags. En ganska bra måttstock faktiskt.

/ d.y.

I want to break free

Härligt med seger idag. Stekarn, d.y. och jag hade slutit upp hos Grapefrukten strax innan matchen börjat. Laddat med öl och chips, mycket macho. Löven-lovern dök upp strax efter nedsläpp och ytterligare en stund senare anslöt även Bsb. De båda herrarna var mycket nöjda med sina fordon som av en händelse råkade vara av samma modell. Att en av dem senare inte ville starta är en mindre detalj i sammanhanget. Hockeyn gick som nämnts bra. Efter en halvdan match lyckades Weinhandl göra sin karriärs kanske vackraste mål. Ett sådant mål jag skulle skämts över lite grand. Jag har gjort några få sådana mål i min "karriär" och inte riktigt vetat hur jag ska hantera det. Istället för att fira dem har jag lite ursäktande lunkat mot avbytarbänken. Min grej brukar ju vara att göra mål långt utifrån, helst utanför "slottet". Hellre hårt i sargen än löst i mål har varit mitt motto. (Utesluter härmed inte att mottot i sig även kan delas, eller rentav författats, av andra)

Kenny Jönsson verkar ha analyserat hårt efter matchen och kommit fram till att "det blir en annan match på fredag". Det är skönt tycker jag, hade varit lite tråkigt att se samma match igen. Undrar hur han tänkte där? "Idag spelade vi en match, kan man spela samma match igen? Nä, vänta här nu... det måste ju vara en annan match på fredag!" Jag vill inte på något vis förringa Kennys tankeverksamhet och kanske är citatet aftonbladets egen tolkning, det brukar ju kunna vara så, men citatet är lite för roligt för att gå förbi obemärkt.

Läste en annan skön artikel från Ölands största (läs enda) tidning. Om jag minns rätt är jag till och med medlem i denna grupp. Antar att det kan vara svårt för en utomstående att förstå vissa saker men ett visst underhållningsvärde kan artikeln säkert inneha även för dem.

Detta är väl ingen som blir särdeles förvånad över. Ett tydligt samband kan tyckas.

/ d.ä.

Den glider in

Nyss hemkommen från hockeykväll hos Grapefrukten. Seger blev det till slut efter många om och men. Jag måste säga att suddenmålet var nog bland de mest turliga mål som jag sett. En lös backhand i gröten som tar på en tjeckisk skridsko, under en annan tjeck och sedan på målvaktens benskydd och in. Ett sådant mål som ens eget lag aldrig lyckas göra men motståndarlaget gör det gång på gång. Skönt att vi får ha tur för en gångs skull.

Hittade ett läckert youtubeklipp som jag tänkte dela med mig av. Jag har sagt det förr och säger det igen. Om asiater vill bli bäst på något så blir de det.

 

Nu ska det diskas! Över och ut!

/ d.y.

In the evening

Tänkte ta upp lite mediakritik såhär på onsdagseftermiddagen. Denna artikels utformning försöker locka läsare till att läsa artikeln. Det framgår inte förrän man trycker på knappen "Klicka här för rätt svar" att fotografiet är taget från en film. Medias makt är stor och kan framställa saker på missvisande sätt oftast utan vidare repressalier och kritik. Som tur är så är finns det relativt inpräntat hos de flesta att man ska ta medias rapporteringar med en nypa salt.

Idag har jag haft seminarium och sedan lite tentaplugg och allmänna diskussioner med Carl-Jan, den äldre och en stund även med Kutcher. Laval-målet är troligen nyckeln till arbetsrättsfrågan har vi efter analys kommit fram till.

Ikväll klockan 19 spelas Sveriges kvartsfinal i hockey-vm. Vinst senast, vi får se hur det går ikväll. Vinna eller försvinna är förutsättningarna. Här finns spelschemat för slutspelet.

/ d.y.

I got stoned and I missed it

Läste lite om fotbolls-EM och hittade den kanske viktigaste av artiklarna i sammanhanget. Sofie Fahrmans åsikt om kläderna landslaget ska spela och mysa i. Synd att det inte ingick några kostymer. Säga vad man vill om italiensk fotboll och film, vilket ofta går in i varandra, men de vet hur man klär ett landslag. Än så länge ligger Sverige i mitt tycke hästlängder från Gli Azzuri. Den kanske största likheten är väl Pizza-Anders och Zlatans frisyr.

För inte länge sedan kom någon fram till att det gör ont att föda barn, det märks inte på den här glada kvinnan. Det verkar ju varit en hysterisk upplevelse för många.

Idag var jag uppe med tuppen, klockan 0600 närmare bestämt. Det var i alla fall första gången jag var uppe och stängde av alarmet på mobilen. Eftersom jag ställer två alarm var jag tvungen att stänga av ytterligare ett tio minuter senare. Därefter vaknade jag igen kl 0700, duschade la mig igen och upp igen vid 0730. Plötsligt blev det nästan bråttom istället, märkligt. Det var dock fler som hade det jobbigt att ta sig upp idag. Dalkullan och Moderaten uteblev båda två, en försov sig, en försov sig bland annat. Kvar i den basgruppen var tre tappra som hamnade i en lite krävande sits. Sammantaget förlöpte seminariet relativt smärtfritt. Det som grämde undertecknad och Skelleftesonen en aning var att Grapefrukten och Stekarns grupp kammade hem priset i form av en påse Polly. För övrigt kan det tänkas att Moderaten får en stämningsansökan för avtalsbrott tillhanda inom ett par dagar.

/ d.ä.

Frusna män söker kärlek

Besynnerligt program det där må jag säga. Bra snyft-låtar har de lagt in i alla fall. Rejäl norrlänning verkar vara ledordet för de deltagande. "Händig och samtidigt lite romantisk" "lite blyg och tyst" är ganska vanliga citat dessutom. För alla sörlänningar är det sista verkligen sinnebilden av en norrlänning, blyg och tyst.

/ d.ä.

Rape me

Som d.y. redan gett en antydan till kommer här ett litet inlägg om de domslut som idag klubbades i Högsta Domstolen (HD). Man gör, som jag förstår det, skillnad på våldtäkt på en man och våldtäkt på en kvinna. Jag har inte läst domen i sin helhet utan bara artiklar på DN och Dagens Juridik och utifrån dem verkar det som att skillnaden är att mannen (pojken på 17 år) inte blev penetrerad. Som att pojken inte skulle känna sig utnyttjad? Undrar vad Torgny och de andra herrarna i HD skulle känna? Domen hade tydligen mycket av sin grund i förarbetena och där sägs enligt Lars Persson "att om man onanerar åt en annan person så är det normalt inte en sexuell handling som är jämförbar med ett samlag." Jag kan spontant tycka att det borde rubriceras som samma brott.

Vad anser ni gott folk? Jag känner att jag gärna läst hela domen innan jag kommenterade men kunde inte låta bli. Länken via Dagens Juridik till "hela domen" hade jag inte tillgång till och Zeteo hade ingen lust att fungera nu.

/ d.ä.

Changes

Dagen blev en flitig pluggdag. Det känns rätt bra att komma igång på riktigt med tentaplugget. Kollen känns helt okej och det är ju faktiskt tre veckor kvar så stressen har dämpats en aning. Dock försov jag mig i morse inför tentapluggsträffen med moderaten och den äldre. Vi skulle träffas 9. Kvart över får jag ett sms som jag vaknar av där den äldre undrar om jag utnyttjar den akademiska kvarten eller om jag sover. Yrvaken som jag var svarade jag Moderaten. Fråga mig inte varför.

Virusvarning har utfärdats idag. Det ska tydligen vara någon dryg trojan. Som vanligt är det bara PC som är i riskzonen. EN Mac har väl typ aldrig fått ett virus någonsin?

En diskussionsskapande HD-dom fastslogs idag gällande gränser för våldtäkt som någon av jag och den äldre kanske kommenterar i ett senare inlägg.

Nu ska jag ut i stormen och kasta lite discs. Senare ikväll blir det brännboll.

/ d.y.

Fula gubbar

Alltså, en del av mig avundas och beundrar gamle Hugh men någonstans får man väl dra gränsen? Jag menar inte att allt han gjort är bra, däremot att det han gjort har han gjort bra. Man får väl ändå säga att han lyckats ganska väl. Undrar just vad våra starkaste genus-förespråkare skulle tycka om honom.

Jag vill så här på kvällskvisten tipsa om en riktigt bra låt. Misfits heter bandet, Saturday Night heter låten.


Tack och god natt, hoppas ni får en god natts sömn.

/ d.ä.


Bitter blue

Så har tentapluggandet startat på riktigt, en något annorlunda struktur gör att jag ser an tentan med gott mod. Lite sovmorgon blev det allt idag ändå, skulle inte råka moderaten förrän klockan 0900. Efter att ha spenderat hela förra inläsningsperioden i biblioteket provade vi ny mark idag. Arenan denna gången blev Lindellhallen med sina bekväma fåtöljer. Jag misstänker att det var anledningen att man kunde hålla ut så pass länge idag. En annan anledning kan varit negerbollen (delicatoboll) och närheten till övriga uppfriskningar. 

Nu har precis nypremiäravsnittet av High Chaparall börjat, de hälsar på Andy Dick. Vad kan man säga? Han är en dick och hans son verkar inte åtnjuta den bästa av uppväxter. 

Som kompensation bifogar jag ett klipp från YooToob, tror inte jag upprepar mig men minnet är kort så...
Det är något speciellt med säckpipa må jag säga./ d.ä.

T.N.T

Klockan är inte särskilt mycket men det känns som att dens skulle kunna vara 18. 08:30 stämplade jag in på skolan (ej bokstavligt talat). Vi gick igenom förberedelserna inför onsdagens seminarium. Det ryktas om att vi antingen ska ta bort integrationsseminariet eller flytta tentan till den 5e juni. Tydligen ska en omröstning ske på nästa föreläsning. Själv propagerar jag för en senareläggning av tentamen. Mest på grund av att en tenta måndagen efter yran känns inte riktigt rätt.

Läste just en skrämselartikel på Aftonbladets hemsida. Ju brunare och sötare mat, desto hälsoskadligare är den. Jag skulle vilja veta vilken föda man får inta egentligen? Tydligen inte Kilkenny. Rätt imponerande att de sålde Kilkenny på sittningen faktiskt. Allt verkar vara livsfarligt. Tveksamt om man ens kan dricka vatten utan att få diverse kroniska skador. Man ska skära ner på mjölkintaget också. Ska man använda vatten till O'boy istället? Förutom det ska man också koka istället för att steka kött. Mmm... kokad oxfilé... Hellre dör jag ett par månader tidigare bara jag får steka mitt kött!

/ d.y.


Oa hela natten

Ja, ungefär så löd mottot för kvällen när beachvolleybollsturneringen följdes av sittning med camping-tema. Snyggare än någonsin förr äntrade ett gäng glada jurister läkarvillan och gjorde livet surt för de anställda på olika vis. En trerätters meny inmundigades i gott sällskap. Jag hade förärats bland andra Frankie och Seglarpojkens umgänge vid middagsbordet. Väldigt trevligt. Somliga hade så trevligt att de var tvungna att sluta kvällen tidigt. 

Douglas Murray är något av en, för mig, ny favorit. Det är ju kul med hockey när det smäller ordentligt. 


Dagens tips är för övrigt Calzone Magnum från Restaurang Ängen. 

/ d.ä.

Take me home United Road!

SÅ SJUKT GLAD MAN BLIR!!!

Sir Alex och hans mannar har gjort det igen! Helt amazing. Jag är mållös... Och vilka glädjescener! Vad skulle man göra utan Premier League?

Bolton kvitterade på övertid mot Chelsea men detta är alltså ovidkommande.

Här kommer den låt som jag kommer nynna på ända till nästa säsong.

/ d.y.

0-2 Giggs!

Underbart! Jag tror jag till och med tar ut segern i förskott! Efter ett litet försvarsmisstag och en fin pass av Rooney gör Ryan Giggs, i 80:onde minuten Uniteds andra mål för dagen. Jag vågar nog säga att det är klart nu.

Bolton var för övrigt snuskigt nära att göra mål alldeles nyss. En Chelseaförsvarare räddade på mållinjen två gånger om.

/d.y.

1-0 Shevchenko

Chelsea har gjort mål på Bolton i 62:a minuten. Onödigt spännande. I nuläget räcker det med att Wigan gör ett mål så går pokalen till Chelsea.

/d.y.

1-0 Ronaldo

JAAAAA!

1-0 Ronaldo, pen. Rooney faller och Ronaldo slår stabilt in straffen! För tillfället är United mästare! ca 35 minuter har gått av matchen.

/d.y.

Man ska ha husvagn

 Gårdagen var en lång dag och jag och d.ä. hade inte mycket till möjligthet att blogga. Dagen började vid 10 då en trogen skara juriststudenter slöt upp hos Grapefrukten för att ladda inför volleybollturneringen. Jag, d.ä. och Kutcher bildade ett stabilt lag med två fyrtorn och en passare. Det var i alla fall tanken. Vi åkte i kvarten. Efter turneringen blev det pizza på Berghems Grill för att sedan fara hem och duscha och vidare till B1. Bild på våra camping-outfits kanske kommer i sinom tid. Sittningen var lyckad. Bra musik och mycket mat. Ofta brukar man vara rätt hungrig efter sittningsmiddagar men denna gång fanns inget att klaga på. Kvällen avrundades i Grapefruktens soffa innan jag kröp till kojs.

Uppe med tuppen. Nästan i alla fall. Klockan 11 var jag ute på discgolfbanan. Är rätt imponerad av mig själv med tanke på att det blev rätt sent igår. Om en timme ska jag tillbaka och jobba lite på banan...

16:00 börjar Premier Leagues sista omgång. United har ett bra läge att ta hem detta. Allt i våra egna händer. En vinst räcker för att resultatet i Chelseas match ska bli irrelevant. Jag kan inte förneka att jag är nervös.

Sverige förlorade igår mot Ryssland. Kunde själv inte se matchen men tydligen hade ryssarna varit överlägsna. Henrik Lundqvist räddade oss länge men det räckte inte hela vägen. I natt möter Sverige Tjeckien.

/ d.y.

Special Brew

Fotboll är en farlig sport. Werder Bremens målvakt fick för sig att stämpla en motståndare i huvudet. Det är ett under i mina ögon att han inte fick rött kort. Backlegendaren Beckenbauer säger att det var snudd på mordförsök. Det var kanske en aning överdrivet men otrevligt såg det ut! Självklart finns överfallet på tuben.
 

Ikväll verkar det bli Så ska de låta hos den äldre och sedan en sen middag med frugan.  För att stå mig till middagen som beräknas till 22-tiden var jag tvungen att käka något. Det blev ett recept som jag tycker alla ska prova. Snabbmakaroner + Keso + Dolmio (ketchup funkar också). Bra grejor. Dessutom går det fort att laga!

/ d.y.

Jealous guy

Jag tyckte klippen jag såg med Björn Gustafsson i parlamentet för några månader sedan var mycket underhållande. Bland annat det där han spelar brat. Det tyckte jag var riktigt bra. Hans bravader i melodifestivalen var både bra och dåligt. Ungdomsreportern Benjamin har han gjort med den äran också. Däremot tycker jag att det gått lite inflation i pojken. Allt han säger och gör skrattas åt bara för att det är han som gör det. Nu ska han tydligen vara med i någon "storfilm" dessutom. Det här klippet jag bifogar med just Benjamin är fantastiskt bra. Jag känner igen mig mycket i den "lediga" pose han gör när tjejerna går förbi.


/ d.ä.

I am just a cowboy

Tänkte gå ut och sätta mig i solen och läsa lite grand. Men då går solen i moln, självklart. Att jag kunde vara så naiv att tro att solen skulle vara kvar när jag hade planerat att gå ut. Nä, nu ska jag inte vara så bitter. Den kommer säkert tillbaka. Det sägs ju att man inte ska vara ute i solen så mycket heller för alla risker man utsätt för. Cancer och annat. Dock har jag aldrig hållit mig till alla dessa rekommendationer men å andra sidan är jag tålig mot solen. Det är säkert nyttigt för t.ex rödhåriga att tänka på att skydda sig extra mot strålarna.

Här kommer ett till musiktips:
 


/ d.y.

800 grader

Inte riktigt men nästan. 19 i alla fall. Riktigt trevligt måste jag säga. Dagen har dock gått åt till att sitta inomhus på seminarium. Enligt min mening så var seminariet nyttigt och bra upplagt. Det var lätt att hänga med.

Mittfältaren Alexander Hleb lämnar Arsenal rapporterar Aftonbladet idag. Det är ännu inte klart vilken klubb han kommer att gå till men han kommer inte spela kvar i Gunners nästa säsong. Detta är ett riktigt stort avbräck för Arsenal då Hleb varit en av Premier Leagues bästa mittfältare denna säsong. Flamini lämnar också laget. Adebayor verkar ha fått hybris och kräver löneförhöjning. Han kräver nästan en miljon i veckan. Jag måste säga att jag inte tycker att han är värd så pass mycket pengar. Han var riktigt bra en bra bit in i säsongen men när det väl gällde så höll han inte måttet. Jag har dock inget emot att Arsenals kuggar lämnar laget. Desto enklare blir det för United att vinna för andra året i rad (ja, vi säkrar segern på söndag).

/ d.y.

Burnin' down the house

Österrikare firar en förlust. Fråga nu huruvida förlusten var medveten i syfte att visa upp sig. "Enligt den Litauiska polisen gjorde sig det strippande rugbylandslaget skyldigt till en rad brottsliga handlingar, men förövarna hann ut i landet innan rättvisa kunde skipas." Hoppas innerligt de skyldiga får sitt straff. Tungt basgruppande nu, 9 personer sammanlagt. Undra på att jag blir oföretagsam.

/ d.ä.

Gyllne morgon

Någon som hört den låten? En frireligiös sådan vill jag minnas. Det som slår mig när jag lyssnar på den är att de låter så oförskämt pigga. Aldrig har jag vaknat och undrat "När den gyllne morgon kommer med sin glans 
skall och jag då räknas såsom en av hans?" Men då är jag inte troende heller. Det blir man ofta när man blir äldre och inte har något annat att göra eller har man föräldrar som redan är troende, då går det i arv. Min mor är relativt troende, min bror är kantor. Min far däremot, han har svårt med det religiösa över huvudtaget. Han tänker tillbaka för mycket på Sveriges och världens historia. 

Nu är det dags för seminarium, fastande mage men idag är det solsken så det räcker nog ändå.

/ d.ä.

Sad but true

Sitter och ser insider på tv3. Dagens huvudämne är pedofiler. Men det jag egentligen ska kommentera är hur tv-programmet lagts upp. Det är speciellt en sak som jag blev störd på. I trailern till Insider och även på "efter pausen" får man se hur Robban och hans vänner konfronterar en pedofil. Man får se när de ringer på dörren och pedofilen öppnar. Robban "påar" också under programmet att "ni kommer få se en konfrontation". När man får väl få se det inslag som ska föreställa konfrontationen visar det sig att Robban kör sin klassiska replik "Hej insider, tv3". Därpå svarar pedofilen med att han inte är intresserad och smäller igen dörren. Det var inte direkt en slump att man inte fick se att han smällde igen dörren på trailern. Mycket smart av producenten att locka tittare. Smart men lamt.

/ d.y.

Ishockeyfrisyr

Kollar på hockeyn nu. En rafflande batalj mellan Sverige-Danmark. Just nu är ställningen 4-0 men det mest underhållande är när Andreas Johansson och Håkan Södergren kör lite trash-talk sinsemellan. Låter som att det kan bli roligt eftersnack sedan. Skillnaden mellan de båda herrarna är att Johansson verkar ha en mer försiktig inställning till hockeyn medan Södergren är mer inställning och raka rör. Väldigt kul i alla fall.

/ d.ä.

I'm so tired

Vilka sanslösa fynd jag gjorde idag. En fräsig träningsjacka och en mycket extravagant trucker-keps. Min idé av campare har en viss likhet med folket i Norrlands Guld-reklamen. Märkligt det där med camping, det ger liksom folk en anledning att klä sig riktigt fult. Man verkar tycka om att klä sig fult dessutom "åh vad skönt att vara lite ledig och klä sig fult". Funderade starkt på foppa-tofflor men de var lite väl dyra. Inne på Slumpen var rullansen som vanligt, kanske inte hög men det var i alla fall många som jobbade i butiken idag. Det jag köpte kostade 75 respektive 30 kronor, tur att det finns miniräknare.

När jag kom hem tänkte jag försöka få lite ordning på min cykel. Sedan några veckor tillbaka har jag bara haft en fungerande, nåja, halvt fungerande broms. Backen vid Mariehemsängarna har varit lite vansklig att ta sig ner för med tanke på "grindarna" de har där man fått upp mest fart. Nu tror jag att bromsarna funkar som de ska, att sadeln sitter och inte sjunker med tiden och att däcken håller luften ett tag. Det ska bli skönt att få en bättre höjd på sadeln, att göra benböj hela vägen till skolan är lite jobbigt. Styret har jag däremot inte fått någon ordning på, antingen är jag väldigt oteknisk eller så har det något mot mig. Tror mer på det sistnämnda.


Just nu kollar jag på Nigellas matlagning det är bra. Jag gillar henne, hon står för ett mer sunt kroppsideal än många andra och verkar vara en fena på att laga mat.

Detta är ju tokigt roligt. Kul att ingen märkt det innan den nya logon var klar. De lär ju som de säger i artikeln få mer publicitet genom den nya än de kunnat hoppas på.

/ d.ä.

Dirty Love

Idag var jag och den äldre en sväng på stan och inhandlade klädnad till lördagens tillställning som behandlats nedan. Det var främst på SH-butiken slumpen som vi fyndade. Fyndade är kanske fel ord med tanke på det rätt så inhumana priser de tar för begagnade paltor. Hängslen för 75 spänn? Inte särskilt aktuellt. Lägg därtill att det är omöjligt att hitta där inne. 1000 plagg per kvadratmeter är min uppskattning. Valmöjligheterna i centrala Umeå gällande second hand-butiker är ganska begränsade tyvärr.

Senast ryktades det om att Chelsea skulle köpa Messi. Nu är Sergio Ramos i hetluften. Denna ständiga konsumtion av spelare. Vart tar lagandan vägen? Just det, den finns inte i Chelsea. Den gyllene regeln inom alla lagsporter verkar ryssen ha missat; man kan inte köpa ett lag, man bygger ett lag.

Avslutar med en melodi:


/ d.y.

Tell it like it is

Hemma nu efter några timmars arbete. Hade lite svårt att hålla koncentrationen uppe i slutet. En högst sannolikt, bidragande orsak var att tiden för för knapp för att inta föda imorse. Trots att det är ljust på morgonen har jag svårt att kliva upp. Jag avundas den morgonpigge.

Tidigare har både jag och bloggens andra författare behandlat kanal 5:s program "Sanningens ögonblick". Jag skrev då om svårigheten att vinna trots att man talade sanning. Nu har aftonbladet också skrivit en artikel om det. Man har cirka en procent chans att vinna, även om man svara sanningsenligt. "Man kan jämföra det med att slå en femsidig tärning 21 gånger – utan att siffran 1 någonsin skulle komma upp, säger Mikael Andersson." Presschefen för kanal 5 försvarar sig med att likna lögndetektorn med en fotbollsdomare som inte alltid har rätt i alla bedömningar. Vet inte riktigt vad jag tycker om just den jämförelsen men jag håller med honom om att den som ger sig in i leken får leken tåla. Det är ju faktiskt så att deltagarna vet om hur bedömningen går tillväga.

Lunchdags! Antar att det blir makaroner och korv idag igen...

/ d.y.

Fussing and fighting

Så har han då anlänt, världens kanske mest välklädde eller i vart fall mest medvetne hockeyspelare. Med den ödmjuka rubrik som satts på artikeln måste det vara lätt för honom att spela avslappnat. Nu tror ju jag att han är så pass duktig att han kommer göra försvaret tryggare än det var mot Schweiz. Men det var inte på målvaktsposten de förlorade senast, de lyckades nästan aldrig få fast pucken i anfallszon och många körde "bandysvängarna" Wikegård tjatat om förut. Nord-syd-hockey är mer Nicklas melodi, det och start-stopp. Vilket om jag förstått det rätt har en nära anknytning.

Det är lustigt det där, har för mig att jag läst en artikel om hockeyspelares klädvanor. Någon antydde att hockey var en dyr sport och det därför var rika barn som spelade (sedermera vuxna) och att fotbollsspelarna inte hade samma förutsättningar. När de senare blir proffs köper de fina kläder, de rika hockeyspelarna däremot gör en gummitoffel men orkar inte klä sig själva i annat än sliten piké och mjukisbyxor. Skönt då med Henrik Lundqvist som har en lite annorlunda inställning än många av sina kollegor.

Idag lyckades jag faktiskt vakna runt 0700, det dumma är bara att jag inte orkar göra någon frukost. Tidigare har jag ätit havregrynsgröt, det är smidigt och lätt att tillreda. Jag har dock tröttnat på det nu i synnerhet som jag kommit till den insikten att jag måste skära ner på mitt sockerintag. Det gör lite ont i själen då det är en av de grejer jag är riktigt bra på. Dricka oboy och äta choklad, kaffe/te med honung i, gröt med honung för att nämna några. "Använd fluor"

/ d.ä.


Some might say

Nämen ser man på, det blev 4-2 till Schweiz ändå. Jag var hos Skelleftesonen och tillsammans med Rödpepparn kikade vi på lite fotboll, lite hockey och lite FIFA-spelande. Hockeyn var under all kritik det vi såg, för lite fart under grillorna där. Det var i alla fall vad som gick att se med brillorna här. Nu verkar jag inte vara den enda som blev lite besviken på kronorna. Jag anser att man har all rätt att bli besviken dessutom, med tanke på förutsättningarna är matcher mot Frankrike, Schweiz och Danmark måste-matcher. Inget snack, det är bara vinst som räknas. Man brukar ju säga att ingen kommer håg vem som kom tvåa (utom svenskar som minns vilka som kom tvåa i fotbolls-VM 1958 samt vilka som åkte ut ur OS-kvarten i Salt Lake City 2002). Konstigt ändå att man kan minnas sådana besvikelser som OS-kvarten till exempel. VM-silver i fotboll får väl ändå ses som en ganska stor bedrift för ett land som Sverige.

Jag var nöjd med min insats på FIFA idag, jag förlorade med mindre än Rödpepparn och var nära att knipa en match mot Skelleftesonen. Under förlängningen passade dessvärre min målvakt (genom en hastig feltryckning) på att ge bort bollen till en av Skelleftesonens spelare varpå denne blev helt ren och gjorde mål i öppen kasse. Snopet. Antar att Wastå bjöd på något liknande här. Djup besvikelse över det, KFF skulle ju hänga av de andra lagen idag.

Nu blir det förhoppningsvis lite genomläsning av NJA-fall för att i bästa fall ha en chans att hänga med under basgruppandet i morgon bitti. Samma tid som d.y. det vill säga klockan 0900 på UB

/ d.ä.

Bakom mina solglasögon

Jag har alltid tyckt Magnus Uggla är lite halvcool och skriver rätt lustiga texter. Det räckte med att jag såg hans program på ettan "Vart fan är mitt band?" i fem minuter. Han verkar asdryg. Undrar om det är bara för att göra bra tv eller om han är så dryg hela tiden. Låttexterna gillar jag fortfarande däremot. En märklig grej som han kör med är hans solbrillor som han ständigt har på sig. Inne på nattklubben till exempel. Ser sjukt ut. Men det är inte det värsta. Han har dem när han pratar med folk. Personligen tycker jag att det är mycket iriiterande när jag inte kan se personen jag pratar med i ögonen. Blev också lite irriterad på att han köpte massa sprit för våra skattepengar men det var säkert också bara bluff.

Ska vara på skolan 9 imorgon och fortsätta med förberedelserna inför seminariet på Frejas dag. Med det vill jag ha sagt att jag ska gå och sova nu. Hej!

/ d.y.

Sweet Lady Luck

Kom nyligen hem från brännbollsträningen. Det blir ingen fotboll hos Skelleftesonen för min del ikväll. Mina päron kommer på besök.

Tänk om man fick vara med om det här . Det hade inte varit så dumt. Då skulle man slippa tveka på om man verkligen ska ha fetost i salladen eller om man ska spara den till något lite finare tillfälle. Ofattbart mycket pengar. Frågan är om man har motivationen att jobba? Folk säger att man blir rastlös efter ett tag men jag är tvekis. Jag har aldrig problem med att sysselsätta mig. I synnerhet inte på sommaren.

Slog på tv:n och vad får jag se; Sverige ligger under mot Schweiz! Vad händer? Jag måste säga att jag tycker att Hockey-VM är överskattat. Det är ungefär som att se OS i fotboll. Ingen bra är med (lite överdrivet men ni fattar tanken). OS är helt klart sevärt, ev. också slutspelet i VM och SM. Därutöver har jag svårt för att se på hockey på tv. Live däremot är det en annan sak. Då ser jag gärna seriematcher.

Måste nog se klart matchen nu för att se om det verkligen ska behöva sluta så här...

/ d.y.

Bo Diddley

Efter de fyra timmars föreläsning d.y. redan rapporterat om föreläsningen på fyra timmar idag. Jag har påpekat min taffliga koncentrationsförmåga vid ett flertal tillfällen i detta forum, således var dagens föreläsning ett marathon i koncentrationsträning. Jag klarade nästan av tre timmar innan det brast fullständigt. Man fick inte ens tissla och tassla när föreläsaren stod och suddade på tavlan, tur då att både moderaten och jag kunde dryfta viktiga saker på msn. Det gick ändå rätt bra, för att vara jag idag. Jag har lyssnat på Bo Diddley av Arvingarna i huvudet nästan hela dagen, det gör det lättare att ta sig genom dagen. Sök på Arvingarna här på bloggen för att se klippet från melodifestivalen med Sveriges kanske bästa låt.

Ikväll blir det fotboll för hela slanten. Måste ha koll på hur Kalmar FFs match mot Göteborg går också. Kalmar är inte tråkiga Kalmar längre, de spelar ganska underhållande. Minst lika underhållande som de andra lagen i allsvenskan i alla fall. Sen har de tre duktiga bröder, några brassar och Rydström och Ingelsten för att nämna några. Ett riktigt bra lag helt enkelt.
Heja Kalmars röda bröder spela nu så kula glöder, FF, FF, FF! Ingelsten gör dessutom smygreklam för vitaminer, snyggt gjort.

/ d.ä.

Good times Bad times

Slitenheten är påtaglig efter 4 timmars lyssnande. Aktiebolag och handelsbolag gicks igenom grundligt. Det tar faktiskt på mer än man kan tro att sitta och lyssna koncentrerat samtidigt som man för anteckningar så pass länge. Nu är jag hemma i alla fall efter en av de tyngsta skoldagar på länge.

Idag köpte jag, en aning sent men det gick för sig ändå på grund av Seglarpojkens barmhärtighet, sittningsbiljetter till lördagen. Husvagnstema är det så vi får väl se hur det blir. Det finns förslag om att klä ut sig till tält, joggingbyxor, ja, allt man kan tänka sig. Trevligt lär det bli hursomhelst. Lördagen börjar med volleybollturnering och avslutas på kvällen med sittningen.

Om cirkus en halvtimme börjar dagens brännbollsträning. Det kanske bli fotboll hos Skelleftesonen efteråt lite beroende på vad klockan blir och hur formen känns.

/ d.y.

Where is my people at, yo?

Det gick ovanligt bra att stiga upp i morse. Jag hann till och med att äta frukost. Nu är jag hemma på lunch efter ett par timmars basgruppsarbete. Dessa associationsrättsliga seminarium verkar ta längre tid att förbereda än inom andra juridiska kategorier. Undrar vad det beror på?

När kommer sommaren tillbaka? Man blev lite bortskämd ett tag så nu är i alla fall jag inte nöjd med hur vädret är. Visst det är 14 grader men ändå.

Här kommer ett youtubeklipp där jag framförallt vill upphöja plats nummer 60 och plats nummer 59 till skyarna. Två grymt roliga klipp. Plats 60, Feven, börjar vid 1:17. Därefter följer Foppas utbrott på Börje. Extremt roligt. Speciellt när Foppa misslyckas att knäcka sin klubba på första försöket.


Mat nu. Idag är det min Dolmio-dag. Sedan back to buissness. Fyra timmars föreläsning. Suck.

/ d.y.

I got stripes

Hockey-VM har varit på tal här i bloggen redan förut och jag följer det så mycket jag kan via aftonbladet och TV. Jag är kanske inte helt övertygad om att det blir guld bara för Kung Henkes deltagande. Ändå gör det ju hela mästerskapet bra mycket mer intressant. Det är ju kul att se storstjärnor spela, Rikard Wallin är inte dålig men det är inte lika spännande som Lundqvist och Bäckström. Att jag sedan samlandet på hockeybilder hyser ett väldigt intresse för målvaktsmasker och skydd gör ju att det blir extra bra med en riktig stormålvakt. Vill minnas att det är DaveArt som ligger bakom designen på Henkes masker, så var det i alla fall under tiden i Frölunda.

Just nu kikar jag lite på Discovery närmare bestämt "Förklaring följer". Berättaren där är inte världens kanske mest entusiastiska och läser upp diverse dåliga skämt med jämna mellanrum. I dagens program får man följa hur rednecks bygger träskbåtar. Rolig dialekt på de gossarna, jag vill inte döma dem på något vis men det känns som att de kan ha en liten anknytning till inlägget här nedan.

/ d.ä.

You could have it so much better

Jag förutsätter att ingen undgått skriverierna om Josef Fritzl och det han utsatte sin dotter och sedermera sina barnbarn för. Nu har han under ett förhör kommit med en ny version av barmhärtighet och medmänsklighet. En form av "om jag skadar dig men sen plåstrar om dina sår så är jag snäll för att det var jag som plåstrade om dem"-attityd. Väldigt märkligt det där må jag säga. Undrar om det skulle hjälpa ett misshandels- eller våldtäktsoffer mycket. "Tack så hemskt mycket för att du hjälpte mig på med kläderna igen, körde hem mig och lagade ett mål mat", som att man ska glömma det som gjorts innan. Visst sa någon lirare något i stil med "vänd andra kinden till" men Josef verkar ju ta det till sin spets.

Hela den där grejen får mig att fundera lite över inavel och hur det ter sig. Så pass mycket vet jag att inavel är produkten av två släktingar. Enligt wikipedia är inavel ovanligt i Sverige men desto vanligare i vissa stammar i Mikronesien, Grönland och Mellanöstern. De två första kan man på något vis förstå, de är ju förhållandevis isolerade från andra människor. Det lustiga är att det tydligen ska finnas en viss positiv effekt av inavel också. Vad som förvånar mindre är att det också är vanligt inom kungafamiljer. Tydligen var vår nuvarande kungs föräldrar sysslingar, det är förvisso inte särdeles nära. Här är ett exempel på vad en hel släkts inavlande kan ställa till med.

/ d.ä.

Bad Medicine

Som d.ä. redan tagit upp var kvällen mycket trevlig. Insamlingen av vuxenpoäng var enorm under kvällen måste man nog säga. Nu när jag kom hem tryckte jag i mig några mackor och har nu läst två rättsfall. Hyfsat intressanta ändå för att vara associationsrätt. Jag är väl annars inget större fan av just denna genre inom juridiken. Något som man verkligen utvecklats i under dessa två terminer är förståelsen av rättsfall. Från början kändes det rätt krångligt med den komplicerade meningsuppbyggnaden och de uråldriga ordvalen. Nu börjar man få rätt bra kläm på "ehuru" och dylika uttryck.

Dags att kalla det en dag. Morgondagen blir jobbig. Basgruppsarbete klockan 10 och sedan föreläsning mellan 13-17. God natt gott folk!

/ d.y.

Uptown Girl

Nu är premiären över, en något trevande start men det hela var en mycket trevlig sammankomst. Jag tror det kan växa till något större men vi börjar nog lite försiktigt. "Sikta mot stjärnorna för att hamna i trädtopparna" som en gammal mellanstadielärare brukade tjata om. Vad menas med det egentligen? Att man ska satsa för att bli bäst men nöja sig om man blir medioker? I så fall är jag redan där. Nåja, fyra stiliga karlar och jag, samtliga iklädda kavaj passade på att smaka Carl-Jans Laphroaig och sedermera även undertecknads Old Pulteney. Vi passade även på att avnjuta rökverken vi försett oss med. Mycket bra.

Om någon funderar på en roadtrip eller liknande till utlandet bör ni kanske kika på detta. Tror att en sådan resa vore extremt kul förutsatt att man gjorde den i gott sällskap. Folkabuss vore väl det optimala, vit på utresan och sen kan man ju måla lite under resan och även låta de man bekantar sig med på vägen sätta sitt märke på den.

Jag har alltid känt en ganska stor avsky för cigarrettrök, cigarrök däremot. Den luktar faktiskt gott. Nästa köp kan mycket väl bli en humidor, sedan ska man investera i ett gäng cigarrer också. Kan bli riktigt bra.

/ d.ä.

Mein herz brennt

Nu är det inte långt kvar till första mötet med herrarna i Stamus contra malo. Blir nog bra. Med ett töntigt litet inlägg vill jag bara tipsa om en läsvärd artikel. Jag blir lite avundsjuk på något märkligt sätt, jag har ju inte ens en fru, den där gubben har 21. Orättvist.

/ d.ä.

Paradise City

Nyss hemkommen från stan. Jag och den äldre beslutade oss för att bege oss ner mot stan med det egentliga huvudsyftet att inhandla cigarr till kvällens tillställning. Vi köpte var sitt paraply utöver de cigarrer som inhandlades på Saedens tobak. Vi gick också den vanliga rundan med MQ, Flott, osv. dock utan resultat. Innan vi begav oss hemåt igen gick vi in på en mobiltelefonsbutik. I sedvanlig ordning kom en säljare fram och undrade om vi ville ha hjälp. Vi sa att vi bara kikade. Brydde hon sig om det? Inte nämnvärt. Hon började sälja in abonnemang och mobiler åt höger och vänster men vi lyckades fly innan vi blev helt fast i träsket. Förstod hon inte vinken? Resultatet av damens agerande skrämde iväg oss från butiken. Om man vill ha hjälp så ber man väl om den?

/ d.y.

Born in the USA

Filip och Fredrik ska tydligen få göra radioprogram i staterna. Detta kan man läsa här. Undrar om deras humor kommer vara lika uppskattad av jänkarna? Min favorit bland deras program är Ursäkt röran, vi bygger om. De har gjort en uppsjö sedan dess; 100 höjdare i massa olika versioner, ett reseprogram & High Chaparall. De balanserar på ibland på gränsen till lyteskomik men jag tycker inte att de korsar den. Det är en konst i sig.

Zappade lite på teven nyss och stannade vid en svartvit, svensk, gammal film. Rösterna är alltid likadana i dessa filmer. Alla har väl hört diverse sportreferat från förr i tiden då kommentatorerna måste pratat extremt nasalt. Eller var det andra typer av mikrofoner? Roligt är det i alla fall.

Jag än så länge lyckats plugga en del idag. Skuldebrevsrätt - rätt så drygt. Måste dock säga att boken vi har, har den snyggaste layouten som jag sett i kursboksväg hittills. Där har Herr Hellner inget att komma med.

/ d.y.

Fear of the dark

Om cirka 20 minuter stundar seminarium för min del. Spännande minst sagt. Får se om jag kan ikläda mig rollen som basgruppens clown på sedvanligt vis. Efter seminariet måste cigarr inhandlas. Allt inför aftonens höjdpunkt, herrklubben Stamus contra malo. Hoppas alla herrarna har kavajen redo och cigarren snoppad. Förvisso kan cigarren snoppas på plats varför det inte torde vara något problem för någon. Lite synd är det att vi inte har några Chesterfieldmöbler eller rejäla tweed-kavajer. 

/ d.ä.

God morgon, god morgon

I made it! Jag lyckades kliva upp ungefär den tid som jag hade planerat trots att jag är lektionslös idag. Jag måste erkänna att jag är smått imponerad av mig själv. Jag har funderat på en grej gällande väckarklockfunktionen på min mobil. Jag har en gammal Ericsson som jag lånat av kompis. Den har varit med om allt möjligt men det tar vi en annan gång. När mobilen tjuter så ska man trycka på en knapp uppe till vänster, ovanför ettan kan man säga för att få den att ge sig. När man gjort det kommer det direkt upp en fråga om man vill stänga av alarmet. Någon smart snubbe  har kommit på att Ja-alternativet är på den knapp man just tryckt på för att stänga av tjutet. Självklart är det inte bara en gång man har råkat trycka för många gånger på den vänstra knappen med resultatet att det blir väldigt stressigt till skolan.

Till skillnad från många så fungerar mina försovningar på så sätt att jag vaknar just så pass i tid så jag hinner till lektionen. Det vill säga, börjar jag kvart över och försover mig så vaknar jag fem över. Slänga på sig kläder, borsta tänder och cykla i Tour de France-tempo till lektionen. Väl där kommer eftersvettningarna och anfåddheten som man måste dras med ett tag. Det är en ganska jobbig form av försovning. Om jag istället vaknat halv, kunde jag missa första delen av föreläsningen, klivit upp, kanske fått i mig en matbit och kommit i god form till andra delen av föreläsningen. En betydligt bekvämare typ av försovning.

/ d.y.

Stand by me

Här är klippet jag skrev om igår kväll. 100 höjdares kameraman i fyllecell. Notera även Taxi-Stens presentation av sig själv, "Stone". Lysande! Lägg vidare märke till att kameramannen är rejält i gasen på alla korten de tagit. Producenten verkar varit i ganska god form han också. Stone gör i alla fall ett bra försök att få ut honom ur finkan. "Va, nej nu går de in här, vad är det för trams?!" Observera även Filip och Fredriks lilla diskussion när de sitter med en polis på stationen. "Du får 100 spänn om du försöker sno hans pistol" Vem kommer på något sådant? Sjukt roligt i alla fall.


/ d.ä.

Regn hos mig

Ett nytt knep ska få mig att vakna lättare var morgon, eller snarare försvåra det för mig att somna om. För första natten på några dagar (nätter?) blev det en vettig sömn. Inget oroligt vridande och vändande. Måste varit whiskyn, eller om oroligheten berodde på avsaknaden av whisky? Det senare alternativet låter inte fullt lika bra.

Såg att Tre kronor efter en mållös förstaperiod lyckades vinna med 9-0 mot Frankrike. Jag är lite besviken, de kunde ju i alla fall gjort några av de nio målen under den period jag var vaken? Bengt-Åke var inte helt nöjd dock, det tycker jag väl inte han ska vara heller. Mållösa i 20 minuter mot Frankrike, det är ju lite löjeväckande.

Söta Keira skämdes visst för filmen men det är inte det som gör att jag hajar till när jag läser artikeln. Det är istället den lilla meningen "Men plötsligt så kysste jag Johnny Depp och Orlando Bloom och pang – omedelbar berömmelse" Alltså, hur många av er som sett filmen gjorde det för att se Keira, Johnny och Orlando pussas och kramas?

Just nu tittar jag lite på det riktiga morgonprogrammet på svt. Det är ju inte bara den sjukligt trevliga atmosfären som är rolig, även gästerna beter sig lite speciellt. Kerstin någonting tror jag hon heter som är där just nu, en äldre tant som sjunger någon form av opera eller så. Jag gillar... oj vänta "Kjerstin Dellert" heter hon till och med! nåja, jag gillar inte kvinnlig operasång. Jag skulle gärna göra det men jag fattar inte ett jota av vad de sjunger. Istället blir det mest som en uggla som hoar hormonstinnt. Andrea Boccelli är det närmaste kvinnlig operasång jag gillar och då är det bara namnet som ter sig en aning feminint.

/ d.ä.

Whisky in the jar

Det börjar ljusna utanför fönstret redan, det känns lite märkligt. Matchen mellan Sverige-Frankrike har precis börjat, det känns också lite märkligt. Ishockey i maj, jag kanske tycker det är lite fel årstid för hockey egentligen. Ändå har jag svårt att inte titta när det väl är match. Sängfösaren verkar ha fullgjort sitt syfte i alla fall. Plötsligt, som en blixt från en klar himmel slog tröttheten till. Toppar jag den med lite läsning om handelsbolag så är nog John Blund på plats illa kvickt.

Kanske hinner jag se en period av hockeyn innan jag går och lägger mig? Somnar jag innan två har jag ju ändå sex timmars sömn, minst. Kanske till och med kunde vara uppe med tuppen och kliva en runda. Springa vore ju optimalt men jag är tveksam till att jag orkar det. Hörde att B1 och Paraply börjat sina nya liv nu, äta rätt och träna rätt löd parollen. Sådant får jag lätt dåligt samvete av. Nu är jag ändå förunnad? med en väldigt effektiv ämnesomsättning varför jag har svårt att lägga på mig kilon. Det kan ju visserligen vara en god tanke att utnyttja all den tid jag har till något nyttigt. 

/ d.ä.

Dead flowers

20 minuter kvar till Sverige-Frankrike. Är det värt att sitta uppe för att kolla på en sådan match? Ska ses med basgruppen kl 0900 i morgon bitti. Jag har ändå kommit fram till att jag sover för mycket som det är nu. Över 9 timmar per natt är inte omöjligt alls, det är inte bra. Funderar på att skära ner till hälften. Varken orkar eller har lust att fixa en matlåda nu heller. Känner jag mig själv rätt kommer jag inte orka göra det i morgon innan jag åker heller. 
Funderar på whisky, en så kallad sängfösare. 

"Det här livet kan trycka ner en
Få en att gå på knä
Man reser sig på nio och nio igen
och man vet inte vad det är
eller varifrån slagen kommer
Som om man aldrig hinner se
dom där demonerna som dansar runtom en
och dom tycks bara bli fler och fler" - Ulf Lundell "Ut i kväll"

/ d.ä. 

Crazy train

Sitter och ser på femman. Ståuppkomik med Pablo Fransisco Han är lite för överdriven men det är helt klart sevärt. Dissen på dödsrockare var klockren. Speciellt när han gick in på hur de skrev låtar, mycket bra. Nu börjar dock sexskämten ta över...

Snookerfinalen vanns av Ronnie O'Sullivan med 18-8 i frames. En övertygande seger med andra ord. Vi får väl se när snookersäsongen fortsätter igen. Jag fastnade på något sätt för det.

Jag såg också på talang idag. Juryn var lite halvt tveksam till grabben som jag anser har mest talang, David Fang. Hur kan man vara tveksam till honom? Finalplats direkt! Här kommer hans uppträdande:

Ingen lektion imorgon, grymt. Måste försöka plugga ändå.

/ d.y.

Född till å få grämes

Med risk att få åtskilliga smällar på fingrarna försöker jag ge mig på att berömma en av alla deltagarna på "DinStil". Jag gillar skorna, strumporna och att hon lyckats få dit en rosett. Utan rosetten skulle skjortan te sig mer vardaglig och grå men med lite fantasi anser jag att Chris lyckats mycket bra.

Kollar 100 höjdare nu. Fantastiskt bra. Höjdpunkten i dagens program är nog ändå när en i produktionen blir satt i fyllecell och de måste betala 500$ för att få ut honom ur buren.

/ d.ä.

I can see clearly now

Kollar på Talang 2008 på fyran nu. Jag förstår mig inte på hur de resonerat kring domarna. Bert Karlsson anser jag given men de andra två? Soffi-propp och Tobbe trollkarl. Vad har de egentligen för kvalifikationer? Vad har de gjort annat än barnprogram? Bert har haft öga för talanger i många, många år. Sen råkar jag gilla hans raka sida, han säger alltid vad han tycker. Ingen har väl i det långa loppet mått bra av att få höra en lögn.

En annan fråga jag ställer mig rörande Talang är "hur många jonglörer finns det i Sverige?". Alltså, det är ju helt absurt. Jag säger som Bert, jag skulle inte betala 500 spänn för att gå och titta på någon som jonglerar. Jag gillar Berts lite barnsliga sida också, karln är så envis att han river sönder bilder för att just de deltagarna inte ska gå vidare. Till korthajen Seth frågar Bert om han anser sig vara bättre än Tobbe, "på kort är jag det" svarar Seth blygt. "Det säger inte så jävla mycket om du är bättre än Tobbe" skrockar Bert. Fantastiskt bra!

Jag börjar planera för nästa Londonresa, det blir nog till hösten. Om det är någon som vill följa med så hör av er! Biljetterna bör inte bli så dyra. Kanske en tusenlapp per person. 

/ d.ä.

Burn

Kom just hem från brännbollsträning. Det var hyfsat många lag ute nu i den lite kyliga vårluften. Träffprocenten blir bara bättre och bättre. Det är vårt år i år.

Alldeles nyss installerade jag Shockwave. För er som inte vet vad det är så är det någon form av plug-in till firefox eller till windows eller något åt det hållet. Jag kan inte påstå att jag är särskilt bevandrad inom IT. Installera spel är ungefär det jag kan. Hur som helst så när installationen var klar så kom det inte upp "Nu är installationen klar" eller dylikt som brukar vara standard. Istället kom Grattis! + standardfrasen. Vadå grattis? Jag fick vibbar av att det brukar vanligtvis inte fungera så därför skriver de in grattis när det väl fungerar. Precis som om man vunnit på lotto. Som jag har förstått det så använder man grattis när något inte så ofta förekommande inträffar. Till exempel att man fyller år eller vinner en match där man är underdogs.  Tur måste jag ha haft i alla fall.

Världsmästerskapen i Snooker går mot sitt slut. 16-8 i frames till Ronnie O'Sullivan står det inför sista sessionen som spelas om drygt en timme. Det lär gå fort. Jag gissar på att de två inledande "framesen" går till Ronnie och därmed är matchen avgjord. Man spelar nämligen, i finalen, bäst av 35 frames.

Chelsea vann ikväll... Det betyder att Premier League avgörs i sista omgången. Vinner United sin match är det klart på grund av att vi har bättre målskillnad än Chelski.

Snart ska jag bjuda bror min på lasagne.

/ d.y.

Brave sir Robin ran away

Hittade den här artikeln på blaskan. Alltså, jag trodde det var ett mer eller mindre vedertaget uttryck. Nu får man tydligen passa sig, vi har förvisso läst marknadsrätt för inte så länge sedan men att företaget med rättigheterna till "teflon" ser det som ett intrång är väl fånigt i mitt tycke. Men jag vet ju inte, har knappt läst något i boken. Ofta är det så för min del. Antingen läser jag och förstår knappt vad jag läser eller läser ingenting. Min svåger hade nog bästa tipset ändå, något i stil med: "det gör inget om du inte vet, bara det verkar som om du gör det".

När jag läser detta blir jag lite ledsen i ögat. Inte för de "över 2000" personer som addat Fusk-Björn utan mer det faktum att "över 2000" personer överhuvudtaget blir vän med honom. Mycket märkligt.

/ d.ä.

If I could turn back time

OJ så störande! Jag måste nog vara den klantigaste människan som någonsin satt sin fot på denna planet. Tänkte lira lite gyllene tider på guran så här i sommartider. Gitarren lät ostämd så jag beslöt mig för att stämma den. Jag startade upp stämningsprogrammet på datorn och började stämma. När jag kommer till B-strängen så händer ingenting trots att jag vrider som en galning. BAM, det smäller till och hela liljansberget skakar. Helt plötsligt flyger G-strängen. Jag har vridit på fel vred. I min ilska fortsätter jag ändå att stämma. Jag har nu nått A-strängen. Samma fenomen uppenbarar sig, ingenting händer när jag vrider. Det smäller till igen. Denna gång flög D-strängen. Handen hade inte uppfattat att hjärnan ville att handen skulle sluta vrida. Så nu sitter jag här med en gitarr utan strängar. Skulle ha hållit mig till snookern...

/ d.y.

Glory days

Peter Forsberg presenterade sig på allvar med denna straff. Men ändå är det Arne Hegerfors som sin vana trogen stjäl showen. Lyssna noga på vad Arne och Ankan säger efter att de förstår att pucken gått in i mål. "Vilken fräck..." säger Ankan, han verkar inte riktigt hitta orden. Arne är snabbare dock och erinrar sig att Ulf Sterner gjort en liknande dragning en gång för många år sedan. Därefter kommer det bästa "bara kanonlirare..." ja, ni får lyssna själva, det blir bäst då./ d.ä.

Breaking the law

Äntligen! Dammsugande klart, nu ska här pluggas. Eller ambitionen är i alla fall att plugga. Kanske borde äta innan? Hur man än gör med ätandet blir det ändå fel. Äter man inte kan man inte jobba för då har man ingen energi, äter man går all energi till matsmältningen. Hur är det tänkt egentligen? När ska man jobba? För egen del verkar jag konstant hamna på bristande energi. Istället utvecklas en i det närmaste apatisk sida hos mig. Ju mer jag har att göra, ju mindre gör jag. Det är samma sak om jag ska försöka spela lite gitarr och knåpa hop något. Arvingarna har fel, i alla fall när det gäller mig. Jag lyckas aldrig ta upp gitarren och få till "ett rockigt sound". Kasper och grabbarna fick hop en grym låt dock. Observera de heta frisyrerna och fräsiga kostymerna. Kasper verkar dock ha svårt att titta in i kameran, runt 2.36, han verkar nästan tycka det är lite jobbigt. Eller kanske händer det något spännande i publiken? Någon kanske flashar sig?


Hemma är de minsann inte glada i fartkameror. Låt ölänningarna köra som de vill, lite fortkörning har väl ingen dött av?

/ d.ä.

Morning has broken

Hemkommen från skolan nu. Precis som väntat var det i princip omöjligt att kravla sig upp ur den varma, skön sängen i morse. Frukost var inte ens att tänka på. Basgruppsarbete stod på schemat och vi hängde på låset in till biblioteket. Vi hade seminarium efter det. Det var hyfsat krävande och det gällde att väga orden annars fick man förklara sig.

Det verkar bli en lite kyligare dag idag. Det gäller väl att se på väderleksförändringen positivt. Bra läge att använda Docsen då de annars tenderar att bli en aning varma.

Ikväll kan Premier League avgöras! Om Newcastle vinner på hemmaplan mot dem idag så är United klara mästare! Vore det inte en underbar start på veckan?

Denna vecka har jag tänkt styra upp tentaplugget. Vi får hoppas att denna tenta blir lättare som kompensation för den förra.

Bifogar ett tubklipp som jag fann mycket underhållande:

/ d.y.

Did you steal my money?

Det är svårt att förstå riktigt vart pengarna tar vägen. Visst, det är räkningar och andra fasta avgifter men likväl ter det hela sig som ett stort mysterium för mig. Väl medveten om att jag kanske köper väl mycket prylar som dels tar slut, läs öl och whiskey) dels försvinner (läs tröja glömd på flygplan). Lyckas man med sådana bravader blir det inte mycket kvar på kontot till slut. Nu har jag tur då jag slipper ta lån och sådant otyg. Allt tack vare att jag jobbade och bodde hemma och på så sätt kunde lägga undan en slant. Tack till mina parenteser med andra ord! Hursomhelst, det gör ont när man bränt det mesta av studiebidraget på nolltid utan att ha gjort några större investeringar. Jag tror alltid att det är någon som snott mina surt förvärvade penningar. Besviken och snyftandes läser jag sedan kontoutdraget och kommer till insikt att 299+199=498 i praktiken är 500 kronor. Man tror kanske att det där med 99 är det ingen som går på, ingen utom jag och de som är med i lyxfällan då kanske.

Nåja, det ordnar sig alltid. Likväl är det en stor omställning från att ha jobbat och kunnat ha spenderbyxorna på för jämnan till att studera och komma på att man glömt ta av sig dem. Så, nu sitter man där utan byxor och skriver meningslösa inlägg om I-landsproblem och funderar på vilken bok man ska börja läsa i. Jag måste ju investera i cigarr och sådant inför stundande möte med Herrklubben dessutom. Vilken investering sedan, ett praktexempel på att pengarna går upp i rök. 

I kväll är det hockey, Sverige-Frankrike om jag inte är ute och cyklar. Men höjdpunkten är nog ändå 100 höjdare, Världens skönaste land. Pablo Francisco följer efter det. Han är tyvärr ganska begränsad i sin humor och sjönk i mina ögon när han blev intervjuad i King och direkt associerade "dyra kostymer" med "snygga kostymer". Pablo, Seinfeld har aldrig burit snygga kläder oavsett hur dyra de var!

/ d.ä. 

"Det stora Beatles-testet"

Underhållande test, om än en aning märkliga frågor. "Den femte Beatlen" kan exempelvis vara ett gäng olika personer. Sen vet inte jag vad det har för betydelse för att avgöra någons kunskaper om Beatles genom att fråga hur många ungar Heather och Paul har tillsammans. Själv skrapade jag hop 18 av 20. Hoppas tentan kommer handla om Beatles också då kan det bli Ab för mig!

/ d.ä.

I natt jag drömde...

Sällan har jag något minne av mina drömmar. Det fåtal drömmar jag kommer håg när jag vaknar etsar sig dock fast även för en längre tid. Ungefär som med en James Bond-inspirerad dröm där undertecknad gjorde James Bond-aktiga saker på ett James Bond-aktigt vis. Just den drömmen drömdes för många år sedan, ungefär samtidigt eller kanske några år innan det var inne med hockeykort. Otäckt nog minns jag precis vilket vapen som agerade trotjänare, nämligen en armborst-/pumphagel-liknande historia. Vet inte huruvida vapnet existerade i verkligheten men min bästa kompis hade ett sådant, ett leksaksgevär alltså. 

Är det någon som kan drömtydning och sådant? Vad menas i så fall med att man drömmer om någon ur ens nuvarande liv och denna visar sig vara bästa kompis med någon ur ens tidigare liv? Alltså person X som jag känner, lite, nu umgås med person Y som jag umgicks med för några år sedan. Finns det något samband? Djupa analyser är varmt välkomna!

Det förefaller vara stört omöjligt för mig att vakna vid utsatt tid. Idag fanns planerna att vakna för ungefär två timmar sedan i ett försök att få något gjort. Det är, enligt vårt nyligen upprättade schema, min tur att städa och det måste bli idag. Har jag berättat att dammsugaren är min stora antagonist här i livet? Såsom George Bush har haft sin Saddam har jag vår dammsugare. Vet inte varför men nog ska den alltid jävlas. 

/ d.ä.

The End

Nu är det slutlekt i snookerfinalen. O'Sullivan har tagit en stabil ledning nu inför morgondagen. 11-5 i frames. Det ska otroligt mycket till för att Carter ska kunna ta in detta. Visst ser man klasskillnad så det är väl inte mer än rätt att föhandstippade Ronnie O'Sullivan med all sannolikhet tar hem guldet. Kim säger att han är i sitt livs form och han kan väl inte ha fel. Finalen fortsätter imorgon halv fyra.

Nu är det sovdags!

/ d.y.


The great pretender

Då jag idag iklätt mig rollen som Johansson&Johanssons svar på Sofie Fahrman, eller praktiskt taget bara hänvisat till lilla Sofies artiklar, kommer ännu ett inlägg med liknande inriktning. Denna gång rör det frisyrer. Jag har hört rykten om vad en kommande sittning ska ha för tema och som av en händelse skriver Anna Frid om en passande frisyr på Sofies mode.

En fantastiskt rolig video till en fantastisk låt. Queen har en uppsjö av bra låtar. Freddie M var en extremt duktig sångare med en skön attityd, "they don't come like that anymore".


/ d.ä.

You really got me

Sitter och zappar mellan den andra delen av snookerfinalen och Sanningens ögonblick. O'Sullivan leder med 6-2 efter den första delen som spelades tidigare idag. Just nu kör jag taktiken att kolla på snookern i pauserna av det sistnämnda programmet. Det tragiska är att tidsfördelningen ändå bli jämn...

Vädret fortsätter med att svinga stekarveven. I alla fall på dagarna. En liten skvätt regn bjöds man på men inget nämnvärt. Kvällarna är fortfarande en aning svala. Jag har tidigare behandlat fenomenet med frysande norrlänningar. Ett annat fenomen som uppkommer nu är den otroliga skiftningen i kläder som folk har. Vissa kör med linne och shorts. Denna person kan helt utan vidare möta en annan person som bär mössa, vantar och jacka. Våren är underbar eller hur? Tyvärr måste jag själv svara nej på den frågan. Motiveringen är simpel - pollen. Hängighet och ständiga nysningar. Bara att trycka i sig mediciner , ögondroppar och dylikt. Det är bara att erkänna att man inte är den ultimata avelshingsten.

Tidig morgon imorgon... Jag är inte mycket till morgonmänniska men ljuset hjälper faktiskt till.

/ d.y.

Hell on heels 2

För den intressade finns mer information om konsten att gå i höga klackar att tillgå här.
Det visar sig att kursen kommer till Umeå den 7e Juni. Anmälan sker här och kursen kostar om jag förstått saken korrekt, 950 kronor. Precis som i Top Model är det en man som lär ut hur man ska gå. Underhållande på sätt och vis. Genus, någon?

/ d.ä.

Hell on heels

Helgen verkar ha föranlett en inläggsexplosion här på bloggen. Hoppas ni tappra läsare har tålamod och ork att beta genom allt. Min vana trogen skummas aftonbladet.se genom några gånger per dag. Idag fann jag denna artikel som jag anser att väldigt många damer ska ta till sig av. Höga klackar är snyggt och något jag alltid föreslår det täcka könet vad gäller skoval. Kanske inte när det gäller skor för idrottsliga ändamål men i övrigt. Tyvärr ser man allt för ofta någon som investerat i ett par högklackade skor för att sedan inte kunna gå i dem. Snarare förs tankarna till någon Astrid Lindgren-bok med en figur vinglandes fram på ett par styltor. Roligt i sig men varken snyggt eller elegant. Vill man bliva fin får man lida pin sägs det ju. Övning ger färdighet och så vidare. Fram med klackarna, träna och till helgen blir det klackarna i taket. (Antingen på grund av för lite övning eller lyckad övning)

Mina matematiska kunskaper har i stort sett alltid varit ringa. Som mest har de prövats på Matte B-nivå på gymnasiet. Då hade jag nöjet att ha en tämligen underhållande lärare. Han frågade mig om jag skulle läsa matte C varpå jag svarade "näe, det hade jag väl inte tänkt". "Nä, bra" svarade han kort och gott. En klasskompis, vi kan kalla honom Chewie, hade alltid ett eget sätt att finna lösningarna till uppgifterna på. Han gick på känsla helt enkelt. "Det ska man inte göra" sa vår mattelärare, "känslor är vanskliga". Jag kunde inte sagt det bättre själv.

För övrigt fick jag ett tips idag från en person som vill vara anonym. Tipset löd ungefär så här: "är hon det minsta intresserad så slå till, hårt och skoningslöst". Jag vill här bara poängtera att "slå till" i det här fallet inte syftar till våld.

Jag har planer på att investera i ett par Clarks av Wallabee-modell. "Det är så Oasis" kommenterade Båten det hela. Förvisso ligger det en del sanning i det men jag struntar nog högaktningsfullt i det. Det fanns ju en tid då jag gillade Oasis ganska skarpt. Antingen blir det dessa eller de här. Vad tycker "svenska folket"?

Sanningens ögonblick är ett märkligt program. Detta klipp från aftonbladet är lite roligt ur flera hänseenden. Dels berättarrösten som har Sveriges kanske märkligaste icke-dialekt, dels säger han flickvän "säg inte att du har tagit med det där?" och det kanske konstigaste är att snubben tror att "alla vill göra det egentligen". Pontus Gårdinger bjuder sedan på höjdpunkten i hans karriär med repliken "har du någon favoritkyrkogård". Kalla mig gammaldags men kyrkogårdar är inte ok för det ändamålet. 

/ d.ä.

You were always on my mind

Efter oligarken Romans inträde på den engelska fotbollsscenen har Chelsea, numera Chelski i folkmun, nått framgångar grundade på mycket pengar och tråkigt spel. Effektivt får väl symbolisera Chelseas spelidé. Sen finns det ju de som hellre spelar snyggt än effektivt , läs Arsenal, till mångas stora förtvivlan. Helst ser man ju som åskådare ett lag som kan kombinera båda delarna. Hur tungt det är att erkänna det måste jag tillstå att Man Utd lyckats spela en attraktiv fotboll och komma långt med det. 

Nu har den gode Roman dock insett att oavsett om man vinner är det inte lika underhållande om man inte gör det snyggt. Avram Grant ska ha krävt nya spelare för att få till ett underhållande spel, första steget är detta. Personligen kan jag tycka att de redan köpt på sig så många duktiga spelare att de borde kunna spela roligt ändå. 

Solen skiner idag igen vad det verkar. Funderar på att springa en sväng eller något sådant. Jag brukar ha svårt att springa utan att ha någon boll att springa efter. Hur dumt det än må låta så är det väldigt roligt att jaga runt efter en boll. Jag har själv funderat på det fenomenet, det är ju ganska befängt egentligen. Jag har dock inte kommit på någon bra förklaring. 

Igår testade jag skjortan jag beställt från Tailorstore. Den var extremt slimmad, tyget var hårt och osmidigt, ärmarna lite väl tajta men kul ändå. Jag var ändå nöjd med produkten i sig. Hade det inte varit för värmen hade inte det sedvanliga uppviket av ärmarna behövts, det är positivt. Allt som allt är sidan värd ett besök om man vill ha lite bättre passform på sin skjorta eller bara få göra sina egna val.

Denna gången ska jag anknyta till rubriken, det gör jag här. Observera att "jag" kan vara det vanligaste ordet i mina inlägg, självupptagen? Jag? Inte då!

/ d.ä. 

Under pressure

Som d.ä. tagit upp vann vi bara en match igår. Jag har nästan smält förlusten nu men det var tungt ett tag. Skelleftesonen tröstade mig med att det faktiskt var hans spel. Jag kan dock konstatera att sportspel med vänner är svårslaget. Hatar att förlora så jag blir sur trots att jag har roligt. Jag erkänner mig besegrad men vidhåller att det var för lätt att göra mål på hörna (för vissa).

Uppe tidigt idag för att kasta lite tallrikar ute på banan. Snart ska jag tillbaka dit och hjälpa till att skapa två nya hål.

United vann igår. Stabil 4-1 seger. Press på Chelsea att prestera imorgon med andra ord! Mums!

Av den gastkramande snookersemin fick man faktiskt se ett par frames igårkväll hos B1 efter hockeyn. Carter vann med 17-15 till slut. Klockan 16 idag börjar finalen. Jag ska försöka få mig en titt innan brännbollsträningen.

/ d.y.

I hate to say I told you so

Jag har aldrig varit mycket för the Hives förut, nu kanske jag fått upp ögonen (ett par av dem i alla fall) för dem. "Now it's all out and you knew cause I wanted to. Turn my back on the rot that's been planning the plot - because I'm gonna. No need for me to wait - because I wanna." 

D.y. och jag förlorade alla matcher sånär som på Kalmar FF mot GAIS på FIFA i kväll. Tungt... Det blev ingen utgång. Trots idogt tjatande från Maskrosen och Ms Mix-a-lot stod Skelleftesonen på sig och valde, som uttrycket säger och jag inte lägger några som helst värderingar i, bro's before hoes. (Med reservation för stavfel.)

/ d.ä. 

I've been away

A2 förmedlade att Yxmannen är haffad. Nu kan man vara trygg igen. Därmed inte sagt att vi kommer sluta låsa ytterdörren då vi får påhälsningar av diverse folk som vi inte är bekanta med.

Aftonen börjar med lite Xbox hos Skelleftesonen, därefter festligheter hos B1. Spännande.

/ d.ä.

Bara det godaste gott

Teg vann mot mitt forna lag IFK Umeå. Vädret var fint men det blev lite kallt på slutet.  Efter fotbollen svängde vi förbi ICA på Teg och köpte godis, chips och sådant mumsigt. Sedan drog vi till d.ä. och såg Morden i Midsomer. Jag måste säga att dagens avsnitt var lite mer spooky än vanligt. Men på ett sätt följde avsnittet ändå det ack så klassiska Midsomer-mönstret. Personen som visades minst i bild var mördaren. Och precis som vanligt med ett logiskt men smått komplicerat motiv. Förutom det såg vi slutet av snookersemifinalen och O'Sullivan är nu klar för final.

Imorgon tar United emot West Ham. En seger vore grymt! West Ham är ett sådant lag som man kan tappa poäng mot av diverse oförklarliga anledningar. Vidic kommer fortfarande vara borta och Rooney får med lite tur en bänkvärmarplats. Jag måste säga att jag är nervös...

Läggdags! Jobb igen imorgon...

/ d.y.


Mr. Cool

Jag kom just hem från jobbet efter 8 timmar slit. Med andra ord missade jag den snooker som spelats idag. Tydligen har O'Sullivan vunnit alla 8 frames som spelats under dagen. Imponerande. Det föreligger viss risk för att jag missar kvällens 8 frames av den matchen också men det får jag ta. Håller just nu på att se den andra semifinalen där det är betydligt jämnare. 8-7 till Carter inför sista framen.

På lunchen försökte jag få tag i ett par nya vita, låga, tygskor då de jag har nu är inte längre vita. Hittade ett par som såg dugliga på skopunkten men de var tydligen inte heller vita. De var skitiga så det fick vara. Ska försöka få tag på ett par någon dag då jag har mer tid. Om inte blir det internet...

Ikväll verkar det bli till att se Tegs seriepremiär med d.ä. och Skelleftesonen.

/ d.y.

Message in a bottle

Kan man vara för snabb på att svara på ett sms? Jag tror det, i alla fall när det gäller mig. Det verkar så i alla fall, det verkar också som att jag tröttar ut dem jag sms:ar till. Det kan ju vara att undertecknad inte är särdeles intressant eller rolig som gör att man undviker att svara. En annan rolig detalj är att sms nästan alltid innehåller en ny fråga. Man vill egentligen inte vara den som skickar det sista sms:et ty då förlorar man den inofficiella sms-matchen. Som ni kanske förstår förlorar jag nästan alltid. Mycket på grund av ointressanta frågeställningar skulle jag tro. 

Kort, koncist, ointressant. Något man får ta när vi ökar antalet inlägg och skriver om minsta lilla vi reflekterar över. 

/ d.ä.

Do you know (the ping pong song)

Jag har aldrig varit någon större fantast av tv- eller dataspel men aftonen framför Skellefte-sonens Xbox var väldigt underhållande. Kanske berodde det på sällskapet eller så är det faktiskt kul att spela spel. Sällan har det känts så bra att vråla ut "jag sköt dig!". Senaste gången måste varit när jag var liten och glasögonen var stora. Då spred jag skräck i grannskapet och förde en huligan-artad regim med ett fåtal trogna undersåtar. Tänk vad mycket man kan ändras med tiden. 

Numera är jag inte en utpräglad ledare, snarare en som följer och kommer skylla på "jag lydde bara order". Efter kvällens spelande vet jag nu att Rödpeppar är en hänsynslös mördare samt att både han och Skellefte-sonen gillar att smyga sig på sina offer och skjuta dem i ryggen. Vart tog gentlemanna-duellerna vägen? Varför görs inget spel där man förvaltar det arvet? 

Har ni tid över, kolla upp den svenske artisten John Holm. Mina tidigare kollegor flinade bara när jag frågade om de hört honom. De kände bara till någon John Holmes, om jag förstått saken rätt är de inte ens snarlika. "Den öde stranden" är en bra låt men ändå håller jag "Maria många mil och år från här" högre. 

/ d.ä.

Svaret är...

Jag såg "Sanningens ögonblick" ikväll. Ni vet, programmet med Pontus Gårdinger som frågeställare där folk ska ärligt  svara på pinsamma frågor. Pontus ställde en fråga som löd "har du någonsin tagit illegala droger?". Därefter säger "offrets" vän som sitter i en åhörarsoffa - "det beror ju på var man drar gränsen". Är det jag som är korkad eller? Gränsen bör väl vara lagen? Finns det halvlagliga droger? En annan reflektion på det där programmet är att det är en lögndetektor som avgör om personen svarat sanningsenligt eller inte. Men det ligger till så att lögndetektorer är inte riktigt hundraprocentiga. Säkerheten beräknas till 80-90%, även detta enligt Wiki. Med andra ord kan personen vara ärlig och ändå åka ur programmet. Smart sätt för produktionsbolaget att spara pengar på.

Annars har jag blivit smått beroende av snooker just nu. Heja O'Sullivan!

Ni kommer märka att vi lägger upp bloggtaktiken på ett annat sätt framöver. Kortare men fler inlägg är väl tanken...

/ d.y.

Hey Porter

Så föll även jag för chinos-trenden som varit förhållandevis tydlig en längre tid, i synnerhet på lite sydligare breddgrader. Jag valde dock den mörkblå varianten framför beige. Den, i min egen befängda tro, största anledningen till inköpet var att vädret börjar bli varmt även här. Antagligen är det väl snarare så att jag, liksom många andra, tror att jag köper något för att jag gillar det men ändå är jag starkt influerad av vad som anses vara "inne". Vissa gånger kan det vara så att man verkligen varit sugen på att köpa något speciellt men avstått då man inte vågat riktigt. 

Jag passade även på att köpa en ljusblå skjorta med Håkan Hellström på Cafés omslag i färskt minne. Som vanligt blir skjortor köpta i vanliga butiker alltid för korta i ärmarna om de ska sitta bra i övrigt. Nu bekommer det mig inte nämnvärt då jag känner mig lite instängd om jag inte rullar/viker upp ärmarna. Undrar om det har med mitt tidigare yrke att göra, eller nuvarande yrke egentligen då jag har några år kvar innan jag får ett annat. 

Igår lyckades jag alltså få ihop mörkblå chinos, ljusblå skjorta, röd-vit-randigt tygbälte, paisley-scarf och vita converse. En extra accessoar var cigarren jag avnjöt i gott sällskap. Skellefte-sonen bjöd även på lite Glenfiddisch, det var trevligt. Lite synd var att den enda eld vi såg röken av var grillen. Vårsången var utbytt mot falsksång i form av Singstar. 

/ d.ä.

And the reds go marching on, on, on

SEGER! Det känns grymt skönt! Det var en riktig nagelbitare där i slutet eftersom det hade räckt exempelvis att Wes Brown hade nickat in den stenhårt i eget mål för att Barcelona skulle ta en av de två finalplatserna. Nu blev det inte så! Ronaldo, punktmarkerad och blek. Vem kliver fram då? Gammräven Scholesy såklart! Han är alltid bäst när det gäller. Det finns ett par sådana i de flesta lag. Trogna kämpar som fansen älskar. Det var inte ett fult mål heller, PANG, yttersida i högra krysset. Magi. Ikväll gästade Liverpool Stamford Bridge. Jag trodde på Chelsea men hejade på Liverpool. Det blev som jag förutspått. Drogba, mannen jag avskyr mest inom fotbollen, nätade twice vilket han inte hymlade med. Tröjan av så fort slutsignalen gått... Matchen var inte särskilt underhållande med undantaget förlängningen som blev lite spännande ett tag.

Det var valborg idag. Traditionen grundar sig, enligt Wiki, på den Heliga Valborgs kult mot häxtro och onda andar. Undrar hur många som visste det? Man skulle kunna tro att denna högtid är bara en anledning för att folk ska få supa. För mig blev det i alla fall fotboll ikväll. Kvällen slutade på Corona. Mycket folk var det, och många jurister. Ingen nämnd, ingen glömd. Detta faktum balanserade upp den som vanligt kassa musiken. Jag är ultrakonservativ gällande musik och förkastar all musik som gjorts utan instrument. Kanske är jag gammalmodig men det känns som att vem som helst kan lägga det där bam-bam-beatet som dunkar i bröstkorgen för jämnan.

Idag har det varit riktigt sommarväder (peppar, peppar). T-shirt och chinos var snudd på för varmt. Riktigt skönt! Hoppas detta väder håller i sig nu hela maj. Nu på kvällen hade det dock svalnat till och temperaturen hade lagt sig på stabila 6 grader. Lite tidigt att kalla det sommar än va?

Upptäckte igår att Snooker-VM är i full gång och sänds på eurosport. En ypperlig chans att få höra ett citat live. Under den halvtimme jag såg igår så sa Hartman dessvärre inte så mycket förutom en lite rolig grej som jag tänkte ta upp. Han konstaterade att det är 1 maj imorgon och pratade om att folk brukar demonstrera. Därpå säger han "ja, så nu måste man passa sig vad man säger". Han lät inte särskilt röd i alla fall...

/ d.y.

RSS 2.0