Det Tror Jag Inte På

Brillorna är på väg. De hade åkt till Färjestaden. Där är inte jag. Nu får de åka norrut. Post. Ånge. Ånger. Varför Ånge? 
/ d.ä.

San Quentin

Rybak flyttar till Uppsala så i söndags blev det aktiviteter. Vi började med matlagning hos Erut. Ingredienser för tacos hade inhandlats. Mycket gott och mycket dyrt. En klassisk taco-middag helt enkelt. Sedan drog ett gäng på 12 personer på bio för att se Tarantinos nya film Inglorious Basterds. Ja, den stavades så. Förhoppningarna var ganska höga. Filmen var bra faktiskt. Inget masterpiece kanske men riktigt bra. Christoph Waltz (Col. Hans Landa) var en stjärna. Brad Pitts roll var lite överdriven och jag tycker att han underpresterade lite.  Halv ett på natten blev vi sugna på fotboll så vi drog till Berghems grusplan och lirade någon timme. Random är bara förnamnet.

Igår fortsatte jag och Brokeback på Tarantino-temat och såg Pulp Fiction igen. Det var väldigt många år sedan jag såg den och jag kände bara igen enstaka scener. Bra film i alla fall. Våldsam är bara förnamnet.

Innebandyn är i full gång. Inte serien men träningar och träningsmatcher. I torsdags fick vi pisk av div. II:s förmodligen bästa lag, Thoréngruppen. Vill höll stadigt 2-2 i första perioden och tog faktiskt ledningen två gånger. I andra och tredje orkade vi itne stå emot Thoréns crosspassningar och bollarna började rulla in. 10-2 blev slutsiffrorna. På torsdag har vi träningsmatch igen, denna gång mot Vildmännen. 

Mindre än en vecka till skolan drar igång. Sommaren är kort...

/ d.y.

Wind of Change

Häromdagen hade A2 inget att göra. För att hjälpa den glade gossen med sysselsättning fick han i uppdrag att justera utseendet något här på bloggen. En ny "header" ordnades samt att widescreen-klippen från youtube nu inte faller utanför textens ramar. Poäng till Spårarn för dennes förmåga att placera teckensnittet i rätt "konstfack". Tack till A2 för haxxande.

Igår bemödade jag mig till Kalmar. Skulle hälsa på min vän Julkuken. (Historien bakom namnet är lång och kanske fabricerad varför jag inte återberättar den nu). En ganska lugn kväll, trevligt. Som den nästan smålänning jag är var jag extra nöjd att jag inte behövde betala någon buss varken till eller från Kalmar.

I fredags träffade jag Karies, hon hänger i London mestadels numera så det var kul att råkas igen. Vi gick till Kullzenska där jag passade på att dricka två kaffedrinkar. Läste någonstans (juridisk hänvisning) att kaffedrinkarna är väldigt onyttiga och därför tyckte jag att minst två var lagom.  Kaffe Mochia tror jag de kallade den. Som gjord för mig. Halva kaffe, halva varm choklad toppat med grädde.  Nu ska jag vara lite som alla coola bloggtjejer och lägga upp en bild på kaffet.Sådär! Släng er i väggen. Jag kan också ta kort på mat och dryck. Synd bara att jag lyckades äta upp wienerbrödet innan jag knäppte kort. Skyller på orutin.

/ d.ä.

Ten Million SlavesIdag var jag hos min optiker för att få glasen monterade i mina nya bågar (se nedan). Allt förflöt smidigt varför det inte kom som en större överraskning att de lyckats skära ett av glasen fel och var tvungna att beställa hem ett nytt glas. Resultatet blir att de ska skicka glasögonen till mig via post. Glasögonen kommer alltså ligga monterade och klara i Ånge ett par dagar. Precis det jag skrev om ännu tidigare här nedan: 
"Det känns bra att bågarna jag beställt fått se sig omkring lite grand innan de kommer mig till handa. Bara de slipper stanna en längre tid i Ånge är jag nöjd. "

Fan.

/ d.ä. 

Crying, Waiting, Hoping

Nu är de här. Bågarna alltså. Likadant varje gång. När man får paket med posten eller annan tjänst så känns det alltid som man får en present. Inte att man betalat för saken själv. Fick några böcker också. Företagsekonomi och inkomstskatt 1 och 2. 


Det började med ett vadderat kuvert (kanske är en påse?)Däri låg en låda...som innehöll ännu en låda..."it's just gonna get to this ridiculous Russian doll situation"I det robusta fodralet låg de, Moscot Lemtosh. Företaget har anor från tidigt 1900-tal. / d.ä.

The Way You Make Me Feel

Nu är jag arg på riktigt. Ingen post har kommit på en vecka. Jag börjar misstänka att något är på tok. Ringer till posten. De hänvisar mig till lokalkontoret. Inget svar där på 20 samtal. Sedan får jag svar. Mannen jag pratar med medger att något verkar mysko och ser sedan att jag och Tigern är strukna från deras lista. Märklig tänker jag och undrar hur det kan komma sig. Han frågar då om våra namn finns kvar på brevlådan. Spontant svarar jag ja men jag går och säkerhetskollar ändå. Våra namn fanns inte längre på brevlådan. Vem f*n tar bort någons namn från brevlådan?!? Största skämtet genom tiderna. En veckas post är nu på villovägar. Blir tokig!

/ d.y.

Angelyne

 
Vem som skrivit/producerat låten ovan kan man nästan gissa på ljudbilden. En ljudbild väldigt typiskt för den artisten. Det är en han. Han är från USA. Ännu en ledtråd finns i informationen nedan från FedEx. 
För övrigt har jag inte lust att göra någonting. Stenläggningen här hemma börjar nalkas sitt slut. Efter det ska jag göra ingenting.

Det känns bra att bågarna jag beställt fått se sig omkring lite grand innan de kommer mig till handa. Bara de slipper stanna en längre tid i Ånge är jag nöjd. Aug 16, 2009 08:40
Int'l shipment release
STOCKHOLM-ARLANDA SE
Aug 15, 2009 23:51
In transit
PARIS FR
Aug 15, 2009 21:43
Departed FedEx location
PARIS FR
Aug 15, 2009 20:54
Arrived at FedEx location
PARIS FR
Aug 15, 2009 20:54
In transit
PARIS FR
Package available for clearance
Aug 15, 2009 20:54
Int'l shipment release
PARIS FR
Aug 15, 2009 04:51
Departed FedEx location
MEMPHIS, TN
Aug 15, 2009 01:02
Departed FedEx location
MEMPHIS, TN
Aug 14, 2009 14:19
In transit
MEMPHIS, TN
Aug 14, 2009 10:13
Arrived at FedEx location
MEMPHIS, TN
Aug 14, 2009 08:58
Departed FedEx location
NEWARK, NJ
Aug 14, 2009 01:01
Arrived at FedEx location
NEWARK, NJ
Aug 13, 2009 22:11
Left FedEx origin facility
NEW YORK, NY
Aug 13, 2009 18:48
Picked up
NEW YORK, NY
Tendered at FedEx Kinko's, now FedEx Office
Aug 13, 2009 17:30
Shipment information sent to FedEx / d.ä. 

Standing in the TwilightSå är alltså en beställning gjord hos Moscot. Bågarna jag var intresserad av gick inte att få hem i önskad färg hos min optiker varför en egen beställning var tvungen. Nu är spänningen närmast olidlig. Sitter de som gjutna är allt frid och fröjd. Oavsett passform lär omdömmet publiceras här. Fått råd gällande passform på olika håll, olika råd var gång dessutom. Intressant.

Jag bjuder på en fantastisk låt och video här ovan. Maywood, ett holländskt (!) band (?) hade några få låtar som verkar ha slagit mer än andra. Jag gillar denna låten allra bäst. Jag kan inte låta bli att begeistras av deras scenframträdande i klippet. De otäckt synkroniserade rörelserna som ger lätt tyska 40-talsvibbar och deras kläder. Tajts och dessutom hängslen. Hängslen som matchar skorna. Allt är planerat in i minsta detalj. Det är bara en sak som tål att funderas över: de tajts som den blonda tjejen har. Det kan nämligen vara det mest svårburna plagg någonsin. Jag har då inte sett någon som klätt bra i sådana.

/ d.ä.

I'm Going Left

Läste just att det är vänsterhäntas dag idag! Inte illa alls faktiskt! Blir rasande varje gång någonting är gjort endast för högerhänta. Exempelvis Brokebacks konservöppnare på hans Leatherman. Hur ska man då kunna öppna tonfiskburken? Vänsterhänta (och högerhänta i de få fall som kan finnas) bör omfattas av diskrimineringslagstiftningen...

/ d.y.

Man vänjer sig

En aning less börjar jag bli på Spotifyreklamerna. Blockparty, Amy, Way out West, Daniel Lindström. Listan kan göras lång på reklamer som kan få en att gå berserkagång. Smart av affärsmännen bakom dock. Inte ha så mycket reklam från början för att folk ska bli halft beroende av Spotify. Sedan smäller det till med massreklam så att den lättlurade folkmassan ska köpa konto. Jag är inte långt borta från ytterligare utgifter alltså.

Nu har vi haft tre träningar på golv! Otroligt roligt! Aldrig har Umeå IK gått in i hall så tidigt. Vi tappar några spelare och har några värvningar på G så det ska bli mycket intressant att se vad vi går för i division II. Utöver det så blir det en del tennis. Fruktansvärt roligt att tävla, vad det än handlar om. Dubbel är nog roligast. Lagsporter är svårslaget.

Måste låta er höra en visa som är förmodligen den mest tragikomiska. Hur rolig som helst! Berghemshumor när den är som bäst!

/ d.y.

I'm still standing

Avklarat! I en veckas tid har nedräkning och ångestuppbyggning skett till 19:30 idag. Coopertest. 1.9 kilometerslöpning i jobbig terräng. I runda slängar ser banan ut såhär 1 kilmoter nedåt följt av 1 km uppför. Jag och Brokeback hade stora planer på förberedelsen. Många timmars sömn samt tre kolhydratrika mål. Så hade vi alla fall tänkt oss att dagen skulle se ut. Detta ändrades dock. Spontanövernattning i Storsävarträsk! Been there, done that? Trodde inte det heller. Vi kom väl i säng kring halv sju i morse. 4-5 timmars sömn på det. Vi var i alla fall kloka nog att hålla oss borta från alkohol. När vi sedan anlände till Umeå igen ca 2,5 timmar innan startskottet var inte humöret på topp. Då kom monsteruppladdningen. Slå på vattnet - koka pasta - öppna en tonfiskburk - trycka i sig pasta och tonfisk (kallas för övrigt PT) - surfa fram information hur man får den perfekta powernapen - tar en powernap -intag grönt te (koffein) - cykla iväg till Gammlia. Taggen fanns där helt plötsligt! Startskottet gick, en stund senare var man i mål. Nöjd!

/ d.y.

Four Eyes

Jag grunnar på att investera i nya glasögon. Har varit hos min optiker och sagt vad jag vill ha. Beställde hem dessa. Duger de för Johnny Depp så bör de duga åt mig. Har under en tid följt Spårarns kamp mot Johnny och gör nu ett försök att bistå den förstnämnde. Kanske kan vi med gemensamma krafter besegra Johnny.

Idag hittade jag dock en annan båge som jag gärna skulle lägga vantarna på, dvs äga. De för osökt tankarna till Michael Caine
Hade jag bara en lika fräsig frisyr ser jag ingen anledning till att inte jag skulle bli den symbol som Michael var på det glada/höga 60-talet.

Nedan en trailer för Michaels genombrottsfilm.

 

/ d.ä.

Titta!


En av de bästa reklamerna. Pappans uppgivna ansiktsuttryck är stor konst. 

/ d.ä.

Låt kärleken slå rot

En måhända bortglömd Gärdestad-låt? Riktigt bra i alla fall! Jag hade inte hört den förrän häromdagen.


Forehandrunda mot Brokeback nu!

/ d.y.

RSS 2.0